Syksyn detox-kuuri käyntiin ja asiaa kehon puhdistuksesta

Minulla on usein ollut tapana julkaista lauantaina aina joku kauneudenhoitoon liittyvä postaus, mutta tänään olisikin vuorossa detox-juttuja. Asia, joka on itselläni ollut lähiviikkoina ajankohtainen. Aloitin viime kuussa pienen ”kevennyskuurin”, joka ei tarkoita laihdutuskuuria, vaan sitä että yritän kiinnittää entistäkin enemmän huomiota ruokavalioon ja ravintoon. Olen pyrkinyt syömään aamupalaksi smoothien ja hedelmän, lounaaksi taas mieluiten raikkaan salaatin. Kotona syön illallisella joko salaattia tai lämmintä ruokaa vähän vaihdellen. Jos syön jotain välipalaa, niin useimmiten pähkinöitä tai manteleita. Viime viikkoina olenkin ollut jotenkin erityisen pirteä, vaikka aikaisemmin valittelinkin pientä syysväsymystä .

Stressaavina ajanjaksoina tulisi terveellisen ja monipuolisen ruokavalion ohella kiinnittää huomiota myös kehon puhdistukseen. Stressi, huonot yöunet ja epäterveellinen ruoka keräävät elimistöön kuona-aineita, jotka heikentävät ravintoaineiden imeytymistä ja saavat nuutuneen olon entistäkin kurjemmaksi. Merkkejä kuona-aineiden kertymisestä voivat olla nesteturvotus, tukala olo, samea iho, väsymys ja vatsantoiminnan ongelmat. Syksy onkin mielestäni erityisesti aikaa, jolloin tulisi kiinnittää tähänkin asiaan enemmän huomiota! Olen pyrkinyt siihen, että teen jonkinlaisen detox-kuurin edes noin 2-3 kertaa vuodessa. Suosituksena onkin, että detoxaisi noin neljästi vuodesta aina vuodenaikojen mukaan, esimerkiksi kesän jälkeen, joulun jälkeen ja niin edespäin.

Viimeksihän söin kesällä kuurin Nordiq Nutritionin Detox Complexiä imetyksen lopetuksen jälkeen. Sitä ennen olikin tietysti parin vuoden tauko kaikista detox-valmisteista raskauden ja imetyksen aikana. Nyt olen taas alkanut detoxailemaan ja reilu viikko sitten aloitin Slimmix Super Detox-kuurin. Kyseessä on yrttiuutevalmiste, joka poistaa kehosta kuona-aineita ja tehostaa aineenvaihduntaa. Valmisteen yrtit tehostavat elimistön omia puhdistus- ja puolustusmekanismeja, magnesium ja B5-vitamiini vähentävät väsymystä ja uupumusta, sekä kohentavat normaalia energia-aineenvaihduntaa.

Joitain valmisteita täytyy liottaa todella suureen määrään nestettä (jopa 1,5l), joka täytyy nauttia päivän aikana. Sehän tietysti tarkoittaa sitä, että vessassa juostaan ihan jatkuvasti. Itse juon toki muutenkin paljon vettä, joten omalla kohdallani on tämän tuotteen kohdalla toimiva systeemi, että annos valmistetta sekoitetaan aina puoleen litraan vettä, joka nautitaan päivän aikana. Aikaisemmin olen testaillut mm. Method Drainen nestemäisiä detox-kuureja, joista olen myös pitänyt. Oma lempparimakuni on ollut tämä omena. Erona toki se, että MD:n kuurit liuotetaan juuri siihen suureen nestemäärään, joka vähän hankaloittaa hommaa. Nyt vetelee ihan viimeiset päivät kuuria ja olen sekoittanut nesteen aamuisin aina suureen lasilliseen vettä. Hörpin juomaa aamutoimien lomassa, sekä sitten loput kotona töiden jälkeen. Kätevää siis kun homma hoituu yhdellä isolla lasillisella. Slimmixin maku on mielestäni ollut ihan miellyttävä, luumumehumainen.

Itse ajoitin kuurin menkkaviikon yhteyteen. Huomaan nykyään, että ”siihen aikaan kuukaudesta” alkaa nykyään kertyä järkyttävästi nesteitä, varsinkin jos syö kaksi pillerilistaa putkeen. En ole aikaisemmin, vuosia sitten huomannut tätä samaa seikkaa pillereiden (Yasminelle) kanssa, mutta toki voi olla, ettei kehoni ole vielä täysin tottunut niihin tässä noin 5kk aikana. Toisen listan lopulla alkaa yleensä semmoinen vatsan pömpötys, että olen jo välillä pelännyt ihmisten luulevan, että olen raskaana 😀 Onneksi se aina sitten väistyy ja omalla kohdallani tämä detox-kuuri tuli ainakin tällä kertaa oikeaan saumaan! Seuraavan kuurin voisinkin sitten vetää joulun jälkeen, haha.

 Jos Slimmix-kiinnostaa, niin löytyy esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalon valikoimista täältä 🙂

 

Kuuri saatu. Sisältää kaupallisia linkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.