Korealaisen ihonhoidon ihmeellisyydet ja luonnollinen K-beauty

Korealainen kauneudenhoito, eli K-Beauty on ollut jo jonkin aikaa valtaamassa myös Suomen markkinoita ja olenkin myös itse seuraillut ilmiötä innolla. Veikkaan, ettei varmasti löydy montaa kauneusintoilijaa, joka ei ainakaan kerran olisi kuullut puhuttavan K-Beautystä. Erityisesti kankaiset sheet maskit ovat tällä hetkellä lähes kirjaimellisesti kaikkien huulilla. Luonnonkosmetiikan ystäville myös hyviä uutisia: Korealainen Whamisa nimittäin rantautui äskettän myös meille Suomeen ja olikin varsin odotettu uutuus luonnollisen K-Beautyn saralla. Luonnonkosmetiikaksi sertifioituja K-Beauty sarjoja kun ei vielä oikein tunnu löytyvän. Onneksi nyt sentään! Olen itse tykästynyt hurjasti Whamisaan ja yleisesti korealaisiin kauneusnikseihin, joten jos nämä kiinnostavat, niin kannataa lukea eteenpäin! 🙂

Millaista kauneudenhoito on Koreassa ja millainen on korealainen kauneusihanne?

Korealainen kauneusihanne poikkeaa paljon suomalaisesta. Halutaan, että iho on mahdollisimman vaalea ja kuulas, jolloin se suojataan huolellisesti auringolta. Kaiken perusta korealaisessa kauneudenhoidossa onkin ehdottomasti juuri kaunis iho. Ihonhoitoon panostetaan oikeasti paljon ja kokonaisvaltaisesti. Tärkeässä osassa tässä onkin myös ruokavalio, jota pidetään tärkeänä osa-alueena myös ihonhoidon ja yleisesti kauneudenhoin näkökulmasta. Ihoa ei pyritä korjaamaan tai peittämään paksulla meikillä, vaan päinvastoin tuomaan esille tervettä ja hyvinvoivaa ihoa sellaisenaan. Ja onhan se totta, että ravintorikas ruoka ja riittävä vedensaanti ovat asioita, jotka vaikuttavat myös ihoon. Tämän ihohypetyksen vuoksi Etelä-Korea kai onkin noiden kasvonaamioiden ihmemaa!

Kaiken perustana toimii siis perusteellinen puhdistus, eli ”kaksoispuhdistus”, tonerit ja juurikin ne kosteuttavat naamiot. Puhdistus on kuitenkin ihan ykkösjuttu ja korealaisille täysin itsestäänselvä asia. Vähän kun meille suomalaisille hampaiden pesu. Se on niin arkeen juurtunut rutiini, ettei ole edes erikoista käyttää koko prosessiin ihan reippaastikin aikaa. Kummallista on ennemminkin se, ettei ihoa puhdisteta perusteellisesti. Itsekin myönnän olleeni ennen todella huono ihon puhdistuksen suhteen, mutta nyt parin vuoden aikana oppinut ehdottomasti oikeille raiteille asian suhteen!

 Mikä ihmeen kaksoispuhdistus?

Kaksoispuhdistuksessa iho puhdistetaan kirjaimellisesti kahteen keraan ja se on korealaisen ihonhoidon a ja o. Puhdistus tapahtuu ensin öljypohjaisella puhdistustuotteella, joka liottaa ihon pinnalta meikin ihoa kuivattamatta. Kun meikki ja pinnalliset epäpuhtaudet on puhdistettu ihon pintakerroksista, voidaan siirtyä kevyen geelimäiseen ja mielellään vaahtoavaan puhdistuaineeseen, joka syväpuhdistaa ihohuokoset, sekä loputkin epäpuhtaudet. Jutun juju on se, että iho on kaksoispuhdistuksen jäljiltä täysin puhdas. Ajattelin ensin, että kaksoispuhdistus olisi omalle herkälle ja kuivalle iholleni liian rankka, mutta olen täysin hurahtanut siihen! Iho tuntuu puhdistuksen jälkeen todella puhtaalta, muttei lainkaan natisevan kuivalta ja ”liian puhtaalta”, tiedättekö kuin saippualla pesun jälkeen. Hellävaraiset puhdistustuotteet ovatkin tässäkin tärkeässä osassa. Olen itse tehnyt puhdistusta käyttäen Whamisan Organic Flowers Cleansing Oil-öljypuhdistusta ja Organic Flowers Foaming Gel-puhdistusgeeliä, joka syväpuhdistaa ihohuokoset.

7 Skin Method ja tonerit

Kasvovedet ja tonerit ovat Koreassa kovalla käytöllä,  mutta niiden käyttötapa eroaa paljon siitä, mihin me olemme tottuneet. Kasvot usein pyyhitään kasvoveteen kastetulla vanulla, jolloin epäpuhtaudet toki saadaan ihon pinnalta pois, mutta pääasiassa kasvovesi jää vanuun. Olen itse todella ahkera lotrailemaan voiteilla, joten itselleni oli alkuun outo ajatus, että ihoon ajettaisiin kosteutta kerrostamalla kasvovettä, eikä niinkään voiteiden muodossa. Koreassa idea onkin se, että iho on kaksoispuhdistuksen jäljiltä tarpeeksi puhdas, jolloin kasvovettä voidaan käyttää ennemmin seerumin tapaan kosteuttamaan ihoa ja ajamaan siihen aktiiviset ainesosat. Onkin yleistä, että kasvovesi taputellaan ihoon useaan kertaan, jolloin ainesosat nimenomaan imeytyvät ihoon. Ehdoton no-no siis vanulla pyyhkimiselle. Kasvovesi tehostaa lisäksi myös kosteusvoiteen imeytymistä!

7 Skin Method on uusimpia kauneudenhoiton trendejä ja siinä toneria taputellaan ihoon seitsemän (!!) kertaa puhdistuksen jälkeen. Jotta kasvovesi imeytyisi kunnolla, on hyvä aloittaa kerrostaminen pienissä erissä. Tätä tapaa käyttäessä on myös hyvä tarkastaa, että käyttää alkoholitonta kasvovettä. Hyvänä huomiona myös, että kevyt taputtelu aktivoi samalla ihon pintaverenkiertoa. Tämän jälkeen iholle levitetään ohut kerros kasvovoidetta, UV-suoja tai BB-voide. Paksun meikin sijaan onkin korealaisten fokus nimenomaan luonnollisissa ja kaunista ihoa korostavissa BB-voiteissa (jotka muuten alunperin ovat juuri Koreasta lähtöisin!)

Olin itse alkuun todella skeptinen myös tämän 7-kertaisen tonerin suhteen. Ajattelin, ettei tuo metodi olisi iholleni tarpeeksi kosteuttava ja muutenkin eka reaktioni oli lähinnä, mitä ihmettä, kasvovettä seitsemän kertaa? Kenellä on semmoiseen aikaa?! Tommikin naureskeli kun kerroin taputtelevani kasvovettä seitsemän kerrosta naamaani. Mutta onhan siinä järkeä! Sen jälkeen kun olen itse hurahtanut facemisteihin, olen alkanut tarkemmin ajattelemaan, että miksi kasvovesi pitäisi pyrkiä pyyhkimään iholta pois, jolloin ravintoaineet vähimmissä määrin päätyvät sinne ihoon, mihin on tarkoitus? Sehän on vain loogista puhdistaa iho ensin kunnolla puhdistusaineella epäpuhtauksista ja sitten keskittyä siihen perusteelliseen kosteutukseen. Ja oma ihonikin on ollut todella hyvinvoiva näiden uusien hoitorutiinien myötä! Olen jopa vähän jäänyt koukkuun tuohon kasvoveden taputteluun. Ja kyllä! Ihoni on kyllä ollut todella kosteutettu 7 Skin Methodin myötä, vaikkei edes lotraisi öljyllä 🙂 Eipä rutiinin kehittymisen myötä ole edes tuntunut millään tapaa aikaavievältä, taputtelun hoidan muiden aamu- ja iltarutiinien lomassa.

Itselläni on ollut käytössä Whamisan Organic Flowers Toner Original, jota olen levittänyt (tai taputellut iholle) siis puhdistuksen jälkeen sen 7 kertaa. Kasvoveden jälkeen kosteutan ihoa Organic Flowers Lotion Double Rich-kasvovoiteella, jota olen käyttänyt sekä päivä-, että yövoiteena. Päivisin olen suihkinut kasvoille (ja joskus myös ehkä vielä kirsikkana kakun päälle sen 7 kerran taputtelun jälkeen :D) Organic Flowers Damask Rose Petal Mistiä. Kasvosuihkeet ovat kyllä nykyään ihan pakollinen juttu!

Whamisan tuotteet on valmistettu fermentoiduista ainesosista, joka tarkoittaa sitä, että niiden ravintoainepitoisuudet on saatu kasvamaan ja muuttumaan paremmin imeytyvään muotoon tuon maitohappokäymisen avulla. Tuotteisiin on käytetty luomuainesosia ja raaka-aineita, jotka jo itsessään sisältävät paljon arvokkaita kosteuttavia ainesosia ja hedelmähappoja. Whamisa ei käytä tuotteissaan mitään ylimääräistä tai turhia täyteaineita, vaan ainoastaan laadukkaita ainesosia, jotka oikeasti tekevät sitä mitä lupaavat. Korealaiset naiset ovat äärimmäisen hintatietoisia ihonhoidon suhteen, eivätkä suostu maksamaan siitä paljoa. Siksi Whamisan tuotteet ovat laatuunsa nähden varsin edullisia.

Tässä 4 suosikkituotteitani Whamisalta, jotka erityisesti haluan nostaa esille:

 

Organic Kelp Mask Sheet-luomumerilevänaamio. Tämä on aivan mieletön ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!! Naamio sisältää 32 erilaista luomuainesosaa, jotka ylläpitävät ihon nuorekkuutta, poistavat turvotusta, häivyttävät juonteita ja parantaa ihon sävyä. Naamio kosteuttaa ihoa pitkäaikaisesti ja illalla käytettynä on iho aivan mielettömän ravittu, sekä heleä vielä aamulla. Tätä ekaa kertaa kokeillessa postasin testifiiliksiä IG Storiesiin, ”hulk moment”. Naamiohan on siis vihreä, koska on levää. Mutta mikä ihana tunne tästä jää iholle! Kasvojen iho on 20-30 minuutin maskeilun jälkeen aivan täydellisen kosteutettu ja heleä, suorastaan hehkuu. Vielä seuraavana aamuna iho tuntui ihanalta. Kokeilkaa, niin rakastutte!

Lotion Double Rich kosteusvoide. Suuri suositus myös tälle voiteelle. Aivan ihanan koostumuksen lisäksi pakko hehkuttaa myös isoa pumppupulloa, voide on kooltaan siis 120ml ja riittää kyllä pitkään. Whamisalla on muutenkin todella isot tuotekoot, jonka myötä hinnatkin ovat varsin kohtuulliset ottaen huomioon koon. Iho ei ole tämän jäljiltä tahmainen, nihkeä, enkä muutenkaan keksi tästä mitään huonoa sanottavaa. Voiteesta tuli vähän mieleen se NUORI:n kasvovoide, joka oli vuoden paras löytö. Sanoisinko, että tämä on todella samanlainen ja nämä kaksi ovat tämän vuoden parhaimmat kasvovoiteet. Iso plussa myös monikäyttöisyydestä kun sama voide soveltuu päivä- ja yövoiteeksi.

Organic Flowers Petal Mist-kasvosuihke kosteuttaa, kiinteyttää ja kirkastaa ihoa. Olen käyttänyt mistiä päivän mittaan kasvojen ”piristysruiskeena”, nyt kun Organic Flowers Toner on ajanut kasvoveden virkaa 7 Skin Methodin myötä. Ihan ehdoton varsinkin nyt kylmänä vuodenaikana! Ja supersuositus myös tuolle Tonerille.

Organic Peeling Finger Mitt-kuorintalaput kuorivat kuollutta ihosolukkoa hellävaraisesti, samalla ihohuokoset puhdistaen. Kuorintalappu on ”hanskamainen”, johon sujautetaan sormet ja kuoritaan iho pyörivin liikkein. Olen itse kokenut tämän todella miellyttäväksi käyttää ja iho on kuorinnan jälkeen todella pehmeä. Peukku siis myös peeling mittille! Kätevä käyttää suihkussa esimerkiksi hoitoaineen vaikutusajalla.

Koko Whamisan valikoima löytyy esimerkiksi NaturalGoodsCompanyn verkkokaupasta.

Onko joku muu jo kokeillut korealaisia kauneusniksejä?

 

Sisältää kaupallisia linkkejä. Tuotteet saatu.

 

4 vastausta artikkeliin “Korealaisen ihonhoidon ihmeellisyydet ja luonnollinen K-beauty”

  1. Olen itse tutustunut korealaiseen kosmetiikkaan jo melkein kymmenen vuotta sitten yhden nyt jo suljetun blogin ja Youtuben avustuksella. Olen käyttänyt viimeiset kaksi vuotta oikeastaan vain korealaista kosmetiikkaa ja ihonhoitotuoteita Lumenen tuotteiden lisäksi. Whamisa ei ole tuttu kun en itse luonnonkosmetiikkaa juuri harrasta.

    K-tuotteita hamstraan Korean ja Japanin matkoilla, Koreassa olen nyt käynyt jo neljä kertaa ja osaan nykyään kieltäkin. Kaikki tosiaan alkoi niistä Youtube-videoista. 😀 Omat suosikkini on Nature Republic, Misha ja Etude Housen puolelta maskit.

    1. Wow, sähän olet jo ihan k-beauty pro!! 🙂 Olen ihan kade sun reissuista, mäkin olen jo alkanut haaveilemaan Korean matkasta jo pelkästään siksi, että pääsisin hamstraamaan k-beautyä 😀 Kiitti tuotevinkeistä, täytyy tutustua myös noihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.