Kuinka saada kaunis ja hehkuva iho?

Olen aikaisemmin kirjoittanutkin siitä, kuinka vuosi-pari sitten koin jonkun todellisen herätyksen ihonhoidon kanssa ja sittemmin otin itseäni niskasta kiinni sen suhteen. Myönnän, että olen nuorena ollut ihonhoidon suhteen idioottimaisen ajattelematon. Puhdistus on ollut toissijainen juttu, toki aina pesen meikit pois, mutta vuosia pesin kasvoni ainoastaan vedellä ja kuorinta oli todella harvinaista herkkua. Otin paljon aurinkoa ja ajattelin muutenkin, että miksi nyt käyttämään ihonhoitoon sen kummemmin aikaa, jossei kerta ole mitään sen suurempia iho-ongelmia? Periaatteessa vähän sama kun siivoaisi kotia lakasten kaikki moskat piiloon maton alle. Iho on ihmisen suurin elin ja täytyyhän siitäkin pitää perusteellisesti huolta!

No, nyt 30-vuotiaana ajattelee hieman eri tavalla ja tottakai myös enemmän sitä, että haluaa pitää ihon mahdollisimman terveenä ja nuorekkaana myös tulevia vuosia ajatellen. Eihän se ole itsestäänselvyys ja elämäntavat todellakin näkyvät helposti ihossa. Huono ruokavalio, kuorinnan puute, tupakointi, liiallinen auringonotto. Kaikki ovat iholle haitallisia ja pahimmassa tapauksessa aiheuttavat pysyviä vauroita. Jossain määrinhän iho tietysti korjaa itse itseään, mutta kaikki ei aina kuitenkaan ole pelastettavissa. Viimeksi kasvohoidossa kuulin, ettei omassa ihossani onneksi ole auringon aiheuttamia vaurioita ja niitäkin voi onneksi hoitaa, esimerkiksi juuri ravitsemalla ihoa tehoaineilla. Toki otan itsekin edelleen aurinkoa jossain määrin, mutta huomattavasti vähemmän kun aikaisemmin ja suojaan ihoni aina, myös Suomessa, tarpeeksi voimakkailla suojakertoimilla. Viime vuonna siirryin aurinkovoiteidenkin suhteen luonnollisempiin tuotteisiin ja iso peukku myös niille.

Voin kuitenkin todeta, että sen jälkeen kun aloitin perusteellisen ihon huolenpidon ja selkeät rutiinit, on ihoni voinut niiiin paljon paremmin. Olen jopa itse ollut todella ihmeissäni asian suhteen. Suurin harppaus on ehdottomasti ollut luonnonkosmetiikka, jonka myötä ihoni on noussut aivan eri levelille, unohtamatta myös perusteellista puhdistusta. Kun mennään 5v takaperin, pesin kasvoni vedellä meikistä ja perään länttäsin jotain random-voidetta, esimerkiksi Nivea Softia. En siis todella juurikaan panostanut ihonhoitoon.

Entäs sitten nyt? Puhdistan ihoni päivittäin perusteellisesti, iltaisin. En koe, että ihoni rasvoittuisi tai pukkaisi epäpuhtauksia yön aikana ja tuolloin riittää usein vesipesu + pyyhittävä toner. Silloin kun minulla ei ole ripsenpidennyksiä, teen kaksoispuhdistuksen: Ensin puhdistan ihon öljypohjaisella puhdistusaineella, joka imee itseensä ihon pinnasta meikkin ja tämän jälkeen puhdistan ihon vaahtoavalla poispestävällä pesuaineella, jota hieron ihoon yleensä minuutin ajan. Kun testaan kaksoispuhdistuksen jälkeen, eipä kyllä kasvovedellä kostutettuun vanulappuun jää mitään ylimääräistä, joten tehokasta on! Itselläni on ollut kaksoispuhdistuksessa käytössä esimerkiksi juuri loppuneet Whamisan Cleansing Oil ja Foaming Gel. Ripsenpidennysen kanssa olen taas varovaisempi ja vältän öljymäisiä tuotteita silmiin. Tällöin puhdistan ihon vaahtoavalla pesuaineella ja lopuksi misellivedellä. Vaikkei ihossani ole paljoakaan epäpuhtauksia, kerrostuu meikkiä kuitenkin ihohuokosiin, unohtamatta sitten ilmansaasteita ja muita ulkona hilluvia hiukkasia. Ne on ehdottomasti suotavaa puhdistaa iholta.

Puhdistuksen jälkeen suihkin iholle pariin otteeseen beauty mistiä, jonka annan hetkisen imeytyä. Kauneussuihkeet sisältävät aineita, jotka auttavat seuraavaksi levitettävää seerumia imeytymään paremmin ja muutenkin virkistävät kivasti vaikkapa aamuisin. Suihkeen jälkeen levitän seerumin tai teen 7 Skin Methodin, eli taputtelen iholle tuota Whamisan Toner Deep Rich-kasvovettä, joka on aivan paras. Aina en tee seitsemää kerrosta taputtelua vaan esimerkiksi kolme, kosteuttaa ihoa ja palauttaa kosteustasapainoa jo niin kivasti, ettei seerumia välttämättä edes tarvitse. Vaihtelen kosteuttavien ja kevyempien, sekä sitten tujumpien öljyseerumeiden välillä. Iltaisin suosin tujumpia, koska yön aikana iho korjautuu ja imee itseensä paremmin ravintoaineet. Joskus kuitenkin hellittelen myös aamuisin öljyseerumeilla, tällöin annan niiden imeytyä pitkään ennen kosteusvoiteen levittämistä.

Ihonhoidon suosikkibrändini on tällä hetkellä aivan ehdottomasti Whamisa. Voisin todeta, että Whamisan tuotteet ovat jopa parhaimpia ikinä käyttämiäni juttuja ihonhoidon saralla, enkä voi olla hehkuttamatta niitä liikaa! Ehdottomat suosikkini ovat Double Rich Lotion, geeli-kasvonaamiot, Toner Deep Rich-kasvovesi ja Damask Rose Petal Mist-kasvosuihke. Pidän itse melko tuhdeista voiteista, mutta kuitenkin semmoisista, jotka imeytyvät ihoon tehokkaasti jäämättä kelmuksi ihon pinnalle. Double Rich Lotion on täydellisyyttä! Luomulaatuisia kasviöljyjä sisältävä kasvovoide ravitsee ja kosteuttaa tehokkaasti, tämä suorastaan hujahtaa ihoon.

Jos pitäisi valita paras kasvovoide ikinä, olisi se tämän ja NUORI Skincaren voiteen välillä tämä, ihan jo hinta-laatusuhteen vuoksi. 120ml pumppupullo on todella riittoisa ja mielestäni 38€ hinta näin laadukkaalle voiteelle isossa koossa ei ole todellakaan ylihintainen. Nuo kasvonaamiot ovat myös ehdottomasti parhaimpia testaamiani, geelinaamiot suorastaan liimautuvat ihoon ja olenkin usein pitänyt niitä kasvoilla jopa 45minuuttia. Iho usein imee geeliläpyskän vaikutusajalla aivan kuivaksi ja iho on jopa pari päivää naamion jälkeen kuin kasvohoidon jäljiltä. Ehdoton kotispa-must have! Levänaamiota olenkin hehkuttanut täällä jo ainakin sata kertaa, mutta se on myös aivan hurjan hyvä. Pyrin itse käyttämään naamioita ainakin kahdesti viikossa. Ja hei, Whamisaa muuten löytyy nykyään myös eleveniltä! 🙂

Kuorinta on puhdistuksen ohella nykyään ihan perusjuttu! Pyrin kuorimaan ihoni noin kahdesti viikossa hedelmähappokuorinnoilla. Nyt on ollut käytössä myös mikrokuorinta Juice Beautyltä, sekä maailman parhaimmaksi kuorinnaksi koettu Juice Beautyn hedelmähappokuorinta (tänään muuten -20% koodilla YSTÄVÄ2018!). Postaus näistä löytyy muuten täältä. Iho on kuorinnan jälkeen seuraavana päivänä todella heleä ja hehkuva. Uutena juttuna olen aloittanut myös kasvojen ihon harjauksen pesun yhteydessä. Kasvojen ihon kevyt harjaus auttaa puhdistamaan meikin ja epäpuhtauksia syvältä ihohuokosista, josta se ei pelkän pesuaineen avulla puhdistuisi. Harjaaminen myös vilkastuttaa ihon mikroverenkiertoa, poistaa kuollutta ihosolukkoa ja tuo kasvoille tervettä hehkua. Itselläni on ollut käytössä tuo hellävarainen 100% Puren kasvoharja, myös esimerkiksi EcoToolsilta löytyy edullinen kasvoharja.

Lisäksi syön myös purkista vitamiineja ja lisäravinteita, jotka auttavat myös ihoon. C-vitamiini, biotiini, keratiini, sinkki ja kollageeni. Hiusvitamiinit ovat itselläni ihan jokapäiväisessä käytössä ja olen syönyt niitä viime kesästä saakka ihan jatkuvasti. Itselläni on ollut käytössä hyväksi todettu kotimainen Evonia, josta olen vaihdellut valmisteita aina välillä. Tukka on kasvanut todella vahvana ja kiiltävänä, samoin kynnet! Myös ihoon ovat varmasti vaikuttaneet. Loppukesästä vedin myös kuurin Vivania Beauty Collagenia, jota odottaa kaapissa ja pitäisikin taas vetää taas uusi kuuri sitä. Nyt on lähtenyt mielenkiinnolla testiin myös tuo kuvien Biotiini Collagen Skin Beauty-valmiste, joka sisältää biotiinia, hyraulonihappoa, kollageenia, sinkkiä ja C-vitamiinia, eli samassa valmisteessa kaikki iholle suotuisat ravintoaineet. Lisäksi juon paljon vettä ja sisäinen kosteutus onkin myös todella tärkeä muistaa!

Ja kyllähän ihonhoitoon menee aikaa.. Terve ja hyvinvoiva iho on kuitenkin tärkeä juttu ja kaiken perusta jo siistille ja kauniille meikillekin. Sen voin sanoa, että näiden rutiinien myötä ihoni on ollut huomattavasti kimmoisampi, hehkuvampi ja nuorekkaampi. Toki suurin ongelmani on edelleen kuivuuden aiheuttamat pienet juonteet talvisin, mutta nekin ovat vähentyneet aktiivisen hoidon myötä.

Siinäpä siis oma ihonhoitorutiini ja joitain käyttämiäni tuotteita! Ei se ihonhoito ole ihan niin yksiselitteinen juttu 😉

 

Ps. Hyvää ystävänpäivää <3

 

Tuottet saatu. Sisältää kaupallisia linkkejä.

2 vastausta artikkeliin “Kuinka saada kaunis ja hehkuva iho?”

  1. Mullekin on tullut iän karttuessa ihon hoitaminen entistä tärkeämmäksi! Nykyään joka ilta puhdistan kasvoni ensin puhdistusmaidolla ja sitten kasvovedellä; joka ilta ennen hampaiden harjaamista puhdistan hammasvälit hammaslangalla. Myös vartalon rasvaaminen varsinkin näin talviaikaan suihkun jälkeen on äärimmäisen tärkeää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.