Dream on dreamer – ajatuksia unelmista

Viimeiset pari vuotta ovat olleet itselleni melkoista haaveilun aikaa. Paljon on tullut mietittyä mitä oikeasti haluan elämältäni, mitkä asiat tekevät onnelliseksi ja mitkä taas eivät. Jollain tasolla olen aina ollut haaveilija, mutta tietyissä asioissa sitten kuitenkin enemmänkin tyytynyt asioihin. Varmaan, mutta tylsään työhön isossa yrityksessä, perinteiseen arkeen, niihin lakisääteisiin vuosilomiin. Perusjuttuihin siis. Kuulostaa varmaan varsin tutulta monen muunkin korvaan. Kuluvan vuoden aikana minusta on kuitenkin enemmän tullut haaveilijan sijaan haaveiden toteuttaja.

Vuosien varrella olen haaveillut mm. omasta asunnosta, kymmenistä matkoista, ulkomaille muutosta, superkivasta työpaikasta, jossa voisi toteuttaa itseään, jonka voisi helposti sovittaa hyvin yhteen perhe-elämän kanssa ja joka olisi joustavampi vastine sille perinteisen byrokraattiselle 9-17-oravanpyörälle. Noin muutaman satunnaisen haaveen mainitakseni. Toki kaiken perustana olen haaveillut onnellisesta ja tasapainoisesta elämästä, joka kuitenkin ajoittain voi kiemurrella vuoristoradan tavoin. Semmoistahan se elämä on, ylämäkiä ja sitten joskus niitä alamäkiäkin, kummatkin näistä myös kasvattavat meitä henkisesti. Harvemmin kenenkään elämä on yksinomaan pelkkää ylämäkeä tai sitten alamäkeä, ellei nyt satu olemaan harvinaisen onnekas – tai epäonninen.

Jossei elämässä ole unelmia tai tavoitteita, on hankala päätyä elämässä juuri niihin asioihin, joita rakastat ja oikeastaan mahdoton asettaa tarkkoja päämääriä. Miten ikinä voisikaan tavoitella unelmiaan, jossei edes ole varma mitä ne ovat? Toki unelmat voivat olla hyvin erilaisia. Yhdelle suurin haave on perustaa perhe, toiselle nähdä maailmaa ja kolmannelle löytää vakaa, varma työpaikka, jossa työskennellä loppuelämä. Kuvittelisin kuitenkin, että jokainen haaveilee jostain, oli se sitten aivan pieni juttu tai suurempi, elämää mullistava juttu. Unelmien suhteen ei pitäisi kuitenkaan olla liian vaatimaton, vaan nimenomaan elää Dream big-periaatteen mukaan. Haaveilla juuri niistä oikeista unelmista, miettiä mitä voisi tehdä, jotta pääsisi askeleen kerrallaan niitä kohti? Jos aina tyytyy asioihin, eikä tavoittele unelmiaan, harvemmin myöskään tapahtuu niitä merkittäviä muutoksia.

Tässäpä omat vinkkini unelmien saavuttamiseen:

Haaveile isosti. Unelmien suhteen ei kannata olla vaatimaton. Mieti mistä sinä juuri kaikkein eniten haaveilet. Kirjaa esimerkiksi ylös asioita, jotka olisivat suurimpia unelmiasi ja asioita, jotka tekisivät sinut entistäkin onnellisemmaksi.

Kartoita, mitä voisit tehdä saavuttaaksesi unelmasi? Vaatiiko unelmasi muuttoa, säästämistä, uuden asian oppimista? Aloita säästäminen, harjoittelu tai asioiden käytännön selvittäminen jo tänään. Itse harkitsin kesällä yrityksen perustamista ja tein sille jo liiketoimintasuunnitelmankin, jonka kanssa uurastin tuntitolkulla, jopa pari päivää pojan nukkuessa päiväunia. Otin selvää eri yritysmuodoista, apurahoista, yrittäjän kuluista ja kartoitin yritykseni markkinaa, mahdollisia asiakkaita ja toimintatapaa. Teinpä jopa jo laskelmia. Vaikka asia nyt toistaiseksi jäikin, en usko, että nuo tiedot ja haaveilun tuloksena oppimani asiat olivat turhasta! Haaveilu opettaa aina.

Älä lannistu, vaikkeivat unelmat heti toteutuisikaan tai joutuisit tekemään pitkäjänteisesti töitä niiden eteen. Kuten edellisessä kohdassa totesinkin, ei aika ole koskaan hukkaan heitettyä, vaan opettaa aina uutta. Useimmat suuret unelmat vaativat pitkäjänteistä työtä.

Tähän väliin on aivan pakko vinkata, että tuo Peak Performancen ykkös-lempparitakkini on nyt Black Friday-tarjouksessa -30%!! Takki täällä ja tosiaan, alessa myös kaikki muut Peakin ulkovaatteet, sekä ulkoiluvaatteet muiltakin merkeiltä. Esim koko Peakin valikoima löytyy täältä. Alennus on voimassa vain tänään 🙂

Bongasin myös uuden version tuosta Minkoffin shopperista -30% alella! Kyseessä on malli, jossa on aavistuksen paksummat hihnat. Voin ihan ehdottomasti liputtaa ainakin oman shopperini kestävyyden puolesta! Päivittäin kannan kilokaupalla tavaraa tuossa ja on edelleenkin kuin uusi. Myös matkustaessa ihan ykkönen.

Parasta ikinä on se tunne kun joku haave toteutuu. Oli se sitten aivan pieni tai elämäsi suurin haave. Olin viime viikolla maailman onnellisin kun vuosien haaveeni meidän yhteisestä Havaijin lomasta toteutui vihdoin saatuamme lennot varaukseen. Ja sitten taas kun pääsin testaamaan kasvonaamiota, joka oli pari viikkoa odotellut kaapissa. On niitä pieniä juttuja ja sitten suurempia. Niistä syntyvä ilo on aina yhtä mukavaa 🙂

Löytyykö ruudun takaa muita haaveilijoita?

 

 Kuvat Jutta. Sisältää kaupallisia linkkejä.

Yksi vastaus artikkeliin “Dream on dreamer – ajatuksia unelmista”

  1. Olen kyllä kova haaveilemaan! Tällä hetkellä haavelistan ykkösenä on työpaikan saaminen. Haaveena on myös yhteenmuutto rakkaan kanssa jonnekin muualle kuin minun tai hänen tämänhetkiseen asuinpaikkakuntaan. En ole nimittäin yhtään maalaisihminen! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.