Ihanan rennon mohair-neulemekon ohje

EDIT: Kurkkaathan päivitetyn aikuisten chunky beanien ohjeen ja muita ohjeita verkkokaupastani Iines DIY!

Ensin ajattelin julkaisevani tämän ohjeen vasta huomenna, mutta kertakaikkiaan olin vain niin innoissani, etten malttanut odottaa! Siitä saakka kun tämä neulomisvillitykseni syksynä alkoi, olen haaveillut neulemekon tekemisestä. Ajattelinhan alkuun, että jopa villapaita olisi täysi mahdottomuus, nyt 4 (!!) valmista neulepaitaa myöhemmin voin todeta, että huhhei. Mikäs sitä olisikaan seuraava projekti? Nyt on nimittäin viimeinkin toteutettu myös tuo neulemekko ja ajattelin jakaa todella simppelin ohjeen myös teille. Toiveena oli rento ja yksinkertainen neulemekko, semmoinen mitä voisi kesällä käyttää sääret paljaina tennareiden kanssa. Pakko sanoa, että tämä on ehkä vielä kivempi kuin mitä odotin! 🙂

Joku muuten kyseli, että millä ajalla ehdin neuloa nämä kaikki tekeleet? Kieltämättä aloin itse miettiä samaa.. Haha! Periaatteessa neulon jatkuvasti esimerkiksi iltaisin kun katsomme telkkaria tai ennen nukkumaanmenoa. Osaan siis samalla neuloa ja keskittyä telkkariin, leffaan tai mihin ikinä. Välillä kuuntelen äänikirjoja ja neulon samalla. Noin yleisesti olen kai melko nopea neulomaan, joten ehkäpä se selittää.

Tein tämän parissa viikossa ja malli on hieman Skappel-inspiroitunut. Halusin neuleen nurjaa neulosta, hiekan sävyssä ja juuri semmoisen, jossa olisi rennompi vene-kaulus. Omani on tehty tuplalangalla, kahdesta erilaisesta mohairlangasta. Ja voi jösses kun tämä on ihanan pehmeä päällä! Ei pistele tai kutita ihoa vasten. 

Tuo täydellinen sävy on muuten kahden eri värisen langan tulos. Eka mohairlanka oli beigeä ja toinen taas harmaata, niitä kahta sekoittamalla oli tulos tämmöinen hiekanharmaa, lankojen vivahteet näkyvät luonnossa ja mielestäni tuo kivaa lisäefektiä tähän. Ja oikeasti: Jos villapaidan neulominen jännittää tai tuntuu hankalalta, aloita tällä! Tämä ohje on oikeasti todella simppeli. (Kirjoittaa Iines, joka ekan villapaidan kohdalla joutui 15v tauon jälkeen tarkastamaan YouTuben tutorialista, miten päättely tehtiinkään…)

Tarvitset tähän 7mm bambupuikot, semmoiset normaalit 30cm mittaiset ja haluamaasi lankaa. Itselläni oli käytössä kaksi eri lankaa, joita voin hurjasti suositella: Dale Garn Line Langmo Påfugl sävy beige (tätä meni 8 kerää) ja Viking of Norway Kid Mohair sävy vaaleanharmaa (tätä meni jostain syystä vähemmän, 5 kerää). Neulominen tapahtuu siis kokoajan kahdesta kerästä tuplalangalla. Nämä ja kaikki muut langat muuten -20% alessa nyt maaliskuun Adlibriksellä.Tein juuri taas tilauksen, mutta täytyy ehkä tilata vielä langat myös muihin kevään projekteihin kun halvemmalla saa. En enää muualta ostakaan lankoja kun tuolta, oikeasti tosi hyviä ja edullisia!!

Ohje:

 

Etukappale: Luo 75silmukkaa. Neulo 2 o 2n-joustinneuletta noin 5cm. Tämän jälkeen jatka aina oikeaa neulomista (eli siis ihan joka kerroksella neulotaan oikein), kunnes halutusta pituudesta puuttuu noin 10cm. Tämän jälkeen päättele keskimmäiset 20 silmukkaa pään aukoksi. Jatka aina oikeaa pääntien kummaltakin puolen 5 kerroksen verran, päättelemällä joka kerroksella 1 silmukka pääntien puolelta. Tämän jälkeen jatka neulomista vielä muutama kerros (itse muistaakseni 3) kunnes täysi mitta on täynnä. Molemmilta puolilta sama homma ja päättele työ. Oman etukappaleen mittani helmasta kaula-aukkoon on 65cm.

Takakappale: Sama kun etupuoli, mutta jatka neulomista aina oikein niin pitkään kunnes takakappale on tarpeeksi pitkä. Päättele. Takakappale on siis suorakaide, ei mitään kavennuksia. Itse tein kummastakin yhtä pitkät. Oman takakappaleen mittani on noin 75cm.

Hihat: Luo 34s. Sama juttu tähän joustinneuleen kanssa, neulo 2 o 2 n noin 5cm. Tämän jälkeen aina oikeaa lisäten kerroksen alkuun ja loppuun aina yhdet silmukat (eli 2 /rivi) joka 8. kerros. Päättele. Oman neuleeni hihojen pituus on noin 45cm.

Etu- ja takakappaleet ovat siis erilliset, yhteensä tähän tulee 4 osaa, jotka vain parsitaan kokoon. Mietin juuri, että periaatteessa tähän saisi myös neulottua kivan kaula-aukon resorin, ehkäpä seuraavalla kerralla 🙂 Ja pakko myös mainita, että kannattaa mitata mekon pituus oman pituuden mukaan. Olen itse 157cm, eli jos olet 170-senttinen, ei tämä mitta ehkä sovellu sinulle.

Mitäs tuumaatte?

 

En muuten malta odottaa, että seuraava (kyllä, luitte oikein) projekti valmistuu!

 

Sisältää kaupallisia linkkejä.

19 vastausta artikkeliin “Ihanan rennon mohair-neulemekon ohje”

  1. Eipä mitään, toivottavasti intoudut myös toteuttamaan tämän!! 🙂 Ja hei kiitti sukkaohjeesta, tiedätkö on koko talvi pitänyt neuloa kotiin jotkut ihanat yli polven kotisukat pinkkinä, mutta aina jäänyt.. Voisi tuon ohjeen mukaan tehdä! 🙂

 1. Ihana mekko! Joo, mäkin neulon aina samaa aikaa esim. tv:tä katsellessa ja nyt tuntuu oudolta kun sain toissapäivänä ponchon valmiiksi 😀 Edes jotain siis täälläkin saadaan valmiiksi! Aloin haaveilla neulemekosta ens syksylle, olis ainakin aikaa tehdä… 😀

  1. Joo se on kätsyä, enää ei edes osaa vaan istua katsomassa telkkaria ilman että neuloisi 😀 Tee ihmeessä tämä, nyt on hyvin aikaakin.. ;D

 2. Olen itse 161-senttinen. Millainen pituus voisi olla mulle hyvä? Mulla ei myöskään ole minkäänlaisia neulontapuikkoja. 😀 Mitä siis suosittelisit, ellei halua Adlibriksestä tilata? 🙂

  1. Valitttavasti en osaa yhtään sanoa, se riippuu tosi paljon siitä minkä mittaisen itse tahtoo. Itse halusin melko lyhyen, ylle polvien. Mutta paras siis peilin edessä ja mittanauhan kanssa mallailla työn edistyessä. Oisko teillä siellä joku lankakauppa josta voisit käydä katsomassa sopivat puikot ja langat? 🙂

 3. Kaunis mekko! Hintaa tuli siis about 60+ euroa ja puikot ja toimituskulut päälle? Mua aina vähän hirvittää lankojen hinnat, vaikka noi aika edullisia olikin! :O

  1. Kiitos <3 Mulla tuli hieman kalliimmaksi kun ostin tota harmaata yli tarpeen kun menikin jostain syystä vähemmän, eivätkä olleet silloin tarjouksessa, mutta suurinpiirtein siis. Mua myös alkuun hirvitti lankojen hinta, MUTTA kun peilaa siihen kuinka paljon jonkun designer-merkin vastaavaa materiaalia oleva vaate maksaisi, niin ei enää hirvitä ;D Toivottavasti intoudut kokeilemaan tätä!

 4. Langat lähti juuri tilaukseen 😀 vähän kirpaisi hinta, toivottavasti tulee hyvä mekko! Ja toivottavasti ehtisin sitä kesäksi neuloa, esikoisen laskettu aika 4 päivän kuluttua. Jaiks, eipä tule tylsää 😀

  1. Jee, no ainakin tulee laadukkaista matskuista ja rakkaudella tehty! 🙂 Huikkaa sitten lopputuloksesta. Ja hei tsemppiä hurjasti loppuodotukseen <3 eiköhän päikkäriaikoina viimeistään ehdi neuloa loppuun ;D

 5. Hei ihana neule! Olen neulonut juuri vauvan töppöset ja haluan kokeilla nyt neuletta. Käytetäänkö hihoihin pyöröpuikkoja?

 6. Ihana neulemekko! Tätä ohjetta täytyy kyllä kokeilla joskus.
  Pakko vielä kommentoida tohon lankojen menekkiin, harmaata lankaa kului vähemmän, koska siinä on enemmän metrejä per kerä. Vikingissä on 200m/50g, kun taas Dale garnissa vain 90m/50g 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.