Kuulumisia, hippilamppu ja marokkolainen rahi

Kaoottisia kuulumisia kuumeen keskeltä. Tällä kertaa tosin sairastaa tuo pieni herra, joka on (taas vaihteeksi) saanut uuden flunssapöpön. Poika on ollut kipeänä käytännössä melkein jatkuvasti siitä saakka kun päiväkoti alkoi lokakuussa. Nyt ollaankin tankattu paljon C-vitamiinia ja varsinkin klementiinit ovat pikkuisen ihan ykkösherkku! Ehkäpä flunssaputkikin tästä pikkuhiljaa tasoittuu kun vastustuskyky kasvaa. Olen itsekin ollut tänä syksynä ennätyspaljon sairaana ja huomaan heti saavani kaikki pojan pöpöt lievempänä. Itselläkin ollut pientä lämpöä, mutta onneksi joulu tulossa niin saa levättyä rauhassa! Eilen siis toinen etäpäiväni kun teen työjuttuja poika seuranani ja kieltämättä hyvin sujuu, vaikkakin melko hektisissä merkeissä 😀 Tänään oli sitten isukin vuoro jäädä kotiin pientä potilasta hoitamaan.

Tänään ajattelin esitellä pari uudehkoa sisustusjuttua, joista olen kovin innoissani! Muistatte ehkä pari viikkoa takaperin kun postailin Tuisan suolavalaisimesta aka ”hippilampusta”, joka lupaa parantaa sisäilman laatua. Sain kyseisen lampun Hyvinvoinnin Tavaratalolta jouluyllärinä ja pistin lampun seinään heti postista kotiin päästyäni. Todella ihana!! Valaisin on valmistettu 2-3kg kristallisuolakimpaleesta. Sen vuoksi valaisimen muoto saattaa hieman vaihdella.

Lamppua kuvaillaan näin: ”Kodin sähköiset laitteet huonontaa sisäilman laatua aiheuttaen negatiivisia muutoksia fyysiseen ja emotionaaliseen tasoomme. Suolalamppujen avulla voidaan vaikuttaa ilman ionitasapainoon, sillä ne kehittävät negatiivisia ioneja erityisesti lämmetessään. Negatiivisesti varautuneessa ilmassa on helpompi hengittää ja pölyä ei leijaile niin paljon ilmassa mistä on apua erityisesti astmaatikoille ja allergikoille.”

Tuota väittämää on toki hieman vaikea kotioloissa todistaa, mutta oli niin tai näin, hieno tuo ainakin on! Eipä haittaa, jos samalla vielä tekee hyvääkin. Voin täysin kuitata ainakin rauhoittavan vaikutuksen. Valo on nimittäin todella miellyttävä ja sopii erinomaisesti esimerkiksi makuuhuoneeseen. Itselläkin lamppu pääsi yöpöydälle. Suolavalaisin kustantaa vajaat 18 euroa ja löytyy täältä. Olin itse yllättynyt tämän edullisesta hinnasta jo heti lampun alunperin bongattuani 🙂

Sitten toiseen kodin hankintaan. Nimittäin olohuoneen rahi on ollut ostoslistalla jo ikuisuuden. Tai siis vuoden, siitä saakka kun ostimme tuon nykyisen sohvan. Alunperin mietimme ostavamme sohvaan saman setin rahi-osan, mutta aina se sitten jotenkin jäi. Toisaalta, kun meidänkin olohuone on neliöiltään melko pieni, haluaa mahdollisimman kompaktin vaihtoehdon tämänkin osalta.

Alkusyksystä aloin tiirailla meille marokkolaista poufia, kunnes kuukausi takaperin vihdoinkin sain sen ostettua. Olen nähnyt näitä useammassakin sisustusliikkeessä Helsingissä ja lopulta ostin tuon meidän nahkarahin Bulevardin Daystä. Hintaa oli täytteinen vajaan satasen. Ja vitsit kun olen tämän myötä alkanut haaveilla matkasta Marokkoon! Ihan jo sen vuoksi, että voisi raahata paikallisilta markkinoilta poufeja ja kaikkea muuta ihanaa kotiin. Varmasti vielä ihan pilkkahinnalla 😀

Pakko sanoa, että pouf on varsin monikäyttöinen! Käy juurikin rahista, sohvapöydästä tarjottimen kera, jakkaraksi tai muuten vain sisutuselementiksi. Eipä olisi pöljä makkariin tai lastenhuoneeseenkaan. Heti tämän hommattuani aloin itseasiassa miettimään, että tämmöinen olisi kiva sängyn päätyyn yläkertaan. Värinä voisi toimia esimerkiksi joku ruskea, miksei pinkkikin, jos nyt kerta yäkerran tyttönurkkaukseen tulisi. Hehe!

Pikku Bixuliini täyttää muuten muutaman viikon päästä 10v! Jee! Viime aikoina poika on alkanut osoittaa hurjasti enemmän kiinnostusta hauvoja kohtaan. Tykkää silittää, taputtaa ja heittää palloa. Tietää, että hauvoja täytyy kohdella hellästi. Yritän jouluna ehtiä raapustamaan enemmän kuulumisia lähiviikoilta!

Mutta mitäs tuumaatte poufista?

 

Sisältää kaupallisia linkkejä.

6 vastausta artikkeliin “Kuulumisia, hippilamppu ja marokkolainen rahi”

  1. Mä ostin kolmevuotta sitten Tunisiasta itselleni noita raheja 3 ja kovan tinkaamisen jälkeen sain jokaisen alle 25e hintaan (siis kappaleelta, ostin kaikki eri paikoista)! Suosittelen siis todella reissua niille kulmille jos Rahit tai muut nahkatuotteet kiinnostaa, ovat siellä melko edullisia 🙂

  2. Toi pouf! Siis ihan superihana!! Teillä on kyllä niin kodikas koti 🙂

    Mulle tuli nyt surku, kun muistan et sain mun veljeltä joskus vuosia sitten suolalampun joululahjaksi ja nyt en muista yhtään missä se on, onkohan edes muuttanut meidän mukana ?

  3. Meillä on erilaisia suolalyhtyjä himassa kanssa, rakastan sitä väriä niin kovasti.Ollaan reissussa vauvan kanssa ja ostin taas uuden? raahaan repussa parin kilon möhköä mukana ympäri suomea?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.