100% luonnollisia tuoksukynttilöitä

En ole koskaan ollut mikään järin kynttilä-ihminen, mutta viime vuosina on tullut poltettua sitäkin vähemmän kynttilöitä. Tänä syksynä olen kuitenkin hieman intoutunut asian suhteen ja muutamaan otteeseen sytyttänyt illan pimetessä kynttilän, haha! Nyt olenkin yrittänyt tehdä tästä enemmän rutiinia ja kerronpa miksi 🙂

Palava kynttilä itsessään on toki varsin rentouttava elementti, mutta itse pidän niistä myös tuoksujen puolesta. Ehkäpä jopa enemmän juuri tuoksun vuoksi. Vuosia sitten hamstrasin Ikeasta niitä halpoja tuoksukynttilöitä, joita poltin kotona ahkerasti, enkä juurikaan ajatellut sitä hajukäryä, joka niistä irtoaa. Parin vuoden aikana olen muutenkin alkanut enemmän ajatella kemikaaleja ja pyrkinyt vähentämään juuri turhaa kemikaalikuormaa. En esimerkiksi haluaisi, että poikamme joutuisi jatkuvasti hengittämään hajukynttilöiden kemikaalihajuja, jos siis pärjää niitä ilmankin. En käytä muutenkaan kamalasti hajuvesiä ja nyt äitinä suosin ennemmin miedompia vartalosuihkeita. Nekin suihkin mielellään silloin kun en ole heti ottamassa naperoa syliin.

Ehkäpä tämä muuten on  se syy, miksei niitä kynttilöitä ole tietoisesti tullut poltettuakaan. Rehellisyyden nimissä on epäilyttävä ajatus polttaa jotain, josta liukenee ilmaan epämääräisiä kemikaaleja. Tuskinpa Suomessa saisi myydä tuotteita, jotka olisivat (ainakaan tuoreiden tutkimusten nojalla) oikeasti vaarallisia, mutta jos näidenkin kohdalla on olemassa parempi vaihtoehto, niin miksi ei kokeilla sitä? Turhien kemikaalien välttäminen ei nyt ainakaan ole huonosta! Viime vuoden puolella aloin tutkailemaan valikoimaa luonnollisemmista tuoksukynttilöistä ja vasta vähän aikaa sitten pääsin niitä sitten syksyn tullen kokeilemaan. Nimittäin Isle of Wolfin luonnollisia tuoksukynttilöitä, joita myy Suomessa ainakin luonnonkosmetiikan verkkokauppa NaturalGoodsCompany. Olen ihan rakastunut näihin myös sisustuselementteinä!

Tuoksuina on ollut kahta ja toisistaan kovin erilaiset tuoksut. Ensimmäisenä tuo musta Cinnamon Spice, joka sopii syksyyn ja yleisesti joulun odotukseen kuin nenä päähän. Aivan ihanan mausteisen kanelin tuoksu, josta tulee jotenkin hyvälle mielelle. Itselläni tuoksut vaikuttavat vahvasti myös tunnetasolla ja ehkä juuri siksi olen näihin nyt innostunutkin. Ihminen yhdistää tuoksut vahvasti tiettyyn tilanteeseen, tunteeseen tai paikkaan. Esimerkiksi tietyn saippuan tai pesuaineen tuoksu voi viedä aikamatkalle lapsuuden mummolaan ja vanhojen hajuvesien haistaminen jonnekin teinivuosiin. Kun polttaa kivoja tuoksuja kivoissa tilanteissa rentoutuen, auttavat ne samat tuoksut jatkossakin samaan fiilikseen. Ensi vuonna tämä kanelikynttilä tuo varmasti minulle mieleen juuri tämän samaisen syksyn 🙂

Olenkin pyrkinyt polttamaan kynttilöitä juuri ”meditaatiomielessä”, että poltan niitä silloin kun olen hyvällä fiiliksellä ja rentoutunut. Jatkossa nuo samaiset tuoksut, jotka alan yhdistämään kivoihin asioihin ja rentoutuneeseen oloon, auttavat tuomaan tuota kivaa fiilistä silloinkin kun ei välttämättä olisi viikon parhain päivä. Manipuloin siis aivojani hyvään moodiin tuoksujen avulla, haha! Toinen tuoksu on Sensual Peony, joka on Isle of Wolfin suosituimpia tuoksuja. Kynttilä lojui pitkään meikkipöydälläni koristeena, koska en raaskinut polttaa sitä 😀 Eilen tupruttelin tuota iltapäivällä samalla kun tein työjuttuja. Kun olen saanut nämä poltettua, haluan ehdottomasti kokeilla myös tätä White tea & linen-tuoksua!

Isle of Wolfin kynttilät on valmistettu käsityönä Latviassa ja niihin on käytetty ainoastaan 100% luonnollisia (vegaanisia) kasvivahoja ja eteerisiä öljyjä. Ei siis todellakaan mitään turhaa, joka voisi olla sinulle haitaksi. Mielestäni tuoksu levittyy näistä huoneeseen kevyesti, eivätkä saa aikaan mitään semmoista kamalaa tuoksupilveä, josta saisi hedarin, vaan nimenomaan miellyttävän huonetuoksun. Kynttilät ovat myös ympäristöystävällisiä ja maatuvia.

Laadukas tuoksukynttilä on ihana lahjaidea esimerkiksi joululahjaksi. Vaikka henkilölle, jolle noin muuten on hankala keksiä lahjaa. Kaikkihan nyt tykkää kauniista (ja hyvälle tuoksuvista) esineistä. Koko kynttilävalikoima löytyy täältä 🙂

 

Kynttilät saatu. Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.

6 vastausta artikkeliin “100% luonnollisia tuoksukynttilöitä”

  1. Kauniit kynttilät, ihanat kuvat olet niistä ottanut. Pitääpäs käydä tsekkaamassa. Kiitos vinkistä 🙂
    Meillä palaa kynttilät joka päivä. Harvemmin käytämme tuoksukynttilöitä koska poltamme suitsukkeita. Meidän (ja minun mieheni ollessa merillä) aamurutiineihin kuulu kynttilöiden sytystys, takkaan tulet ja aamukahvi. Parhautta <3
    Ihanaa lauantaita <3

  2. Itse olen kyllä sen verran hajusteherkkä, etten kestä minkäänlaisia tuoksukynttilöitä. Olen saanut niitä lahjaksi ihmisiltä, jotka eivät ole niin herkkiä tuoksuille. Olen polttanut niitä sitten parvekkeella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.