Onko valintasi hajusteeton?

Kaupallinen yhteistyö: KC Professional

Suhtautumiseni hajusteisiin on muuttunut hurjasti sen jälkeen kun tulin äidiksi. En ole itse ollut aikaisemmin kovin hajusteherkkä, mutta sen jälkeen kun raskauden aikana lopetin hajuvesien käytön, ei ”koviin hajusteisiin” ole ollut paluuta, varsinkaan niihin synteettisiin. Nykyään tuntuu jopa oudolta laittaa hajuvettä, silloin harvoin siis kun sille päälle sattuu. Tuoksujen suhteen suosin nykyään huomattavasti kevyempiä vartalosuihkeita ja huomaan kyllä heti, jos samassa huoneessa on henkilö, jonka ympärillä pyörii massiivinen hajuvesipilvi. Voisin sanoa, että nykyään jopa kammoksun vahvoja hajusteita, hajusteettomuutenkin kun tottuu nopeasti. Tällä viikolla vietetään allergiaviikkoa ja sen kunniaksi halusin postata monelle tärkeästä aiheesta, hajusteettomuudesta.

Itsekin allergikkona ja astmaatikkona todellakin ymmärrän esimerkiksi hajusteherkkien kannan. Allergialääkkeet ja astmapiiput ovat minulle arkipäivää. Olen allerginen kaikille kissoille ja myös koirille, poislukien villakoirat, sekä pari muuta rotua, joille olen huomattavasti vähemmän herkempi. Lisäksi hevoset, jyrsijät ja kaikki muutkin karvakaverit ovat harmikseni allergisoivia. Valtaosalla ystävistäni on lemmikkejä, joille olen allerginen. Saan pahoja allergiakohtauksia vieraillessani heillä ja myös siitä kun he vierailevat meillä. Tilanne on tietty hieman kinkkinen, mutta olen oppinut elämään sen kanssa. Elämää allergisena kun on takana jo yli 25 vuotta. Ennemmin valitsen ystäväni ja heidän näkemisen kun sen, antaisin allergialle vallan. Ja voi kuulkaa, kuinka odotankaan tulevaa siitepölykautta. (NOT!)

Sitten kuitenkin niitä tilanteita, jotka koen ahdistaviksi. Ehkä pahinta on kun viereen istuu junassa tai bussissa henkilö, joka on polttanut juuri astuessaan sisään. Tiedättekö sen todella pistävän röökin hajun vaatteissa? Itse olen todella herkkä tupakansavulle ja tuo vaatteiden käry saa keuhkoputkeni heti tukkoon, tuntuu etten saa henkeä. Sama juttu jos jollakulla on todella vahvaa hajuvettä yli tarpeen. Tässä maailmassa nyt on hieman mahdoton ajatus alkaa vaatia muilta ihmisiltä hajusteettomuutta, mutta se mitä voi tehdä, on vaikuttaa asiaan itse valitsemalla muita ajatellen itse hajusteettomia vaihtoehtoja.

Erityisesti lasten ei kuulu altistua vahvoille tuoksuille tai yleisesti ylimääräisille kemikaaleille. Juuri tästä syystä vaihdoin raskauden aikana ihonhoidon tuotteetkin pääosin luonnonkosmetiikkaan, koska halusin välttää kemikaalikuormaa ja kaikkea ylimääräistä niin pitkälle kun mahdollista. Olin jossain vaiheessa jopa hieman ylineuroottinen asian suhteen, enkä uskaltanut laittaa iholleni edes asteittain ruskettavaa voidetta, saati sitten hajusteita tai hajustettuja vartalotuotteita. Toki, parempi tietysti olla ylihuolehtiva kun sitten taas se toinen ääripää. Kemikaaleilla höystetty ympäristö voi altistaa lapsen allergioille. Toisaalta sitten, miksi aikuisenkaan pitäisi altistua voimakkaille tuoksuille tai kemikaaleille? Mielestäni jokaisen pitäisi voida valita tuoksuttomuus ja onni on, että nykypäivänä löytyy laaja valikoima laadukkaita tuoksuttomia tuotteita.

Yhteistyön tiimoilta otin haasteen vastaan ja siirryin kokeilemaan KC Professionalin hajusteettomia No Nothing Very Sensitive-hiustuotteita. Joku teistä on saattanutkin jo bongata kaupoista tämän tuotesarjan, joka kattaa kaikki oleelliset tuotteet hiusten hoitoon ja muotoiluun. Nämä sopivat ihan jokaiselle, mutta erityisesti niille, jotka toivovat tuotteilta hajusteettomuutta ja ovat herkkäihoisia tai erityisen herkkiä. Ja hei, on muuten kotimainen! Nimensä mukaisesti tuotteissa ei ole mitään ylimääräistä, eli tässä tapauksessa siis hajusteita, väriaineita, parabeeneja tai muita herkistäviä ainesosia. Näille on myönnetty Allergia- ja Astmaliiton arvostettu Allergiatunnus. Sarjan tuotteet ovat kampaamotuotteita, eli laatu on No Nothingin tuotteissa ykkösjuttu. Hinta-laatusuhde on näissä varsin kohdillaan, shampoon tai hoitoaineen saa vajaalla 10 eurolla ja muotoilutuotteiden hinnat pyörivät noin 12 eurossa.

Jos sensitive-merkintä luo jollekulle mielikuvan tylsästä tuotteesta, niin voin kertoa, että sitä nämä eivät ainakaan ole. Pullot ovat ihanan leikkisiä ja juuri semmoisia, joihin helposti kiinnittää huomion hyllyssä. Mikä parasta, nämä ovat oikeasti todella toimivia! Tuuheuttavan sarjan shampoo ja hoitis jättävät hiukset äärimmäisen ilmaviksi, mutta silti helposti käsiteltäviksi. Hoitotuotteita löytyy tuuheuttavan linjan lisäksi kolme muutakin: Värjätyille, vaurioituineille ja lisäkosteutta kaipaaville hiuksille. Muotoilutuotteet taas ovat tehokkaita, mutta kevyitä. Hius ei jää jäykäksi tai jähmeäksi, vaikka tuotteita käyttäisikin päällekäin useampaa. Näiden käytön jälkeen on tukkani ollut itseasiassa kivoin aikoihin! Nämä muuten sopivat käytettäväksi ihan koko perheelle. Tähän saakka kun on pojalla ollut käytössä omat hoitotuotteensa, joka tietysti tarkoittaa lisää purkkeja kylppärissä.

Itse pesin hiukset sarjan tuuheuttavalla No Nothing Very Sensitive shampoolla ja hoitoaineella. Kosteisiin hiuksiin suihkin muutaman suihkauksen kosteuttavaa hiuksiin jätettävää Moisture Mistiä ja föönin alle lisäsin vielä tyveen Strong-mousse muotoiluvaahtoa, sekä koko tukkaan Multispraytä, joka on nimensä mukaisesti ”monitoimisuihke” sisältäen lämpösuojan lisäksi myös UV- ja kosteussuojan. Föönasin hiukset kuiviksi ja tein kiharapuikolla kevyitä laineita. Viimeistelin lookin Very Sensitive & Strong Hairspray- hiuslakalla. Tuo lakka on muuten niin loistava! Itse en nimittäin ole enää vuosiin käyttänyt lakkaa, päällimmäisenä syynä juuri se kamala hiuslakka-katku. Seuraavina päivinä freessasin tukkaa Very Sensitive Dry Shampoolla, joka poistaa rasvaisuutta tehokkaasti, mutta ilman sitä katkua, joka kuivashampoistakin yleensä leviää suihkutettaessa. Tykkään näistä aidosti!

No Nothing Very Sensitive-sarjaa myyvät kampaamot, sekä esimerkiksi Sokos ja Yliopiston Apteekki.

Haastan myös teidät allergiaviikon kunniaksi miettimään omaa hajusteiden käyttöä ja kokeilemaan hajusteettomuutta, edes yhden viikon ajan. Voi olla, että suhtaudut hajusteisiin sen jälkeen aivan uusin silmin 🙂

Herättävätkö hajusteet tai hajusteettomuus teissä jotain ajatuksia?

 

Yksi vastaus artikkeliin “Onko valintasi hajusteeton?”

  1. Hajusteetonta kiitos! Olen erityisherkkä, niin tuoksujen kuin kaiken muunkin suhteen. En pysty enää esimerkiksi viemään taloyhtiön pyykinkuivaushuoneeseen pyykkiä kuivumaan, koska siellä tuoksuu huuhteluaineet! Kuivan ne sitten nykyään joko parvekkeella tai kylpyhuoneessa.
    En myöskään pysty polttamaan tuoksukynttilöitä kuin parvekkeella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.