DIY: Edullinen kevätneule alpakkaa ja silkkiä

EDIT: Kurkkaathan päivitetyn aikuisten chunky beanien ohjeen ja muita ohjeita verkkokaupastani Iines DIY!

Kerroin aikaisemmin neulovani parhaillani kevyempää neulepaitaa Dropsin Alpaca silk-langasta. Lanka on 77% harjattua alpakkaa ja 23% silkkiä. Reilu viikko sitten sain kaiken työn ja tuskan jälkeen paidan vihdoinkin valmiiksi!! Huhhei! Alkuun vannoin, etten tee tuosta langasta enää mitään, ikinä. Nyt suunnittelenkin jo seuraavaa rentoa kevätneuletta kyseisestä langasta..

Miksi se sitten oli niin haastavaa? Ensinnäkin, yksinkertaisella langalla tehtynä on tuo Dropsin lanka helposti katkeavaa ja koska lanka on tosiaan melko ohutta, tulee myös pääteltäessä saumoista melko kireitä. Argh! Tein tähän alkuun resorin pääaukkoon, mutta jouduin purkamaan sen pois, koska siitä tuli niin kireä, etten tietysti saanut päätä edes reiästä läpi. No mutta kiva näinkin ja tuskailun jälkeen tykkään tästä kyllä hurjasti. Saa nähdä kauanko menee ennenkö saan ekat tuhot aikaan tämän hennon materaalin kanssa. Tämä on jokatapauksessa helppo perusneule, jota voisi helposti hamstrata vaatekaappiin vaikka joka värissä.

Mikä ehdottomasti on parasta tässä langassa, on sen halpa hinta! Yksi kerä maksaa reilut 2€ (nyt alessa) ja tähän paitaan sain kulumaan muistaakseni 5 kerää, eli paita kustansi yhteensä naurettavat 10€ ja hieman päälle. Ei siis kovin kallis tekele, vaikka tekisi tuplalangalla, se onkin suunnitelmissa seuraavaksi jos tästä lähden jotain työstämään. Ja se on sanottava, että tämä on niin uskomattoman pehmeää!! Jos haluaa pehmeää pörröisyyttä johonkin muuhun tekeleeseen, voi tätä helposti käyttää myös lisälankana. Itseäni kiinnostaisi myös kokeilla tehdä tästä tuplana isommilla puikoilla.. Laventelinsinistä onkin pari kerää odottamassa ja tilasin juuri lisää kun tämä on maaliskuun ajan vielä tarjouksessa 2€.

Ohje: Luo 154 silmukkaa 6mm puikoille. Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta noin 3 kerrosta, 2 o 2n. Jatka tämän jälkeen sileää neuletta kainaloon saakka. Oman paitani mitta helmasta kainaloon on 40cm. Tämän jälkeen jaa silmukat kahteen, etu- ja takakappaleeksi, toinen osa langalle odottamaan.

Takakappale: Neulo noin 18cm sileää neuletta ja päättele keskimmäiset 30 silmukkaa pääntieksi. Sen jälkeen jatka vielä 2cm ja päättele myös hartioiden silmukat. Takakappale on valmis!

Etukappale: Poimi silmukat puikolle ja neulo sileää neuletta noin 16cm ja päättele keskimmäiset 40 silmukkaa pääntieksi. Neulo vielä hartioita noin 4cm ja päättele myös loput silmukat.

Hihat: Luo 30s ja tee myös hihoihin muutama kerros joustinneuletta 2o 2n, noin 3 kerrosta. Hihat neulotaan siis tasona, ei suljettuna. Jokatoinen kerros oikeaa, jokatoinen nurjaa. Luo noin joka 8. kerroksella rivin alkuun ja loppuun yksi silmukka lisää. Jatka kunnes hiha on halutun pituinen. Itse tein hihasta noin 49 cm mittaiset.

Yhdistä kappaleet samalla langalla ja suurella neulalla parsimalla! HUOM: Pääteltäessä yritä pitää neulos mahdollisimman rentona, jottei neulos tule ”kireäksi”. Itse jouduin venyttämään hihan resoreita kastelemalla. Toinen vaihtoehto on hieman lisätä hihaan silmukoita loppuhihaa kohden.

Noin teknisesti tämä on melko samanlainen kun se edellinen pinkki villapaita, tosin kaula-aukko tuli tähän leveämmäksi ja tietysti ilman sitä pääntien resoria. Näin jälkeenpäin olisi ehkä voinut tehdä siitä vieläkin avonaisemman päättelemällä vielä 10 silmukkaa lisää lisää pääntieltä. Noh, seuraavalla kerralla 🙂

Mitäs tuumaatte?

 

Sisältää kaupallisia linkkejä.

6 vastausta artikkeliin “DIY: Edullinen kevätneule alpakkaa ja silkkiä”

 1. Huhheijaa, kun oot niin ahkera näiden neulomisten kanssa 😀 miten sulla riittää aika kun käyt vielä töissäkin 😀 Oon sentään kotona ja musta tuntuu että mulla on miljoona neuletyötä kesken enkä saa niitä valmiiksi.

 2. Moi! Ihana neule! Tarkoitatko, että noita 25g keriä riittää 5 kerää?

 3. Ihana neule, todella nätti!

  Olisin näin noviisina kysynyt kun koitin googletella enkä löytänyt, osaatko sanoa löytyisikö netistä jotain helppoa diy- videota vaikka miten saisi tehtyä jonkun mahdollisimman simppelin neuleen tai edes kaulaliinan.
  nimimerkillä puikot käsissä viimeksi 80-luvun lopulla..
  vinkkejä myös millainen lanka olisi helppo aloittelijalle,

  syysterveisin
  Almuska

  1. Hei ja kiitos! Vitsiläinen, en ole kovin haka Youtuben kanssa, mutta varmasti hakemalla löytyy esimerkiksi ”easy knitting tutorial” tms 🙂 Sanoisinko, että kannattaa ehkä aloittaa isoilla puikoilla ja jollain suhteellisen edullisella basic-villalangalla noin alkuun! 🙂 Ihania neulehetkiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.