Roosan hattarapipon helppo ohje

EDIT: Kurkkaathan päivitetyn aikuisten chunky beanien ohjeen ja muita ohjeita verkkokaupastani Iines DIY!

Lupasin jo ajat sitten julkaista täällä neulomani hattarapipon ohjeen. Jotenkin koko homma lomalla jäi. Lapsen kanssa lomailu kun ei anna ihan kamalasti sitä luppoaikaa loppupeleissä ja kukapa sitä niinä hetkinä haluaisi sisätiloissa koneella kököttää. Nyt olisi kuitenkin luvassa helppo ohje tähän ihanaan alpakkapipoon, joka on ollut todella pehmoinen ja lämmin käytössä. Samaisesta langasta on tosiaan juuri tulossa lila villapaita. Voipi olla, että villapaita valmistuu jo tässä viikon sisällä, wuhuu!

Pipo on kooltaan melko oversized ja itselleni olisi ehkä sopinut pienempikin koko. Pituudeltaan pipo on noin 32cm.

Ohje: Luo pyöröpuikoille 60 silmukkaa ja neulo suljettuna neuleena 2 oikein 2 nurin niin pitkään kunnes pipo on resorin kanssa niin pitkä, että kääntyy reippaasti. Oman maun mukaan tietysti! Aloita kavennus suunnilleen siinä vaiheessa kun pipo on melkein tarpeeksi pitkä.

Kavensin pipon seuraavanlaisesti: Ekalla kavennuskierroksella neuloin 2 yhteen ne silmukat, jotka olivat neulottu 2 oikein. Seuraavalla kierroksella neuloin kaikki normaalisti, sitten oikein neulottuna 2 yhteen ne, jotka oli neulottu nurjana. (Eli ekalla kierroksella 2 oikein yhteen, sitten 2 nurjaa normaalisti. Toinen kierros 2 nurjaa yhteen oikein neulottuna, sekä se yksi oikein neulottu, joka muodostui aikaisemmalla kierroksella kahdesta yhteenneulotusta, neulotaan normaalisti.) Sitten vaan kaikki loput aina 2 yhteen, kunnes puikoilla on enää alle noin 5-7silmukkaa. Lanka vedetään loppujen silmukoiden läpi ja päätellään.

Itse neuloin tämän 6mm (40cm) pyöröpuikoilla, lankaa meni 1 kerä alpakkalankaa (Børstet Alpakka Sandnes).

Vannoin sen edellisen mustan chunky-pipon jälkeen, että pipon väsäilyt saisivat riittää, mutta jälleen kerran haaveilen uudesta! Vielä kun keksisi millaisen. Ja tietty värin 😉

 

6 vastausta artikkeliin “Roosan hattarapipon helppo ohje”

  1. Vaihdatko kavennus vaiheessa silmukat sukkapuikoille vai saako pyöröpuikoilla kavennettua 🙂

  2. Hei aivan ihanan näköinen pipo😍 Itse en ihan ymmärtänyt tota kavennusta niin mistä näkisi kyseisen kavennus ohjeen jonka vähän tyhmempikin ymmärtäisi😅

    1. Moikka! Hei tässä vähän selitystä kavennukseen: Eli kun olet neulonut 2 nurin, 2 oikein, niin neulot ekalla kavennuskerroksella yhteen aina nuo kaksi oikeaa, nurjat normaalisti. Seuraavalla kierroksella ei kavennuksia, eli 1o, 2n ja sen jälkeen sitten taas kavennetaan niin, että neulot yhteen nuo 2 nurjaa, eli tämän jälkeen pitäisi olla jäljellä 1o, 1n-riviä, joita sitten vain kavennat yhteen, kunnes silmukat loppuvat. Toivottavasti tämä auttoi? Anteeksi sekava ohje 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.