Pehmeän Barbie-villapaidan helppo ohje

EDIT: Kurkkaathan päivitetyn aikuisten chunky beanien ohjeen , virkattujen minikorien ohjeen ja muita helppoja ohjeita verkkokaupastani Iines DIY!

Sain viikko sitten vihdoin ja viimein valmiiksi toisen villapaitani. Ette ehkä ole voineet välttyä somehehkutukseltani neuleen suhteen, koska se on kertakaikkiaan täydellinen. Postaus ekasta villapaidastani löytyy täältä ja vaikka olinkin myös tuohon ensimmäiseen harjoittelukappaleeseen todella tyytyväinen, olen erityisen innoissani tästä toisesta! Nyt kun villapaidan neulominen sujuu melkoisella automaatiolla, on työn alla jo kolmas. Tällä kertaa todella kepeä neule alpakka-silkki-yhdistelmää. Olen myös alkanut haaveilemaan kevyen neulemekon tekemisestä keväälle… Noh, askel kerrallaan 😀 Haaveilen myös kashmir-neuleesta, mutta voi jösses kun kashmir-langat maksavat maltaita!

Jos pitäisi kuvailla tätä pinkkiä villapaitaa kahdella sanalla, olisivat ne: PEHMEÄ ja LÄMMIN! Voisin käyttää tätä nyt talvella vaikka jokaisena päivänä. Ei kutita, ei hiosta, täydellinen siis. Kyllähän tähän meni aikaakin, mutta neulominen on yllättävän nopeaa kun pääsee vauhtiin. Myös tämä on toteutettu siis Kalastajan vaimon postaamalla ohjeella, hieman soveltaen. Edelliseen villapaitaan tein pidemmät hihat, tähän taas halusin normaalit. Sinänsä ohje on tismalleen sama kun se millä aiemmin tein, mutta tulos toki erilainen eri langalla ja pienemmillä puikoilla. Esimerkiksi hihan mittojen suhteen suosittelen mittaamaan pituuksia muista villapaidoista, näin saa hieman havainnollistettua, että haluaako 3/4-hihat, ylipitkät vai normaalit 🙂 Yleisesti on tämän paidan malli melko oversized ja cropped, itse olen ihastunut tähän ihan täysillä! Rento löysä neule on mukava myös turvavaatteena, heheh.

Tässäpä siis ohjetta:

 

Mitä tarvitset? 6mm pyöröpuikot ja alpakka-lankaa. Tämä on tehty Børstet Alpakka Sandnes-langasta sävyssä Rosa Rubin. Lanka on 96% alpakkaa ja 4% nylonia. Muistaakseni meni tähän 6 kerää.

Ohje: Luo 160 silmukkaa. Neulo muutama kerros 2 o 2n joustinneuletta alahelman resoriksi. Jatka sileää neuletta suljettuna neuleena kainaloon saakka (omassa paidassani noin 40cm helmasta kainaloon). Kainalon kohdalla jaoin silmukat kahteen osaan, eli 80 ja 80, etukappaleeksi ja takakappaleeksi. Neuloessani etukappaleen, laitoin takakappaleen silmukat langalle odottamaan.

Takakappale: Neulo noin 18cm sileää neuletta ja päättele keskimmäiset 30 silmukkaa pääntieksi. Sen jälkeen jatka vielä 2cm ja päättele myös hartioiden silmukat. Takakappale on valmis!

Etukappale: Poimi silmukat puikolle ja neulo sileää neuletta noin 16cm ja päättele keskimmäiset 30 silmukkaa pääntieksi. Neulo vielä hartioita noin 4cm ja päättele myös loput silmukat.

Hihat: Luo 30silmukkaa. Hihoja en tehnyt suljettuna neuleena. Neulo ensin pari kerrosta 2 o 2 n ja sitten sileää neuletta (jokatoinen kerros oikeaa, joka toinen nurjaa), lisäten kierroksen alkuun ja loppuun aina yhdet silmukat joka 8. kerros. Eli joka kahdeksannella kerroksella tulee 2 silmukkaa lisää. Hihan pituus olkapäästä mitattuna noin 49cm.

Kauluksen neuloin seuraavasti: Nappasin samaisilla pyöröpuikoilla pääaukosta silmukoita ja neuloin muutaman kerroksen 2 o 2n-joustinneuletta. Makuasia tietysti kuinka massiivisen resorin haluaa. Aluksihan tein tähän kauluksen sileää neuletta, mutta en tykännyt siitä, purin pois ja tein uuden kauluksen joustinneuletta. Voihan tähän googlata poolokauluksenkin ohjeen, jos semmoisen haluaa!

Kappaleiden yhteen parsiminen: Käytin kappaleiden yhdistelemiseen samaista lankaa ja isoa tylppää neulaa, pyrin tekemään ”tuplasaumat”, jolloin parsin siis jokaisen sauman kahteen kertaan ja päättelin hyvin.

Olen myös yrittänyt etsiä paksua mohairlankaa, joilla voisin testata tehdä melko isoa neuletta vähän Ganni-tyylisen villapaidan (kuvia Pinterestissä)! Jos teillä on tiedossa sopivaa lankaa, huikatkaa ihmeessä. Jos proggis sen suhteen etenee, infoan varmasti täälläkin. Täytyykin katsoa, jos netistä löytyisi ohjetta 🙂

Mitäs tuumaatte tästä villapaidasta?

 

 

16 vastausta artikkeliin “Pehmeän Barbie-villapaidan helppo ohje”

 1. Ihana! saat kyllä tartutettua neulomiskuumeen helposti 😀 Mä en oo oikein koskaan osannut neuloa pyöröpuikoilla, tai ehkä se on vaan kun ei oo kokeillut? Onko sulla etu- ja takakappaleen kohdissa jotkut merkit vai miten erotat ne? Mua hämää just se kun ei tiedä missä menee etu- ja takakappale. Vaikka eihän sitä tarvis kait tietää kun vasta hihojen tms kohdalla.

  Pinterest on kyllä ”paha”paikka, en edes uskalla katella siellä neuleita 😀

  1. On tuo kyllä koukuttavaa puuhaa 😀 Päätän aina, että kumman teen ensin, etu – vai takakappaleen. Ne kyllä erottaa siitä, että toisessa tulee vähän korkeampi neulos. Mutta jaan silmukat siis kahtia ja laitan aina sen toisen vuorollaan jemmaan langoille ja teen eka toisen kappaleen loppuun saakka 🙂

 2. Aivan ihana! ? Itselläni nyt juurikin sinun ohjeellasi tulossa elämäni ensimmäinen neulepaita. Onko siis niin, että koko paidan hihoja myöten olet tehnyt noilla samoilla pyöröpuikoilla?

  1. Ooh! Ihanaa 🙂 Joo on tehty, mutta ne tein ”levynä” eli jokatoinen kerros oikein, jokatoinen nurin. Ei siis suljettuna neuleena 🙂

 3. Ihana paita! 🙂 vitsi mä en varmaan osaisi kyllä, tekis silti mieli kokeilla 😀 jotenkin noi ohjeet oli ihan hepreaa vaikka ne ihan selkeät olikin. Voisin kokeilla jotain nuken villapaitaa ensin haha 😀

 4. Siis IHANA!!!! Minuunkin on iskenyt aivan mieletön neulomishimo…. kiitos sinulle siitä ((-:

 5. Tosi ihana! Mulla on kanssa samasta langasta samanmallinen paita just puikoilla, mietin myös tuota pinkkiä väriä mutta päädyin murrettuun lilaan. Ihanan pehmeetä neuletta tulee, mutta vitsi miten rasittavaa neuloa näin talviaikaan kun on kuiva iho käsissä! Puiset puikot ja karheet kädet yhdistettynä tohon harjattuun lankaan saa aikaan ihan järkyttäviä kylmiä väreitä koko ajan 😀 Täytyy odottaa näitten pahimpien pakkasten yli että voi jatkaa…

 6. Hei minkäkokoiselle paita on sopiva? Itse olen kokoa m ja mietin että onkohan ohje sopiva mulle?

   1. Okei kiitos! Eli varmaan saan lisätä silmukoita jos haluan villapaidassa itselleni rennon oversized tyylisen. Mikähän se ois sopiva määrä, osaatko auttaa?:)

 7. Hei Iines, kysyisin mistä näitä lankoja voi ostaa, esim. Borstet alpakka sandens lankaa?

  Lämpimin terveisin
  Katri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.