Miksi söisin ravintolisiä, joiden tehoon en voi täysin luottaa?

Kaupallinen yhteistyö: PUR-kauppa

Syksyn mittaan on blogissa käsitelty paljon stressiä ja arjen stressin hallintakeinoja, sekä muita vinkkejä piristämään syysväsymyksen valtaamaa mieltä. Jooga, rentoutumisharjoitukset, terveellinen ruokavalio ja riittävä unensaanti. Nämä ovat kaikki asioita, jotka kulkevat käsi kädessä mitä tulee kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ei riitä, että hoitaa kehossa sen yhden asian kuntoon ja lääkitsee yhtä tiettyä oiretta tai aluetta, kehosta täytyy pitää huolta kokonaisuutena, jotta se toimisi hyvin kokonaisuudessaan. Tällöin olo on hyvä, mieli pirteä ja hyvällä lykyllä vältyt myös ikäviltä kausiflunssilta.

Myönnän, että syksyn kiireiden vuoksi olen ehtinyt viimeisten parin kuukauden aikana liikkua ennätysvähän, mutta silti saan hyötyliikuntana päivittäin 5-7km reipasta liikkumista mittariin ja sekin on jo suuri plussa! Ihminen on monesta monimuotoisesta palikasta koostuva kokonaisuus ja olen itse jo pitkään pyrkinyt juuri mainitsemaani kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, eli ”hoitamaan” niitä kaikkia elementtejä, jotta voisin mahdollisimman hyvin. Pyrin siis liikkumaan edes jossain määrin (ja toivottavasti loppusyksyn mittaan taas enemmän), syömään terveellisesti, tekemään asioita, joista pidän ja nukkumaan tarpeeksi. Lisäksi syön lisäravinteita, jotka varsinkin stressaavina ajanjaksoina tukevat muuta tarveellistä ruokavaliota.

Jokin aika takaperin tutustuin brändinä englantilaiseen Wild Nutritioniin, jota markkinoi Suomessa Pur-Kauppa. Yrityksen ideologia on juuri semmoinen, johon myös itse voin täysillä samaistua ja taannoin pääsinkin ilokseni I love me-messuilla juttelemaan kahdenkesken Wild Nutritionin perustajan, ravintoterapeutti Henrietta Nortonin kanssa. Henrietta on itse kolmen lapsen äiti ja ymmärtää täysin, kuinka hektistä ja ajoittain stressaavaa meidän äitien elämä voi olla. Alunperin tuotteet on kehitetty hänen oman perheensä tarpeisiin, koska miltään merkiltä ei tuntunut löytyvän ravintolisiä, joiden ideologia perustuisi luonnonmukaisuuteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, eli ymmärrykseen ihmisestä kokonaisuutena, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Vaikka moni söisi noin muuten terveellisesti, ei ehkä tulla ajatelleeksi, että myös lisäravinteet voisivat olla parempaa laatua. Useimmat vitamiinit ja ravintoaineet valmistetaan laboratoriossa synteettisesti, jolloin haluttu vitamiini on eristettynä kaikista niistä entsyymeistä, proteiineista ja hivenaineista, joiden kanssa ne luontaisesti esiintyvät. Keho on luotu hyödyntämään ravintoaineet luonnosta ja ruoasta, eikä elimistö välttämättä aina tunnista synteettistä vitamiinia, joka esiintyy irrallaan niistä muista ”luonnollisista” elementeistä. Myös erilaiset sidos- ja väriaineet voivat vaikuttaa negatiivisesti ravintoaineiden imeytymiseen. Itse ainakin ehdottomasti haluan suosia tuotteita, joiden tehokkuuteen voi luottaa!

Wild Nutritionin valmisteet perustuvat patentointuun Food-Grown® menetelmään,  jossa kasvisruoasta puristetaan raakaruokamassa, jonka joukkoon sekoitetaan ravintoaineita. Nämä ravintoaineet sulautetaan patentoidulla menetelmällä osaksi ruokamassaa, joka takaa sen, että esimerkiksi ravintoaineiden biologinen aktiivisuus kasvaa. Suomeksi sanottuna ravintoaineet muokkautuvat muotoon, jossa ne ovat kaikkein optimaalisimmin kehon hyödynnettävissä, eli sitoutuneena aitoon, elävään ravintoon. Valmisteet ovat tehokkaita myös pienissä annoksissa ja tuotteiden tehoa tukevat kymmenet tehdyt tutkimukset.

Konsultoin Henriettaa tuotteista ja tiedustelin, että mitkä tuotteet olisivat parhaimmat juuri omaan tilanteeseeni: Kiireinen työssäkäyvä, blogia kirjoittava mamma, jonka elämä on ajoittain stressaavaa. Hän suositteli minulle hetkeäkään epäröimättä kahta valmistetta: Food-Grown® B Complex Plus ja Food-Grown® Magnesium.

Food-Grown® B Complex Plus on nimenomaan kiireisille ihmisille suunnattu valmiste, joka tukee kehon energiatasoja, hermoston toimintaa, hormonitoimintaa, edistää elimistön immuniteettia, ehkäisee uupumusta, sekä vaikuttaa suotuisasti myös ihoon, kynsiin ja hiuksiin. B5 ja B12-vitamiinit piristävät väsynyttä kehoa ja mieltä, sekä vaikuttavat suotuisasti ”mentaaliseen suoriutumiseen” esimerkiksi muistia kohentamalla. B Complex Plus suositellaan aamulla otettavaksi, koska piristää jonkin verran ja vaikuttaa juurikin suorituskykyyn. Kaikkien kiireisten (ja meidän mammojen) lisäksi voisin ajatella tämän sopivan erinomaisesti paljon liikkuville ja esimerkiksi opiskelijoille, joilla pitkät päivät ja ajattelutyö ovat arkipäivää.

Food-Grown® Magnesium on magnesiumvalmiste, joka taas soveltuu erinomaisesti tukemaan B Complex Plussan toimintaa illalla otettuna. Magnesium on rentouttava ja rauhoittava mineraali, joka vaikuttaa suotuisasti juuri uneen, samalla hermostoa ikäänkuin hellien. Iltaisin käytettynä magnesium auttaa myös yöllisiin suonenvetoihin. Lisäksi se edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa, hermoston toimintaa, sekä lievittää väsymystä ja uupumusta. Nämä kaksi valmistetta tukevat siis erinomaisesti toisiaan!

Olen käyttänyt vajaan kuukauden ajan näitä molempia valmisteita päivittäin. B Complex Plussaa aamuisin ja Magnesium-valmistetta iltaisin. Mitä sitten olen huomannut? Voin täysin rehellisesti sanoa, että sen jälkeen kun aloitin nämä valmisteet päivittäin käytettävänä, olen ehdottomasti ollut päivisin (ja aamuisin) huomattavasti pirteämpi ja nukkunut yöni paremmin heräilemättä. Olen saanut töissä enemmän aikaan, ollut tehokkaampi ja sitten taas ne yölliset heräilyt, joista aiemmin valittelin muutamaan otteeseen, ovat vähentyneet huomattavasti!

Uni on siis ollut viime viikkoina huomattavasti levollisempaa ja yhdistän nämä seikat juuri näiden valmisteiden aloittamiseen. Jopa itse olin hieman hämmästynyt siitä kuinka selkeästi huomasin eron noin viikko messujen jälkeen, aloitettuani kuurin melkein heti saatuani nämä purkit käsiini. Omalla kohdallani voin siis ainakin liputtaa tämän lyhyen kokemuksen perusteella tuotteiden tehoon. Päivittäisen käytön lisäksihän nämä soveltuvat käytettäväksi myös kausittain, esimerkiksi juuri stressaavina aikoina kun keho tarvitsee vitamiinivarastojen täydennystä.

Wild Nutritionin valikoimista löytyy valmisteita koko perheen tarpeisiin; lapsille, naisille ja yleiseen hyvinvointiin. Tuotteita myy Suomessa esimerkiksi PUR-kauppa, muut jälleenmyyjät löytyvät Wild Nutritionin suomenkielisiltä Facebook-sivuilta täältä.

Kiinnostaisi tietää, että oletteko te tulleet ajatelleeksi ravintolisien tehokkuutta ja sitä, että sillä on väliä, missä muodossa ravintoaineet esiintyvät?

 

PUR-kauppa on uuden sukupolven terveyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin erikoistunut myymäläkonsepti, johon kuuluu kaksi kivijalkamyymälää Helsingissä sekä verkkokauppa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *