Mitä teen työkseni ja mikä siinä on parasta?

Työasiat ovat kiinnostaneet blogissa paljon. Aikaisemmin ja toki sen jälkeen kun vaihdoin kesällä alaa. Jotain olenkin tänne työstäni kirjoittanut, mutta ajattelin, että olisi hauska tehdä postaus siitä, mitä teen ja mikä työssäni on parasta. Mitä työni sitten käytännössä on? Teen tulospohjaista onlinemarkkinointia, eli tuotan asiakkailleni näkyvyyttä ja myyntiä eri kanavissa, pääasiassa sosiaalisessa mediassa. Asiakkaitani ovat esimerkiksi muodin ja kauneuden verkkokaupat. Pyrin miettimään heille keinoja saada lisättyä myyntiä, näkyvyyttä tuotevalikoimalle, sekä tarvittaessa erilaisia muita viestinnän tai tekniikan ratkaisuja.

Pääasiassa työpäiväni koostuvat sähköpostittelusta, verkkokauppojen valikoiman ja kiinnostavien tuotteiden bongailusta, sekä tottakai myös vaikuttajien kanssa kommunikoinnista ja erilaisten yhteistöiden suunnittelusta. Mietin, mikä voisi olla ajankohtaista, mikä tuote voisi myydä hyvin ja missä kanavassa. Miten yhteistyön voisi toteuttaa ja mikä sen kohdeyleisö olisi. Kuulostaa ehkä varsin simppeliltä, mutta loppupeleissä homma vaatii jatkuvaa ideointia, ajattelutyötä, reagointia ja hurjasti näpyttelyä. Päivisin ei kyllä tarvitse peukaloitaan pyöritellä, joka sopii minulle loistavasti. Aivan huippua jokatapauksessa! Syksyllä vietin päivän I love me-messuilla, jossa kävin moikkaamassa asiakkaitani, joulun alla järkkäsin meille keväälle säännöllisen yritysjoogan, tietysti tapaan myös säännöllisesti asiakkaitani ja yhteistyökumppaneita. Kaikenlaista erilaista hommaa loppupeleissä.

Tässäpä muutama seikka, jotka ovat parasta työssäni:

 

Työnteko onnistuu käytännöstä missä tahansa. Pidän välillä etäpäiviä, jolloin työskentelen kotoa käsin, etäpäivinä säästän arvokasta aikaa kun ei tarvitse raahautua keskustaan toimistolle tai millään tapaa ehostautua. Töitä voi tehdä niin sängyssä, sohvalla kun keittiönpöydän ääressäkin. Miksei nyt periaatteessa ulkomailtakin 🙂 Juuri yksi päivä päätin hetken mielijohteesta mennä Espresso Houseen aamupalalle (ja ihanalle golden lattelle!) ja tein samalla tunnin verran töitä kahvilasta käsin. Useaan otteeseen ollaan myös Jutan kanssa pidetty kahviloissa ”kimppa-työpäiviä”. Itseäni vaihteleva työympäristö ainakin inspiroi.

Saan tehdä töitä ihanien ja inspiroivien ihmisten kanssa. Yritykset, joiden ajatusmaailman takana voin itsekin seistä, kuten esimerkiksi luonnonkosmetiikan, kauneuden ja hyvinvoinnin yritykset, bloggaajat ja muut yhteistyökumppanit. Pidän hurjasti ihmisten kanssa olemisesta, ideoinnista ja siitä, että voin kenties olla heille avuksi. Nykypäivänä kun verkostoituminen todella on tärkeää. Löysinhän itsekin työpaikkani juuri blogini kautta verkostoitumisen ansiosta. Itse en voi sietää meininkiä, jossa toiset ihmiset ovat vain tapa hyötyä itse jostain. Toisaalta, vaikka osaankin pitää puoleni, saatan joskus olla itse liiankin kiltti. Mielestäni on kuitenkin tärkeä lähestyä maailmaa sillä ajattelutavalla, että yhdessä hyvä tulee. Kun yhdistää monen tekijän hyvät taidot ja tiedot, voi saada aikaan vaikka mitä. Yhteistyö ja yhteen hiileen puhaltaminen onkin todella tärkeää, ei missään nimessä hyväksikäyttö ja oman navan ajattelu.

Saan itse suunnitella mitä teen ja milloin. Toki välillä on tapaamisia, paltsuja ja deadlineja, joista ei voi joustaa, mutta noin yleisesti voin itse suunnitella, että teenkö töitä aamuseiskalta vai iltakahdeksalta. Yleensä avaan työläppärin aamulla heti herätessä, jolloin saan yleensä tehokasta työaikaa 1-2h. Jos keskellä päivää on joku meno, voin tehdä päivän loput hommat esimerkiksi työmatkalla junassa tai Tommin kyydissä, tai sitten kotiin päästyäni. Pyrin kuitenkin siihen, että saan mahdollisimman paljon aikaan jo aamusta. Joskus saattaa mieleeni tulla sunnuntai-iltana joku homma, jonka haluan hoitaa ja silloin saatan hetkeksi kääntää työmoodin päälle. Vastavuoroisesti saatan joskus sitten käydä keskellä päivää esimerkiksi jossain blogitapahtumassa. Pääasia, että työtunnit tulevat täyteen, tekipä töitä sitten 9-17 tai silloin kun se itselleen parhaiten sopii.

Koen, että tämmöinen työskentelytapa on itselleni se paras. Teet työtä silloin kun olet kaikkein tuottavin. Silloin saatat saada tehtyä tunnissa hommat, joihin menisi 3h silloin kun et kenties taas ole sillä kaikkein tuottavimmalla tuulella. Itselleni on myös tärkeää työtiimi ja ilmapiiri, jossa luotetaan toisiin ja siihen, että jokainen hoitaa oman hommansa.

Toisaalta luovassa ajattelutyössä on myös kääntöpuolensa. Ennenhän olen tehnyt melko paljon manuaalista työtä ja prosesseja, jotka toistuvat aina samana. Työ on ollut töissä ja that’s it. Siihen ei ole liittynyt mitään, mitä voisin tai edes kiinnostaisi miettiä kotona. Pankin palveluprosessit, kuinka myisin enemmän yms. Suoraan sanottuna ei olisi voinut vähempää kiinnostaa aikaisemmin miettiä työasioita kotona, koska niihin ei ollut minkäänlaista henkilökohtaista intressiä.

Syksyn mittaan olen oppinut, että jatkuva luovuus voi todella olla aivoille rasittavaa. Käytännössä mietin kokoajan uusia ideoita, miten tekisin jonkun asian ja työ on todella erilaista kun aikaisemmin tekemäni rutiininomainen manuaalityö, joka hoitui jopa melkein automaatiolla. Olen huomannut, että luovan työn kanssa on vaikeampi irtaantua työmoodista. Pää kun on jatkuvasti mukana kulkeva toimisto ja ajatus laukkaa välillä aivan jatkuvasti. Siksi ehkä arjen rentoutumiskeinot ovatkin nousseet syksyn mittaan enemmän ajankohtaiseksi. Tilanne kun on ollut itselleni myös uusi. Valtavan mieleinen kuitenkin!

Millaista työtä te teette? Mikä siinä on parasta?

 

16 vastausta artikkeliin “Mitä teen työkseni ja mikä siinä on parasta?”

 1. Tätä oli todella kiinnostava lukea! Ite oon päätoiminen opiskelija, mutta kyllä huomaa bloginkin kanssa välillä, että muutaman päivän täystauko tekee aivoille todella hyvää. Mut niinhän se on, että joka työssä (ja harrastuksessa) on omat hyvät ja huonot puolensa 🙂

 2. Moikka! Olipa mielenkiintoinen postaus, kiitos siitä 🙂 ja oli kiva kuulla työstäsi, kuulostaa erittäin mukavalta! Minua mietityttäisi juurikin tuo sama asia, että luova työn parissa työ voi olla kokoajan mielessä. Eli siitä on vaikeampi irtautua. Huomaan saman kouluasioissa, vaikka toki se ei työtä olekaan. Ehkä siihen kuitenkin ajan kanssa tottuu? 🙂 Pääasia ettei liikaa stressaisi!

  1. Mukava jos tykkäsit 🙂 Kyllä siihen periaatteessa tottuu, mutta juuri se rentoutuminen ja yleisesti loma saavat kyllä eri merkityksen! Toisaalta olisi varmaan eri jos homma ei olisi mielekästä. Ja onhan se ehdottomasti sama homma koulujuttujen kanssa. Tsemppiä opintoihin 🙂

 3. No kuulostaa kyllä hyvin erilaiselta pankkityöhön verrattuna. 🙂 Itseä kiinnostaa tuo että ”työtä voi tehdä missä vaan”, tuntuu että se onkin tämän päivän trendi. Yritykset joissa on hyvä etätyökulttuuri niin on kyllä parasta.

 4. Toimin työkseni osteopaatti opiskelijana ja urheiluhierojana fysikaalisessa hoitolaitoksessa. Parasta omassa työssä on, että pääsee olemaan tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Suurinosa asiakkaista on ollu tosi jees, harvemmin tulee onneks semmosia kenen kanssa ei tule toimeen. Kirjoittelen myös blogia yritykselle, ja luon markkinointi materiaalia. Monipuolisesti saa tehdä :).

 5. Sinulla on inspiroiva blogi ja kuulostaa siltä että tuo uusi työ sopii sinulle loistavasti. Itse olen ollut pitkään vientialalla. Kansainvälinen työ taas on mun juttuni, enkä vaihtaisi sitä mihinkään.

 6. Voi vitsi miten kivalta kuulostaa! Varmasti kyllä haastavaa myös aika ajoin. Mä en oo ikinä ajatellut että loisin itse sen enempää mitään uraa tai tähtäisin korkealle (siitä ehkä kertoo jo se että aloitin lähihoitajaopinnot :D), mut on niin siistiä aina kuulla muiden työjutuista 🙂 mä luulen, että mun päähän on vaan jumahtanut omien vanhempien asenteet, kotona kun ei varsinaisesti koskaan oo kauheasti kannustettu yhtään mihinkään.. Hmm, tiedä häntä 😀

 7. Noi sun työjuttuihin liittyvät kuvat on aina huikeita kun niissä on ihania kahvimukeja ym. herkkuja 😀

  Ite oon sosiaalityöntekijä ja tykkään duunistani hirveesti. Tässä työssä jos jossain pääsee näkemään ”erilaisia” ihmisiä, ei oo ikinä tylsää kun vastaan tulee tilanteita joita ei voisi kuvitella olevankaan.

  1. Haha joo! 😀 Hankala keksiä mitään ihan suoraan aiheeseen liittyvää, hehe. Uskon, että sosiaaliala on mielenkiintoista. Mua itseasiassa kiinnostaisi itseä hirveästi työskennellä esimerkiksi syrjäytymisvaarassa olevien nuorten kanssa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.