Joululomalla tapahtunutta X 8

Uudet vuodet tulikin täällä jo toivotettua, mutta myös uusi viikko on pyörähtänyt käyntiin, vaikka jo tiistaissa mennäänkin. Pääni sisällä aloitan blogiviikon vasta tänään, kevyesti kuulumisilla ja muilla joululoman jutuilla. (Ihan vain siksi, että elän aivan maanantaissa. Tässä pyhien aikana onkin muutenkin ehtinyt mennä melko sekaisin viikonpäivistä…) Muita aiheita tulossa pitkin viikkoa!

Pojan päiväkoti viettää parhaillaan joululomaa, emmekä halunneet roudata toista vieraaseen paikkaa lomituksen ajaksi. Se on tarkoittanut meille parin viikon joululomaa tarhasta ja aikaa kotona. Tämä viikko vierähtää siis vielä tarhalomalla, joka itselleni tarkoittaa siis etäviikkoa töistä, tehden töitä samalla kun napero leikkii vieressä ja nukkuu päikkäreitä. Iso plussa, että on moiseen mahdollisuus, monellehan ei ole mahdollista jäädä kotiin, jos työ vaatii aina läsnäoloa toimistolla. Ensi viikolla sitten paluu toimistoarkeen, vaikkei tässä enää kyllä lomaillakaan.

Joulupyhien aikana tapahtunutta..

 

Söin ainakin pari kiloa suklaata. Ihme kyllä ei näy (vielä toistaiseksi) tai tunnu kiristävinä vaatteina. Loppukuun bikinikelejä tässä tuumaillen, toisaalta mitä väliä! Kerrankos sitä herkutellaan, hehe.

En syönyt juurikaan mitään jouluruokia. Paljastus: Vihaan jouluruokaa ja jo pienenä jännitin vähän ennakkoon jouluruokailua, koska tiesin, että jos tahtoo lahjoja, täytyy edes maistaa. Yök! Siksi olenkin näin isona tyttönä varsin iloinen, ettei oikeasti ole pakko syödä jouluruokaa, jossei halua. Riisipuuro, graavilohi, piparit ja tortut menevät. Mistään muusta en rehellisyyden nimissä välitä yhtään.

Olin yli viikon melkeinpä oikeastaan vain kotiympyröissä. Ruokakaupassa, ulkona koiran kanssa ja maalikaupoilla tuli käytyä, mutta noin muuten voin kertoa, etten ole käynyt juurikaan missään. Suurin syy oli kuitenkin tuo ärhäkkä räkätauti, joka vei kaikki voimat. Lupaan myös, että tämä oli viimeinen kerta kun mainitsen tuosta flunssasta. Yökkäreitä ja villasukkia onkin tullut kulutettua tässä kohtuullisesti.

Neuloin aivan pirusti.  Villapaidan, kaksi pipoa ja melkein valmiiksi kaulaliinan. Paita odottaa nyt päättelyä ja tilasin juuri lisää lankoja, mutta sanotaanko, että paljon aikaa meni kyllä neuloessa! Ihan parasta hommaa! Pian aloitan toisen villapaidan, teen loppuun villapipooni yhteensopivan kaulaliinan ja neulon toisen pipon itselleni. Tommille ja pojalle tuli siis neulottua omat pipot.

Vietin sometaukoa ja yritin viettää mahdollisimman vähän aikaa netissä. Loppuvuodesta alkoi iskeä nimittäin kamala someähky, tuntui että somea tuuppaa joka tuutista, enkä oikein osannut pitää nettitaukoa. Nenäliinojen keskeltä ei oikein ollut muutenkaan mitään järkevää postailtavaa, joten samaan syssyyn päädyin pitämään pienen offline-breikin.

Poika sai paljon lahjoja, joista lemppareiksi on toistaiseksi osoittautunut puinen palikkajuna ja Duplo-pikkuauto. Kaikki autot ja muut kulkuvempeleet ovat kova juttu, myös Duplot ovat pikkuhiljaa alkaneet enemmän kiinnostaa. Meillä ei vielä tänä vuonna käynyt joulupukki, mutta jos ensi vuonna vietetään joulua kotona, niin varmasti tulee pukkikin piipahtamaan.

Alunperin suunnittelimme lähtevämme pojan kanssa kaksin Tukholmaan täksi viikoksi. Kiertelemään kauppoja ja hengailemaan, samalla töitä tehden. Lennot ehtivät sitten kallistua sen verran, ettei saatu aikaiseksi lähteä. Vieläkin tekisi mieli läksiä extempore!

Meidän Maui Bebe sai jouluna kaksi tyttöpentua! Juuri pentuja olisimme menneet katsomaan Ruotsiin, harmittaa ettei päässyt :/ Onneksi kuitenkin kuvien välityksellä tullut ihasteltua pikkuisia. Toissavuoden pentueesta tuli vain yksi pieni poikapentu, mutta tästä vikasta, toisesta pentueesta sitten pienet tyttökaksoset 🙂

Kivaa viikkoa, palataan pian!

 

10 vastausta artikkeliin “Joululomalla tapahtunutta X 8”

  1. Neulominen on kyllä rentouttavaa! Tai ainakin jos onnistuun siinä mitä yrittää tehdä. 😀 Itsekin tartuin pitkästä aikaa puikkoihin jouluna, kun oli kerrankin aikaa. Laita ihmeessä kuvia neulomuksista! Etenkin villapaita kiinnostaa, ollut itselläkin mielessä toteuttaa sellainen jossain vaiheessa.

    1. No on! Itse olen melko tarkkaan seuraillut ohjeita, niin on ihmeen hyvin onnistunut ;D Laitan ehdottomasti kuvaa, yritän piakkoin napsia villapaidasta kuvat 🙂

  2. Toi on niin luksusta, että voi tehdä duunia kotoa käsin! Näillä ilmoilla sitä mielellään jäisi neljän seinän sisälle villasukissa ja lökäreissä.

    Olen samaa mieltä joulupöperöistä. En vain lämpeä, vaikka kaikkea hiukan maistan kohteliaisuuttani. 😀

    1. No niinpä! Vitsi kun aikaisemmin haaveilin tästä. Ehdoton plussa kyllä, nytkin hiukset likaisina ja treenitrikoissa istuskelen tässä 😀 Ihana kun kommentoit <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.