Asiat, joita en voi sietää x 7

En muistanut olenko aikaisemmin tehnyt postausta asioista, jotka ärsyttävät suunnattomasti? Nyt kun ajattelin, niin voi olla mahdollista, mutta tehdäänpä sitten uudestaan! Listasin tähän postaukseen siis muutaman asian, joita en voi sietää tai ymmärtää! Enjoy 😀

Aamuhengitys. Esimerkiksi bussissa on ihan kamalaa istua henkilön vieressä, joka ei ole pessyt hampaitaan. Sen nimittäin haistaa! Aamuhengityksen haju on jostain syystä asia, joka ällöttää suunnattomasti. Ainoana poikkeuksena poika, jonka kohdalla tämä on ”söpöä”, mutta noin muuten en voi kertakaikkiaan sietää. Jos joudun olemaan vierekkäin (varsinkin vieraan) ihmisen kanssa, jolla haisee aamuhengitys, tulee kertakaikkiaan semmoinen fiilis, että pakko karata ja kauas.

Kärpäset. Oikeasti, ne on maailman ärsyttävimpiä!! Mua ärsyttää kärpäset siis aivan mielettömästi. Jos syön ulkona ja ympärillä pörrää kärpäsiä, en pysty yksinkertaisesti keskittymään syömiseen. Sama juttu jos kotona surraa yöllä kärpänen, en voi nukkua. Mulle on kehittynyt niin tarkka kuulo kärpäsille, että kuulen heti jos semmonen surruttelee jossain!

Valehtelu. En vain ymmärrä ihmisiä, jotka valehtelevat! Varsinkin aikuisia. En yksinkertaisesti ymmärrä mikä menee ihmisessä pieleen, että tästä tulee patologinen valehtelija. Tuntuu, että osa näistä tyypeistä uskoo jopa itse omia tarinoitaan? Valehtelun lisäksi en myöskään itse jaksa liian mielisteleviä tyyppejä, joista paistaa kilometrin päähän, etteivät oikeasti ole kiinnostuneita sinusta tai asioistasi, kunhan yrittävät mielistellä ja saada sinut jotenkin lumoihinsa. Sen verran koen itse olevani perinteistä suomalaista luonnetta, että sanon oikeasti vain asioita, joita rehellisesti tarkoitan.

Hikka. Se on todella ärsyttävää, varsinkin jos hikkakohtauksen saa juuri kun on menossa nukkumaan. Harvemmin tosin saan hikkaa, mutta silloin kun se iskee, on se kyllä rasittavaa. Sitten yrittää tehdä niitä hengityksen pidätys-juttuja kun lapsenakin, joista tulee vain huono olo. Hikka on kyllä tosi rasittava 😀

Instagramin Follow-unfollow ja tykkäyspommitus. Eli ensinnäkin tuo seuraajien kalastelu, jossa aletaan seuraamaan ja sitten hetken päästä laitetaankin unfollow. Toinen on, että käydään tykkäämässä useammasta kuvasta, muttei aleta seurata, ihan siis selkeänä tarkoituksena saada se toinen seuraamaan sinua. Toki nyt itsekin välillä tykkään jostain randomkuvista jos selaan sitä IG:n inspispuolta, mutta harvemmin kyllä käyn roppakaupalla tykkäämässä ventovieraiden kuvista. Varsinkaan tarkoituksena saada lisää seuraajia. Voin rehellisesti myöntää, että ainakin omat seuraajani ovat niitä, jotka oikeasti seuraavat omasta tahostaan, eikä siksi että olisin tarkoituksella metsästänyt seuraajia itselleni 😀

Latasin joku aika taaksepäin Followers-sovelluksen, joka näyttää kaikki, jotka ovat alkaneet seurata ja ne ketkä ovat lopettaneet seuraamisen! Hyvä keino ”ilmiantaa” ne kalastelijat 😀 Toinen mitä en voi ymmärtää, on seuraajien ostaminen! Nykyään useat yhteistyökumppanit vaativat myös IG-statsejä, joista näkee julkaisuiden oikean levikin, harvemmin esimerkiksi feikkiprofiilit ovat niitä oikeasti aktiivisia, jotka selaavat feediäsi. Tulevaisudessa ei siis pitkälle pötki niillä feikeilläkään noin yhteistöiden suhteen! Jos joku haluaa ennemmin tehdä yhteistyötä semmoisen kanssa, jolla on 10K seuraajaa (joista 95%) ostettuja, kuin minun kanssani, on se minulle ihan se ja sama. Ennemmin olen ilman semmoista yhteistyöproggista.

Epämukavassa asennossa nukkuminen. Tai siis tottakai kaikki haluavat nukkua mahdollisimman mukavasti, mutta itseäni ahdistaa jos joudun nukkumaan esimerkiksi yhdellä tyynyllä ja tietyssä asennossa. Ennen en saanut nukuttua ilman semmosta pötkylätyynyä, mutta ihme kyllä olen päässyt siitä eroon! Nolottaa jopa vähän myöntää, että joskus jännitän etukäteen vieraassa paikassa tai hotellissa nukkumista, koska se nukkumismukavuus on mulle ihan ehdoton. Illalla silmälaput silmille, vaatteet pois, vielä riepu naaman päälle ja sitten vielä toinen tyyny pään päälle blokkaamaan loputkin äänten ja valon rippeet. Semmoinen on paras nukkumamoodi 😀

Röökaavat mammat ja röökaavat mammat raskaana. En voi ymmärtää kumpaakaan, sitä että tupakoidaan lapsen lähellä, mutten varsinkaan sitä, että poltetaan raskaana. WTF oikeesti! Jotenkin vielä enemmän ihmetyttää ne tekosyyt, joita tupakoinnin lopettamiseen saattaa liittyä (esimerikiksi siis raskaana), tyyliin ”Lopettaminen olisi vauvalle jopa huonompi, koska äiti stressaantuu”. Höpöhöpö, polttaminen raskaana ei ole koskaan parempi vaihtoehto kuin lopetus, kaikki muu höpötys on vaan p-puhetta, joilla yritetään oikeuttaa tämä pahe itselleen. Kukaan ei oikeasti kuole tupakoinnin lopettamisen vieroitusoireisiin, vaikkei varmasti kivaakaan ole alkuun. Näin se vaan on.

Jossei kykene lopettamaan polttamista, pitäisi miettiä mun mielestä, että onko silloin valmis priorisoimaan ylinpäänsään elämässään lapsen ennen itseään? Vaikka tämä nyt oli melkoinen saarna, en nyt toki tuomitse äitejä,  jotka polttavat, omasta mielestäni sen pitäisi vaan tapahtua muualla kun lasten lähellä. Kemikaalit ja myrkyt kuitenkin kulkeutuvat varsinkin vastasyntyneeseen myös vaatteiden mukana ja altistaa mm. kätkytkuolemalle, joten omasta mielestäni suoraan partsilta röökiltä vauva syliin-meno ei mielestäni myöskään ole ok. Mielestäni tätä pitäisi miettiä enemmän. En itse taida tuntea ketään tupakoivaa äitiä, joten taitaa onneksi olla nykyään melko harvinaista, raskaana polttaviin en itse ole onneksi omassa lähipiirissäni törmännyt. Pahoittelen ärhäkkää vastausta, mutta oma mielipiteeni tästä on melko vahva.

Joku aika taaksepäin kun olin tulossa illalla kampaajalta, tuli samaan bussiin Rauttikselta ysin jälkeen kaksi naista, jotka olivat molemmat raskaana ja aivan sekaisin, luultavasti kamapäissään. Arvioisinko, että molemmat olivat vähintään noin 7. kuulla raskaana. Toinen joutui menemään pysäkillä maahan makaamaan, koska ilmeisesti sai jotain supistuksia tai vastaavia kipuja. Menin näkemästäni jotenkin aivan pois tolaltani koko loppuillaksi ja aloin miettiä, että onko tämä oikeasti näin yleistä myös meillä Suomessa? Aivan järkyttävää! Käyvätkö nämä tyypit edes neuvolassa tai menevätkö sairaalaan synnyttämään? En edes halua miettiä lasten kohtaloa. Paljon myös mietityttää se, ettei tämmöisiin tilanteisiin käsittääkseni oikein raskauden aikana voi edes puuttua? 🙁 Eipä paljoa auta, vaikka lapset otettaisiin huostaan jos he ovat jo saaneet raskauden aikana pysyviä vaurioita. Huoh.

Onko ärsytyslistallanne samoja juttuja?

 

Ps. Roosat marmorikuosiset iPhonen kuoret ovat muuten uudet Ideal of Swedeniltä! Kyseessä ovat nämä kuoret ja sain teille jakoon myös alekoodin, joka antaa tilauksesta -20% alennuksen 30.11 saakka. Koodi on: AWFI 🙂 Kuorivalikoimaan pääset tästä!

 

Kuoret saatu. Sisältää kaupallisia linkkejä.

16 vastausta artikkeliin “Asiat, joita en voi sietää x 7”

 1. Mua ärsyttää nuo ihan tismalleen samat asiat, hahah! Tosin tuo viimeinen kohta lähinnä surettaa eikä mahdu mun ymmärrykseen.. 🙁 Tuo followers sovellus on kyllä oikeesti hyvä, mulla lopahtaa kiinnostus itselläkin seurata jotain henkilöä joka ensin alkaa seuraamaan, menen katsomaan tilin ja tykkään kuvista, alan itsekin seurata ja kahden päivän päästä nään, että tyypi onkin lopettanut seuraamisen. Siinä menee maku koko tyypistä, vaikka kuvat olisivatkin kivoja. Mutta itse kyllä tykkäilen tosi paljon randomkäyttäjien kuvista, mutten ala seuraamaan ihan sen takia, että sen Instagramin (superhuonon) uudistuksen jälkeen oon huomannut ettei läheskään kaikkien seuraamieni kuvat tule feedilleni, ja yritän sen takia pitää seurattavat tavallaan ”minimissään”. Kivaa päivää! <3

  1. Haha! Samis! Veit siis sanat suustani. Se on niin rasittavaa kun katsoo, että hei, kiva tyyppi alkoi seurata ja seuraa takaisin. Sitten huomaakin jälkeenpäin, että aha.. Nekin profiilit on jotenkin tässä oppinut tunnistamaan! Miten jollain on edes aikaa? 😀 Ihanaa päivää Jenna <3

 2. Herranjumala toi raskaana oleva kertomus jonka oot nähnyt. En oo onneks todistanut tollaista ja elän vissiin jossain kuplassa kun järkytyin nyt :/ kamalaa.

 3. Hauskanen postaus 🙂
  Mielestäni ärsyyntyminen on todellisuuden sietokyvyttömyyttä, ainoa avain siihen on läsnäolo.
  Toki elämä nakkaa juuri sitä mitä vähiten kaipaa koska sen reeniä eniten tarvitsee. Tämä on minun tiedostavuuden näkökulma.
  Itse tykkään randomisti kuvista paljonkin, jos niissä on jokin pointti. Ikävä kyllä usein käy niin, että alan seuraamaan jotakin henkilöä / yritystä, mutta feedin sisältö ei vastaakaan odotuksia, joten sillon nappastaan seuraus pois. Itse en tykkää ns. kalastelijoista. Heitä on hyvin usein arvontojen yhteydessä, jos ei seuraa, ei osallistu. Komppaan Jenna Claudiaa yllä, minäkin pyrin pitämään seurannat minimissä, koska sitten heidän ketä haluaa seurata kuvat eivät välttämättä tavoita minun feediäni. Me käytämme yhdessä rakkaan mieheni kanssa instaa, joskus käy niin että toinen klikkaa seuraa ja jos ko. henkilön tai yrityksen kuvat eivät täytä mielenkiintoa, toinen klikkaa seurannasta pois.
  Mutta hei, se on vaan insta. Elämä on täällä ihan muualla.
  Iloa ja energiaa uuteen viikkoon <3

  1. Hyviä pointteja ja itseäni myös nykyään ärsyttää, että IG:n feedi on kovin valikoiva.. Paljon jää näkemättä niiltä, joita oikeasti haluaisi seurata! Ymmärrän kyllä, että jos jakaa tilin toisen kanssa, niin varmasti täytyy vähän tarkemmin miettiä sisältöä, jotta kiinnostaa kumpaakin. Kiitos ja ihanaa viikkoa! 🙂

 4. En polta enkä oo raskaana mutta pakko sanoa että ihan lääkäreistäkin osa sanoo, että voi olla parempi jatkaa polttamista raskaana, jos lopettaminen on todella stressaavaa… En tiedä perustuuko tää ihan johonkin tutkimukseen vai mistä tämmönen ohje on saanu alkunsa :S Surullista.

  Mulla myös etoo paha aamuhengitys suunnattomasti 😀

  1. Huhheijaa, en voi ymmärtää! 😀 Nythän on tullut uusia tutkimuksia tästä, veikkaan että noidenkin lääkäreiden kohdalla tieto on ollut vanhaa. Eipä silti kyllä ymmärrä. Aamuhengitys on kyllä niin paha! 😀

 5. Samoilla linjoilla ollaan! Ainoastaan kärpäsen edelle laittaisin hyttysen ininän. Ai ssssTana, kun ei voi nukkua ennen kuin se öttiäinen on hengiltä! 😀

  Muutenkin yliherkän hajuaistin omaavana inhoan julkisia, koska se on enemmän sääntö, kuin poikkeus, että samaan kulkuneuvoon hyppää joko hielle, aamuhöngälle, viinalle, kuselle tai joku likaiselle haiseva tapaus.

  Nukkuminen taas tapahtuu vain kylkiasennossa ja peitonreuna polvien välissä. Saman peiton alla jonkun kanssa nukkuessa pitää siis nukkua vain toisella kyljellä. Rakastan omaa peittoa, enkä siis mielelläni sitä jaa.. ;D

  Pitääkin ladata tuo sovellus! Ärsyttää se kalastelu ja unfollaus.. Pitää olla päässä vikaa, että hakee seuraajia tolla tekniikalla.

  1. HAHAA!! 😀 Ja hei, mulla tismalleen sama ton peiton kanssa, tosin oon käyttänyt jalkojen välissä sitä pötkylätyynyä, mutta silti nyt ja varsinkin reissuissa peitto ihan must jalkojen välissä! Onhan se hyttysen ininä kieltämättä kyllä myös aivan hemmetin raivostuttavaaa !!! ;D

 6. Hahah, ärsyynnyn kyllä noista samoista asioista!! Ja noi tupakoivat äidit saa kyllä ihan raivon valtaan 🙁 ja väitän että ihan kusetusta on että lopettamisesta johtuva stressi olis vauvalle pahempi, en vaan voi uskoa!!

  Noiden lisäksi mua kiukuttaa eniten sellaiset omahyväiset ihmiset joiden pillin mukaan pitäisi kaikkien tanssia.. Että voivat käyttäytyä (kiukutella) ihan miten sattuu ja se pitäisi olla muille vaan aina ihan ok 😀

  1. Nojoo, en kyllä voi ymmärtää yhtäkään neuvolatyyppiä, joka oikeasti tosissaan väittää, että raskaana polttaminen on ok!! :/

 7. Aamuhengitys.. Jep! Just yks aamu bussissa mun viereen istu tämmöinen aamuhengityshönkijä. Ai kamala, meinas oksu lentää!

  Ja sit näihin röökaaviin mammoihin. Ihan kauhee toi sun todistama tapaus, ihan hirveetä! En yhtään ihmettele että menit pois tolaltas. Mä olin kerran illanistujaisissa, joiden alussa heti bongasin raskaana olevan naisen siellä. Meinas kyllä mennä juustot ja viinit väärään kurkkuun, kun tää täti talsi partsille röökille. Mun koko ilta meni jotenkin ihan pilalle, ku koko ajan seurasin tän tyypin röökillä juoksemista. Siis noin EI VAAN TEHDÄ. Herrajestas, jos sun sisällä kasvaa uus elämä, nii et sä nyt jumalaare sitä myrkytä omalla röökin poltolla. Huhhuh.

  1. Huhhuh!! tommosilta tekis mieli kysyä, että mitä sun mielessä oikein liikkuu?! :O Jos on pakko polttaa raskaana, niin voisko sen edes tehdä salaa? Tuntuu ettei noi tyypit edes tajua häpeillä koko asiaa :O

   1. No sanos muuta! Mietinki just tuolloin, et kysyisin suoraan, että ”miksi?” En sitten kehdannu, harmi!
    Ja kun niin, ei todellakaan häpeillyt tääkään! Isoon ääneen aina huuteli röökiseuraa partsille kanssaan. Kyllä jotenki meinaa mennä lopullisesti usko ihmisiin, ku tämmöstä seuraa sivusta..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.