Luonnonkosmetiikkaa Madaralta

Eräs aivan ensimmäisiä testaamiani luonnonkosmetiikan merkkejä oli Madara. Väittäisin, että brändinä Madara on myös yksi tunnetuimmista mitä tulee luonnolliseen ihonhoitoon, ainakin meille suomalaisille. Brändinä tämä latvialainen luonnollisen ihonhoidon edelläkävijä on ehdottomasti ainakin itselleni luotettava ja laadukas valinta. Luonnonkosmetiikasta olen paasannut niin monta kertaa, etten ala uudestaan siihen virteen, mutta kiteytettynä: Jos voit tarjota ihollesi parhaat luonnonmukaiset tuotteet, miksi et sitä tekisi?

Itse en halua maksaa useita kymmeniä euroja pelkästään jonkun selektiivisen brändin ihmevoiteen patentista ja kehityksestä, koska itselleni ei tuolla ole mitään käytännön arvoa. Jos saan luonnollisella 30€ voiteella tai seerumilla jopa paremman tehon kuin 80€ huippuunsa kehitetyllä ja patentoidulla voiteella, jonka suurin teho on se, että se pyrkii naamioimaan ihon pinnan sileäksi ja tasaiseksi synteettisillä ainesosilla, miksi ostaisin sen kalliimman? Itse haen ihonhoidolta juuri niitä oikeasti hoitavia tehoaineita, en sitä että ihoni näyttäisi vain näennäisesti paremmalta ja hyvinvoivalta. Haluan, että se oikeasti on sitä.

Sain jo vuodenvaihteessa muutamia merkin tuotteita testiin, jotka sittemmin ovat odotelleet vuoroansa. Pyrin testituotteiden kanssa siihen, että keskityn aina ainakin muutamia viikkoja käyttämään tiettyjä tuotteita tai tuotesarjoja, jotta vaikutukset ja tehon oikeasti huomaa. Nyt alkoi useampi ihonhoidon purkki vedellä viimeisiään ja sain viimeinkin luvan kanssa kaivaa Madarat kaapista käyttöön! (Ja kyllä, kylppärin peilikaapin hyllyille ei oikeasti mahdu yhtäainutta purkkia lisää, jokainen tuote täytyy siis käyttää loppuun, kunnes voi ottaa seuraavan käyttöön :D). Nyt ajattelinkin esitellä muutamia suosikkejani merkin valikoimista!

Aivan ensimmäiseksi päästään kasvovoiteeseen. Madaran Smart Antioxidants- sarja oli itselleni vielä hieman vieras, mutta linjan tuotteet soveltuvat erinomaisesti ensimmäisten ikääntymisen merkkien hoitoon ja ehkäisyyn. Erinomainen valinta siis esimerkiksi kolmenkympin hujakoilla ensimmäisiksi anti-age-tuotteiksi. Smart Antioxidant Fine Line Minimising Cream -päivävoide soveltuu kuivalle tai todella kuivalle iholle. Tämä tehokkaasti imeytyvä voide kosteuttaa, korjaa ikääntymisen ensimmäisiä merkkejä ja pieniä juonteita, sekä suojaa ihoa myös ympäristön ja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vauroilta. Koostumukseltaan tämä on todella miellyttävä ja sopii mielestäni erinomaisesti meikin alle käytettäväksi ja yleisesti päivittäiseen ihonhoitoon silloin kun iho ei kaipaa mitään SOS-toimenpiteitä.

Sitten ihan ehdoton lempparini, Pihlaja Drops Glow Booster-kasvoöljy. On muuten täydellinen! Heti ekalla kokeilukerralla huomasin tässä jotain tuttua ja hoksasin, että tuote on todella samanlainen Lilfoxin Prickly Pear-öljyseerumin kanssa, jonka esittelin pari kuukautta takaperin. Lilfoxin tuote oli tähän saakka parhaimpia testaamiani kasvoöljyjä ja tämä tulee ehdottomasti perässä, mutta edullisempi versio vain. Myös tätä kutsutaan kauneusnektariksi ja iho on todella hehkuva seerumin jäljiltä. Öljyseerumi on yhdistelmä eri vitamiineja ja öljyjä, jotka suojaavat ihoa ilmansaasteilta, ympäristön haittatekijöiltä, sekä kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa.

Saatatte ehkä muistaa, että vielä pari vuotta sitten olin oikeasti maailman huonoin käyttämään silmänympärysvoiteita! Nykyään en taas voi elää ilman. Hassua kuinka asioista tulee päivittäisiä ja itsestäänselviä rutiineja kun vaan tekee niitä säännöllisesti. Viimeisimpänä silmänympärysvoiteena olen käyttänyt Time Miracle Wrinkle Smoothing Eye Creamia. Silmänympärysvoiteiden kanssa suosin ”sopivasti täyteläisiä” ja hyvin imeytyviä voiteita. Ei siis niitä liian rasvaisia, enkä myöskään liian litkuja. Esimerkiksi tässä on koostumus juuri optimaalinen ja annostelija todella näppärä. Pienellä painalluksella saat juuri oikean määrän, eli sen nuppineulan pään kokoisen määrän per silmä. Tämä kiinteyttää ja uusitaa silmänympärysihoa, sekä vähentää ikääntymisen merkkejä, sekä kuivuudesta tai väsymyksestä johtuvia juonteita. Tämän teho muuten perustuu nuorentavaan pohjoiseen koivunmahlaan.

Kosteuttava SOS-sarja on jo ennestään tuttu ja näistä olen käyttänyt iholle jätettävää kosteuttavaa SOS-naamiota. Itse haen kasvotuotteilta erityisesti kosteutusta ja nämä tehokkaasti kosteuttavat tuotteet sopivat erityisesti kuivalle ja stressaantuneelle talvi-iholle. Tässä kaksi tuotetta lisää tästä tuotesarjasta, seerumi ja kasvovoide.

SOS Hydra Repair– syväkosteuttava seerumi suorastaan hujahtaa ihoon, eikä jätä minkäänlaista tahmeutta. Voisin kuvitella, että tämä sopii erinomaisesti myös niille, jotka pitävät kevyemmistä kasvotuotteista. Sarjan tuotteet syväkosteuttavat ihoa ja auttavat kuivuuden tuomaan ihon kireyteen, juonteisiin ja elvyttämään stressaantunutta, elottoman näköistä ihoa.

SOS Hydra Recharge – syväkosteuttava kasvovoide on uusi lempparini. Kasvovoiteiden suhteen olen erityisen vaativa, mutta sitäkin enemmän innoissani silloin kun löydän hyviä kasvovoiteita. Haluan, että koostumus on tarpeeksi tuhti, mutta silti hyvin imeytyvä eikä liian rasvainen. Lisäksi haluan, että kasvovoide kosteuttaa pitkäkestoisesti, eikä iho (varsinkaan nyt talvisin) kiristele heti tunnin päästä kasvovoiteen laitosta. Levitän kasvovoiteen aina pyörivin liikkein hieroen ainakin minuutin ajan, olen kokenut tuon tehostavan muutenkin imeytymistä, eikä voide jää lillumaan ihon pintaan. Tämä on mielestäni voide, joka sopii mainiosti sekä päivä-, että yövoiteeksi. Aamuisin voi käyttää halutessaan alle kevyempäää seerumia ja iltaisin öljyseerumia. Suosittelen tätä todella lämpimästi!!

Sain teille myös jakoon alekoodin Madaran verkkokauppaan. Koodilla IINES saat -10% alennuksen joko näistä omista suosikeistani tai jostain muusta normaalihintaisesta tuotteesta. Koodi on voimassa 15.4 saakka. Ilmainen toimitus tulee vähintään 50€ tilauksiin 🙂

Onko Madara teidän suosikki? Onko teillä vinkata oma lempparinne?

 

Sisältää kaupallisia linkkejä. Tuotteet saatu.

6 vastausta artikkeliin “Luonnonkosmetiikkaa Madaralta”

  1. Täällä tuppukylässä ei myydä Madaraa! :/ Olen sitten ostanut Laveraa ja Urtekramia. Pidän molemmista valtavasti.

  2. Oon käyttänyt pelkästään Madaran tuotteita ihonhoidossa jo vuosia. Vakkarina vaahtoava puhdistusaine, kirkastava kasvovesi, kevyt kasvovoide, pihlajavoide ja kuorinta. Tykkään siis kovasti! Tuo kasvoöljy kiinnostaisi seuraavaksi, mutta pitää ensin kuluttaa Joikin öljy loppuun.

  3. Hei. Ja samat tuotteet minulla käytössä. Löysin Madaran tuossa joulun jälkeen ja ihastuin iki hyväksi. Nyt kaikki ihon hoitotuotteet madaralta ja myös vartalovoiteet ja nekin aivan uskomattoman ihanan tuntoisia ja kosteuttavia iholla. En vaihtais mistään hinnasta Madaraa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.