Paljastuksia x 5, iik!

Edellinen paljastus-postaus oli kävijämäärien perusteella äärimmäisen suosittu, joten ajattelin pienen harkinnan jälkeen tehdä uusintakierroksen 😀 Tämä postaus on lojunut luonnoksissa viime viikosta saakka. Olen edelleen todella järkyssä räkätaudissa, joten sattuneesta syystä tekstintuotanto on ”hieman” jumissa tällä hetkellä. Huoh. No mutta, tässäpä uuden viikon kunniaksi 5 paljastusta. Haha!

Nukun alasti. Koska yökkäri ahdistaa, sekä kuumuudellaan, että myös aina jotenkin kiristää tai jää kinnaamaan jos vaihtaa asentoa. Vedän yökkärin tosin päälle ja tohvelit jalkaan heti kun nousen sängystä, enkä kyllä kotona hengaile nakuna. Mutta olen vuosia nukkunut paljolti alasti. Joskus on ollut lyhyitä yökkärikausia (jos on esimerkiksi todella kylmä), mutta on ihana antaa ihon hengittää yöllä. Jos en nuku alasti (siis esimerkiksi kylässä, heh), niin nukun narutopissa ja unishortseissa, joita multa löytyy varmaan ainakin neljät. Ne ovat mulle todella tärkeä vaatekappale, haha!

Olin ala-ja yläasteella pikkukovis. Olin muutenkin aina koulussa todella huono tekemään läksyjä. En tiedä mikä siinä olikin. Silti olin kohtuu hyvä koulussa ja sain hyviä numeroita. Väittäisin, että jokaiselle on oma tapa oppia, eikä pakollinen läksyjen teko ehkä ole kaikille se sopivin keino. En esimerkiksi ikinä tehnyt yläasteella kemian tai fysiikan läksyjä, mutta sain silti kokeista ysejä ja kymppejä, koska luin itse kokeisiin kyllä tunnollisesti ja opin jutut viimeistään siinä vaiheessa ”omaan tyyliini”. Kielten läksyt taisin muistaakseni melko tunnollisesti tehdä, koska koin esimerkiksi kirjoitusjutut tosi mielekkäiksi. Ja yläasteen ruotsin tunneilla sain lukea lehtiä ja kirjoja, koska meidän luokkalaisia ärsytti kun tiesin ruotsissa kaiken, niin sain vapauden tehdä välillä omia juttuja. Poikkeuksena läksyissä on ollut AMK, koska paljolti mentiin ryhmäjutuilla, joissa toki halusi tehdä parhaansa. Pojallemme haluan tosin olla se mamma, joka tekee tämän kanssa läksyt yhdessä, auttaa (jos osaa :D) ja oikeasti tarkastaa, että ne tulee tehtyä.

Sanoin pikkutyttönä, etten halua koskaan synnyttää. En edes tiedä mikä siinä oli, kai se ajatus tuntui jotenkin niin kamalalta! Ken tietää mistä ihme synnytystraumat ovat saaneet alkunsa. Ehkä sen vuoksi olin alitajuisesti pitkään sillä kantilla, etten välttämättä halua omia lapsia. Mutta niin se mieli muuttuu, enkä nyt voisi ikimaailmassa kuvitella elämääni ilman tuota pientä poikaa. Voin kuitenkin kertoa, etten pode tällä hetkellä todellakaan mitään toista vauvakuumetta ja olemme täysin tyytyväisiä yhden täydellisen pienen pojan vanhempina. Pikkuhiljaa olen alkanut unohtaa synnytystraumat, mutta ihan pian en kyllä lähtisi samaan rumbaan uudelleen, varsinkin kun imetyskin loppui vasta 5kk sitten.

Syön viikonloppuisin todella paljon herkkuja. Vaikka yleisesti pyrinkin melko terveellisiin elintapoihin, enkä viikolla herkuttele ikinä, kuuluu herkkupäivä (tai päivät) viikonloppuihin vahvasti. Yleensä kuuluu viikonloppuihin yksi sipsipussi ja aika reippaasti suklaata. Viime viikonloppuna söin sipsien lisäksi levyn Fazerin hasselpähkinäsuklaata ja riisisuklaata. Riisisuklaa on uusin koukutus! En todellakaan kannusta ketään yltiömäiseen mässäilyyn, mutta en itse esimerkiksi juo ollenkaan alkoholia, elän muuten terveellisesti, eikä herkuttelu ole vaikuttanut painooni. Siksi pidänkin sitä melko pienenä pahana. Olisin itse huolissani sitten kun jokaiseen päivään kuuluisi suklaalevy 😀

Koin lukiossa jotain ihme teini-iän kriisiä ja olisin halunnut yhdessä vaiheessa jättää koko lukion kesken. En siis todella ymmärrä mikä ihme juttu tuo oli, eikä homma edes johtunut siitä, että olisin ollut mitenkään huono koulussa. Jotenkin se pänttääminen ajoittain tympi ja jotenkin en pidemmän päälle kyllä viihtynyt lukiossa. Olin todella helpottunut siinä vaiheessa kun se oli ohi! Luokanvalvojani oli aivan raivona kun mainitsin, että haluaisin pitää välivuoden. Vanhempani olisivat varmaan tappaneet 😀 Ehkä se oli sitä aikaa kun haaveili ulkomaille muutosta ja jostain au pair-vuodesta ulkomailla. No, onneksi lukiovuodet ovat olleet jo ikuisuuden historiaa!

Tsemppiä uuteen viikkoon!

 

Ps. Tänäänhän on Cyber Monday, joten tarjoukset jatkuvat edelleen.. Tänään haluaisin vinkkailla teille Glitterin aitohopeasta, joka tänään -50%!! Tarjous on voimass Glitterin verkkokaupassa ainoastaan klo 12-13, eli kannattaa silloin suunnata shoppailemaan hopeakoruja, vinkki esimerkiksi joululahjana 😉

Pps. Cyber Monday meneillään vielä myös Elloksella, kurkatkaa esimerkiksi kodinvalikoima, jossa paljon tuotteita jopa -50%!

 

Sisältää kaupallisia linkkejä. Kuvat Jutta Hirsimäki.2 vastausta artikkeliin “Paljastuksia x 5, iik!”

  1. Täällä toinen entinen pikkukovis! Häpeän kyllä aika syvästi noita yläasteen pimeitä vuosia nykyään. Onneksi koulu kuitenkin sujui, vaikka en mitään sen eteen tehnytkään. Jokaisella on tosiaan se oma tapa oppia ja tehdä.

    <3 Hannele

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.