Askel parempaan minään

Huomenta! Meillä elellään melkoista hullun myllyä tämän jet lagin seurauksena. Eilen tulikin kysymys, että kuinka lapsi mukautui aikaeroon. Tämähän oli tosiaan ensimmäinen reissumme näin pitkällä aikaerolla, ennen ollaan menty lapsen kanssa Euroopan sisällä ja Seychelleillä, jossa aikaero on ollut paria tuntia. Nyt hujautettiinkin sitten 10 ja 12h aikaeroihin, joten voitte kuvitella, että niistä selviytyminen aikaerosta on aikuisellekin vähintään muutaman päivän homma. Tähän saakka ollaan mielestäni selvitty aikaerosta naperon kanssa todella hyvin. Kunnes viime yö. Heräsimme kaikki kahden jälkeen, eikä sen jälkeen nukkunut enää kukaan. Valvomista ja raivoamista sängystä yrityksenä nukahtaa uudelleen, kunnes sitten neljältä noustiin ylös keittämään aamukahveja. Olo oli itselläkin suorastaan sekava parin tunnin jälkeen, muutaman tunnin sain jo työjuttuja tehtyä, yritys on nyt kova valvoa iltaan saakka 😀

Napero tarhaan, hauvalenkille ja hetki ihan vain itselleni. Laitoin äsken kynttilän palamaan, säädin valot turkoosille ja tein 30min tehokkaan jooga- ja meditaatiosession. Kieltämättä sai hieman ajatuksiaan kasaan, mieltä ja kehoa virkeämmäksi. Tarkoitus olisi jatkossa ainakin etäpäivinä herätä hieman aikaisemmin ja ottaa aamuisesta rauhoittavasta joogahetkestä säännöllinen tapa. Ainakin pari kertaa viikkoon. Saatoin mainita ennen lomaani, että helmikuussa alkaa tauon jälkeen pilates ja jooga. Yleisesti aktiivisemman liikunnan pariin palaamisen lisäksi aion panostaa enemmän myös kokonaisvaltaiseen hyvinvointiini. Meditoida enemmän, nukkua paremmin (tai ainakin yrittää, heh) ja yrittää olla stressaamatta liikaa.

Havahduin nimittäin loman alkaessa siihen, että vaikka jo fyysisesti olinkin lomalla, kävi mieli edelleen ylikierroksilla. Kuluneet viikot ennen lomaa olivat olleet todella hektisiä, eikä mieltään valitettavasti voi kääntää lomamoodiin ihan vain nappia painamalla. Olen huomannut, että itselläni suuri haaste on juuri vetää selkeä raja työn ja vapaa-ajan välillä. Siihen haluankin erityisesti tehdä nyt muutoksen. Selkeät ajat työ- ja blogihommille, määritelty aika, jolloin läppärin kansi viimeistään sulkeutuu. Aloitan jälleen clean sleep methodin, jota harjoitin viime kesänä. Ajattelin muutenkin tehdä unijutuista postauksen nyt lähiaikoina, joten voin kertoa sitten tarkemmin unimetodeista 🙂 Valitettava juttu on kuitenkin se, etten ole viime kuukausina hoksannut / ehtinyt / malttanut panostaa omaan hyvinvointiini ja jaksamiseen ihan kamalasti. Tietysti on hyvä havahtua siihen nyt, sen sijaan että vuoden päästä, mutta karu totuus on, ettet voi olla jaksava äiti/ energinen puoliso / tehokas työntekijä tai montaa muutakaan asiaa, josset pidä riittävästi huolta itsestäsi. Ei elämä voi olla pelkkää kiirettä ja suorittamista. Joskus täytyy pysähtyä edes hetkeksi, noina hetkinä voi oivaltaa montakin asiaa.

Ja hei! Haluaisin normi-pilateksen lisäksi testata reformeria. Onko teillä suositella hyvää pilatespaikkaa Helsingissä, jossa olisi juurikin laitepilatesta? Eilen yritin googletella paikkoja, mutta toki suositukset ovat aina kivoja 🙂

Energistä maanantaita!!

 

5 vastausta artikkeliin “Askel parempaan minään”

  1. Heippa! Jäätävä aamu teillä ollut tuon aikaeron takia. ?
    Helsingissä en ole laitetunneilla käynyt, mutta jos jonnekin menisin siellä niin varmaankin Somatic Studiolle. Olen itse erittäin tarkka kenen ohjaamana pilatesta teen, koska siihen on olemassa jos jonkinlaista koulutusta ja sitä myös ohjataan väärin. Somatic Studion Jarmo Ahonen on yksi ensimmäisistä täällä Suomessa, joka on pilatesta ohjannut ja vahva luotto hänen osaamiseensa on (ainakin kunnon koulutuksen) käyneiden ohjaajien joukossa. Mattotunneille menisin Tanssikeitaalle. Aikoinani kävin siellä Saaran tunneilla useamman vuoden ja on (kuten monet tanssijataustaiset opettajat on olleet) ihan huippuohjaaja. Itsellä lajin harrastamista takana 12 vuotta ja säännöllinen viikkotunti on asia, josta en luovu elämässäni.

    Aurinkoisia pakkaspäiviä sinne Helsinkiin! ?

    1. Kiitos! 😀 Tuo paita on Forever21:sestä, mutta trikoot ihan H&M:ää. Ovat olleet kyllä ihan superhyvät, ostin viime keväänä 🙂 Ihanaa viikkoa <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.