Sopivan makeat banaani-nutellamuffinit

En ole leiponut aikoihin mitään, mutta sairastelusta kyllästyneenä panin eräänä päivänä tuumasta toimeen ja ajattelin piristää itseäni (ja tietysti perhettäni ;D) leipomalla jotain helppoa ja nopeaa. Pöydällä lojui pari tummunutta banaania, joista innostus taisi lähteäkin. Ennen tein muffinseja melkein joka viikonloppu ja ehdottomasti maailman parhaimmat muffinsit ovat edelleen ne mustikka-valkosuklaa-muffinit, joista olen monesti postaillutkin. Noiden rasva- ja sokeripommien ohje löytyy täältä!

Nyt kun haluaa leivonnaistenkin suhteen miettiä hieman vähemmän makeita juttuja, ajattelin tehdä banaanimuffinsit huomattavasti vähemmällä sokerilla. Ja noh, onhan banaanissa itsessään jo melkoisesti makeutta, joten näiden kohdalla voi sokeria helposti karsia pois. Kesken ainesten sekoittelun hoksasin, että meiltähän löytyy kaapista Nutellaa, joten myös sitä ajautui taikinaan mukaan. Mikään terveysresepti tämä ei virallisesti ole, mutta huomattavasti vähemmällä sokerilla kuitenkin. Jälkeenpäin mietin, että joskus täytyy testata näitä samoja myös laittamalla muffinin sisälle nokare maapähkinävoita 🙂

Näitä tarvitset…

Kuiva-ainekset:

Vehnäjauhoja 3,5dl

Leivinjauhetta noin 1 rkl (en mitannut :D)

Hieman vaniljasokeria ja hyppysellinen tavallista sokeria (yhteensä alle 0,5dl kun normaalisti ohjeet neuvovat jopa pari desiä)

Muut ainekset:

Munia 3

Sulatettua voita tai margariinia noin 0,5dl

Loraus maitoa

Pehmeitä banaaneja 2

Nutellaa oman maun mukaan, noin 2-3 rkl

Sekoita ensin valmiiksi kaikki kuivat ainekset. Riko toiseen kulhoon munat ja niiden rakenne. Lisää mukaan banaanit, jotka mössätään haarukalla munien sekaan mössöksi. Lisää loraus maitoa (jos haluaa tästä vähemmän terveellistä, niin myös kerma käy) ja sulatettu rasva, sekä Nutellaa sekoittaen tasaiseksi mössöksi. Tämän jälkeen sekoita mössö sekaisin kuiva-aineseoksen kanssa. Annostele taikina muffinsivuokiin (muista kohoamisvara) ja paista uunin alatasolla 200c noin 15-20 minuuttia uunin tehosta riippuen.

Ja sitten vain herkuttelemaan, nam!

 

2 vastausta artikkeliin “Sopivan makeat banaani-nutellamuffinit”

  1. Tää on nyt varmaan tosi tyhmä kysymys, mutta maistuuko noi ihan banaanilta vai tuoko banaani vaan lähinnä makeutta? Mä siis syön kyllä banaaneja, mut jostain syystä kaikki banaanileivonnaiset ällöttää 😀 ehkä kokeilen tehdä pelkkiä nutellamuffareita! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.