Oman tyylini kulmakivet + syksyn koottuja asukuvia

Olen jo vuosia noudattanut tyylissäni tiettyjä kulmakivia. Eli ne tietyt samat jutut ovat pysyneet mukana jo ikuisuuden. Usein sanotaan, että oma tyyli muotoutuu ja vakiintuu aikuisuuden myötä. Voisin sanoa, että oma tyylini on aina ollut saman suuntainen, enkä oikeastaan ole kokenut mitään radikaaleja tyylinvaihdoksia. Monet saattavat kokea suuriakin muutoksia nuoruudessaan tyylin suhteen ja tyyli saattaa vaihdella prinsessasta punkkiin, rockiin, hiphopiin ja moniin eri suuntiin, ennenkö se oma juttu vakiintuu. Jotenkin olen aina ollut melko samantyylinen, nuorempana toki ”teinimpi”, tykkäsin huomattavasti enemmän tyttömäisistä jutuista, mekoista, hameista, ballerinakengistä sun muista. Voisinkin muuten jossain vaiheessa tehdä postauksen vanhoista asuista!

Toki tykkään tyttömäisistä jutuista edelleen, mutta tyylini on vuosien saatossa ehkä pelkistynyt yksinkertaisemmaksi ja ehkä myös värittömämmäksi. Pidän siitä, että värejä on hillitysti esimerkiksi asusteiden muodossa. Joskus on toki hauska vähän hullutella, mutta melko varovaisin askelin nykyään käytän värejä. Kausivaatteiden sijaan pidän ennemmin ajattomista sävyistä, perusvaatteista, joita voisi joku kutsua välillä tylsiksi, mutta käytännöllisiksi 😀 Ja juuri käytännöllisyys edellä paljolti menenkin! Tykkään myös yhdistellä uutta ja vanhaa, kalliimpaa ja halvempaa. Yleisesti on tyylini kuitenkin melko ”omanlaiseni” ja juurikin melko rento. Tunnen oloni itsevarmimmaksi silloin, kun olen pukeutunut itselleni mieluisalla tavalla ja omaan tyyliini. Sehän nyt on varmasti kaikilla selvää, että juuri oma tyyli on suuri osa identiteettiä.

    Tässä muutamia oman tyylini kulmakiviä..

Farkut. Rakastan farkkuja ja olen oikeastaan aina pitänyt niistä. Farkut on helppo yhdistää melkein minkä vain kanssa ja ovat peruselementti sekä klassiseen, että rentoon tyyliin. Lopputulos riippuu niin paljon siitä, mitä farkkujen kanssa pukee. Nilkkurit vai tennarit, kauluspaita vai college? Farkut ovat semmoinen, jossa nykyään tyydyn usein edulliseen. H&M ja Gina ovat mielestäni farkkujen osalta ihan hyviä paikkoja, en raaskisi nykyään maksaa farkuista paljoa yli 100euroa, ehkä ihan poikkeustapauksessa. Menneinä vuosina kun olin aikalailla Miss Sixtyn, Killahin ja Fornarinan perään.

Rennot neuleet, t-paidat ja colleget. Vaatteita, jotka on todella helppo yhdistää esimerkiksi farkkujen kanssa ja jotka sopivat lähes kaikkeen. Kaikki nämä ovat myös ajattomia vaatekappaleita, hyvä neule voi säilyä sukupolvelta toiselle ja laadukas luonnonkuituinen t-paita kestää käyttöä vuositolkulla. Ei tarvitse olla jatkuvasti olla ostamassa uutta, riittää että panostaa niihin muutamiin perusjuttuihin. Panostamalla laadukkaaseen neuleeseen, collegeen, pariin yksiväriseen t-paitaan ja pitkähihaiseen, pääsee jo yllättävän pitkälle. Se alkuhan on usein ”täydellisen vaatekaapin” rakentamisessa se vaikein juttu.

Tennarit ja UGGsit ovat eniten käyttämäni kengät. Mukavuus ja rentous edellä siis myös näissä! Jos asuisin lämpimässä, käyttäisin luultavasti ainoastaan flipflopeja 😀 En ole oikein ikinä ollut kamalasti korkokenkien perään, tykkään kyllä siisteistä nilkkureista, jotka ovat hyvät kävellä, mutta ennemmin satsaan mukaviin kenkiin, kuin piikkikorkoihin. Kun haluan vaihtoehdon tennareille tai muuten vaan ryhdikkäämmän olemuksen (tai muuten vaan enemmän pituutta tähän 157cm mittaani), laitan jalkaani Isabel Marantin wedge sneakersit tai Acnen Cypressit. Molemmat ovat kestäneet kovaa käyttöä jo vuosia, eikä ollenkaan harmita, että on aikoinaan niihin pistänyt rahaa. Tässä välissä olisin varmasti kuluttanut hajalle useammatkin huonompilaatuiset kengät.

Kellot. En voisi olla ilman kelloa ranteessa. Vaikka noin muuten olisinkin ilman koruja, on kello pakollinen! Niin asusteena, kuin ihan ajan katsomisen suhteen. Nyt on ranteessa useamman viikon ajan roikkunut Suunnon sporttikello, jota en raaski irroittaa. No, kello kun kello! Onhan se kiva, että on ranteessa kello, joka mittaa myös yöuniesi keston, päivän aktiivisuuden ja monta muuta asiaa.

Todella simppelit korut. Tykkään hurjasti esimerkiksi ohuista korvarenkaista ja todella minimalistisista rannekoruista- ja kaulaketjuista. Varsinkin nuo korvarenkaat ovat olleet lempparini ihan ikuisuuden! Olen käyttänyt niitä enemmän tai vähemmän yläasteesta saakka. Huomaatte varmasti, että nuo samaiset rengaskorvikset löytyvät tämänkin postauksen useammasta asusta. Olen ostanut renkulat vuosia takaperin Glitteristä ja edelleen loistavassa kunnossa, vaikka ihan korumetallia ovatkin.

Rakastan pipoja. Ne pelastavat huononkin hiuspäivän varsin helpolla tavalla (eli pipo vaan päähän, haha!) ja panostamalla pariin laadukkaaseen, sekä tyylikkääseen pipoon, pääsee jo pitkälle. Itselläni on muutama villainen ja kashmirvillainen pipo, joita käydän vaihdellen. Lenkeillä ja ulkoillessa käytän sitten enemmän sporttisempia pipoja, kuten snoukkapipoja yms. Omistan noin 4 laadukasta villapipoa, joita käytän vaihdellen; yhden mustan, yhden vaaleanharmaan ja kaksi tummempaa harmaata, kaikki vähän erilaisia.

Laukut. Niihin olen aina ollut aivan hulluna! Tällä hetkellä ei (ihme kyllä) ole mitään laukkuhimotuksia, mutta Minkoffeja kuolaan aina. Celinen Luggagesta haaveilin kesällä, mutta toistaiseksi hankinta on ollut jäissä kun en yksinkertaisesti koe tarvitsevani kahden tonnin laukkua. Viime viikkoina en kylläkään ole oikein muita laukkuja käyttänyt kun tuota Rebecca Minkoffin shopperia kun on tullut melkeinpä päivittäin kuskattua työläppäriä edestaas toimiston ja kodin välillä. (Celineenhän läppärikin toki sujahtaisi! :D) Jos on ihan pakko valita lempparilaukkuni, on se varmaankin kuvissa näkyvä Balenciagan City tai jompikumpi pikku-Minkoffeista, ehkä 5-zip.

Jos saisin valita vaatteet ainoastaan sen perusteella, mihin oikeasti eniten haluaisin pukeutua, valitsisin varmasti päälleni: Spagettiolkaimellisen perustopin, trikoot, fliplopit ja päälle jonkun kivan collegen 😀 Tai spagettiolkaiminen maksimekko ja flipflopit, aah! Ehkä olen edellisessä elämässäni ollut joku rento house wife kuskailemassa lapsia fudistreeneihin aktiivivaatteissa (tosin mitä tulee kotihommiin, niin ehkä en, mutta toisaalta voi olla niinkin, että olen edellisessä elämässäni tehnyt niitä jo tarpeeksi yhdelle eliniälle :D) tai sitten vaan joku yleinen chillailija, haha. No, en ollut ihan tosissani.

Ps. Mikä asu on mielestänne kivoin? Kurkatkaa muuten IG stories (@iines), jossa sönkötän tänään ruotsiksi, apua! 😀

 

Pps. Päivän Black Friday Week-tarjous Zalandolta: Vuorokauden ajan sporttimuotia jopa -70%. Mukana paljon tennareita, esimerkiksi Vansiltä, Nikelta ja Pumalta, sekä paaaljon muuta ihanaa. Suosittelen ehdottomasti kurkkaamaan! 🙂 Valikoima löytyy täältä.

 

Kuvat Jutta. Sisältää kaupallisen linkin.

9 vastausta artikkeliin “Oman tyylini kulmakivet + syksyn koottuja asukuvia”

 1. Tykkään eniten tuosta viimeisestä asusta. 🙂

  Mulla on vähän samanlaiset tyylin kulmakivet kuin sulla lukuun ottamatta kelloja ja UGGeja.

 2. Muistelin että ennen käytit nimenomaan EMU kenkiä ja olivat Uggeja paremmat?

  1. Joo käytin, sillon mulla ei itsellä ollut vielä ollut omia UGGseja. Tommi sai mut jotenkin niiden pauloihin 😀 Emutkin oli ehdottomasti hyvät, olin jo unohtanut!

 3. Sulla on tosi ihana tyyli; rento mutta särmikäs ja hillitty mut silti mielenkiintoinen ja inspiroiva! Asusi ovat samaan aikaan muodikkaita ja ajattoman tyylikkäitä. Parasta on, kun pitää vaatekaapin pelkistettynä ja koostaa sen laadukkaista klassikoista 🙂 juuri tuommoisista vaatteista minäkin tykkään! Paras asu vika ja tuo missä sulla on tuo aivan ihana leopardi takki ?

 4. Olipas kiva postaus ja kuvat! Sulla on monipuolinen tyyli 🙂 Tuota Minkoffin shopperia aina harkitsen, mutta en ole saanut vielä ostettua… Ehkä pukinkonttiin, jos niitä myydään vielä 🙂

  1. No voi kiitos! En ole hetkeen nähnyt tuota shopperia, mutta hyvällä tuurilla voi varmasti löytää. Sitä on tullut uusi malli, vähän samantyylinen mutta paksummilla hihnoilla! 🙂 Suosittelen kyllä!

 5. Meillä on kyllä pitkälti samanlaisia ajatuksia tyylistä (ja se on varmaan yksi syy miksi tykkään blogistasi niin paljon). Rentous, tennarit, pipot (!!!) ja yksinkertainen tyylikkyys. Noista asuista montakin pukisin päälleni, mutta eniten ehkä tuo leotakki+Vanssit herätti kiinnostuksen, laittaisin heti päälle! Myös Biarritz-paita-asu pisti silmään, erottui varmaan vaaleudellaan joukosta 🙂 pakko sanoa tuosta sun ruotsinkielisestä snäppäilystä, että hyvin vedät! Oli positiivista huomata, että ymmärsin kaiken, vaikka oon ruotsia osannut & käyttänyt joskus yläasteella kymmenisen vuotta sitten. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.