Throwback style – aikamatka vanhoihin asuihin

Viime viikolla kävin läpi oman tyylini kulmakiviä, nyt taas olisi aika muistella vanhoja asuja ja menneiden vuosien tyyliä. Vaikka olin sitä mieltä, ettei tyylini ihan kamalasti vuosien saatossa ole muuttunut, niin onhan se kyllä näitä katsoessa kieltämättä jonkin verran kokenut uudistusta. Mainitsin, että tyylini on mennyt ehkä askeleen pois ”tyttömäisestä”, jollainen se aikaisemmin enemmän oli. Mekkoja, pinkkiä, hameita.. Pikkutyttönä olin varsinkin aikamoinen pikkuprinsessa, joka rakasti röyhelömekkoja ja muutenkin pukeutua nätisti. Sanoisinko, että tyyli ja muoti ovat aina olleet minulle tietyllä tavalla tärkeä juttu. Tykkään ehkä juuri jollain tapaa ilmaista itseäni tyylin ja pukeutumisen avulla.

2010

Sen voisin ehkä näin alkuun todeta, että eräs elementti on kadonnut tyylistäni. Nimittäin asusteiden käyttö! Ennen käytin todella ahkeraan asusteita; värikkäitä huiveja, isoja koruja, hiuspantoja- ja huiveja. Nykyään olen niiden kanssa todella minimalisti ja huivit ovat käytössä lähinnä kaulaliinoina ulkovaatteiden muodossa. Onhan se totta, että asusteet ehdottomasti tuovat tyyliin kivaa lisämaustetta ja uusia ulottuvuuksia. Pitäisi jotenkin taas yrittää totutella niiden käyttöön.

2010

Hei tämä takkihan olisi varmaan tänä talvena kovaa huutoa! Harmi vaan, että olen tainnut myydä pois jo aikoja sitten 😀 Suuri yök tuolle Guessin laukulle, joka oli silloin ehkä maailman ihanin! Hitto kun en edes saa päähäni mistä otin tuon? Ehkä NYC:istä joskus pari vuotta aikaisemmin? Tuo karvakauluri saattaa vielä löytyä jostain, samoin nuo Biancon polvimittaiset saappaat 😀

2011

Taas huivi! Ja tässä on korvissa myös semmoiset kivat muoviset ristikorvikset. Ja tuo roosa pikkulaukku Glitteristä, joita ostin kahdessa sävyssä. Selkeästi elellään kevätaikaa. Tuo Ginan lerppupaitakin multa taitaa vielä löytyä!

2011

Partsi oli best! Ja niin oli myös nuo kaikki hiushärpäkkeet. Tuokin panta muuten saattaa vielä löytyä jostain, voisi vaikka jollekin reissulle ottaa mukaan.

2011

Huivi, nahkahansikkaat, poncho.. Tässä asussa kyllä toden teolla tapahtuu kaikenlaista! Ihan kivan persoonallinen asu silti. Nuo farkut on niin järkyttävän pientä kokoa, etten tajua miten sain niitä tuolloinkaan jalkaan, löytyvät kylläkin vielä kaapista. Nuo Conversen slimit taitavat olla tällä hetkellä mun hyväntekeväisyys-lahjoituskassissa.

2011

Tässä asussa nyt ei sinänsä ole yhtään mitään erikoista. Esittelen kai noita Liu Jo:n silloisia lempparifarkkuja, jotka ovat olleet käytössä ihan tässä lähikuukausinakin. Melko basic ja ihana tuo tukka!

2012

Noh, tässäpä ollaan blogireissulla Tallinnassa ja lähdössä Moetin bileisiin. En ehkä enää pukisi päälleni ihan näin prinsessaista asua, mutta ihan kivalta näyttää silti omaan silmään. Tuo hame löytyy edelleen, harmikseni se näkyy läpi, että on todella hankalakäyttöinen! Samoin nuo sulkakorvikset roikkuvat tuossa vieressäni korutelineessä.


2012

Zaran epämääräinen shortsihame, mutta myös tästä tykkään kyllä hurjasti! Ihanan freessi kesäasu. Plus Triwan sininen kello, ooh! Muistatteko? Mikään näistä jutuista ei taida enää olla tallella, paitsi ehkä Triwa (voisi kokeilla jos voisi ottaa taas käyttöön, haha!), mutta melko ajaton asu silti kyseessä.

2012

Haha! Muistaakseni olin lähdössä tässä johonkin Aussien blogibileisiin piipahtamaan. Pelkäsin koko illan, että takapuoli vilkkuu tuosta lyhyestä mekosta. Pikkulaukku on Mangosta (tallessa edellen!), korkkarit Biancon (nekin tallessa!), mutta Nellyn mekosta en ole niinkään varma. Ihan hauska kesäinen asu, vaikken nyt ehkä enää näin pukeutuisikaan.

2012

Äidin luona kyläilemässä. Jalassa Zaran väripöksyt, jotka olivat kovaa huutoa tuona kesänä, se semmoinen kirkkaiden värien yhdistely siis. Tuolloin oli päällä myös tuo LV:n huivimania, joka oli tainnut alkaa vajaa vuosi takaperin. Onneksi siitä päästy yli, vaikka se pinkki vielä onkin jemmassa kaapissa. Tuon sinisen myin pois vuosia taaksepäin. Samoin tuon Eva clutchin.

2012 

Maailman tylsin työasu!!! Voi jösses! Onneksi en enää pukeudu töihin näin. Ei tuossa nyt sinänsä ole mitään vikaa, mutta virallinen pukeutuminen on niin kaikkea muuta kun minua. Tuo ehkä uskottavuutta kaikkien pinkkien härppäkkeiden sijaan, mutta en tunne tuota tyyliä kertakaikkiaan omakseni.

2013

Tässä olin juuri tullut Balilta ja olin selviämässä kampylobakteerista, yök! Asusta taitaa olla tallessa kaikki, paitsi nuo entiset lempparisandaalit Rebecca Minkoffilta, jotka olivat niin kuluneet, että heitin ne viime kesänä roskiin :/ Tämän asun voisin periaatteessa pukea edelleen, täytyykin kaivaa nuo American Apparelin printtilegginssit jostain kaapin perukoilta, tykkään niistä edelleen hurjasti.

2013

Jotenkin karsea tämä asu! Oltiin juuri tultu Loseista, josta olin ostanut mm. nuo Minnetonkan hapsusaappaat ja tuon ruutupaidan. Epämääräinen cowboy-meininki. Ruutupaita on jees, mutta jostain syystä en koskaan intoutunut noiden Minnetonkien käyttäjäksi, vaikka olin haaveillut niistä ikuisuuden. Jos joku haluaa ostaa, niin saa ilmoittautua! Jos saan siis kaivettua nuo vielä jostain esiin 😀 Mutta hiukset ovat tässä tosi kivat, hyvässä kunnossa ja pitkätkin vielä!

2014

Tämä taitaa olla Jutan ottama kuva, en muista mihin me kuvailtiin. Tuo toppi on tallessa edelleen, samoin nuo Steve Maddenin korkkarit, jotka ostin joskus shoppailupäissäni kahdessa värissä Miamista…. (MIKSI?! Eivät edes olleet hyvät jalassa!). Tässä jalassa nuo samaiset Liu Jo:n lempparifarkut.

2014

Maksimekkoa! Tuo Miu Miun laukku on muuten matkassa melko monessa kuvassa. Voin sanoa hyvillä mielin, että sitä on kyllä käytetty jokaisen euron edestä melko tehokkaasti! Nuo aurinkolasit olen myynyt, mutta maksimekko löytyy edelleen ja on yhä käytössä kesäisin.

2014

Ja Hermosa Beach. Ah, tässä on kivan rento tunnelma. Kaikki asun jutut löytyvät edelleen, tuo Abercombie & Fitchin flanellipaita on niiiin ihana. Jos on suunnitelmissa reissua Jenkkeihin ja ehkä hakusessa flanellipaita, niin suosittelen todella noita Abercombien paitoja. Itselläni on noita kaksi ja ovat todella pehmeitä, kestäviä, sekä monikäyttöisiä. Hinta on muistaakseni melko kova (jotain vajaat 100e ehkä…?), mutta usein noita on paljon alessa, koska kuoseja löytyy paljon. Näihin tunnelmiin muuten päästään taas tammikussa 😉

2015

Sitten viimeinen asu. Vuodesta 2014 eteenpäin löytyy todella huonosti asukuvia, mutta tämän pengoin Facebookista. Käpylässä siis asusteltiin ja muistaakseni tässä ollaan lähdössä viettämään synttäreitäni. Kaikki asun jutut on edelleen tallessa, tuo Bik Bokin neulemekko oli raskaana kovaa valuuttaa (päällä ehkä jokatoinen päivä), Minkoffin lempparilaukku nyt ei lähde kaapistani kulumallakaan, samoin kun nuo Isabel Marantin kiilapohjalenkkarit. Tämä on niiltä ajoilta kun kärsin siitä kamalasta hiustenlähdöstä ja tukka on tässä kyllä yhtä lirua :/

Mikä on teidän mielestä kivoin asu? Entä kauhein? Ja onko tyylini teidän mielestä muuttunut?

 

15 vastausta artikkeliin “Throwback style – aikamatka vanhoihin asuihin”

 1. Rakastan asupostauksia, ja etenkin näissä missä vähän matkustetaan ajassa taaksepäin. Mukaan tarttui ainakin vinkki Abercrombien paidoista, kiitos siitä. Olet joka kuvassa todella kaunis, asusta viis.

 2. Voi ei, mä muistan kun aikanaan himoitsin tuota ekan kuvan oranssia triwan kelloa, mutten sitä ikinä saanut 🙁 Nyt aloin sitä uudestaan himoitsemaan, mutta eihän niitä enään missään myydä! Eli jos sinulla se vielä tallessa on ja haluat siitä luopua, niin olisin ilolla ostamassa sen sinulta 🙂

  1. Se oranssi meni rikki muistaakseni :/ Tai toinen noista, en muista kumpi! Kävin vaihtamassa patterin ja se kelloseppä oli onnistunut jotenkin hajottamaan siitä yhden osan. Täytyykin tutkailla, voin ilmoitella täällä jos päädyn myymään. Voi olla, että itsekin vielä innostun sen kanssa ;D

 3. Kaikki asut sopii sulle kuitenkin tosi hyvin vaikka on ne vähän erilaisia kuin sun nykyiset asut.
  Aikoinaan noi mekot on ollut kyllä ihan hirveen lyhyitä, en tajuu miten itekin oon voinu käyttää noita. Vai onko ne vieläkin mutta itse vaan ohittaa ne jotenkin…. ?

 4. 2013 & 2015 on minun lemppari! Sulla on tosi kiva tyyli 🙂 Muistan nuo sinun vuoden 2013 leggingsit kun mulla oli täsmälleen samasta kankaasta ne myös mutta Ellokselta ostetut 😀

 5. Siis apua, muistan nää kaikki – ja vielä tosi hyvin! :’D
  Mun mielestä sulla on aina ollu tosi kiva tyyli. Kai mä oon kasvanu (”aikuistunu”) tässä mukana sitte, ku vuosi toisensa jälkeen sun asut iskee.
  Zaran väripöksy-asu on tosi kiva, samoin American Apparelin printtileggari-asu!

 6. Muistan näistä monta!! Mulla on kuva missä mulla on tuo sama korallin värinen super lyhyt mekko ja tismalleen samat Biancon korot, mutta beigenä hahah! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.