Pehmeyttä lastenhuoneeseen tekotaljoilla

Postauksen Jyskin tuotteet saatu yhteistyön tiimoilta

Kevään aikana olen kirjoittanut useaan otteeseen lastenhuoneesta. Paljolti sen vuoksi, että sen työstäminen on ollut.. Noh, todella hidasta! Seinähyllyt ja taulut odottavat edelleen kiinnittämistä ja lipasto uusimista, mutta kai tässä ollaan edettykin. Päiväunet omassa huoneessa lähtivät käyntiin talvella ja nykyään poika tykkää hurjasti nukkua päikkäreitä omassa huoneessaan. Luultavasti siinä on jotain pientä oma huone-fiilistelyä, jonka jo taapero taitaa. Onhan se nyt siisti juttu nukkua nokoset ”minun omassa huoneessa”.

Pinnasänkyhän löytyy lastenhuoneesta edelleen.. Ensinnäkin siksi, ettei poika nuku yöuniaan omassa sängyssä, vaan edelleen perhepedissä ja toisekseen siksi, että tämä on niin levoton nukkuja. Jotenkin kauhistuttaisi laittaa nukkumaan reunattomaan sänkyyn kun jo pelästään meidän välissäkin möyryää eestaas ja ympäri kuin kellon viisari. Varmaan viimeistään kesällä otetaan pinniksestä vihdoin laita pois ja aletaan harjoitella nukkumista jonkun semmoisen kiinitettävän minikaiteen avulla (jos nyt edes on enää silloin tarpeen). Missä iässä te olette siirtyneet juniorisänkyyn?

Reissussakin meillä on siis sama viritelmä kuin kotona: Päikkärit lastensängyssä ja yöunet sitten kaikki samassa pedissä. Ekana iltana poika oli niin kertakaikkisen väsynyt hurjasta 2h aikaerosta, että nukahti rattaisiin matkalla ravintolasta kämpälle. Nostettiin toinen sitten testiksi nukkumaan yöunia ”omaan sänkyyn” ja meni noin puoli tuntia, kun toinen heräsi paniikissa vaatien päästä viereen. Nukahti sitten vasta uudestaan kun sai pitää minua kädestä kiinni. Tottumiskysymyshän tämä nukkumisasia tietysti on. Toki tuntuu välillä, että olisi tietyllä tavoin helpompaa kun kaikki nukkuisivat yönsä omissa sängyissään, mutta sitten toisaalta taas haluaa antaa pienelle mahdollisuuden nukkua vieressä niin pitkään kuin mahdollista 🙂

Olen ehkä hieman innostunut viimeaikoina tekotaljoista. Nuo kolme värillistä tekotaljaa on saatu Jyskiltä, harmaa löytyy täältä ja vaaleanpunainen täältä. Tekisi mieli hankkia taljoja terassille, yläkertaan ja siis kaikkialle. Yllättävän pienillä jutuilla saa nostettua viihtyisyyttä kotona ja rakensin näistä pojalle tuommoisen oman pötköttelypaikan lattialle. Vielä kun malttaisi joskus tuossa pötköttääkin! Tuon vaaleanpunaisen saatan kylläkin ryövätä tyttönurkkaukseeni ;D

Lastenhuoneen matto oli myös kauan hankintalistalla. En yksinkertaisesti osannut päättää millaisen haluaisin. Pidän parkettilattiasta, joten kovin mielellään en lähde peittämään lattiapintaa kauttaaltaan matoilla. Ollaan muutenkin maailman huonoin perhe käyttämään mattoja! Tällä hetkellä tämä lastenhuoneen matto on ainoa koko alakerrassa, yläkerrassa on sentään yksi. Olohuoneeseen olen myös yrittänyt katsella kivaa mattoa, mutten vielä ole osannut päättää. Marokkolaistyyliset ovat kuitenkin niitä, joita havahdun selailemaan kerta toisensa jälkeen. Nyt viimeisimpänä olen kouluttunut selaamaan Etsystä paimentolaismattoja, jösses mitä kuoseja sieltä löytyy! Tämä pojan huoneen matto oli erinomainen löytö, myöskin hieman marokkolaishenkinen. Materiaalina on tässä 100% puuvilla, mitoiltaan matto on 70 x 160 cm. Tämä on muuten super-edullinen ja maksaa Jyskissä reilut 26€. Tarkka tuote on tämä.

Muhun on iskenyt täällä reissussa pieni flunssa, joten täytyy yrittää viikonloppu hieman lepäillä. Tietty tulen heti sairaaksi kun pidän taukoa manukasta ja acerolajauheesta! Tai ehkä se on vain tämä kirottu Porugalin tuuli, viimeiset pari päivää on ollut nimittäin ihan hyytävän kylmää.. Ilmeisesti olisi pitänyt pipon ja untsikan lisäksi pakata myös kaulaliina mukaan, hehheh.

 

Aurinkoista viikonloppua kuitenkin! Kuulemma Suomessa on jotkut megahelteet 😀

 

4 vastausta artikkeliin “Pehmeyttä lastenhuoneeseen tekotaljoilla”

  1. Kaverin lapsi siirtyi n.1.5 vuotiaana seuraavaan sänkymalliin eli pinnasängystä siis pois. Me aateltiin kyllä sitten kun osaa kunnolla kävellä ja hallitsee nousemisen ja sängystä poistulon. Nyt jo tosin tuntuu että pinnasänky on liian pieni kun tuntuu ettei poika mahdu sinne tai ehkä meillä on vaan joku normaalia pinnasänkyä pienempi malli? vai johtuuko siitä pyörimisestä ja hyörimisestä ettei mahdu…

    1. Aijaa 😀 Meillä mahtuu sinne vielä ihan reippaasti, ehkä siksi ollaankin vielä pysytty! Varmaan useimmat siirtyy juuri noihin aikoihin 🙂

  2. Meillä neiti siirtyi pari kuukautta päälle 1v:nä normaaliin sänkyyn 🙂 siellä nukkuu päivä, että yöunet vaihtelevalla menestyksellä. Aamulla saa tulla viereen, mutta keskellä yötä viedään takaisin jos tulee meidän sänkyyn. Meillä tämä on toiminut ja kaikki saa parhaiten nukuttua, vielä kun saisi kohta 4 kk vauvan nukkumaan edes ne päiväunet omassa sängyssä….
    Neidillä ei siis ole laitaa sängyssä, eikä kertaakaan tippunut 🙂 Aluksi laitettiin tyynyjä reunalle, mutta ei tapahtunut mitään vaan nätisti sieltä tulee pois ja kiipeää 🙂

    1. Wau, teillä on mennyt kivasti! Meillä on tippunut muutaman kerran jo meidän sängystä unissa pyöriessään, vaikka on jos millaisia muureja niin siksi pelottaa vielä enemmän nukuttaa ilman reunoja :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.