Rentoutumisvinkkini hektiseen arkeen x 6

Juuri kun sunnuntaina ehdin postailla kiireestä, olisi nyt aika jakaa muutamia vinkkejä, joilla itse rentoudun ja yritän hallita arjen kiirettä. Monella teistä varmaankin on samaiset keinot käytössä ja loppupeleissä on kyse melko yksinkertaisista jutuista. Toivottavasti joku saa näistä hyödyllisiä vinkkejä 🙂

Metsälenkit. Tai yleisesti rauhalliset (tai toki myös ei niin rauhalliset juoksulenkit) ulkoilmassa. Se on selvää, että luonto on varsin rauhoittava elementti, enkä voi kyllä kiistää. Itselläni ulkoilu on viimeaikoina jäänyt pahasti vähemmälle, mutta yrittänyt skarpata asian kanssa. Kävelen työmatkoilla päivisin noin 5km, joten siksi en ole jaksanut potea niin huonoa omaatuntoa myöskään lenkittömyydestä. Liikkuminen luonnon hiljaisuudessa on kyllä kuin terapiaa. Ei kiireisiä ihmisiä ympärillä, liikennettä ja melua jokapuolelta. Välillä on hyvä vetäytyä metsään. Toisaalta, myös työmatkat ovat itselleni tietynlainen päivän nollaus. Pistän kuulokkeet korville, musat soimaan tai äänikirjan pyörimään samalla käppäillen.

Lenkkeilyn lisäksi jooga on rentoutumisen suhteen mitä parhain liikuntamuoto.  Minun piti joululomalla palata kunnolla joogan pariin, mutta flunssa pakotti odottamaan. Nyt odottaakin vanhat liikuntasetelit käyttöä ja täytyy lähiviikkoina mennä lataamaan joogakortti. Meillä alkaa käymään myös töissä joogaopettaja kerran kuussa pitämässä yksityistunteja, en malta odottaa! Ennen joulua järkkättiinkin jo yksi ”lämmittelykerta” ja kuinka kivaa olikaan pitkästä aikaa 🙂 Siitä se lähtee taas! Aikaisemmin mainitsinkin, että helmikuu on ehdoton deadline joogan pariin paluussa. Sen lisäksi aion käydä aktiivisesti myös pilateksessa.

Mindfullness/mielikuvaharjoittelu. Olen itse ollut todella huono mindfullnesissa, keskittyä ajattelemaan ”en mitään” tai jotain tiettyä asiaa. Sitä ei uskoisi, mutta se vaatii oikeasti pitkäjänteistä harjoittelua, vaikka kovin yksinkertaiselta kuulostaakin. Mielikuvaharjoittelua teen iltaisin tai öisin, jossen meinaa saada unenpäästä kiinni. Kuvittelen silloin itseni jonnekin mukavaan ja turvalliseen paikkaan, joka itselläni on rantamaja tropiikissa aaltojen kohinassa tai sitten rantamaja tropiikissa trooppisen sateen keskellä, haha 😀 Se on oma turvapaikkani! Varsinkin aaltojen kohina ja sade ovat itselleni todella rauhoittavia ääniä. Uusi unikiveni käteen ja mielikuvaharjoittelemaan, hehe. Eräs tavoitteeni tälle vuodelle olisi kokeilla myös ihan virallisia meditaatiotunteja. Olisi todella mielenkiintoista! Parasta ikinä oli muuten meditoida Seychelleillä. Menin rannalla laskuveden aikaan kohtaan, jossa oli matala kristallin kirkas vesi ja lilluttelin siinä kuunnellen meren ääniä ja hiljaisuutta yrittäen olla ajattelematta mitään, keskittyen juuri siihen hetkeen ja paikkaan. Olen tehnyt tätä muuallakin ja on parasta ikinä, tosin paikan täytyy olla melko autio ranta, ettei melu tuhoa tunnelmaa. En ehkä ole koskaan paljastanutkaan täällä lilluttelu-harrastustani. Lombokilla tämä oli myös ihanaa autioilla rannoilla 🙂

Käsityöt. Ei varmaankaan yllätä, että tämä on ehkä tällä hetkellä lempparini näistä kaikista. Käsillä näpertäminen on todella rauhoittavaa puuhaa ja olen parin kuukauden aikana koukuttunut neulomiseen oikein olan takaa. On tietysti myös kiva nähdä saavansa jotain konkreettista aikaan, sekä tietysti kehittyvänsä hommassa. Enpä olisi osannut vielä alkusyksystä kuvitella, että olisin joulukuun aikana neulonut ihkaensimmäisen villapaidan, kolme pipoa ja puolikkaan kaulaliinankin vielä. Virkkaamiseen on myös iskenyt himo ja olenkin yrittänyt miettiä, että mitä kivaa voisin virkata sitten kun saan valmiiksi nuo neulomiset. Parasta on laittaa tuoksukynttilä palamaan ja käpertyä sohvalle neulomaan. Nykyään poltan melkein päivittäin tuoksukynttilöitä!

Tässä muuten tulossa se toinen villapaita 😉 On tosin jo näistä kuvista edistynyt huimasti!

Äänikirjat. Ehkä oma lempparini! Ja tietysti sen vuoksi, että äänikirjojen tarinaan on helppo keskittyä, vaikka olisikin yleensä tapana, että ajatus lähtee helposti harhailemaan. Lempparini on kuunnella äänikirjoja iltaisin ennen nukkumaanmenoa ja työmatkoilla kävellessä. Saa ajatukset siihen yhteen tiettyyn asiaan. Äänikirja on siitä helppo, että niistä voi nauttia missä tahansa. Reissuillakin on varsin kätevää, kun ei enää tarvitse kantaa mukana kirjoja jo valmiiksi täydessä matkalaukussa (pojan tavaroiden lisäksi, hehe) vaan riittää, että on mukana puhelin ja kuulokkeet. Sain vastikään blogini kautta jakson Bookbeatin äänikirjapalvelua ja kokeiltuani toista palvelua, siirryin takaisin Bookbeatin puolelle, jossa valikoima on mielestäni laajempi kuin kilpailijalla. Jos teitä kiinnostaa esimerkiksi työ- ja blogiaiheiset jutut, joita olen itsekin sivunnut blogissani, voin lämpimästi suositella kahden bloggaajan, Hanne Valtarin ja Satu Rämön kirjoittamaa kirjaa Unelmahommissa. Olen välillä aivan hämilläni kuinka kirjan teksti voisi olla kuin omasta suustani, tismalleen samoista aiheista olenkin jo aikaisemmin kirjoittanut blogiini, ennenkö olin kuunnellut koko kirjaa.

Kesällä kuuntelin Lars Keplerin Kaniininmetsästäjän (ihan super!!)

Nyt olen taas Unelmahommissa-kirjan loputtua kuunnellellut Kimmo Takasen mielenkiintoista Tunnelukkosi-äänikirjaa.

Pitääkin taas tallentaa uusia kirjoja tulevalle lomalle, lennoilla on ihan parasta kuunnella äänikirjoja! Lisäksihän tuolta löytyy paljon myös e-kirjoja. Haluan jakaa myös teille käyttöön edun, jolla on mahdollista kokeilla BookBeatin palvelua maksutta. Eli kun rekisteröidytte täältä, saatte 1kk pituisen kokeilujakson maksutta. Edun arvo on 16,90e 🙂

Kirjoittaminen. Myös tämä blogi on itselleni tietynlainen rentoutumiskeino ja väylä päästä hetkeksi muualle arjen askareista. Kun kirjoitan, uppoudun siihen tiettyyn aiheeseen ja mietin vanhoja muistoja, joita kenties liittyy asiaan. Ennen blogia pidin päiväkirjaa ja vaikka blogini onkin julkinen, on kirjoittaminen silti samanlaista. Samoja aiheita pyörii täälläkin, eikä päiväkirjoissa se yksityisyys ole pelkästään ”se juttu” vaan yleisesti omien ajatusten käsittely ja tuominen kirjoitettuun muotoon. Kun asioita ja aiheita ajattelee eri kanteilta, rikastuttaa se myös ajatusmaailmaa, selkeyttää omia ajatuksiaan ja tietty keskittää asiat siihen tiettyyn mukavaan juttuun, kirjoittamiseen. Vaikka välillä onkin päiviä, jolloin kirjoittaminen tuntuu täydeltä pakkopullalta ja tekstiä on todella vaikea saada kasaan, on niitä loppupeleissä harvemmin. Mielestäni kirjoittaminen on aina ollut ihanaa ja nuorena haaveilin moneen otteeseen kirjailijan urasta. Nyt olen pyrkinyt kirjoittamaan välillä myös unipäiväkirjaa. Silloin kun onnistun muistamaan ne unet, hehe.

 

 Onko teillä näiden lisäksi jotain hyviä keinoja rentoutumiseen?

 

Ps. Tuon hattarapipon ohjetta on tulossa blogiin viimeistään ensi viikolla!

 

6 vastausta artikkeliin “Rentoutumisvinkkini hektiseen arkeen x 6”

  1. Käsityöt on kyllä maailman paras tapa rentoutua! Äänikirjat oli tässä taannoin mielessä vaunulenkillä ja ehkä nyt pitäisi kokeilla.

    1. Niinpä! Suosittelen testaamaan äänikirjoja, varsinkin mammalle ihan pelastus! En tajua miksen hoksannut aikaisemmin juuri vaunulenkeillä ja imetyssessioilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.