Hailakan pinkki hattaratukka sävytteillä + tuotesuosikkeja

Yritys on kova palailla taas normaaliin postaustahtiin huisin kolmen päivän blogitauon jälkeen ja tänään olisikin juttua hiusten sävyttämisestä hoitavilla naamioilla, sekä muutaman muotoilutuotteen esittelyä. Ehkä mainitsinkin aikaisemmin, että tarkoitukseni on palata vielä tarkemmin aikaisemmin sävyttämääni vaaleanpunaiseen hattaratukkaan. Saatatte muistaa kun kerroin kaottisesta sävytyskokemuksesta: sekoitin sävyttävistä naamioista liian tumman seoksen ja tuloksena oli pinkin violetti tukka. Yhden päivän ajan. Kolmen syväpesun ja naamioiden jälkeen oli sävy seuraavana päivänä juuri semmoinen kun alunperin oli tarkoituskin, eli vaaleanpunainen pastellipinkki.

Nykyään on toisaalta kiva, että suoraväri-ja sävytebuumi on päällä, käytännössä kuka tahansa voi helposti sävyttää hiuksiaan ihan kotioloissa. Se huono puoli tässä ovatkin nuo mahdolliset ylilyönnit.. Esimerkiksi suoravärit kun ovat melkoisen tuhtia kamaa ja voivat pahimmillaan johtaa siihen, että huokoisen tukan imaisemaa pigmenttiä joutuu sitten yhdessä kampaajan kanssa hoitamaan pois. Onneksi nyt ei omalla kohdallani ollut ihan näin, mutta ehdin kyllä säikähtää. Itse käytän säännöllisesti sävyttäviä naamioita, mutta nyt oli uusi pinkin sävy käytössä, joka tosiaan olikin sitten melko tujua muihin verrattuna, vaikka ihan muutaman tipan laitoinkin 😀

Hattarapinkin tai muiden sävyjen lisäksi ovat viileään taittavat Color Maskit tietysti blondin tukan parhaita kavereita, ehkäisemään tehokkaasti keltaisia sävyjä, samalla hiusta tehokkaasti hoitaen. Itse hauduttelen ainakin kerran viikkoon sävyttävää naamioita tukassa, vähän sävyä vaihdellen. Viimeisimpänä on ollut käytössä nämä Biozellin sävyt, jotka ovat itseasiassa kokeneet ulkoasunsa puolesta uudistuksen. Silver on näistä vanha tuttu, mutta Soft Ice uusi tuttavuus! Sanoisinko, että melkoisen samanlainen sävy kun KC:n Platinum. Eli semmoinen aavistuksen ”mutainen” sävy, joka on kuitenkin vaaleassa tukassa todella kiva 🙂

Se pirulainen, joka imeytyi tukkaani oli tosiaan tuo pinkki Raspberry, jota sekoitin yhteen tuon Silverin kanssa. Laimensin seosta hiusnaamiolla. Hyvä nyrkkisääntö on, että hiuksesta pitäisi tulla saman sävyinen kun itse väriseos. Kannattaa siis ennemmin pysytellä vaaleammassa, kuin liian tummassa. Varsinkin vaalea puhkiblondattu hius voi käyttäytyä todella arvaamattomasti tujumpien sävyjen kanssa ja imeä todella nopeasti pigmenttiä itseensä. Itse pidin seosta päässä noin 2min.

Tein tämän samaisen hattaratukan vielä toistamiseen, silloin käytin Biozellin pinkkiä suoraväriä Bubblegum, jota sekoitin hiusnaamioon ja suoravärin laimentamiseen tarkoitettuun emulsioon. Bubblegum on sävynä enemmän pastellinen pinkki, kun taas Raspberry taas enemmän kylmempi pinkki. Keinoja on siis monia. Kannattaa aloittaa kuitenkin mahdollisimman laimealla seoksella ja lyhyellä vaikutusajalla. Noiden Silver- ja Soft Ice-sävytteiden kanssa voi sitten lotrailla rohkeammin, koska eivät ole niin pigmenttipitoisia. Kuulemma vihreä ja sininen pigmentti ovat juurikin pahimmat hiukseen juuttuvat sävyt, joten noudattaisin niiden kanssa erityistä varovaisuutta! Esimerkiksi Stockmannin verkkokauppa myy näitä Biozellin sävytteitä, sekä myös KC:n vastaavia hoitavia sävynaamioita. Biozellin naamiot ovat edullisempi vaihtoehto, kustantavat noin 10 euroa, KC:n taas noin 16 euroa.

Tässäpä myös muutama vinkki epäonnistuneisiin sävytyksiin: Muutama pesu peräkkäin syväpuhdistavalla shampoolla ja perään pirusti hoitoainetta. Toimii! Älkää vaan sortuko mihinkään värinpoistoihin 😀

Sitten toisenlainen hiustuote, joka ansaitsi ehdottomasti paikkansa hiustuotekatsauksesta. Nimittäin Amikan Perk Up Dry Shampoo, joka on aivan loistava kuivashampoo! Olin aivan ällistynyt tätä kokeiltuani. Tukka jää todella ilmavaksi, tästä ei jää hiuksiin minkäänlaista jauhetta, eikä jätä tukkaa muutenkaan tönköksi. Amika on New Yorkista lähtöisin oleva kampaamosarja, joka rantautui aikaisemmin tänä vuonna Suomeen ja on saanut tähän mennessä varsin mukavan vastaanoton. Itse olen tykästynyt itseasiassa pariin muuhunkin Amikan tuotteeseen, joita olen aikaisemmin kokeillut minikoossa ja muutenkin brändin leikkimieliseen linjaan.

Muotoilutuotteina ja föönin alla olen viimeisimpänä käyttänyt näitä Goldwellin uutuuksia, jotka ovat ilmestyneet Kerasilk-kampaamosarjaan. Kerasilk on äärimmäisen laadukas kampaamosarja, joka on nyt täydentynyt uusilla muotoilutuotteilla, jotka takaavat hiusten silkkisen lopputuloksen. Näiden KeraTransform-teknologia vaikuttaa hiusrakenteeseen, jonka ansiosta muotoilutulos on äärimmäisen kestävä. Itse olen testaillut näistä seuraavaa kolmea tuotetta: Bodyfying Volume Mousse-muotovaahto, Fixing Effect Hairspray-hiuslakka ja Texturizing Finish Spray-viimeistely/uudelleenmuotoilusuihke.

Nämä kolme tuotetta sopivat erinomaisesti omaan muotoilurutiiniini: Selvittävän suihkeen tai seerumin jälkeen levitän kosteisiin hiuksiini noin golfpallon määrän muotovaahtoa ja föönaan hiukset kuiviksi. Tämän jälkeen joko suoristan hiukset tai teen kevyitä laineita. Viimeistelen muotoilun useimmiten joko lakalla tai tuolla tekstuuria antavalla viimeistelysuihkeella. Tämän sarjan hiuslakka on äärimmäisen hienojakoinen, eikä jätä hiuksia lainkaan jähmeäksi. Olen vuosia käyttänyt hiuslakkoja todella vähän, mutta voin todeta, että tämä on parhaimpia lakkoja, joita olen aikoihin käyttänyt.

Useimmiten juuri se lähmäinen jälki on ollut se minkä vuoksi niistä alunperinkin luovuin. Käytän lakkaa muutenkin vain heti muotoilun perään, enkä oikeastaan enää seuraavina päivinä. Muotoiluvaahdon jäljiltä kiharat ovat pysyneet selkeinä useamman päivän! Itse käytän tuota tekstuurispraytä esimerkiksi seuraavan päivän kampauksen freessaukseen, yhdessä kuivashampoon ohella. Silloin kun haluaa hieman tuuhentaa ja pöyhentää edellisen päivän lössähtänyttä lookia. Toimivat siihen erinomaisesti!

Onko kellään muulla epäonnistuneita sävytyskokemuksia? Miten selvisitte?

 

Tuotteet saatu blogin kautta. Sisältää kaupallisia linkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.