Neulottu merinovillainen pipo miehelle – superhelppo ohje!

Neulomisvillitykseni on osoittautunut suosituksi aiheeksi ja olen tästä todella positiivisesti yllättynyt! Ihanaa, että sieltä löytyy muitakin neulontafriikkejä, en enää tunne itseäni aivan mummoksi villapaita- ja pipoprojektieni keskellä. Haha! Eniten kiinnostusta on ollut villapaitaan, jonka juuri sain valmiiksi. Odotan hieman valoisampaa päivää, jotta saan paidasta kivat kuvat, ohjetta kuvien kera on jokatapauksessa pian tulossa. Sillävälin taidankin aloittaa myös seuraavan villapaidan työstämisen 😉

Mun on myös aivan pakko heti alkuun hehkuttaa lanka-apajaa, jonka eilen löysin! Nimittäin Adlibriksen lankaosasto. Todella edullisia lankoja ja käsityötarvikkeita, sävytkin ovat langoissa varsin kivoja. Itse olen esimerkiksi etsinyt jo hetken tämmöistä superpaksua chunky-lankaa, josta haluaisin tehdä pipon ja viltin. Sitten joskus siis kun saan nämä kaikki muut projektit päätökseen. Chunkyt täytyy jokatapauksessa tilailla ja niihin soveltuvat puikot!

Joululomalla neuloin myös perheen pojille omat pipot. Pojan piposta tuli hieman reilu 6mm puikoilla tehtynä, mutta Tommin piposta tuli erinomainen. Kävimme yhdessä valkkaamassa ennen joulua langat Oulunkylän Lankamaailmasta ja herra valitsi itselleen kahta sävyä Hjertegarn Extrafine-merinovillalankaa. Tähän pipoon meni siis 2 kerää ja hinnaksi tuli noin 12 euroa. Tämä merinovillalanka on melko raskasta ja kevyttä höttöpipoa tällä ei saa, mutta todella miellyttävää materiaalia kuitenkin. 

Tein pipon tämän ohjeen mukaan (osa ohjeesta lainattu):

Luo pyöröpuikoille 88 s, alkuun kahdelle puikolle (näin aloitusreuna ei kiristä).  Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena 23 cm. Neulo sitten koko kerroksen ajan 2 s oikein yhteen = 44 s. Neulo väliin 4 krs sileää neuletta. Neulo jälleen koko kerroksen ajan 2 s oikein yhteen = 22 s. Neulo väliin 4 krs sileää neuletta. Neulo vielä koko kerroksen ajan 2 s oikein yhteen ja vedä lanka loppujen 11 s läpi. Katkaisen lanka, kiristä ja päättele hyvin.

Huom. Neuloin itse pipon 6mm (40cm) pyöröpuikoilla, kun ohje suosittelee 5-5,5mm puikkoja. Oma piponi on siis aavistuksen isompi kuin mitä olisi ollut pienemmillä puikoilla, mutten jaksanut erikseen lähteä toisia pyöröpuikkoja ostamaan.

Kuvion suhteen en suunnitellut mitenkään erityisesti, tein nuo raidat melko hetken mielijohteesta ja sitten vielä tuon viimeisen keltaisen langan kun vihreä lanka alkoi loppumaan.

Varsin yksinkertainen ohje siis! Itsetehdyssä pipossa on parhautta se, että saa itse päättää langan, koon ja värin. Lisäksi pipo valmistuu nopeasti muutamassa illassa 🙂

Tässäpä siis haasteena yllätyspipo talveksi teidänkin perheen herroille!

 

Sisältää kaupallisia linkkejä.

 

6 vastausta artikkeliin “Neulottu merinovillainen pipo miehelle – superhelppo ohje!”

  1. Todella cool! Aviomieheni ihastui myös! 🙂
    Mä kudon nyt loppuun hänelle ison muhkean kaulaliinan ja sitten taidan pyöräyttää pipon. Kiitos tästä vinkistä 🙂
    Kivaa viikonloppua <3

  2. Ihanaa, neulominen on kyllä terapeuttista! Ja olin ihan unohtanut adlibriksen lankapuolen, täytyypä mennä kurkkimaan.

    1. Todellakin! Mäkin oon joskus vuosi sitten käynyt tuolla lankapuolella, alkoi nyt harmittaa etten muistanut viime viikolla kun tein lankatilausta! 🙂

  3. Pakko kysyy, et oliks tänää joskus neljän jälkeen 1-ratikassa bulervardilta keskustaan päin menossa? Mietin pitkään et näyttääpä tuo tutulta ja sit pitkästä aikaa eksyin blogiisi ja yhdistin jotenkin ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.