Viikon kohokohtia ja perhekuulumisia

Huomenta ja ihanaa sunnuntaita! Meillä kuuluu viikonloppuun maalaushommia, vieraita ja yleistä hengailua. Uskokaa tai älkää, mutta olkkarin seinän maalaus on vihdoin ja viimein edessä tänään! Eihän siinä kestänytkään. Seuraavaksi on proggiksena poitsun huone ja sain jo ehkä päätettyä maalinkin sinne. Postausta ja kuvia valmiista olkkarista tulossa myöhemmin. Käytiin alkuviikosta Ikeassa vähän kurkkimassa juttuja kaikkien meidän sisustusjuttujen osalta (Tommin mancave, pojan huone ja mun ”naisten nurkka” ylös) ja lähiviikkoina pitäisi pistää tilaus Ikeaan uuden lipaston ja työpöydän osalta. Voin tehdä postausta sitten lähemmin kun mun meikkinurkka-projekti etenee, tarkoitus olisi kasata itselleni yläkertaan myös työnurkkaus.

Kuten aiemmin kerroinkin, olen intoutunut tekemään etäpäiviä milloin mistäkin. Aikaisemmin tällä viikolla pystytettiin Jutan kanssa työpiste Kanavarannan Goodioon. Kesästä asti oli ollut suunnitelmissa vierailla tuolla, mutta vasta nyt sai aikaiseksi. Otin itse suklaisen ihanan smoothiebowlin ja kotiin pari pakettia suklaata. Goodiossa muuten myydään noita käsintehtyjä kookoskulhoja, arvatkaa himoitsenko?! Valikoimissa on vielä toistaiseksi vain makeita juttuja, mutta ilmeisesti jossain vaiheessa tulossa myös suolaista syötävää. Eräs juttu harmitti, nimittäin ettei valikoimassa ollut kurkumalattea! Ehkäpä tulevaisiuudessa 😉

Muita tämän viikon juttuja Ikean ja kahvilatyöskentelyn ohella oli esimerkiksi..

 

Reissusuunnitelmat joululle. Nämä suunnitelmat tosin eivät vielä toistaiseksi ole edenneet mihinkään, mutta haaveita piisaa. Pidän joulun odotuksesta, mutta sitten itse joulun viettäminen ei jotenkin ole minun juttuni. Emme ole vuosiin ostaneet toisillemme lahjoja, ei yleensä koristella kotia jouluun, enkä pidä jouluruoasta. Sekin jotenkin vähän tietyllä tapaa ahdistaa, että jouluna tulee semmonen fiilis, että on pakosta jumissa kotona päivätolkulla. Eikä siinä, en toki halua valittaa, tietysti vapaapäivät aina ovat tervetulleita, mutta mielellään viettäisin edes kerran elämässä joulua jossain muualla.

Hemmetti vaan kun lennot maksavat joulun alla paljon! Haaveilin alkuun viikon reissusta Loseihin, Bangkokiin tai Singaporeen. Johonkin mihin olisi helppo mennä ja olisi edes vähän lämpimämpää kun täällä (onhan Loseissakin siis talvi, mutta ruoan ja shoppailuiden vuoksi voisin tehdä kompromissin säiden suhteen, haha!), varsinkin Singaporessa ja Bangkokissa kiehtoisi juuri suorien lentojen helppous. Mutta ovatpa helppouden lisäksi myös kivasti kalliimpia kun kaikkina muina ajankohtina.. Tällä hetkellä olisi niin ihana ajatus buukata suora kaukolento ja varata ihana hotelli. Viettää viikko rentoutuen lämpimässä, pulikoiden, hyvää ruokaa syöden ja ”ei niin perinteisissä”-joulumerkeissä. Ehkäpä jonain jouluna vielä pääsen reissuun! 😀

Käytiin tällä viikolla myös ottamassa pojalle rokotukset. Tällä kertaa oli vuorossa siis vesirokko ja influenssa. Viime vuonna tuumailin pitkään influenssarokotteen kanssa, se sikainfluenssan rokotekohu on jättänyt pysyvän kammon rokotteisiin liittyen, mutta nuo perinteiset influenssarokotteet ovat onneksi jo pitkään testattuja. Kuulemma tänä vuonna on (huhujen mukaan) tulossa todella ärhäkkä viruskanta, joten myös siksi halusin pojalle rokotteen. Alkuun mietin asiaa siltä kantilta, että kuinka pieni on todennäköisyys, että tänäkään vuonna saamme influenssaa (olen itse sairastanut influenssan viimeksi yli 10v sitten), mutta sitten taas, kuinka raju se voi olla noin pienelle lapselle.

Jos vain voin tehdä jotain toimenpiteitä, että pahimmassa tapauksessa siltä vältytään, niin miksi en sitä tekisi. Harkinnan jälkeen otettiin siis taas pojalle influenssarokote. Todennäköisyys kun on suurempi tänä vuonna yleisestikin kaikille pöpöille kun niitä pyörii tarhassa ihan kiitettävästi. Joku lievä rokkotauti pyöri meidän perheessä loppukesästä, mutta jäi epäselväksi, että mikä se loppupeleissä oli. Jos kyseessä oli vesirokko, oli se niin lievä, ettei välttämättä anna immuniteettia, joten otettiin myös vesirokkorokote, joka on nyt tullut myös normaaliin rokotusohjelmaan. Tuokin rokote on ollut markkinoilla jo iät ajat, joten sen vuoksi päädyimme senkin ottamaan.

Perhejutuista kun tuli puhetta, niin nyt 1,5v hujakoilla on ollut yöunien suhteen taas joku ihme hulinakausi meneillään. Poikaa on ollut vaikeampi saada illalla nukkumaan ja heräilee öisin itkemään. Ollaan muutamia kertoja otettu illalla viekkuun nukkumaan, koska nukahtaa siihen kyllä levollisesti. Eilen oli aivan ihanaa nukahtaa napero kainalossa tuhisten. Mulla on ollut muutenkin ikävä toisen viekussa nukkumista ja olen itse sitä mieltä, että vanhemmat on luotu nukkumaan lastensa vieressä, niinhän eläimetkin tekevät. Mutta sitten kun miettii, että nykypäivänä pyritään mahdollisimman itselleen mukaviin ratkaisuihin ja normaaleja kehitysvaiheita pidetään tavallaan ”ongelmina”, esimerkiksi nuo yöuniin liittyvät ”vaiheet”.

Ollaanhan itsekin tehty ratkaisuja helpottamaan omaa elämäämme: Nukumme pojan kanssa samassa tilassa, mutta eri sängyissä, jotta koko perhe nukkuisi paremmin. Tai siis me vanhemmat. Kolikon kääntöpuoli kun on se, että nykymaailma on niin erilainen kuin joskus muinoin kun koko perhe nukkui vieri vieressä toisiaan lämmittäen nuotion vieressä. Nykyään vaatii arki ja työelämä enemmän, uni on tärkeässä osassa jaksamisessa, eikä siitä oikein haluttaisi luopua. Siksi priorisoidaan ratkaisuja, jotka hyödyttävät myös vanhempia ja heidän jaksamistaan. Silti myönnän, että kaikkein ihaninta olisi nukkua pienen vieressä. Jossen pelkäisi jatkuvasti, että tämä möyryää unissaan sängystämme alas, heräisi omiin kääntyilyihini tai sitten taas toisaalta potkisi minua hereille jatkuvasti 😀

Joulu ulkomailla, rokotukset tai viekussa nukkuminen? Onko samoja ajatuksia näihin liittyen vai jotain muita näkökulmia?

 

 

4 vastausta artikkeliin “Viikon kohokohtia ja perhekuulumisia”

  1. Herranjestas kun tämä aika kuluu! Onko teidän poika oikeasti jo 1.5-v.? :O Muistan vielä kuin eilisen päivän sen ison vauvavatsasi. 😀

  2. Mä niin pähkäilen tota influenssarokotusta. En yhtään tiedä että mitä sen kanssa tekisi. Kait se hyvä olisi ottaa kuitenkin. Ei olisi kyllä kivaa jos alle 1-vuotiaalle tulisi joku paha tauti :/

    1. Niin.. samaa mäkin tuumailin just vuosi sitten :/ Mutta perus-influenssarokote on ihan eri juttu kun sikainfluenssa, joka kehitettiin hätäiseen ilman pitkää testausta. Siksi olen uskaltanut ottaa ja kun miettii, että kuinka pahasti voi käydä jos EI sitä ota. Mutta jokaisen oma päätös 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.