Perheviikonlopun kuulumisia + päivitystä päivähoidosta 3 viikon jälkeen

Huomenta ja ihanaa sunnuntaita. Meidän perhe nukkui tänään ennätyspitkään, melkein kymmeneen! Kyllä nyt kelpaa lötkötellä ja rentoutua kun on taas univajeet viikolta kuitattu. Viikonloppuna on ollut juuri optimaaliset syyskelit, aurinkoista ja viileää. Kylmyyskään ei haittaa, pääsipä kaivamaan kaapista vihdoinkin UGGsitkin käyttöön. Toppatakkiakin olen jo viikon verran käyttänyt koirien kanssa ulkoillessa. Käytiin eilen keskustassa piipahtamassa perhelounaalla Naughty BRGR:ssä, jossa vedettiin melkoiset burgerimätöt. Sitten kotiin hengailemaan, katsomaan KHL-peliä (tosin varmasti tiedätte, etten itse ollut siinä vaiheessa liimautuneena ruudun ääreen) ja saunomaan. Melko perinteinen perhe-viikonloppu siis.

Tänään olisi vuorossa tapettien repimistä, toivottavasti kiva kävelylenkki pojan kanssa ja yleistä chillailua. Melko tavallisia juttuja ilman sen kummempaa stressiä siis. Pojalla on viimeaikoina ollut taas enemmän semmoinen itsenäinen vaihe ja on viihtynyt pidempiä aikoja omien leikkien parissa, kunhan ollaan lähellä. Jossain vaiheessa oli mahdottomuus, että pystyisi istumaan edes viittä minuuttia sohvalla telkkarin ääressä kun oli oltava leikeissä mukana ihan jokaikinen hetki. Nyt sitten taas tykkääkin vaihteeksi puuhailla pidempiä pätkiä itsekseen, kunhan on isi tai äiti parin metrin etäisyydellä.

Perjantai vierähti kokonaan I love me-messuilla väenpaljoudessa. Yllättävän rankkaa olla messuilla kokonaisen työpäivän ajan 😀 Mulla oli tarkoitus jakaa Instaan enemmän tarjousvinkkejä messuille, mutta jotenkin sitten unohdin kun oli semmonen yleinen häslinki päällä ja niin paljon ihmisiä. Vuosi vuodelta noilla messuilla on yhä enemmän porukkaa ja eihän siinä, tosi kivat messut tänäkin vuonna! Harmittaa, että unohdin lähtiessä käydä hakemassa Foodinin pisteeltä kilon pussin chiaa, oli 10eurolla. Jos joku on menossa vielä tänään, niin käykää hakemassa!

En ole myöskään muistanut raapustaa tänne päikkäri-kuulumisia. Nythän meillä on vajaa kuukausi päivähoitoa takana ja kaikki on mennyt tosi kivasti. Alussa oli pientä haastetta ruokailun suhteen, mutta se sujuu jo hyvin! Sanoisinko, että eka viikko-pari oli semmoista sopeutumisen aikaa, mutta sen jälkeen kaikki meni jo ihan rutiinilla. Poika alkaa edelleen itkeä kun tämä näkee aamulla, että lähden, mutta yleensä itku loppuu siinä vaiheessa kun laitan kenkiä jalkaan. Noin pienet lapset ei tietysti vielä leiki, mutta olen kyllä huomannut naperon selvästi oppineen uusia juttuja, joissa on varmasti jäljitellyt tarhassa isompia lapsia. Napero on myös ollut todella hyvällä tuulella viime viikot. Selvästi päikkäri on tuonut sopivissa määrin uutta ja kivaa tekemistä pienen arkeen. Suurin miinus on ollut sairastelu. Näiden muutaman viikon aikana on takana jo kaksi räkätautia. Molemmat ovat siis ihkaensimmäisiä kunnon flunssia.. Aika pitkään siis vältyttiin niiltä.

Eräs ihan ykkösvinkki syksyyn on kanelilatte! Itse palaan aina syksyn tullen siihen ja noinkin pienellä jutulla voi saada niin kivaa twistiä aamukahviin. Keitä haluamasi kahvi, itse suosin espressoa, vaahdota maito ja lisää ripaus kanelia maitovaahdon pinnalle. Tosi hyvää ja ihanaa luksusta arkeen 🙂 Instassa on ollut kunnon pommitus myös Starbucksin pumpkin spice lattesta ja munkin on ehkä ensi viikolla sorruttava ja käytävä joku aamu sitä kautta.

Onko joku muukin koukussa kanelilatteen?

Ja kuulostaako meidän päivähoidon ekojen viikkojen kuulumiset tutuilta?

4 vastausta artikkeliin “Perheviikonlopun kuulumisia + päivitystä päivähoidosta 3 viikon jälkeen”

  1. Mäkin oon laittanut kanelia latten päälle pitkin syksyä, tosiaan tuntuu pieneltä luksukselta vaikka kanelia vaan onkin! 😀 Teidän sunnuntai kuulostaa ihanan rennolta, nauti <3

  2. Ah, kanelikahvi! Täähän on kuin mun suusta, mä teen välillä kanelikahvia eli laitan kahvinpurujen joukkoon kanelia (suodatinkahvia siis) niin tulee ihanaa kanelikahvia. Sit maitoa vaan sekaan. Täytyy joskus kokeilla sunkin versio tästä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.