Huonot tapani X 6

Faktapostaukset saavat jatkoa vol 186887. Näitä on viimeaikoina pyörinyt täällä melkoiseen tahtiin ja toivottavasti ette jo kyllästy 😀 Edellisestä taitaakin olla tosin jo pari viikkoa aikaa. Bongasin Jenna Claudian blogista postauksen ”bad habitseistä” ja ajattelin listailla postaukseen omia huonoja tapojani, vaikka itse kyllä samaistun useampaankin noista Jennan kohdista! Mielestäni on tärkeää osata nimetä ne asiat, jotka omalla kohdalla ovat niitä huonoja tapoja. Ainahan niistä voi yrittää päästä eroon ja ”parantaa tapansa”, vaikkei nyt kukaan tietysti koskaan voi olla täydellinen. Omalla kohdallani ei ole mitään (omasta mielestäni) ongelmallisia tapoja, kuten nyt vaikkapa tupakointi yms, joista haluaisi eroon, mutta eihän ikinä ole pahitteeksi miettiä huonoja tapoja joita ilmankin voisi ehkä elää.

Sitten niihin huonoihin tapoihini..

Jätän välillä (tai okei, usein) aamutoimieni lomassa tavaroita hujan hajan. Ennen jätin myös kaapinovet auki, mutta sen kanssa olen petrannut. En vaan muista/jaksa/ehdi korjata meikkejä ja hiuspurkkeja omille paikoilleen aamuisin. Onneksi suurin osa näistä ”sotkuista” keskittyy tuonne mun omalle ”meikki/työpöydälle” joka ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa on pojan vaatelipasto. Kokoajan pyrkimyksenä järkätä se oma meikkinurkkaus ylös..

Saatan suuttuessani olla äkkipikainen ja jos raivostun jostain, niin oikeasti raivostun. Tosin kyllä lepyn melko nopeasti enkä kyllä suutukaan kyllä kovin helpolla, mutta jos niin teen niin tulistun ihan kunnolla. Menee siis toisinsanoen hermo! Toisaalta en kyllä menetä hermoani ihan kenelle tahansa, vuosien aspakokemus on opettanut varsin sinnikkäästi ja suhtaudun yleisesti melko diplomaattisesti konflikteihin. Kaunis hymy ja nyökkäily, vaikka sisällä kiehuisi, hehe. Yksi asia, joka raivostuttaa äärimmäisen paljon ovat ihmiset, jotka jemmaavat ruuhkabussissa tai junassa vieressään tyhjää paikkaa!! Arghh! Miksi!? Välillä olen meinannut alkaa tenttaamaan näitä ihmisiä, että mitä liikkuu päässä jos näkee, että kymmenet ihmiset seisovat sumpussa vailla paikkoja ja joku pitää sitä käsilaukkuaan siinä ikkunapaikalla. En ole vain sitten jaksanut vaivautua, kerran olin jo avaamassa suutani, mutta olin liian hengästynyt juostuani junaan 😀 Pakko kyllä sanoa, että itse olen juuri se ärsyttävä, joka vaatii päästä sille jemmapaikalle. Eri asia jos jemmaa jotain oikeasti isoja ostoskasseja tai matkalaukkua tyhjällä paikalla, mutta useimmiten se on nimenomaan juuri tyhjä tai paikalla kököttää pieni käsilaukku.

Kiroilin ennen myös jonkin verran, mutta olen nyt lopettanut, koska en missään tapauksessa halua, että poikamme kuulee tai oppii kirosanoja. Olisi ihan kamalaa jos lapsi alkaisi käyttämään esimerkiksi v-sanaa. En itsekään teininä missään nimessä saanut sitä käyttää, vaikka monia lievempiä kirosanoja teinivuosina käytinkin. Saatan siis nykyään kiroilla jos selitän tuohtuneena vaikka ystävälle kahden kesken jotain juttua. Kotona käytän ehkä ”pahimmillaan” jotain hemmetti-sanaa, joka on nykyään ehkä yleisin kirosanani 😀

Tommi varmaan sanoisi yhdeksi huonoksi tavakseni ”kursailun” 😀 Eli jos ruoka on valmista, niin jään usein puuhailemaan muita juttuja, enkä malta tulla pöytään syömään ja joutuu aina erikseen pyytämään, että nyt ihan totta syömään. Haluan yleensä tehdä yhden asian loppuun ennenkö siirryn toiseen, mutta ymmärrän toisaalta senkin näkökulman, että jos joku on tehnyt ruokaa, niin tietysti on kiva, että syödään heti yhdessä.

Joissain asioissa olen todella kärsimätön. Jos haluaisin vastauksen johonkin pankkiasiaan, olen saanut oudon laskun tai mitä ikinä, haluaisin asian selvitettyä ja vastauksen HETI. Ahdistaa siis suunnattomasti roikkuvat rästijutut. Olen ehkä työelämässäkin se (ehkä joidenkin mielestä joskus jopa rasittavakin :D) kanaemo, joka tsekkailee, että ”mites tämä homma, onko hoidettu, miten etenee, kuka tekee”. Toisinsanoen siis haluan pitää hommat ja asiat järjestyksessä, sekä hoidettuna, enkä tarkoita tällä pahaa tai halua nipottaa, vaan taata sen että kaikki hoituu. Tämä on siis ehkä sekä hyvä, että toisaalta joskus huono tapa.

Olen välillä rauhaton. Helposti alan iltaisin tai yöllä herätessäni miettimään kaikenlaista, suunnittelemaan asioita, joskus murehtimaan.. Tämä on ollut ”tapani” jo ihan lapsesta ja varmaan siksi välillä kärsinkin unettomuudesta ja uniongelmista. Mindfullness, jooga, äänikirjat ja muu ”meditaatiotyyppinen” toiminta ovat siksi juttuja, joihin parhaani mukaan yritän panostaa.

Löytyykö samoja? Mitä huonoja tapoja teillä on?

 

8 vastausta artikkeliin “Huonot tapani X 6”

 1. Mä en kestä yhtään aukinaisia kaapin ovia!! Jos oon yksin salin pukuhuoneessa esim, niin laitan nopeasti laittamassa kaikkien kaappien ovet kiinni, koska ahdistaa! :DD Ps. toi linkki linkkaa vanhan blogin puolelle joka lakkaa kohta näkymästä??

  1. haha 😀 Tommikin on aina ihan raivona niistä kaapeista! Sori, olin luonnostellut tän jo joku aika takaperin, enkä tajunnut! Nyt vaihdoin linkin 🙂

 2. Mun huonoja tapoja on edelleen kiroilu, tosin lasten seurassa osaan olla kiroilematta vaikka miten kiukuttaisi 😀 mut onhan se hirveän kuuloista! Ja tavarat mulla jää AINA levälleen.. Mut kauhean vaikea kuvitella sua kiroilemassa, en tiedä miksi 😀

  1. Haha!! Mä onneksi muuten laitan yleensä tavarat esim keittiössä aika hyvin paikoilleen, mutta aamulla saattaa just meikit yms jäädä 😀 Hahah, kyllä mä tosiaan kiroilen mut en ehkä kyllä tosiaan näytä siltä 😀 😀

 3. On kyllä ihan superpaljon samoja mulla, ku sullakin 😀 Tosin kiroilu elää vahvasti mulla edelleen, vaikka kuinka oon siitä koittanut opetella pois.. Oon ku joku rekkamies välillä, enkä ees tajua sitä itse :’D Apua, pakko kyllä tsemppaa sen kanssa taas enemmän!

  Tosta bussissa/junassa paikan varaamisesta tuli mieleen tilanne, ku meinasin repiä hermoni ihan täysin. Semmoinen mummeli isoon ääneen valitti jollekin tytölle, kun se istui ikkunapaikalla itse ja laukku oli käytäväpaikalla, ”Noin vaan varataan käytäväpaikkaa laukulla!” MUTTA. Sitten ton länkyttämisen jälkeen se käveli muutaman rivin eteenpäin ja istui itse käytäväpaikalle, jättäen sen ikkunapaikan tyhjäksi?! 😀 Ja ei, ei noussut siitä vaikka bussi täyttyi ja ihmiset seisoi käytävillä. Olis kyllä niin tehny mieli mennä sanomaan sille tosta. (Harmi että oon vähä ylikiltti, enkä kehtaa koskaa mennä sanomaan mitään.. Myös yksi huonoista puolistani :D)

  1. Eikääää, argghhh tota mummoa!! Sille olisi kyllä pitänyt jonkun sanoa 😀 ! Se paikan varaaminen on niin ärsyttävää! Eri juttu jos on bussissa tilaa, mutta jos on ihan täyttä..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.