Olohuoneen seinän uusi sävy ja muutama kotikuva

Lupasin viikonloppuna postailla kotijuttuja ja uudesta seinästä, nyt olisikin sen vuoro. Valitettavasti keittiön seinä ei vielä ennättänyt näihin kuviin, mutta sekin on näiden räpsimisen jälkeen maalattu samaisella sävyllä olohuoneen kanssa. Seuraavaksi sitten pojan huoneen kimppuun. Moni ihmetteli alunperin, että miksi luovumme siitä kivasta vihreästä seinästä. Se tosiaan oli ihana myös meidän mielestämme. Ensin Tommi vastusti vihreän jäämistä, kunnes sitten alkoi kannattaa, että jättäisimme vihreän tapetin. Itse taas ensin kannatin sen jäämistä, kunnes sitten ehdin tottua ajatukseen toisesta sävystä. Tapetissa oli myös ikäviä reikiä nauloista ja koukuista, joten senkin vuoksi päätimme sitten uusia koko seinän. Sen jälkeen kun tapetista oli revitty testiksi riekale, ei voinut enää perääntyäkään. Hetken ehdimme ihmetellä valkoista seinää, mutta voi elämä miten tylsä se oli!

Siinä se uusi seinä sitten on! Maalin sävyksi valikoitui Tikkurilan Kalsiitti, joka ihan alusta saakka oli oma suosikkini. Kannatin alkuun myös vähän vaaleampia sävyjä, koska pelkäsin lopputuloksen tulevan noin isolla seinällä liian yleisilmettä ”hämärtäväksi”, mutta olin väärässä. Tykkään hurjasti tuosta ja sävy oli kyllä ihan nappivalinta. En osaa selittää, mutta antaa tietynlaista kivaa tunnelmaa tänne. Varsinkin nyt kun keittiön seinäkin on samaa sävyä, yritän ensi viikolla napsia siitä kuvaa.

Eräänä etäpäivänä oli harvinaista herkkua ja paistoi aurinko! Nyt on alkanut iskeä taas se perinteinen pimeän vuodenajan dilemma; kuvaaminen on todella haasteellista. Varsinkin siis sisätiloissa. Jos on hämärä päivä, niin kuvat ovat tosi pimeitä ja ankeita, vaikka kuinka yrittäisi päivällä kuvailla. Ehdottomasti ankein kuukausi vuodesta on mielestäni juuri marraskuu. Pimeää, märkää ja no, ankeaa. Eiköhän se tästä vielä, yli puolenvälin ollaan jo.

Meillä oli yli vuoden SodaStreamer tauolla, koska ei yksinkertaisesti ikinä saatu aikaiseksi täyttää sitä kaasusäiliötä. No, tässä välissä sain blogin kautta uuden SodaStreamerin, jolla ollaankin valmistettu kuplavettä aikalailla päivittäin. Tuossa Source-mallissa voi itse muuten säädellä juoman hapokkuutta, en itse nimittäin tykkää liian hiilihappoisista juomista ja olen todennut, että miedoimman hapotuksen juomat ovat itselleni mieluisampia. Vihasin hiilihapottamista meidän vanhalla SodaStreamillä, en nimittäin ikinä meinannut saada sitä pulloa kierrettyä irti siitä laitteesta. Tuohon ei tarvitse pulloa kuitenkaan kiertää, vaan asettaa paikoilleen, samoin irrotus on todella helppoa. Nyt olen siis itsekin taas innostunut 😀

 

Rakastan vissyjä, mutta niiden raahaaminen kaupasta on jotenkin rasittavaa. Lisäksi hammaslääkäri on pyytänyt minua välttämään maustettuja vissyjä, joiden hedelmähapot ovat huonoksi hampaille. Tavallinen vissy on harmitonta, mutta heti jos siihen lisätään mitään makua tai hedelmähappoa, muttuu se hampaille vahingolliseksi. Siksi onkin tuntunut jotenkin typerältä ostaa kaupasta maustamatonta vissyä kun periaatteessa sitä voi tehdä kotonakin ihan pikkurahalla. No, nytpä voin tehdä sitä kotona milloin tahansa! Itse siis enimmäkseen juon juurikin ihan perinteistä maustamatonta kuplavettä. Tommi lisää usein joukkoon hedelmätiivistettä ja välillä sitä juon itsekin, mutta pääasiassa perusmeiningillä mennään.

Sitten vielä lyhyesti takaisin maalihommiin. Pojan huoneen seinät olisi nimittäin tarkoitus maalata semmoisella tähtihippumaalilla, ellei nyt taas vaihdeta mielipidettä siitä. Alkuun mietimme jotain kivaa vihertävää sävyä, esimerkiksi Tiffany’sin turkoosia tai siitä vihreämpään, mutta sitten törmäsin niihin tähtihippumaaleihin ja mielipide muuttui. Palataan siihen kuitenkin myöhemmin kun lastenhuoneen projekti taas etenee 🙂

Kivaa sunnuntaita!

 

4 vastausta artikkeliin “Olohuoneen seinän uusi sävy ja muutama kotikuva”

  1. Tosi kivan värinen! 🙂 teillä on kyllä kiva koti. Ja ihanan siistiä 😀 miks meillä ei näytä ikinä tuolta 😀 mikä kamera sulla muuten on? Oot varmaan maininnutkin joskus mut en nyt muista.. Mun olympus vetelee ihan viimeisiään kun esikoinen tiputti sen vahingossa lattialle 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.