Offline-aikaa mielekkäiden asioiden parissa

Tämän flunssan innoittamana päädyin jonkinlaiseen offline-jouluun, joka on kirjaimellisesti vierähtänyt ihan muualla kun netissä. Ihanan vapauttavaa kyllä, jos miettii kuinka paljon viettää aikaa töidenkin parissa netissä ja läppärillä. Joulu tuli kyllä niin tarpeeseen ja nyt on ollut ihanaa olla vain kotona, poissa kaikkien ja kaiken ulottuvilta. En ole juurikaan jaksanut edes IG:tä päivittää, ottanut vain rennosti. Lähinnä neuloen 😀 Kohta on muuten valmis se villapaita!

Mikä siinä onkin, että tämä syksy on tuntunut olevan erityisen rankka myös muilla? Ennätyspaljon väsymystä ja stressiä lähipiirissä. Johtuneeko nyt sitten ihan sattumasta, jostain kuun asennosta tai sitten sama loru taas vuodesta toiseen ja tuntuu vain, että on vuosi vuodelta jotenkin pimeämpää ja ankeampaa kuin aikaisemmin. No, oli miten oli. Tästä on suunta vain valoisampaan kun päivät lähtevät pikkuhiljaa pitenemään. Syynä tähän ankeaan kauteen ja väsymykseen on ihan ehdottomasti tämä pimeys ja valon vähyys.

Syksyt ja talvi ovat itselleni aina jotenkin ihan ylitsepääsemätöntä aikaa. Pääsisi niin paljon helpommalla jos asustaisi pimeän ja kylmän vuodenajan ulkomailla, jossain lämpimässä. Ja aurinkoisessa!! Paossa harmaata marraskuuta, loskaa ja kylmiä aamuja kun ei millään tahtoisi poistua peiton alta lämpimästä. Nuoresta saakka olen haaveillut tästä samasta asiasta, mutta täällä edelleen ollaan. Ehkäpä ensi vuonna pääsisi edes jouluksi jonnekin reissuun! Sinänsä hölmöä kun olen itse täällä jauhanut sen perään, että pitäisi tehdä juuri niitä asioita, joista haaveilee. Ehkäpä joskus pääsemme toteuttamaan loputkin haaveet. Onhan tässä useita jo toteutunutkin.

Olen jokatapauksessa päättänyt, etten loppuvuoden aikana (eli tämän loppuviikon :D) stressaa mistään, varsinkaan mistään someen liittyvästä. Siksi otankin loppuviikon rennosti myös blogin suhteen ja palaan pyhien jälkeen taas tavalliseen postaustahtiin. Tämä tarkoittaa siis hieman harvempaa postaustahtia, ellen nyt satu innostumaan. Joulu on niitä harvoja mahdollisuuksia totaalirentoutumiseen. Vinkkaan siis myös teille: Ottakaa siitä kaikki irti! Sulkekaa koneet, piilottakaa puhelimet ja tehkää juttuja, joille ei arjessa tunnu jäävän aikaa. Leipomista, käsitöitä, päikkäreitä, hyviä kirjoja ja rauhallisia kävelyitä. Mitä ikinä nyt keksiikään! Olen aikaisemmin pyrkinyt sairaanakin pitämään normitahdin blogin kanssa, mutta nyt olen yrittänyt olla tämänkin suhteen hieman itsekäs ja hoitaa itseni kuntoon runsaalla levolla.

Postauksen kuvat eivät liity aiheeseen mitenkään muuten, kun siten, että extra-kanelilla höystetty, lusikallisella kookosöljyä terästetty, mantelimaitoon tehty kurkumalatte on mitä parhain lämmin juoma välipäiville. Valmista kurkumalatte-jauhetta löytyy netistä esimerkiksi täältä. Itselläni ollut ahkerassa käytössä tuo vastaava Viridianin valmiste 🙂

 

Sisältää kaupallisen linkin.

4 vastausta artikkeliin “Offline-aikaa mielekkäiden asioiden parissa”

  1. Pääkaupunkiseudulla asumisessa on se huono puoli että ei meinaa lumi pysyä ja jäädä maahan ja usein joulukin on lumeton. :< Sä innostuit neulomisesta! 😀 Vinkkaa ihmeessä että millä ohjeella teit villapaidan. Se on jännä että neulomiseen ja virkkaamiseen jää koukkuun. Itse lähinnä mietin että mitä sitä virkkais tai neulois seuraavaksi, ehkä ensi vuoden joululahjoja niin olis ainakin ajoissa 😀

    1. Niinpä.. Talvet olivat kyllä aivan erilaisia kun asuin Jyväskylässä. Täällä ei voisi kuvitellakaan, että menisi pulkalla kauppaan tms, kun ihan tuurilla 😀 Voin laittaa villapaidan ohjeen sitten tänne kun valmis! 🙂

  2. En tiedä mikä siinä on, mutta itsekin olen ollut tänä syksynä/talvena ennätys väsynyt ja stressaantunut töistä ja korkeakouluopinnoista, olen jopa kokenut välillä ahdistusta, mikä on yllättänyt täysin, sillä aiemmin koskaan ei ole vastaavaa ollut.. Eikä asiaa auta että on jatkuvasti tosi pimeää, eikä täällä Helsingin seuduilla ole lumi pysynyt maassa.. :/ Onneksi tosiaan jouluna sai rentoutua kunnolla, se tuli tarpeeseen! Odotan kyllä todella tämän jälkeen kevättä ja valoa kuin kuuta nousevaa. 😀

    1. Niinpä! Ihan varmasti pimeys vaikuttaa, varsinkin kun ei ole ollut lunta maassa, niin on jatkuvasti todella hämärää :/ Ja samaa asiaa odotan kyllä varsin innolla! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.