Voimakiviä ja rauhoittavia kristalleja ♥

Aikaisemmin kyselin teiltä kiinnostusta kristallipostaukseen ja aihe oli toivottu. Nyt olisikin vuorossa postaus kivistä ja kristalleistani. Mikä niistä on lempparini ja mitä ominaisuuksia niillä on uskottu olevan. Postauksella on sitten hihhulivaroitus, eli jos aihe ei kiinnosta yhtään, kannattaa skipata 😀

Kiviä ja kristalleja on käytetty terapeuttisessa tarkoituksessa jo vuosisatoja. Nämä nyt on taas sen kategorian juttuja, että uskokoot kuka haluaa, mutta oman kokemukseni mukaan kristallit tuovat esteettisyyden lisäksi oikeasti hyvää mieltä, ohjaavat ajatukset pois arjen murheista ja kyllä, uskon niiden pitävän sisällään myös erilaisia energioita. Kristalleja ja kiviä löytyy nimittäin joka lähtöön, puhdistavia, tasapainottavia ja maadoittavia.. Mikä ikinä onkaan se oma käyttötakoitus tai tarve. Oikea tapa ei ole lähteä etsimään itselleen voimakiveä sen perusteella mikä nyt näyttää kauneimmalta. Toki, ainahan sitä kaikessa kiinnittää usein ensin huomioita siihen ulkonäköön, mutta näiden kanssa pitää luottaa juuri siihen omaan intuitioon ja antaa sen johdattaa oikean kiven luokse. Intuitio on kuin kuudes aisti, tavallaan jonkin asian aistimista ennenkö se toteutuu, omaan fiilikseen ja näppituntumaan luottamista. Tiedättekö kun joskus on niitä hetkiä kun huomaa jostain asiasta, että tämä se on? Jonkun ihmisen kanssa yksinkertaisesti aistii olevansa samalla aaltopituudella tai jonkun asian suhteen tuntee, miten sen suhteen pitäisi toimia. Sama homma näiden kanssa, oikean kiven kyllä tunnistaa kun se osuu eteen ja usein ensimmäinen onkin se oikea.

Voi joutua kaluamaan läpi useita kiviä, kunnes löytää juuri sen itselleen ”oikean”, vähän kun tarinassa, jossa prinsessan piti pussata lukuisia sammakoita ennenkö se oma prinssi lopulta löytyi. Eri kristallit voivat toimia eri ihmisillä eri tavoin ja siksi onkin tärkeää löytää juuri se sinun oma kappaleesi. Ja arvatkaa, olen itse huomannut saman. Vaikka kaikki kiveni ovatkin juuri näppituntumalla ja intuition perusteella valittuja, olen huomannut pitäväni erityisesti tietyistä kivistä. Ja itseasiassa nyt on ollut taas muutaman viikon semmoinen olo, että teksii mieli mennä ostamaan joku uusi kivi.

Ja vaikka vasta viime vuonna intouduin kristalleista tänne postailemaan, olen itseasiassa keräillyt kiviä lapsesta saakka. Aikuisena olin unohtanut koko homman ja sinänsä harmi, että nuo lapsuuden ja nuoruuden kivet ovat hukkuneet.. Erityisesti muistan eräät kivet, jotka ostin neljännellä luokalla Key Westistä jostain hippikaupasta. Nämä ovat siis juttuja, jotka ovat kiinnostaneet minua aina. Myös simpukat ja korallit ovat olleet aina jotenkin kiehtovia, kerään aina matkoilla simpukoita. Juttuhan ei mene niin, että päätät haluavasi kristallin unettomuuteen ja lähdet hakemaan sitä. Enemmänkin niin, että annat intuition päättää millaista kiveä tarvitset. Aina kun sitä ei tiedä itsekään. Ehkä se tiettyjen kivien välille muodostuva side onkin sitä, kuinka juuri silloin tarvitset juuri sitä tietynlaista energiaa? Haluan kuitenkin esitellä teille (melkein) kaikki kivet ja kristallini, pari nimittäin jäi näistä kuvista puuttumaan.

Botswanan akaatti. Tämä raidallinen roosan ja persikan sävyinen kivi on hurjan kaunis! Uskomusten mukaan tämän pitäisi edistää luovuutta ja auttaa ongelmanratkaisussa. Ihastuin tähän kiveen Kaliforniassa melkeinpä ensisilmäyksellä, kiven muotokin toi mieleen sydämen. Kaikista kivistäni tämä on yksi kauniimmista sävynsä puolesta. Silti tämä ei jostain syystä ole kehkeytynyt lempparikseni noin muuten, vaikka ensin ajattelin niin käyvän.

Kirkas vuorikristalli on yksi ehdottomista lemppareistani. Tämä on nyt jonkin aikaa ollut yöpöydälläni yhdessä sitriinin kanssa. Sitriini yöpöydällä siksi, että olen tehnyt flunssan syövereissä työ- ja blogihommia makkarista, johan on muuten sujunut hommat hyvin. Vuorikristalli on maailman yleisin kristalli ja tämä on muutenkin melko ”monikäyttöinen”. Omani on jokseenkin täydellinen (omasta mielestäni siis) yksilö ja löysin tämän Los Angelesista kristallikaupasta yhdessä liikkeen omistajan kanssa. Hänkin hätkähti tämän kauneudesta ja muodosta. Lisäksi on tämä sateenkaarikristalli, eli kristallista heijastuu tietyissä kulmissa sateenkaaria. Se symboloi uusia alkuja, sekä asioiden luonnollista kauneutta. Lisäksi tuo sateenkaari iloa ja onnea. Kirkkaissa vuorikristalleissa voi myös olla mustia ”viiruja” sisällä, nuo kristallit taas poistavat negatiivista energiaa. Kaikkea sitä oppiikin. Yleisesti on kirkas vuorikristalli voimakkaimpia kristalleja, voimakkaasti hoitava ja puhdistava, joka soveltuu melkeinpä mihin tahansa tarkoitukseen.

Sunset Aura. Tämä on myös yksi lemppareistani ja välillä yksinkertaisesti pysähdyn ihmettelemään tämän kauneutta. Outoa, tiedän… 😀  (Laittakaa kuvahakuun Sunset aura quartz, niin tiedätte mistä puhun!) Tämä on melko harvinainen ja tämän vitriinissä bongatessani tiesin, että tuo on minun kristallini, vaikka melko kallis olikin muihin kiviini nähden. Sunset Aurassa on titaania, hopeaa, kultaa ja eri mineraaleja, jotka heijastuvat kristallin pinnassa auringonlaskun väreissä. Kristallin ominaisuuksista vahvin on ahdistuneisuuden poistaminen ja vapautuminen murheista, traumoista tai sydänsuruista. Jos podet ahdistusta, olet ollut masentunut tai kova murehtimaan, on tämä sinun kivesi. (Kerron muuten salaisuuden, pelkään aivan hulluna verikokeita ja viimeksi kaivoin tämän ennen verikoetta labrahoitajalta salaa käteeni, hänhän siis olisi pitänyt hulluna, enkä jännittänyt ollenkaan niin paljoa!) Lisäksi tämä kristalli auttaa näkemään ilon elämän pienissä asioissa.

Kalkopyriitti. Tämä on meidän hyvän hengen kotikivi. Kalkopyriitti on suojeleva kivi, joka edistää luovuutta, voimistaa intuitiota ja vapauttaa energiatukoksia. Erinomainen siis juuri kotiin! Meillä tämä on enemmän semmoinen hyvän kotifiiliksen kivi, eikä tähän harmi kyllä ole toistaiseksi syntynyt mitään tunnesidettä.

Apofylliitti. Myös tämä lukeutuu aivan ehdottomiin lemppareihini. Tämä on äärimmäisen kaunis ja rauhoittava kristalli. Myös tässä muuten näkyy pientä sateenkaarta, olin niin innoissani ekan kerran kun huomasin! Ja uskottujen ominaisuuksien puolesta tämä on nimenomaan rauhoittava ja maadoittava kivi, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi meditaatioon vahvistamaan third eye chakraa, joka kuvastaa tietoista olemusta, intuitiota. Nimensä mukaisesti ”kolmas silmä”, jonka uskotaan auttamaan näkemään laajentuneeseen tietoisuuteen, asioihin joita ei muuten näe tai tiedosta arjessa. Nyt kun mietin, niin tämä saattaa olla lempikristallini kaikista. Jotenkin tämän kanssa ihan oikeasti rauhoittuu juuri siihen hetkeen ja on tietoisesti läsnä. Ihan outo juttu!

Akvamariini. Rauhoittumisen kivi, joka vähentää stressiä ja tuo rohkeutta. Akvamariinin on sanottu myös olevan hyvän onnen kivi merellä matkaaville ja muinoin sen uskottiin olevan merenneitojen aarre. Jostain syystä ei tässä kristallissa ole itselleni mitään erityistä, ainakaan tällä hetkellä. Vaikka tämä onkin valikoitunut, olen jostain syystä mieltynyt enemmän sileämpiin kiviin, joita on kivempi näpertää käsissä.

Valtamerijaspis. Luopumisen kiveni. Tämän hankin siis silloin viime vuonna ensimmäisellä käynnilläni kivikauppaan. Tuolloin kun en edes oikeastaan tiennyt mikä minut ajoi sinne. Kivikaupan jälkeen itkin varmaan puoli tuntia, koska olin kertakaikkiaan niin hämilläni. Tämä vihreä jaspis siis auttaa minua pääsemään irti asiasta, joka on jo pidempään vaivannut mieltäni.

Serpentiini, ystävyyden kiveni. Tämä auttaa minua ystävystymään enemmän ennen kaikkea itseni kanssa ja auttaa olemaan armollinen itselleni. Serpentiini on erityisen maadoittava kivi, joka rauhoittaa ja luo turvaa, sekä auttaa ratkomaan sisäisiä ja ulkoisia ristiriitoja. Lisäksi on tämän sanottu voimistavan meditaatiota ja avaavan teitä uusille energiavirroille. Sain kiven kannettavaksi aina päivittäin mukanani.

Sitriinin eli vaurauden kiven olen esitellyt jo aikaisemmin. Se edistää luovuutta, tuo hyvää onnea ja menestystä työhön, liiketoimintaan ja omiin uraan liittyviin saavutuksiin. Sitriini sopii hyvin työpöydälle, säästöpossun viereen, lompakkoon tai mukaan kun laadit lottonumeroita (ei tosin ole ainakaan tehnyt minusta vielä lottovoittajaa..).

Näiden lisäksi minulla on myös unikivi, amatsoniitti, jota pidän öisin tyynyni alla. Amatsoniitti auttaa juurikin unien tulkinnassa ja sen on uskottu tuovan myös iloa ja onnea parisuhteeseen. Sain kiven ratkaistakseni unieni kautta tiettyjä asioita, joita olen pitkään käsitellyt mielessäni. Ja ihan totta, olen nähnyt viime kuukausina todella paljon asioita selventäviä unia, joita olen miettinyt paljon jälkeenpäin. Unien avulla olen oivaltanut monia asioita ja joskus kerroin kun poika nukahti unikiveni tassussaan 🙂 Nykyään heräilen huomattavasti harvemmin öisin, maksimissaan 1-2 kertaa. Oli syynä sitten unikivi tai ei, ihan sama, mutta nukun kyllä jatkossakin se tyynyni alla. Myös poika on ihan hulluna näpertämään sitä.

Tuota yhtä pienempää vihertävää kiveä en ollut tajunnut kuvata. En itseasiassa tiedä mikä kivi se on, löysin sen sattumalta Havaijilla rannalla kävellessäni. Päätin, että se on hyvän matkaonnen kiveni 🙂

Noh, kiinnostavatko kristallit teitä vai ovatko ihan höpöhöpö-kategorian juttuja?

 

4 vastausta artikkeliin “Voimakiviä ja rauhoittavia kristalleja ♥”

 1. Kuinka paljon tuollaiset kivet yleensä maksavat ja mistä olet niitä ostanut?

  1. Sanoisinko, että suunnilleen 4€-30€, tietty halvempia ja huomattavasti kalliimpiakin löytyy. Useimmat omani ovat alle kympin kiviä. Olen ostanut ulkomailta ja Helsingin Eerikinkadulta semmoisesta kivikaupasta kun Seraphine <3

 2. Moikka,
  toivottavasti kommenttini tavoittaa sinut, vaikka hieman vanhempi postaus onkin kyseessä. Löysin tieni blogiisi kun googlettelin sitriiniä ja innostuin hurjasti, että hakutulosten seassa oli yksi kunnon postaus suomeksi kirjoitettuna! ihanaa! Ostin oman sitriinini eilen ja mulla on jo nyt syntynyt siihen ihmeellisen vahva side. Nähtäväksi jää, tuleeko siitä suosikkini, vai johtuuko side vain tämänhetkisestä elämäntilanteestani. Kova kilpailu ykköspaikasta ainakin on, se on varmaa heh. Mä erittäin mielelläni lukisin enemmänkin ajatuksiasi kivistä ja kokemuksiasi niiden kanssa toimimisesta. Onko blogissasi muita kirjoituksia kivistä ja/tai kristalleista, löytyvätkö ne esimerkiksi jollakin tagilla? 🙂

  1. Moikka! Olipa mukava kun kommentoit 🙂 Ihana kun olet löytänyt itsellesi sitriinin <3 Tässä on ainakin muutama kiviaiheinen postaus, pitääkin ottaa käyttöön joku tarkempi hakusana jatkossa, millä löytäisi ne helpommin:
   https://iinesaaltonen.fi/2018/07/07/viikon-kristalli-aurinkokivi/
   https://iinesaaltonen.fi/2018/06/16/viikon-kristalli-sateenkaarifluoriitti/
   https://iinesaaltonen.fi/2017/12/17/outoja-sattumuksia-ja-voimakiveni/
   https://iinesaaltonen.fi/2018/06/27/viikon-kristallit-ametisti-ja-ametriini/

   Mukavaa viikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.