Kevätkriisiä?

Turhista jutuista valittaminen on asia, jota pyrin itse välttämään, ainakin täällä blogin puolella. ”Tee asioille ennemmin jotain ennenkö jupiset” voisi olla joku mottoni, mutta nyt täytyy kyllä itsekin rikkoa tuota negakieltoa ja hieman valittaa. Välillä pitää yrittää päästää vähän höyryjä ulos. Kuluneet viikot ovat nimittäin olleet suoraan sanoen täyttä kuraa. Olen pian kuukauden ollut enemmän tai vähemmän sairaana, useamman viikon olen kärsinyt nuhasta, pienestä lämmöstä ja voi huhhei tuota yleisesti väsynyttä oloa. Ruokahalua ei juurikaan ole ollut ja olen joutunut pakottamaan itseni syömään lämmintä ruokaa. Sitkeä flunssa ja siitä johtuva väsymys ovat johtaneet jonkinlaiseen oravanpyörään, itselläni jo itse väsymys aiheuttaa kamalaa ahdistusta kun saattaa kokea itsensä ”huonoksi” siitä, ettei jaksa tehdä asioita, ajatus ei laukkaa kunnolla tai voi antaa itsestään parasta. 

Pari viikkoa olen pyrkinyt ottamaan rennommin, koska fiilis on välillä oikeasti ollut luokkaa ”voimat eivät riitä mihinkään” ja yleisesti ahdistunut. Infektiokausi, tiedetään, mutta sitten kun en ole ollut perheen ainoa terveyshuolien kanssa. Monillehan kevät voi olla pientä kriisin aikaa. Luulisi, että kevätaurinko ja lisääntynyt valon määrä virkistäisi kun nappia painamalla, mutta joskus voi homma mennä päinvastoin. Aivot sekoavat lisääntyvästä valosta ja hormonit menevät sekaisin. Pientä kevätkriisiä siis ilmassa, ehkäpä tämä pikkuhiljaa vihdoin väistyy..

Eipä elämä todella ole aina mitään ruusuilla tanssimista ja olen todennut, että yleensä kaikki inhottavat jutut tulevat jotenkin kertarysäyksellä. Bixu on ensi viikolla menossa kolmanteen leikkaukseen, nyt poistetaan uuden nisäkasvaimen lisäksi myös muutama heiluva hammas. Tietysti kaikki tämmöiset jutut vaivaavat mieltä. Yhdistettynä kaikkeen muuhun arjen härdelliin. Tuntuu, että alkuvuosi on muutenkin ollut todella hektistä, paljon juttuja meneillään jatkuvasti, huolia, kiirettä, tulevia muutoksia, kaikenlaista siis samaan aikaan. Olen yrittänyt ottaa aikaa itselleni ja priorisoida juttuja, nyt olenkin päättänyt, että menojen suhteen pyrin karsimaan kaiken turhan pois. Osallistumaan vain niihin oikeasti kiinnostaviin tapahtumiin, olla haalimatta liikaa hommaa, muistaa liikkua ja levätä. Huhtikuu on varmasti jo huomattavasti parempi kuukausi.

Kuvien asu on talvisen lämmin hameasu muutaman viikon takaa. Olin ehtinyt jo unohtaa koko asukuvat. Kuvien hame siis se taannoinen kirppislöytö, paita on H&M:n Premium-sarjaa jostain vuodelta 2014. Kaulaliina ja pipo omatekemiä. Odotan muuten hurjasti, että pääsen yhdistämään kevään mittaan tuota hametta myös tennareiden ja t-paitojen kanssa 🙂

Kertokaa, etten ole ainoa kevätkriiseilijä?

 

Kuvat Jutta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.