Kauneudenhoidon trendit vuodelle 2018

Nykyään olen kovin kiinnostunut ihonhoidosta ja yleisestikin tykkään pähkäillä kauneudenhoidon tulevia trendejä. Mitkä ovat tuloillaan olevia ”isoja juttuja”? Mitkä jäävät hetken hömpötyksiksi tai flopeiksi, mitkä trendit ja villitykset taas jäävät pysyvästi suosioon? Näiden kauneustrendien puolesta liputan itse vuonna 2018..

Siitä olen täysin varma, että luonnonkosmetiikka jatkaa kasvuaan edelleen. Yhä useammat kuluttajat ovat muuttuneet tietoisemmiksi kosmetiikkatuotteiden sisällön suhteen ja halutaan yhä luonnollisempaa. Olen itse huomannut tämän esimerkiksi siitä, että suuret brändit ovat alkaneet markkinoida tuotteitaan luonnollisuus edellä, oli tuote sitten oikeasti täysin luonnollinen tai ei. Kertoo siis ainakin siitä, että suuretkin kosmetiikkatalot joutuvat lähtemään mukaan tähän luonnollisuus-buumiin pysyäkseen mukana pelissä!

Luonnollisen kosmetiikan lisäksi myös free from-kosmetiikka on yleistynyt. Eli clean-kosmetiikka, joka ei sisällä tiettyjä haitallisia kemikaaleja, kuten alkoholia, parabeeneja tai muita kemikaaleja, jotka voivat olla haitallisia sinulle tai ympäristölle. Eat clean on käsitteenä varmasti monelle tuttu, mutta sama homma yleistyy myös kosmetiikan suhteen. Ainesosissa pyritään puhtauteen ja tuotteisiin, jotka eivät ole haitaksi sinulle tai luonnolle. Brändeistä esimerkiksi Tata Harper ja Juice Beauty ovat clean-kosmetiikan edelläkävijöitä. Olen itse vastikään myös tutustunut merkkien tuotteisiin ja ihastunut. Nyt onkin ollut käytössä tuo Tata Harperin Hydrating Floral Essence, josta tulossa tarkempaa postausta myöhemmin.

Nykyään löytyy reippaasti myös vähemmän myrkyllisiä kynsilakkoja ja olen itse näistä innostunut, vaikka varsin harvoin kynsiäni lakkaankin. Jos voi valita kynsilakan, jossa on 5 tai 7 haitallista kemikaalia vähemmän, kuin siinä perinteisessä lakassa, niin miksei sitä tekisi? Luonnollisia kynsilakkoja löytyy esimerkiksi Avrililta, Treat Collectionilta ja Intensaelta.

Monitoimituotteet, jotka soveltuvat useaan eri tarkoitukseen. Yksinkertaisuus ja helppous onkin uuden vuoden juttu. Ei enää viittä eri ihonhoidon tuotetta viiteen eri tarkoitukseen, vaan ennemmin pari, joilla pärjää koko hoitorutiinin läpi. Viime vuoden parhaimmaksi monitoimituotteeksi nimeän ehdottomasti Egyptian Magic-ihmevoiteen, joka sopii melkeinpä kaikkeen. Tujuksi kasvovoiteeksi, naamioksi, silmänympärysvoiteeksi, huulivoiteeksi.. Toiseksi monikäyttöiseksi tuotteeksi listaan ehdottomasti tonerit ja beauty mistit! Laadukkaalla kauneussuihkeella hoidat kasvoveden, seerumin, meikin kiinnityksen ja ihon virkistyksen kaikki yhdellä tuotteella 🙂

Ei enää K-Beauty, vaan nyt tulee J-Beauty! Korealainen ihonhoito on tätä nykyä kaikille tuttu, mutta seuraava trendi on jo tuloillaan. Nimittäin japanilainen ihonhoito. Kuten Koreassa, myös Japanissa panostetaan kauneudenhoitoon varsin kokonaisvaltaisesti. Ihon hyvinvoinnin suhteen on ruokavaliolla suuri vaikutus, esimerkiksi C-vitamiini ja kalan Omega-rasvahapot ovat kovassa huudossa, mitä tulee hehkuvaan ja terveeseen ihoon. Japanilaiset ovat ehdottomia aurinkosuojan kanssa ja tekevät kaikkensa suojatakseen ihoaan auringolta. Perinteinen japanilainen kauneusihanne onkin kalpean kuulas, hyvin hoidettu iho. Ei unohdeta myöskään kuorintaa, joka myös Koreassa on aivan ykkösjuttu! Japanissa käytetään kauneudenhoidossa myös levien ja vihreän teen ravintorikkaita ainesosia.

Minimalistinen meikki ns. meikitön meikki. Kevyen luonnollisen meikin perusta on tietysti hyvin hoidettu ja terve iho. Kun iho on jo itsessään kauniin heleä ja peitettävää vähän, ei se vaadi päälle paksua meikkikerrosta. Jos viimeisten parin vuoden ”the juttu” oli Kardashian-inspiroitunut IG-pakkeli, ollaan nyt jo viimeistään menossa huomattavasti kevyempään suuntaan. En itse koskaan varsinaisesti innostunut vahvasta Instagram-meikistä, joten olen enemmän kuin innoissani, että se villitys on vihdoin laantumassa 😀 Fokus onkin jatkossa enemmän kauniin heleässä ja kevyessä meikkipohjassa, jossa suositaan kuulaita kevyitä meikkivoiteita tai sävyttäviä päivävoiteita. Unohda contour! Lisäksi ripset ja kulmat ovat mahdollisimman luonnolliset, jopa täysin koskemattomat. Mielestäni meikitön meikki toimii ehdottomasti parhaiten kesäkaudella pienen päivetyksen kanssa! Hieman heleyttäjää ja korallisen roosaa poskipunaa ja sillä selvä.

Naamiot ja sheet maskit tulevat edelleen olemaan kova sana, mutta mukaan astuvat myös muualle kuin kasvoihin käytettävät naamiot. Esimerkiksi käsien ja jalkojen sheet maskit, whaat! Olen itse testaillut COCOSTAR:in käsi- ja jalkanaamiota, joiden annetaan vaikuttaa noin 20minuuttia. Nyt viimeisimpänä kokeilin tuota käsinaamiota, joka on siis kosteuttavilla ainesosilla täytetyt hanskat, jotka laitetaan käsiin vaikuttamaan.  Itse olen kokeillut näitä illalla ennen nukkumaanmenoa ja käsien iho on todella sileä hanskojen jälkeen! Nämä on tarkoitettu nimenomaan kuiville käsille ja hanskojen vaikuttavia ainesosia ovat mm. kaakaovoi, sheavoi ja arganöljy. Näillä muuten onnistuu myös älypuhelimen räplääminen samalla, hehe. Itse tosin pidin puhelimen visusti piilossa kun nukutin samalla poikaa. Kaikki KOCOSTAR:in naamiot ovat muuten BeautyPopUp:illa juuri alennuksessa.

Kasvonaamiot yleisesti ovat nykyään muutenkin aivan lempparijuttuni, vaihtelen sheet maskien ja kasvoille imeytyvien voidemaisten naamioiden välillä. Esimerkiksi Madaran syväkosteuttava SOS-naamio on monikäyttöinen, käytän sitä usein yövoiteen (jopa päivävoiteen) sijaan: Puhdistan kasvot huolellisesti, annan beauty mistin ja seerumin imeytyä ihoon. Levitän reiluhkon määrän naamiota kasvoille ja hieron naamiota pyörivin liikkein ihoon, kunnes se on imeytynyt melkein kokonaan. Yleensä ehkäpä minuutin ajan. Halutessaanhan ylimääräisen naamion voi vartin kuluttua pyyhkiä iholta pois, mutta ainakaan itselläni ei juurikaan jää mitään pois pyyhittävää, iho käyttää siis kaiken hyväkseen. Kasvojen sheet maskeistä on ykköslempparini ehdottomasti Whamisan levänaamio, joka jättää ihon hurjan heleäksi ja kosteutetuksi jopa pariksi päiväksi. Tilasin näitä taas lisää äskettäin!

Ihoa ilmansaasteilta suojaavat tuotteet. Sehän on selvää, että ihon perusteellinen ja säännöllinen puhdistus on tärkeää siitäkin syystä, etteivät ilmasta imeytyvät haitalliset ainesosat pääse vaikuttamaan iholle. Viime vuosina myös ilmansaasteilta suojaavat ihonhoidon tuotteet ovat yleistyneet ja itsekin olen aikaisemmin esitellyt Laveran Hydro Effect-seerumin, jota on menossa nyt jo kolmas purkki! Aivan loistava ja tehokkaasti ihoa kosteuttava seerumi, joka samalla suojaa ihoa ilmansaasteilta. Tämä on lempparini kaikista Laveran tuotteista!

Ainiin ja jos teitä kiinnostaa alekoodit Madaran verkkokauppaan, niin olisi pari jaossa!

5% alennus kaikesta koodilla MAD3N155 Voimassa 31.1.2018 saakka. 

Ilmainen toimitus vähintään 30€ tilauksille koodilla MOSH1P17 Voimassa 31.1.2018 saakka. 

5€ alennus vähintään 50€ tilauksista koodilla MOSK1D0 Voimassa 31.1.2018 saakka. 

15€ alennus vähintään 100€ tilauksista koodilla MAG0C83ZY Voimassa 21.1.2018 saakka. 

 

Tuleeko teille mieleen muita kauneudenhoidon nousevia trendejä?

 

Sisältää kaupallisia linkkejä. Osa postauksen tuotteista saatu.

 

4 vastausta artikkeliin “Kauneudenhoidon trendit vuodelle 2018”

  1. Ihanaa, olen ollut kauneustietoinen jo vuosia! 😀 Nimittäin tuon minimalistisen meikin suhteen.
    Tuli noista naamioista mieleen, että ostin lokakuisella Nizzan-matkalla Sephoran liikkeestä vaikka mitä naamioita: oli paitsi kasvonaamioita myös mm. jalka-, käsi- ja hiusnaamioita. 🙂

  2. Olitpa hyvin tiivistänyt kaikki trendit! Vaikka pakko myöntää, että sheet maskeista jaloille ja käsille olin mäkin vähän ymmälläni 😀 Muuten nuo tulevan vuoden kauneustrendit kuulostaa itsellekin mieleisiltä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.