Elämää kiireen keskellä..?

Huomenta! Viikonloppu on taas hurahtanut perinteisesti yhdessä hujauksessa. Tänään on luvattu aurinkoista keliä, joten olisi tarkoitus kuvailla ensi viikoksi blogijuttuja. Pyrin nykyään pitämään viikonloput mahdollisimman kiirevapaina ja viettämään aikaa rentoutuen. Syksyn mittaan olen itsekin valittanut täällä moneen otteeseen jatkuvasta kiireesta ja alkanut ”tämän kaiken kiireen keskellä” myös pohtimaan enemmän arjen kiirettä ja hektisyyttä ilmiönä.

Nykypäivän arjessa tuntuu kiire olevan enemmän sääntö, kuin poikkeus. Olit sitten kotiäiti, työssäkäyvä tai opiskelija, tuntuu kaikilla olevan nykyään kiire. Itseäni jopa nykyään nolottaa jauhaa sitä samaa vanhaa virttä kiireestä, ihan kun asia ei olisi jo kaikille harvinaisen selvä. Kiire on aina vain, sehän on selvää. Hommaa riittää ja elämä tuntuu ainaiselta suorittamiselta. Minne meillä sitten on niin kova kiire? Mitä sillä saavuttaa, että täyttää tuntinsa asioilla, jotka loppupeleissä ehkä vievät energiaa enemmän kuin antavat? En väitä, etteikö joukkoon mahtuisi järkeviä asioita ja niitä, joilla on oikeasti merkitystä. Olen itse ainakin todennut, että elämään mahtuu nykyään niin paljon muutakin, kunhan vaan uskaltaa pysähtyä hetkeksi.

Kun kelaan aikaa takaisin 7 vuotta, vietin kiireisiä opiskeluvuosia samalla tehden osa-aikaisesti töitä. Tuolloin ajattelin kiireen hellittävän siinä vaiheessa kun opinnot ovat ohi ja koittaa päivätöiden aika. Ehei, kiireellä on taipumus vain muuttaa muotoaan. Kiireisenä pitää myös sosiaalinen media, jossa täytyy jatkuvasti olla läsnä ja aktiivinen. Eipä samanlaisia ongelmia ollut vuosikymmeniä sitten. Voisinkin väittää, että juuri ympäristöä ja teknologiaa onkin syyttäminen tästä kiirebuumista. Vietin joulupyhinä tuntitolkulla aikaa neuloessa. Flunssan kourissa en jaksanut ottaa stressiä mistään, ainakaan kodin siivoamisesta tai urheilusta, vaan ottaa aikaa nimenomaan itselleni ja perheelleni. Tajusin niiden lankakerien keskellä, että eihän tässä loppupeleissä ole kiire mihinkään. Kiire on juuri sitä, mitä siitä itse teet. Eli pääasiassa mielentila.

Kaikilla meillä on vuorokaudessa ne samaiset 24 tuntia käytettävänä. Kyse onkin siitä, kuinka kukin käyttää aikansa. Mille annat ajastasi ja mitä jätät tekemättä? En tietenkään väitä, että kiire olisi aina siellä korvien välissä. Voitte vaan arvata, että työssäkäyvä taaperon äiti on oikeasti ajoittain melko kiireinen. Silti pitäisi sitäkin kiirettä oppia paremmin hallitsemaan. Mihin turhaa aikaa kuluu? Somettamiseen ja feedien turhaan skrollaamiseen? Tarpeettomaan kodin järjestelyyn silloin kun koti on muutenkin jo tiptop? Itselleni joulun sometauko oli juurikin herätys aiheeseen. Ei aina tarvitse olla kiire tai tehdä itselleen sitä. Joskus on ok vain olla. Monet asiat ovat niitä, jotka oikeasti voivat odottaa päivän tai pari, ilman että maailma romahtaa.

Kuvissa päällä tuo neulomani oversized-villapaita, jonka ohjeen jaoin perjantaina ja löytyypi täältä. Eilen etenin taas vaihteeksi myös toisen villapaidan kanssa ja nyt jo 20cm neulottu helmaa. Jee!

Mitäs tuumaatte kiireen suhteen? Onko kyseessä enemmänkin, että teemme itsellemme hektisen arjen haalimalla hommaa vai onko kiire välttämätöntä? Oletteko te kiireisiä?

 

Ainiin ja ps! Tänään alkoi Elloksella alen huipennus ja kaikesta jo alennetusta tulee -30-50% lisäalennus. -30% ale koskee merkkituotteita ja -50% ale Elloksen omaa valikoimaa. Tarjous tulee kassalla koodilla: 375404 ja on voimassa tänään ja huomenna (14.-15.1).

Koko alevalikoima löytyy täältä!

 

Kuvat Jutta. Sisältää kaupallisia linkkejä.

6 vastausta artikkeliin “Elämää kiireen keskellä..?”

 1. Ihana asu, tuo neule on niin herkullisen värinen!
  Mä luulen, että kiire on vähän sellainen asia, minkä jokainen itselleen tekee. Mä olen itse hyvin kiireetön pääasiassa, koska koen tärkeäksi ottaa aikaa vaan itselleni ja miehelle, yhteistä aikaa ja rentoutumista. Toki välillä kiire on ihanaa!

  1. Niinpä! Itse nimenomaan olen pääasiassa tehnyt itselleni sen kiireen. Ihailen kyllä ihmisiä, jotka osaavat ottaa rennommin. Onneksi olen itsekin viimeaikoina alkanut enemmän tiedostaa, että kiirettä voi itsekin hallita 🙂 ihanaa sunnuntaita!

 2. Joo, näinhän se on että monesti sitä ihmiset itse tekevät kiireensä. Toki nyt joskus on paljon kaikkia juttuja jotka on hyvä hoitaa. Äitinä ollessa sitä kyllä miettii että mihin sitä ennen pisti kaiken aikansa koska nyt jos koskaan on kiire ja aika kuluu enemmän siivillä mutta ehkä se tosiaan on vaan muuttanut muotoaan… ?

  1. Huhheijaa, joo nyt äitinä sitä miettiikin, että mihin se kiire aikaisemmin perustui 😀 Nyt kun melkein jokainen sekunti on jotain hommaa. Mutta toisaalta niitä turhiakin juttuja kun alkaa miettimään 🙂

 3. Mä olen sitä mieltä, että kiire korostuu nyt, kun itse ja ystävät elävät ruuhkavuosia. Plus some tekee paljon. Siinä kahden tunnin aikana, jonka päivässä somettaa, olisi jo tehnyt viikon ruoat yms. Eli aikaa kuluu nykyään enemmän kaikkeen älyttömään ja turhaan!

  Katja
  http://optimismiajaenergiaa.bellablogit.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.