Luonnolliset ravintolisät äidille ja lapselle

Kaupallinen yhteistyö: Terranova

Vastustuskyky on lapsiperheissä varmasti aihe, joka pyörii mielessä jatkuvasti. Pienen tarhaikäisen lapsen kanssa ovat flunssat arkipäivää ja itsekin olen viimeisen vuoden aikana sairastanut ennätyspaljon. Tietysti vastustuskykyyn vaikuttavat monet asiat. Stressi, vähäiset yöunet tai yksipuolinen ruokavalio ovat asioita, jotka voivat altistaa kehon helpommin infektioille. Lisäboostia vastustuskyvylle voi kuitenkin saada huolehtimalla riittävästä probioottien ja vitamiinien saannista, myös perheen pienimmille. Näin äitienpäiväviikon kunniaksi on blogissa aiheena vitamiinit äidille ja lapselle. Mitä vitamiinivalmisteita itse syön, mitkä taas ovat lapselle tärkeitä ja miksi?

Olen aikaisemmin postannut muutamaankin otteeseen Terranovan valmisteista, jotka ovat nykyään ihan jokapäiväisessä käytössä. Merkin valikoimasta löytyy lisäravinteet ja vitamiinit jokaisen tarpeisiin, myös lapsille. Terranovan Green Child-tuoteperheestä löytyy nimittäin luonnollisemmat valmisteet 4-12-vuotiaille lapsille ja malttamattomana odotan, että saadaan nämä käyttöön myös meidän naperolle. Sarja sisältää probiootin, D-vitamiinin, monivitamiinin, sekä Green Child Sneaky Greens-smoothiejauheen.

Green Child-tuotteet sisältävät saman Magnifood-yhdistelmän kuin muutkin Terranovan valmisteet. Tuotteet sisältävät tarkasti valittuja pakastekuivattuja kasveja, marjoja ja yrttejä, jotka tekevät tuotteesta synergistisen, sekä tehostavat imeytymistä. Lastenkaan tuotteet eivät sisällä mitään eläinperäisiä ainesosia, täyte-, sidos-, makeutusaineita tai sokeria. Kapselit voi myös avata ja jauheen sekoittaa juomaan tai juguun, mikäli kapseleiden nieleminen kokonaisena on lapselle hankalaa. Tuotteiden käyttö on mahdollista aloittaa varovaisesti myös hieman nuoremmille lapsille pienemmällä annoksella. Olen nyt aloittanut näiden käytön pojalle pienissä annoksissa probiootin ja D-vitamiinin muodossa, sekoittamalla esimerkiksi välipalajuguun puolikkaan annoksen kapselista.

Itse syön probiootteja lyhyitä taukoja lukuunottamatta pääasiallisesti aina, ihan siis arjessa muulloinkin kun reissatessa. Reissussa ovat probiootit olleet aina ihan perusjuttu, mutta vasta viime vuosina olen ottanut ne mukaan myös arkeen. Varsinkin matkoilla ovat probiootit semmoinen ”koko perheen kuuri”, mutta miksi probiootti ei kuuluisi arkeen myös lapsella? Usein lapset ja kouluikäiset ovat juuri niitä, jotka helposti koulussa ja hoidossa altistuvat pöpöille. Ja kun lapset sairastelevat paljon, syövät lapset myös harmittavan paljon suoliston bakteeritasapainoa järkyttäviä rajuja antibiotteja. Itse ainakin muistan lapsuudessa kuinka järkyttävän usein antibioottikuureja määrättiin. Onneksi nuo päivät ovat osittain mennyttä, mutta tottahan se on, että lasten vastustuskyky ei ole vielä yhtä vahva kun meillä aikuisilla. Siitä syystä lasten probioottien saanti nousee entistäkin tärkeämmäksi. Tämä on oma näkemykseni, mutta itse näen asian myös niin, että huolehtimalla terveestä suoliston bakteerikannasta jo nuoresta pitäen, luodaan vankkaa pohjaa tulevaisuudessa esimerkiksi vastustuskyvylle ja alttiudelle sairastua esimerkiksi suoliston yliherkkyyteen tai sairauksiin. Lasten probioottivalmiste Terranova Green Child Friendly Microflora sisältää pinaattia, lehtikaalia, punajuurimehua- ja lehtiä, stabiloitua riisinlesettä, sekä kolmea toimivaksi ja tehokkaaksi koettua maitohappobakteerikantaa.

Meille suomalaisille varmasti yleisin vitamiini on D-vitamiini. Tärkein D-vitamiinin lähde on aurinko. Noh, tiedätte varmasti, että täällä Pohjoisessa auringonvalo on todella rajallista ja D-vitamiinin nauttimista purkista suositellaan kaikille, varsinkin lapsille, jotka eivät aikuisten tapaan altistu yhtälailla aurungolle. Toki D-vitamiinia saa jonkin verran kalasta, mutta myönnän, etten itse ainakaan jaksa arjessa alkaa miettimään ruokavaliota sen mukaan, jos voi helposti napata sen D-vitskun purkista. Itse pidän usein kesäkuukausina taukoa D-vitamiinista, mutta lapset eivät tietenkään altistu auringollekaan samoissa määrin kun aikuiset ja suosituksena on syödä D-vitamiinia ympäri vuoden. Puutos voi aiheuttaa aikuisille osteoporoosia, lapsille taas riisitautia, sekä lisäksi myös oireina väsymystä ja kasvun hidastumista. Terranova Green Child D3-vitamiini 10ug sisältää kasviperäisen D3-vitamiinin lisäksi stabiloitua riisinlesettä, korianterinlehteä, spirulinaa ja kurpitsansiemenjauhetta.

Purkista syödyt vitamiinit ja lisäravinteet eivät tietysti korvaa monipuolista ruokavaliota, mutta itse syön vitamiineja ja hivenaineita myös erikseen purkista ruokavaliota täydentämään. Syy siihen miksi nykyään sitten suosin luonnollisempia vitamiinivalmisteita, on eettisen valmistustavan ja monipuolisemman sisällön lisäksi myös valmisteiden tutkitusti parempi imeytyvyys. Synteettiset vitamiinit keinotekoisine sidos- ja lisäaineineen ovat keholle ”vierasaineita”, eikä elimistö tällöin välttämättä osaa käyttää täyttä tehoa näistä valmisteista, koska ei ymmärrä niiden kemiallista koostumusta. Luonnollisissa vitamiinivalmisteissa ja lisäravinteissa on koostumus taas kehitetty luonnolliseksi, esimerkiksi käyttämällä tuotteissa ruokaperäisiä ainesosia, jotka keho tunnistaa pilkottaviksi ainesosiksi ja kykenee hyödyntämään tehokkaasti. Olen nykyään muutenkin melko kriittinen lukiessani synteettisten vitamiinien tuoteselostuksia. Vaikka valmiste lupaisikin sisältää vitamiinia x suuren määrän, voi imeytymisprosentti todellisuudessa olla tästä huomattavasti pienempi.

Terranova Green Child Sneaky Greens-jauhe on erinomainen valinta lapselle, joka on huono syömään kasviksia ja marjoja. Jauhe sisältää monipuolisen valikoiman eri viherjauheita, kasviksia ja marjoja, sekä kolmea eri probioottikantaa. Erinomainen ja luonnollinen vaihtoehto monipuolistamaan lapsen vitamiinien ja hivenaineiden saantia, sekä vahvistamaan immuniteettia. Jauhetta voi lisätä kätevästi veteen juomiin tai smoothieihin. Lasten monivitamiini Terranova Green Child Living Multivitamin sisältää 13 vitamiinia, 10 hivenainetta ja 8 erilaista kasviperäistä jauhetta, joista muutamana esimerkkinä spirulina, pinaatti, karhunvatukka, A-vitamiini, D-vitamiini, sinkki, rauta, C-vitamiini ja kalsium.

Koska postauksen aiheena oli myös äidin vitamiinit, on aivan pakko hehkuttaa tätä ”aikuisten versiota” Sneaky Greensistä. Nimittäin Terranova Life Drink! Tämä on ehdottomasti uusi suosikkituotteeni päivittäisenä superfood-boostina. Suosittelen kaikille, jotka haluavat lisätä ruokavalioon yrttejä, superfoodeja ja vitamiineja, mutta niihin kaikkiin perehtyminen ja kymmenen eri purkin hamstraaminen kauhistuttaa. Tämä sisältää nimittäin vaikka mitä ja on todella helppo nauttia kiireisimmässäkin arjessa! Itse olen käyttänyt tätä smoothien ja nesteen seassa.

Life Drink sisältää mm. herneproteiinia, riisiproteiinia, spiruliinaa, klorellaa, lehtikaalia, pinaattia, parsakaalin ituja, montmorency-kirsikkaa, karpaloa, mustikkaa, acaimarjaa, omega-öljysekoituksia, sienijauheita (reishi ja shiitake), probiootteja, prebiootteja ja ruoansulatusentsyymejä. Tässä vain osa raaka-aineista! Aikamoinen terveyspommi siis, joka sopii jokaiselle. Paljon liikkuvalle, kiireiselle tai kun haluaa päästä mahdollisimman helpolla superfoodien ja vitamiinien suhteen.

On selvää, että kaikenlaiset ”kauneusvitamiinit” varmasti vetoavat meihin naisiin.. Terranovalta ilmestyi talvella uusi Beauty Complex, joka edistää tehokkaasti ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointia. Myös tämä on ollut minulla viimeaikoina ahkerassa käytössä ja nyt olisi tarkoitus pitää tästä kolmen purkin kuuri. Beauty Complex sisältää mm. peltokortteen versioa, tyrniä, nokkosenlehteä, mustikan marjajauhetta, sinkkiä, D-biotiinia, MSM:ää, luonnon beetakaroteenia ja C-vitamiinia.

Peltokortteen sisältämä pii tehostaa elastiini- ja kollageeniproteiinien muodostumista ja edesauttaa sidekudosten elastisuutta. Sen sisältämä C-vitamiini, rikki ja kalsiumi ovat tärkeitä rakennusaineita iholle, kynsille ja hiuksille. Tyrni sisältää paljon arvokkaita Omega 7-rasvahappoja, karotenoideja, flavonoideja, sekä C- ja E-vitamiineja. Mustikan antioksidantit suojaavat ihoa hapetusstressiltä.

Syön ruokavalion ohella paljon myös erilaisia terapeuttisia yrttivalmisteita ja nyt olen hurahtanut mm. Lääkinnällisiin sieniin, kuten esimerkiksi Reishiin (postausta tulossa, löytyy myös Terranovalta!). Itse vitamiinien suhteen syön melko ”perusvitamiineja”, kuten D-vitamiinia, C-vitamiinia, B-vitamiinia, ihon ja hiusten hyvinvointia edistävää valmistetta, sekä tietty myös probiootteja. Satunnaisesti syön kuureja myös muista valmisteista. Esimerkiksi viime syksynä ja talvena löysin väsymyksen keskellän todellisen avun B-vitamiinista, varsinkin C-vitskuun yhdistettynä. Viimeisimpänä olen syönyt tuota Terranovan B-Complexia, josta löytyy myös lisättyä C-vitamiinia.

Living Multinutrient on erinomainen valinta niille, joille useamman erillisen vitamiinivalmisteen nappaaminen on hankalaa tai ärsyttävää. Tämä monivitamiinivalmiste sisältää nimittäin kaikki välttämättömät hivenaineet ja vitamiinit, kuten C-vitamiinia, E-vitamiinia, kromia, B-vitamiineja, sinkkiä, kuparia, magnesiumia, kalsiumia, biotiinia, D-vitamiinia, A-vitamiinia ja monia muita. Magnifood-ainesosina löytyy tästä muutamana esimerkkinä spirulina, acaimarja, tyrni, vehnänoras, kurkumajuuri ja granaattiomenan siementä. Todella monipuolinen valinta siis!

Vielä loppuun eräs mielenkiintoinen tuote on Dong Quai & Soya sprout Complex, joka on naisille suunnattu valmiste hoitamaan PMS:stä, vaihdevuosista ja muista hormonaalisista heittelyistä aiheutuvia oireita. Donq Quai on yhdistelmä turvallisiksi todettuja rohtoja ja kasviestrogeeneja, jotka tasapainoittavat hormonitoimintaa luonnollisesti. Muina ainesosina löytyy tästä tyrnimarja, stabiloitu riisinlese, voikukan lehti ja juuri.

Terranovan tuotteita myyvät luontaistuotekaupat, sekä verkossa esimerkiksi Hyvinvoinnin tavaratalo, PUR-Kauppa ja Ruohonjuuri.

 

Osa linkeistä kaupallisia linkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.