Kaikki tähänastiset työpaikkani ja paljonko olen niissä tienannut?

Blogeissa pyöri joskus postauksia aiemmista työtehtävistä ja siitä, millaista palkkaa niistä on saanut. Yleisesti olen kirjoittanut paljon työelämästä ja myös palkasta, mutta varsinaisesti en ole koskaan eritellyt täällä työtehtäviäni ja paljonko niistä on tienannut.

Neule / omatekoinen (ohje täällä)

Housut / Gina Tricot (ostettu 2011)

Nilkkurit / Acne

2006-2007. Eka työpaikkani oli myyjänä Spirit Storessa ja tuolloin samaan ketjuun kuuluneessa Warehousessa. Tykkäsin kyllä myyjän työstä ihmisten parissa, sekä varsinkin muotibrändien kanssa. Diesel, Tiger of Sweden, Killah, Vagabond, J. Lindeberg, G-Star ja mitä kaikkia noita merkkejä silloin olikaan valikoimissa vaatteista kenkiin ja asusteisiin. Ja kyllä, tämä oli ihkaensimmäinen työpaikkani. En siis tätä ennen ollut tehnyt edes kesätöitä. Enkä edes tiedä miksi, koska olen kuitenkin aina ollut kunnianhimoinen ja ”haaveillut” työnteosta. Toki olin ollut yläasteella TET:issä ja panostin aina TET-paikoissa ihan täysillä, jotta saisi hyvät arvostelut. Ehkä sitä halusi keskittyä kouluun ja sitten chillailla kesät. Lukion jälkeen meni kesä pääsykokeisiin (muka) lukien, mutta sen jälkeen pidin välivuoden ja menin töihin. Spiritissä tein noin 30h työviikkoa. Palkka oli vielä tuolloin kaupan alalla todella vaatimatonta, olikohan tuntipalkkani jotain 7-8e. Käteen jäi verojen jälkeen ehkä jotain tonnin hujakoilla, ehkä hieman reilu tonni.

Ekan työni jälkeen opiskelin hetken välivuoden jälkeen ammattiopistossa matkailuvirkailijaksi, joka oli joku ihmeen hetken päähänpisto sen jälkeen kun ovet kielitieteisiin eivät laiskan lukemisen jälkeen ihan auenneet. Tuo koulu oli lukion jälkeen kyllä yhtä pelleilyä ja jätin koulun kesken noin puolen vuoden jälkeen saatuani muita töitä. Koulun aikana ehdin tosin tehdä lyhyen harjoittelun Sokos Hotellin aamupalalla ja lounaalla. Sen jälkeen voin sanoa, että ravintola-ala ei ole minun juttuni, vaikken työn suhteen kovin nuuka sinänsä ole ollut.

2008. Hetken amistelun jälkeen pääsin osa-aikaiseksi Jyväskylään uuteen Gina tricotiin, joka oli silloin 20-vutoiaana ihan unelmien täyttymys! Tein muistaakseni yleensä noin 1-4 vuoroa viikossa. Spiritiin verrattuna oli työ todella erilaista, koska työporukka oli sen verran isompi ja työtehtävät enemmän pilkottu osiin. Oli kassavuoroa, sovarivuoroa, varastovuoroa.. Sinänsä tosi kivaa, että päivissä oli vaihtelua ja tuolloin tuli kyllä ostettua melkoisesti vaatteita… Kaupan alallahan palkka nousee kokemusvuosien myötä ja tällöin taisin saada jotain 9-10e tuntipalkkaa. Kuussa ehkä 400-800e tilejä, joilla ei kyllä juhlittu, koska en tehnyt ohella myöskään muita töitä, enkä nostanut mitään tukiakaan. Jotenkin sitä vaan tuli toimeen todella pienellä. Toisaalta oli vuokrakin tuolloin jotain 200e paikkeilla. Ehdin olla Ginassa noin 6kk, kunnes pääsin ammattikorkeaan kuluttajarestonomi-opintoihin ja samalla hain ystäväni vinkkaamana paikkaa Glitteristä paremmalla tuntisopparilla ja pääsinkin sinne.

2008-2011. Noh, Glitter vasta olikin parhautta! Todella ihana pieni työporukka, ihanan kannustava esimies ja yleisesti aivan loistava yrityskulttuuri. Yleensä meitä oli hieman kiireestä ja päivästä riippuen 2-3 henkilöä töissä ja työpäivät vierähtivät usein tosi nopsaa. Tykkäsin hurjasti olla Glitterissä ja siellä vierähtikin reilut 3 vuotta. Sinä aikana tein myynnin ja esillepanon lisäksi esimiehen lomituksia, tilauksia ja olin myös mukana liikkeen uudistusproggiksessa. Tein vaihdellen noin 10-30h viikossa amk-opintojen ohella ja olivathan ne viikot melko pitkiä. Kasiin kouluun, koulusta töihin ja kotiin siinä 20:30 aikoihin illalla. Ympäri kellon siis. Niinä päivinä kun en ollut töissä, oli toki pidempää koulupäivää ja muita kouluhommia. Ja tässä vaiheessahan kirjoitin jo ahkerasti blogiakin. Olin tuntipalkalla, joka oli noin 10e/h (vitsi kun en enää edes muista!) ja sain kuukaudessa palkkaa useimmiten ehkäpä 400-700e, hieman kuukaudesta ja vuoroista riippuen. Ihan kivaa lisää siis opintoihin. Näinä vuosina aloin myös tienata pieniä summia blogilla, sanotaanko että liikuttiin ehkä alkuun semmoisessa 100e/kk. Ja Glitter-vuosien aikana vaihdoin amk-opinnnot tradenomi-puolelle, jonka koin restonomipuolta huomattavasti kiinnostavammaksi.

2011-2012. Muutin Helsinkiin harjoittelupaikan perässä. Olin niin innoissani, vaikka olikin haikeaa ottaa loparit Glitsusta. Työskentelin Mandatum Lifessa henkilövakuutusten parissa. Maksoin ihmisille korvauksia henkilövakuuutuksista, neuvoin ja laadin päätöksiä. Aivan ihana työpaikka ja työporukka! Harjoitteluni kesti 5kk, jonka jälkeen tarjottiin vuorotteluvapaasijaisuutta toiselta osastolta. En voinut ottaa paikkaa vastaan, koska en vielä koulun kirjoilla voinut listata itseäni työttömäksi työnhakijaksi. Sain saman konsernin sisältä vakkaripaikan muualta, jonne sittemmin menin töihin. Pitkät työmatkat Espooseen, kuormittava työ ja yleinen viihtymättömyyden fiilis. Ainoa paikka ikinä, jossa en ole tykännyt olla töissä. Muutaman kuukauden jälkeen lopetin, sain uuden työpaikan pankista loppukesälle ja siihen asti työllistin itseni kesän 2011 ainoastaan blogilla. Vakuutusalalla sain kokopäivätyöstä palkkaa muistaakseni noin reilut 2200-2300e/kk+ lounasetu. Lisäksi tein myös muutamia keikkavuoroja Glitteriin täällä Helsingissä, mikä nyt sinänsä oli kyllä hölmö päähänpisto, koska oikeasti ei olisi edes ollut aikaa. Työnarkomaaniko?

2012. Aloitin pankin konttorityössä Nordeassa. Alusta alkaen tykkäsin hurjasti varsinkin siitä, että pääsin tapaamaan erilaisia ihmisiä. Myös kiinnostus rahoitusalaan kasvoi tässä vaiheessa hurjasti, myös henkilökohtaisella saralla. Pankkityöstä itsessään olen tehnyt postauksen täällä. Olin kaksi vuotta konttorityössä, ensin ihan perus ”nappineukassa”, sitten ajanvarauksessa ja viimeisenä avainasiakaskonttorissa, jolloin otin välillä vastaan asiakkaita ja hoidin pääasiassa back office-juttuja, asiakaskontaktointia ja myynnin tukea. 2013 valmistuin tradenomiksi ja seuraavana vuonna alkoi konttorihomma ottaa päähän. Hain muita hommia talon sisältä ja sain paikan Account Managerina Tanskan osakemarkkinan osakekaupan selvityksestä (I know, ei kerro varmasti mitään…). Asiakkainani oli instituutioita ympäri maailmaa, jotka halusivat treidata tanskalaisia osakkeita. Tykkäsin työstä hurjasti ja meillä oli ihan mieletön porukka. Hulluteltiin töissä ja keksittiin mitä älyttömämpiä juttuja ja jäyniä, töihin oli ihan mielettömän kiva mennä. Työn vaativuuteen ja vastuuseen nähden oli palkka mielestäni äärimmäisen huono, 2500e. Työkieleni oli Englanti ja välillä joutui selvittelemään ties mitä monimutkaisia kuvioita toiselle puolelle maailmaa. Olin myös töissä pyhinä, jolloin markkina oli auki Tanskan pyhien mukaan.

Osastolle tuli yllättäen YT-uhka, sen myötä hain paikkaa muualta ja pääsin rahapesun asiantuntijaksi. Kuulostaa niiiin paljon mielenkiintoisemmalta, kun mitä todellisuudessa on, mutta ihan ok perushommaa. Palkka oli siihen astisista hommista paras (muistaakseni 2800e), tosin silti todella huono ottaen huomioon, että työtehtävä oli määritelty rahoitusalan asiantuntijatehtäväksi. Aiempi osakemarkkina-työni oli ollut kuitenkin huomattavasti vaativampaa, mielenkiintoisempaa ja haastavampaa, vaikka palkka olikin huonompi. Hassu kuinka välillä menee niin päin. Tässä vaiheessa tulin raskaaksi ja ehdin olla tässä työssä loppupeleissä noin 8kk, kunnes jäin äitiyslomalle. Äitiysloman jälkeen hoitovapaalle, jonka jälkeen sanouduin irti, koska paluu tuohon työhön ei inspiroinut ja olin kevään mittaan haistellut uusia uratuulia.

Syyskuun alussa aloitin virallisesti nykyisessä työssäni. Tein tammikuussa postauksen nykyisestä työstäni ja se löytyy täältä. Teen siis tulospohjaista onlinemarkkinointia ja myös vaikuttajaviestintää. Päivät ovat todella vaihtelevia, välillä teen työtä myös kellonaikoihin, joina en välttämättä haluaisi töissä, esimerkiksi ideoinnin ja ajatuksen tasolla. Noh, paras työ ikinä ja jokainen päivä on aina yhtä kiva. Tällä hetkellä saan kuukausipalkkaa ja lisäksi tienaan epäsäännöllisen säännöllisesti jotain tuloja blogistani, yhteensä noin nelosella alkavan summan. Asia, joka äitiysloman aikana herätti, oli se kuinka palkat oikeasti vaihtelevat alan mukaan. Jos haluaa oikeasti tienata, ei esimekiksi rahoitusalan perusduuni ole tosiaan se paikka. Itselläni oli opiskeluaikoina se kuva, että rahoitusalalla tienaa, mutta noup. Ei ainakaan niissä paikoissa, joissa itse olen ollut.

Loppupeleissä työ on melko vaativaa ja tavoitteet ovat korkeat, silti palkitseminen ei ole ehkä (omasta mielestäni) ihan samalla tasolla. Enkä tarkoita, että se menisi niin, että mitä suurempi palkka, mitä parempi työ. Olen todella tehnyt työtä, jota olisin voinut tehdä pienemmälläkin palkalla ja sitten sitä, joka on ollut sen verran tympiinnyttävää, ettei ole kokenut palkan olevan samassa linjassa työn kanssa. Tietysti palkat ovat aina siinä määrin suhteellisia, että joku toinen voi olla täysin tyytyväinen summaan x, kun sama palkka on toiselle ”huono”. Onko palkalla nyt oikeasti edes väliä? Itselleni tärkein juttu työssä on edelleen se, että tekee jotain mistä pitää, hyvien tyyppien seurassa. Toki, kyllä se palkkakin aina motivoi, ainakin minua.

Noh, nyt saa anonyymisti puhua palkoista. Kerroin omistani, joten kertokaa te omanne! Mitä teette ja paljonko tienaatte?

 

Kuvat Jutta.

78 vastausta artikkeliin “Kaikki tähänastiset työpaikkani ja paljonko olen niissä tienannut?”

 1. Markkinointipäällikkönä ohjelmistotalossa, muu Suomi (kuin pk-seutu). Palkka 2900-3200e/kk. Paikkakunnan huomioiden ihan hyvä palkka, työn vaativuuden huomioiden voisi olla parempi. Loistavat henkilöstöedut, esim työpaikalla käyvä hieroja, liikuntaan ja työvälineisiin panostaminen jne

 2. Kiva aihe! Ja niin tärkeä, varsinkin kun itse työskentelee alalla jolla TESiä ei ole ja palkkataso sitä myöten aina mietityttää.
  Olen projektipäällikkönä pienessä mainostoimistossa ja palkka 3200€ kuussa. Nyt tosin vanhempainvapailla, ja kun syksyllä koittaa töihinpaluu niin samalla tulee ajankohtaiseksi myös palkankorotus (2,5v talossa aloituspalkalla, vajaa vuosi tästä äitiys- ja vanhempainvapaalla), jota ajattelin pyytää 300€ eli palkka olisi tällöin 3500€. Se on keskiverto siitä, mitä mun pari kaveria samalla alalla ja melko samoissa hommissa tienaa. Ja koen että se on ihan hyvä palkka ko työstä.

  1. Ehdottomasti kannattaa pyytää korotusta, varsinkin jos on perusteet. Tuntuu, että monessa paikassa palkat ovat todellinen mysteeri ja vaihtelu todella suurta.. Palkoista pitäisi ehdottomasti puhua enemmän ääneen!! Kiitos kun otit kantaa keskusteluun 🙂

 3. Kiva postaus! Palkasta puhuminen on aikamoinen tabu ainakin meillä Suomessa, vaikka se kuitenkin on kiinnostava aihe.

  Olen myyntipäällikkönä metalliteollisuuden vientiyrityksessä ja palkka on n. 3800e/kk + puhelinetu. Juuri pyysin palkankorotusta, sillä koen että kk-palkkani pitää alkaa nelosella ollakseen edes vähän sielläpäin kuin (mies)kollegoillani. Lasikaton murtamista siis täällä – edelleen 😀 Taustalla mulla on insinöörin AMK-tutkinto ja tradenomin YAMK. Haaveissa olisi vielä joskus suorittaa DI-opinnot. Taidan olla mieleltäni ikuinen opiskelija 🙂

  Kivaa maanantaita!

  1. Kiva jos tykkäsit!! On ihan totta, että palkat ovat todellinen tabu, ja varsinkin juuri naisten ja miesten väliset.. Tätä pitäisi todellakin murtaa! Ja kuulostaa mielenkiintoiselta 🙂 Kiva kun otit kantaa tähän!

 4. Palkka on reilu n. 2700, valtiolla työskentelen tiedonhallinnan parissa (asiakirjoihin liittyviä hyvin moninaisia työtehtäviä). Ensimmäinen alan työpaikka ja minulla on toistaiseksi vielä alempi korkeakoulututkinto, joten siihen nähden olen hyvin tyytyväinen palkkaukseen. Tosin sitten kun valmistun maisteriksi, olettaisin että palkka myös nousee yhden pykälän.

  On hyvä että palkoista puhutaan, se lisää tietoisuutta ja asioita voidaan parantaa. Samalla puhuminen on vaikeaa esim. omassa työyhteisössä, sillä voi tulla tilanne että työkaveri voikin tienata vähemmän ja voi syntyä kiusallisia tilanteita ja katkeruutta.

  1. Kuulostaa todellakin hyvältä palkalta ekaksi oman alan työksi! Ja siis ihan totta, itselläkin tullut vastaan sitä, kuinka palkat voivat vaihdella todella paljon samassa tehtävässä ja uutta porukkaa palkataan sisään vaativammalla työnkuvalla ja huomattavasti pienemmällä palkalla. Näistä pitäisi kyllä tosiaan puhua ääneen! Ja mukava kun otit kantaa 🙂

 5. Röntgenhoitaja amk, raskas kolmivuorotyö, palkka 2350e plus lisiä 0-300e riippuen mitä työvuoroja sattuu.

 6. Tämä oli mielenkiintoinen ja rehellisen avoin postaus, kiitos siitä! Itsehän olen tällä hetkellä hoitovapaalla/työtä etsimässä, mielenkiinto ja halu olisi osto-/vientitehtäviin mutta saas nähä saanko millaisen paikan 😀 ja kieltämättä jollain tasolla pienesti mieli ehkä tekisikin tehdä muuta (vielä kun tietäisi että mitä). 😀

  1. Kiva jos tykkäsit! Eiköhän se jossain vaiheessa havahduta, että mikä on se oma juttu, jota haluaa tehdä ”loppuelämän”. Osto- ja vientitehtävät kuulostavat kyllä mielenkiintoisilta 🙂

 7. Kätilönä synnytyssalissa. Opintoja takana on 4,5 vuotta AMK:ssa. Palkka raskaassa kolmivuorotyössä on ~2400€ ja päälle lisät sen mukaan mitä vuoroja saa. Työn vaativuuteen ja vastuuseen nähden on palkka todella huono

  1. Olen ehdottomasti samaa mieltä, että kasvatus- ja hoitoalalla ei palkka kyllä kohtaa koulutukseen/työn tärkeyteen/raskauteen verrattuna!! Kiitos kun otit kantaa tähän 🙂

 8. Luokanopettaja eli alakoulussa, käteen jää 1890e/kk. On jo aika Suomessakin päästä pois palkkatabulasta, hienoa Iines että kirjoitat asiasta avoimesti. En ole itse koskaan arastellut puhua raha-asioista 🙂

  PS. Ennen valmistumista opintojen ohella päivittäistavarakaupassa 7v, kk palkka kesäkuukausilta jopa yli 2000e. Aina ihmettelen, mistä ne iltapäivälehdet repii opettajien keskiansiot jotka huitelee yli 3000e summissa. Kai niillä ikälisillä sitten 40v töissä olleena jotakin tienaa? Itsellä alaa takana 4v.

  1. Siis kasvatusala on kyllä yksi, joka on ihmetyttänyt myös minua palkan suhteen.. Tilastoihin revitään varmasti juuri noita enemmän kokemusvuosien omaavia tai jotain aineopettajien palkkoja? Huhhei! Kiitos jokatapauksessa kun otit kantaa, toivottavasti työsi on mielekästä 🙂

 9. Kiitos tästä postauksesta! Rahasta ja palkoista puhutaan edelleen aivan liian vähän.

  Työskentelen itse lastentarhanopettajana kunnallisella puolella yhdessä Suomen (pk-seudun jälkeen) suurimmista kaupungeista ja palkkani on 2300 euroa. Olen koulutukseltani kasvatustieteen kandidaatti ja työn ohessa olen jatkanut opintoja kohti maisterin tutkintoa. Tuon tutkinnon suorittamisen jälkeen palkkani ei kuitenkaan nouse ensimmäistäkään euroa, mikä on mielestäni melko järjetöntä.

  Koen, että omalla alallani työn vaativuus ja palkkaus eivät kohtaa. Tein opiskeluaikoina töitä ns. miesvaltaisella alalla teollisuudessa ja palkkani oli silloin – ilman mitään alan koulutusta – parempi kuin nyt.

  1. Hei, kiva jos tykkäsit postauksesta ja kiitos kun otit kantaa keskusteluun! Onpa aika järjetöntä jos palkka ei nouse korkeamman koulutuksen myötä?! Onko teillä mahdollista neuvotella palkkaan henkilökohtaisia lisiä? Ja olen ihan samaa mieltä, kasvatusala on kyllä hoitoalan lisäksi semmoinen, johon kyllä kaivattaisiin pientä fiksausta palkkoihin!!

 10. Todella mielenkiintoinen aihe ja hyvä postaus. Näistä palkka-asioista puhutaan aivan liian vähän Suomessa! Itse työskentelen ilman aiempaa kokemusta / koulutusta vakuutusalalla ja palkkani on n. 2350e. Eli samoilla asteilla kuin sinun vakuutusalan palkkasi. Olisi kiinnostavaa lukea kuinka tehdä bloggaamisesta työ?

 11. Parasta palkkaa olen saanut työssäni taloussihteerinä varuskunnassa; bruttopalkka oli lähes 2 100 €. Sen jälkeen parasta palkkaa sain viime vuonna kesätöissä terkkarin osastosihteerinä. Siellä palkkani oli hieman yli 2 060 €. Huonointa palkkaa (bruttopalkka hieman yli tonnin) taas olen saanut naapuripaikkakunnan vammaispalveluissa, joissa olin kesätöissä. Syy huonoon palkkaan oli se, että sinne haettiin alun perin opiskelijoita kesätöihin. Sain paikan suhteilla. 😀

  1. hehe, no onneksi kuitenkin nappasit kesätyöpaikan, vaikkei palkka ollutkaan mieluinen! Kiva Erika kun otit kantaa palkkakeskusteluun 🙂

 12. Luokanopettajana työskentelen ja palkkaa saan 2600/kk. Lisäksi sitten tukaritunneista ja tuurailuista välillä satasen pari päälle. Eipä tuolla palkalla pkseudulla juhli, mutta tykkään työstä ja lomaedut on jees ?

 13. Asiantuntijatyössä vakuutusalalla, palkka 3400e. Aloitin vakuutusalalla 9v sitten 2100e/kk palkalla.

  Rahoitus- ja vakuutusalalla on perushommissa tosiaan todella huonot palkat. Semmosta paria tonnia. Meidänkin firmassa palkat on kuulemma samalla tasolla kuin 2001 ja kun miettii kuinka paljon asuminen ja ruoka on kallistunut sinä aikana… ?

  1. Niinpä! Ne ei ole kyllä nousseet yhtään :/ Aikaisemmin vakuutus- ja rahoitusala oli todella arvostettu ala työskennellä, mutta työnkuva on kyllä muuttunut hurjasti vuosien varrella. Lisää vastuuta, joka ei näy palkassa :/ Kiva kun otit kantaa tähän!

 14. Mielenkiintoinen postaus! Ite teen töitä valokuvaajana n. 100-130h/kk ja käteen jää vaihtelevasti 1900-2700€ riippuen tunneista

 15. Superhyvä postaus Iines! Nämä tiedot on kullanarvoista kun miettii palkkatoiveita ja auttaa meitä naisia raivaamaan tietämme samoihin palkkoihin kun mieskollegamme. Itse olen rahoitusalalla asiantuntijahommissa kehitys ja projektipuolella. Palkka on 3600€/kk plus ruoka ja puhelinetu. Eli n 4000€ tulee etuineen. Mulla ei ole koulutusta lukion jälkeen, olen 35v ja ns itseoppinut ja edennyt työssäni.

  1. Kiva jos tykkäsit ja wow! Olet kyllä päässyt työn suhteen ihan mielettömän hyvään palkkaan ilman korkeakoulututkintoa!! 🙂 Ja olen täysin samaa mieltä, palkkojen suhteen pitäisi ehdottomasti olla avoimempia!!!

 16. Heippa Iines,
  Olipa mielenkiintoista lukea tällaista postausta 🙂
  Urataipaleesi kuulostaa melko samalta, aluksi kaupan alalta Mandatumille harjoitteluun jonka jälkeen Nordealle ja sillä tiellä edelleen.
  Palkat pyörivät täsmälleen samoissa lukemissa kuin omasi. 😀 tienaamaan ei tosiaankaan ko putiikissa pääse tienaamaan vaikka tekisitkin vaativampia hommia. 🙁

  1. Kiva jos tykkäsit ja mitä ihmettä! Miten voi olla näin sama urapolku ;D Tosi hassu sattuma! Ja joo, valitettavaa kyllä, että joissain paikoissa ei palkan puolesta kyllä etene haluamaansa malliin, vaikka itse työ olisi kuinka vaativaa :/

 17. Sosiaalityöntekijä lastensuojelussa, 3000 €. Vastuuseen ja koulutukseen nähden voisi olla enemmänkin, mutta toisaalta verrattain olen ihan tyytyväinen.

 18. Samoin tiedonhallinnan alalla kuin eräs aiempikin vastaava; asiakirjoihin ja tietoihin liittyvää asiantuntijatyötä. Palkka 3900€. Maisteritason koulutukseen ja työn vaativuuteen nähden saisi kyllä alkaa nelosella.

 19. Sairaanhoitajana kirurgisella osastolla, kiireinen ja vaativa työ, mikä ei valitettavasti näy palkassa. 🙁 Brutto 2433€ + lisät kolmivuorotyöstä. 80-300€/kk. Oikeasti melkein saman verran jäänyt käteen joskus lukion jälkeen välivuoden töistä, kun veroprosentti oli olematon.

  1. Kiva kun otit kantaa. Olen kanssasi aivan samaa mieltä, että varsinkin kasvatus- ja sosiaali/terveys/hoitoalan palkat vaatisivat kyllä todellisen korotuksen, verraten siihen kuinka tärkeää työtä kuitenkin tehdään :/

 20. Todella mielenkiintoinen postaus! Itse opiskelen vielä psykologiksi, joten palkasta en osaa sanoa sen kummemmin. Psykologien määritelty lähtöpaikka on n. 3200€/kk.

  1. Itse työskentelen psykologina kunnallisella puolella, työkokemusta 10 vuotta eli ikälisiäkin pari, joten olen nyt palkkaurani huipulla 🙁 Peruspalkka on tosiaan tuo 3200€, vähän kunnasta riippuen. Koulutuksen pituuteen, jatkuvaan vaatimukseen työn ohella kouluttautumiseen, työn vastuullisuuteen ja vaikuttavuuteen sekä kunnallisen puolen työmäärään nähden palkkaus on aivan liian alakanttiin. Olen harkinnut alanvaihtoa.

 21. Näin 10 vuoden jälkeen kampaajana käteen brutto on vajaa 2100e. Jos sattuu useita sunnuntaita niin siihen tulee lisää ehkä 200e. Palkallinen työpaikka ja sitä myöten lomat on meillä harvinaisia, joten sille iso peukku! Vuorotyö, kerran kuussa vkl vapaa eikä juhlapyhät vaikuta työpäivien määrään millään tavalla.

  Tässä urani huipulla rahan kannalta kannattaisi varmaan tehdä jotain muuta, mutta tykkään työstäni 😀

 22. Olipas mielenkiintoinen postaus ja oli kyllä mielenkiintoista lukea myös kommentit! 🙂 mä kävin amisaikoina töissä samalla kun opiskelin ja sillon sain n. 400-800e kuussa, tuntipalkka oli varmaan 7e 😀 nyt oon yhdessä firmassa ns ”juoksupoikana” (tai tyttönä :D) hoidan juoksevia asioita, laskuja jne ja brutto on 1500e. Toi on tosi kiva kun saan hoidettua noita juttuja vielä niin että lapset on kotona ettei mee hoitomaksuihin ollenkaan 🙂 joskus valmistun lähihoitajaksi ja siitä ehkä haluaisin vielä jatkaa opiskelua vaikka sosionomiksi, mut siellä alalla ei kyllä palkoilla juhlita 😀

 23. Mielenkiintoinen postaus ja kiitos, kun kirjoitit noin avoimesti! 🙂

  Oma työura alkoi vuonna 2009 kesätyönä huvipuistosiivoajana ja palkka oli hieman yli 6 euroa. Aivan surkea palkka siis, sain kuukaudessa max. 600 €, josta puolet meni vuokraan ja loput laskuihin. Onneksi asuin tuona kesänä vanhempieni luona, joten sain siellä ilmaiset ruoat ja käyttää heidän autoa työmatkoihin. 😀

  Seuraavat 4 kesää työskentelin myyntikoordinaattorina paperialan yrityksessä ja palkka nousi joka kesä n. 100 €, joten viimeisenä kesänä tienasin n. 2500 €, joka oli opiskelijalle iso raha. Siitä siirryin sitten vientiassistentiksi tekstiilialan yritykseen, mutten nyt yhtään muista paljon palkka oli. 2500 € paikkeilla kuitenkin. Seuraavaksi tieni vei Puolaan ja työskentelin siellä taas paperialan myyntikoordinaattorina. Palkka oli 2600 € ja lisäksi mun asuminen Puolassa maksettiin ja oli kans puhelinetu. Palkka oli kyllä todella hyvä ottaen huomioon Puolan edullisen hintatason. Puolassa vierähti puolisen vuotta ja palattuani takaisin Suomeen menin teknologiateollisuuden yritykseen logistiikkakoordinaattoriksi. Aloituspalkka oli 2500 € ja nyt se on muutaman vuoden aikana noussut 2950 euroon. Toivon vielä jossain vaiheessa pääseväni yli 3000 euroon.

  Kaikenlaista sitä on näköjään tullut tehtyä! 😀 Koulutukseltani on kansainvälisen kaupan tradenomi. 🙂

  1. Mukava jos pidit postauksesta! 🙂 Kuulostaa mielenkiintoiselta ja on nimenomaan koulutustasi vastaavaa hommaa. Kiitos kun otit kantaa postaukseen 🙂

 24. Aineenopettaja, palkka vajaa 3200 euroa. Olen tyytyväinen palkkaan suhteessa työaikaan ja noin 14 lomaviikkoon vuodessa.

 25. Hienoa että olet nostanut tällaisen tabu aiheen esille 🙂

  Teen myyntiä turvallisuusalan yrityksessä. Palkka keskimäärin 4600€/kk. Olen ollut tyytyväinen että palkkani on hyvin pitkälti kiinni siitä, millaisia tuloksia teen myyjänä. Tämän riskin ottaminen on ollut kannattava, ja palkkani on pysytellyt tuolla tasolla koko sen ajan kun olen yrityksessä työskennellyt. Kyseessä ensimmäinen tämän alan työpaikkani, ja koulutukseltani olen ylioppilas.

  1. Huh, sulla on ihan superhyvä palkka!! 🙂 Sekin toki varmasti motivoi hurjasti, että tietää tekevänsä parempaa tiliä jos saa myyntiä. Kiva kun otit kantaa keskusteluun 🙂

 26. Kiitos todella mielenkiintoisesta ja avoimesta postauksesta! 🙂

  Itse olen aloittanut urani aikoinaan myyntityössä n. 8€/h harjoittelijan palkalla, siitä sitten ammattikoulututkinto eri alalle, jossa tein uraa, mutta huomasin ettei se sitten ollutkaan oma ala joten opiskelin taas eri alaa amk:ssa – monenlaisia työpaikkoja tässä vuosien aikana. Tällä hetkellä reilu 2500€ palkka assarin hommista. Vastuuseen nähden palkka voisi olla parempi.

  1. Mukava jos tykkäsit!! 🙂 Jeps, melko monessa työssä ei vaativuus kyllä kohtaa palkan kanssa. Työurasi noin muuten kuulostaa melko samalta kun omani. Kiitos kun otit kantaa keskusteluun!

 27. Olen julkisella puolella etuuksiin liittyvässä käsittelytyössä, lähinnä taustatyötä, tradenomin tutkinnolla. Palkka 2200€+lounasetu. Saisi ehdottomasti olla korkeampi palkka vaativuuteen ja tavoitetasoon nähden. Olen pitkään tehnyt eri tyyppisiä sihteerin/käsittelijän/asiakasneuvojan töitä vakuutus-rahoitus ja nyt julkisella puolella ja palkat on todella huonoja. Siitä syystä lähdin opiskelemaan itseäni hallintotieteiden maisteriksi muutama vuosi sitten ja parin vuoden päästä olen toivottavasti valmis. Sillä jaksan näitä huonompipalkkaisia töitä hetken 😀 toki en ole kauhean korkeampia työtehtäviä edes hakenut mutta tuntuu että niihin ei ole mahdollisuuksia kun ei ole maisteria ja kokemusta ylemmän tason tehtävistä.

  Tulipas tarinaa, mutta aivan mahtava keskustelu!! 🙂

 28. Rohkea postaus ja tosi tärkeä aihe! Hyvä Iines! Mä olen tällä hetkellä kotiäitinä ulkomailla, mutta Suomessa asuessani olin isossa pankissa sijoituspuolella neuvottelijana. Palkkaa sain 2400€/kk. Se oli mielestäni aivan liian alhainen huimiin myyntitavoitteisiin ja vastuuseen nähden. Työ oli kyllä opettavaista ja useimmiten mielenkiintoistakin, mutta en ole kyllä hetkeäkään haikaillut takaisin…

  1. Mukava jos tykkäsit!! Ja tämä kommentti voisi olla omasta suustani 😀 Olen niin samaa mieltä. Varsinkin sijoituspuolella eivät palkat todellakaan kohtaa ja palkitseminen on todella vähäistä verraten siihen, millaista tulosta rahallisesti tekee… Kiitos kun otit kantaa tähän! 🙂

 29. Itse olen valtiolla pyörittelemässä papereita täytäntöönpanevalla tasolla ja liksa on bruttona 2180e. Olen suorittanut alemman korkeakoulututkinnon ja työ ei vastaa alaani, mutta toimii toivottavasti hyvänä ponnahduslautana ja on sisällöltään ihan kiintoisaa. Olen vähän reilu parikymppinen ja työpaikka on ensimmäinen kandiksi valmistumisen jälkeen. Tällä hetkellä olen tyytyväinen, mutta tulevaisuudessa toivon saavani suurempaa palkkaa (ja vastuuta). Kouluja on tarkoitus jatkaa ja saada jossain vaiheessa maisterin paperit käteen.

  1. Hei ja mukava, että tykkäät! On varmasti loistava ponnahduslauta 🙂 Hienoja suunnitelmia ja kiva kun otit kantaa keskusteluun!

 30. Yllättävää, kuinka pankki- ja rahoitusalalla palkat on noin matalalla. Olen luullut että noilla aloilla lyödään rahoiksi. Oon sosiaalityöntekijänä aikuissosiaalityössä, ja palkka on noin 3150. Meidän kunnassa palkka on korkeampi kuin keskivertosossuilla, luulisin. Ihan kilpailukykyinen tuo palkka on, mutta paljon sen eteen saa töitä tehdäkin, ja vastuutakin on.

  1. Ai kuntien palkat voivat vaihdella myös paikkakuntakohtaisesti! Aika jännä! Mutta joo, todella matalat ovat kyllä palkat rahoitus- ja vakuutusalalla 😀 Kiva kun otit kantaa keskusteluun! 🙂

 31. Mä kyllä yllätyin noista pankin alan palkoista! Niin isoja summia kuitenki pyöritellään, on vastuuta, mutta palkka ei näemmä kohtaa. Olen 21-v lukiota käynyt (yo-todistus mutta ei päättötodistusta) ja olen provisiopalkalla myyntityössä. Kuukaudesta riippuen palkka bruttona noin 2000-2600e välillä. Olen tyytyväinen siihen nähden, että säännöllinen ma-pe työaika ja rento ja suht helppo työ. Aikeissa opiskella tutkinto tulevaisuudessa myynnin parista, kun siitä on tälleen ”välivuosiduunin” kautta löytynyt oma vahvuus. Asun pienessä kaupungissa poikaystävän kanssa vuokralla ja vuokra on tosi halpa, joten pystyy halutessaan säästämään aika paljon. Tulevaisuudessa ”isona” toivon, että rahaa olisi sen verran että siitä pystyisi nauttimaan ilman hampaiden kiristelyä ja osan säästämään. Kuvittelisin että joku 4000-5000 e/kk olisi sellainen tavoite vuosien kuluttua 😀 Hyvä postaus, kiitos kun puhuit avoimesti! Hieno juttu, että äitiysloman jälkeen vaihdoit alaa ja ansioit nousivat.

  1. No niinpä!! Siinäpä sitten miettii, miten pitäisi pitää motivaatio yllä koko työuran, kun ei ole ikälisiäkään enää olemassa :/ Työsi kuulostaa tosi hyvältä ja joustavalta, suuri plussa, että säästöön jää hyvin 🙂 Tosi kiva kun otit kantaa keskusteluun!

 32. Lääkärinä työskentelen ekaa vuotta 🙂 palkka vaihtelee paljonkin, riippuen päivystysvuoroista tai jos olen ottanut esim sijaisuuksia niinkuin viime kuussa otin muutaman. Viime kuussa oli yksi päivystys sunnuntai ja muutama keikka toista työtäni (myyjänä) kyllä luit oikein 😀 sain noin 6500e.

 33. Olen töissä lastensuojelussa AMK-tutkinnolla. Työ on haastavaa kasvatus-ja ohjaustyötä ja kolmivuorotyötä. Palkka vaihtelee paljon kuukausittain lisistä riippuen, bruttona keskimäärin 3100/kk. Työ on uskomattoman antoisaa ja vaihtelevaa ja olen palkkaan tyytyväinen. Työporukka on myös ihan paras!

 34. Kyllä tradenomille on ihan hyvä palkka 2500-2800e. Mitä oikein kuvittelet saavasi tuolla tutkinnolla?Oikein hävettää, kun Suomessa aina naristaan palkoista. Ja olen myös tehnyt vastaavaa mitä teit Nordealla, niin ei se kyllä mitään kovin haastavaa ole. Oikeastaan ärsyttävän rutinoitunutta.

  Hyvätuloisen korkeakoulusta valmistuvan (ei amk, vaan yliopisto) euro on 53 senttiä.

  1. Lol, kenelle tämä kommentti oli siis suunnattu? Itsehän en missään kohtaa valita omasta palkastani, vaan nimenomaan olen siihen todella tyytyväinen. Kyllä, olet ihan oikeassa, että tradenomien LÄHTÖPALKKA on määritelty itseasiassa tuohon mainitsemaasi summaan. Ja mitä samaa tehtävää kenties teit pankissa? Olisi mielenkiintoista kuulla tarkemmin työnkuvasta 🙂 Niissä yrityksissä, joissa itse olen työskennellyt, ei onneksi katsota tutkintoa, vaan nimenomaan osaamista ja motivaatiota 😀

 35. Törmäsin tähän sinun blogi kirjoitukseen facessa ja oli pakko tulla lukemaan ja kommentoimaan 🙂
  Palkat on ollut minulla viime aikoina suuri mielenkiinnon ja puheen aihe. Olen työskennellyt koko työelämäni tähän asti Ruotsissa ja minun on vaikea ymmärtää näitä suomen palkkoja. Miten ihmiset ns pystyy elämään…. ja miksi roikutaan kiinni näissä palkkataulukoissa. Ketä motivoi se että on alle 40v saavuttanut alansa korkeimman palkkaluokan. Työelämää on jäljellä vielä melkein 30v.
  2009 vuonna olen saanut n 2800€/kk palkkaa sosiaalialalla Ruotsissa. Tällä hetkellä saisin julkisella puolella n 3500€/kk
  ja yksityisellä n 4000€/kk. Suomessa minun alueella kk palkka alalla olisi n 2500-3000/kk korkeimmassa palkkaluokassa.
  Tällä hetkellä opiskelen oma ehtoisesti matkailua alaa ja saan päivärahaa enemmän kun Suomessa tällä alalla työskentelevät joilla palkka n 9-13€/h. Ruotsissa 17 vuotiaan minimi palkka matkailualalla on 9€/h. Minun ikäisellä minimipalkka on n 13-14€ ja liitto sanoo että tätä vähemmällä ei suositella työntekoa. Olen hakenut kesätöitä matkailualalta Ruotsista ja odotan nyt mitä tarjoavat palkaksi. Itse ajattelen että 15-16€/h on minimi mihin suostun. Tähän tulisi sitten hieman lisiä työajoista riippuen. Sosiaalialalla saisin tosiaan n 21-24€/h nyt kylläkin haluan tehdä muuta ja mennä kohti yrittäjä unelmiani joten palkka ei ole kaikki kaikessa mutta tottakai yksi tärkeä osa.
  Minusta Suomessa tarvitsisi tehdä paljon palkkojen suhteen!

  1. Tässä olen ihan samaa mieltä! Muualla Pohjoismaissa on huomattavasti paremmat palkat.. Mielenkiintoisia pointteja, kiva kun otit kantaa keskusteluun! 🙂

 36. Erittäin mielenkiintoinen aihe, kiitos että teit tästä postauksen!

  Itse olen valmistunut AMK:sta optikoksi joulukuussa ja olen nyt ensimmäisessä vakituisessa työpaikassani. Kuukausipalkkani on 2600 euroa, tähän saattaa tulla max. 200 euroa päälle, jos teen esimerkiksi toisessa liikkeessä tuurauksena sunnuntaivuoroja, koska oma liikkeemme on auki viikolla ma-la. Palkka on hieman yli vähimmäispalkan, mutta mielestäni hieman alhainen siihen nähden, että olen omalta osaltani vastuussa ihmisten näkemisestä ja silmäterveydestä, ja minulla on aina velvollisuus ohjata asiakas eteenpäin silmälääkärille, jos löydän näöntutkimuksessa jotain poikkeavaa.

  Palkkaus omassa työssäni on myös melko epäreilu meitä viime vuosina valmistuneita kohtaan. Opintoihimme kuuluu erilaisia oikeuksia, joista aiemmin valmistuneet optikot saavat lisiä, jos ovat käyneet näitä oikeuksia koskevat kurssit erillisenä koulutuksena valmistumisen jälkeen. Lisien määrä on n. 150-500 euroa suoritetuista kursseista riippuen. Myös esimerkiksi 10 vuotta sitten optikon keskipalkka oli useampia satoja euroja enemmän kuin nykyään, mutta kilpailu alalla ja mahdollisesti laskenut alan arvostus on huonontanut palkkatasoa varsinkin vastavalmistuneilla optikoilla.

  Itselläni on kuitenkin hyvä työpaikka ja palkkakehitys on tiedossa, joten en valita, koska työni on mielenkiintoista ja erittäin antoisaa.

  1. Kiva jos tykkäsit postauksesta! Harmillista kuulla aloista, joilla palkat ovat tosiaan laskusuhdanteisia, eikä päinvastoin.. Arghhh!! Mutta aivan huippua, että teet työtä, josta pidät! Kiitos kun otit kantaa keskusteluun 🙂

 37. Asiantuntijatyössä vakuutusalalla ja brutto 3400e. Maisterinpaperit saatu käteen 5v sitten, joten koulutukseen nähden pidän palkkaa huonona. Mutta onhan tässä työura vasta näin 29-vuotiaana vielä alussa, joten ehkäpä maltti on valttia! Tavoitteena saada palkka jossain vaiheessa työuraa 4000e kipurajan yli.

 38. Onpa mielenkiintoista lukea palkoista. Itse työskentelen rahoitusalalla ja peruspalkkani on noin 3050 e bruttona. Koulutus on alempi amk ja pidän palkkaa siihen nähden ihan hyvänä. Olen aloittanut pankissa 10 vuotta sitten ja lähtöpalkka oli aika tarkkaan tonnin vähemmän mitä se on nyt. Lisäksi saan tulospalkkioita reilun kuukausipalkan verran vuodessa, tänä vuonna tuli n. 4000 e. Olen ihan tyytyväinen näin.

  Kiitos sinulle tästä postauksesta! Julkaisusta on jo aikaa, mutta löysin blogin vasta nyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.