Miksi on tärkeää valita luonnolliset aurinkotuotteet?

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic ja Algamaris

Vuoden ekat hellepäivät on nyt koettu Suomessa ja harmikseni en ole päässyt niistä nauttimaan. Toivottavasti ehdin vielä ! Onneksi on viime viikkoina ehditty nauttimaan lämmöstä ja auringosta, toivottavasti  kesän hellepäivät eivät Suomessakaan jää tähän…

Viime vuosina olen vähentänyt hurjasti auringonpalvontaa, vaikkakin edelleen sitä rakastankin. Olen ikuinen rantsutyttö. Kohtuus kuitenkin kaikessa, kuten myös tässä asiassa. Enää en nimittäin ottaisi aurinkoa ilman aurinkorasvaa, edes Suomessa. Palaminen on aina huono juttu ja sen seuraukset voivat tulla ilmi vasta vuosien jälkeen. Ihoni ei ole erityisen herkkä palamaan, mutta suojakertoimesta en silti tingi. Noin yleisesti olen itse aina ollut huolellinen rasvailija, reissuille kannan usein mukaan korkeat suojakertoimet ja olen se joka kauhistelee mikäli joku uskaltaa laittaa purkista mitään alle SK30 suojalla.

Kuka muuten muistaa kuulleensa lapsena seuraavan höpöhöpö-uskomuksen: ”Aurinkorasva estää ruskettumisen!” Olisi mielenkiintoista tietää kuinka moni vielä tänä päivänä skippaa aurinkovoiteet tällä verukkeella? Liiallinen altistuminen auringonsäteille on tietysti haitallista, mutta kun suojakertoimet on kunnossa, näen itse paljon myös niitä plussapuolia: Tankataan D-vitamiinia varastoon ja mieli on kesällä iloinen. Sitä se aurinko saa aikaan!

Tiedätte intoni luonnonkosmetiikkaan, erityisesti ihonhoidon suhteen. Vuosi sitten vaihdoin myös aurinkovoiteet luonnollisiin ja voinkin todeta löytäneeni niiden suhteen ehdottomat lempparit. Tässä vuoden varrella on nimittäin tullut testailtua useitakin luonnonkosmetiikan aurinkotuotteita ja yksi merkki on mielestäni edelleen ylitse muiden: Algamaris. Mikä parasta, merkin valikoimasta löytyy sopivat aurinkotuotteet koko perhelle, sekä kosteuttava aftersun.

Voi olla, että joku teistä on testannut fysikaalista aurinkosuojaa vuosia sitten ja todennut, että ne jättävät ihon ärsyttävän vitivalkoiseksi kuin olisi hinkannut itseensä sinkkitahnaa? Luonnollisuus ja ympäristöseikat ovat viime vuosina nousseet yhä enemmän tapetille ja siitä syystä myös luonnonkosmetiikan brändien kehitysryhmät ovat pistäneet hanskat heilumaan aurinkovoiteiden suhteen. Fysikaaliset aurinkosuojat ovat nimittäin lähivuosina kehittyneet huimasti. Jos olet testannut kauan sitten, etkä ihastunut, kokeile nyt uudestaan! Algamariksen voiteisiin tykästyin ensimmäisellä käyttökerralla. Koostumus on miellyttävä, hyvin levittyvä ja imeytyy nopeasti. Myös tuoksu on voiteissa äärimmäisen kiva, muistuttaa sulaa kookosjäätelöä. Iho jää todella pehmeäksi ja kosteutetun tuntuiseksi. Nämä eivät jätä iholle sitä valkoista kerrosta, saati sitten tunnu iholla miltään!

Miksi sitten valita luonnollinen aurinkosuoja?

Uskokaa tai älkää, kemialliset aurinkovoiteet (eli ne ”perinteiset”) ovat todellisia kemikaalipommeja. Luonnolliset aurinkosuojat tekevät iholle fysikaalisen suojan, jolloin mineraalifiltterit blokkaavat UV-säteiden imeytymisen ihoon heijastaen ne peilin tavoin pois. Sen sijaan kemialliset aurinkosuojat imeytyvät ihoon, jossa ne muodostavat kemiallisen filtterin, joka imee UV-säteet itseensä ja muuttaa ne harmittomiksi. Kemiallisten aurinkosuojien UV-filttereiden ja nanopartikkeleiden on todettu olevan haitallisia niin ihmiselle kuin ympäristöllekin, aiheuttaen esimerkiksi hormoonihäiriöitä ja koralliriuttojen tuhoutumista. Tämäkin on asia, jossa voi pienellä valinnalla olla tekemässä suurempaa muutosta. Ekologisuus on ollut itselläni todella suuri syy vaihtaa  aurinkotuotteet luonnollisiin. Algamariksen aurinkovoiteet eivät sisällä haitallisia nanopartikkeleita, saastuta vesistöjä, ovat vegaanisia ja lisäksi vedenkestäviä. Fysikaaliset aurinkovoiteet ovat myös tehokkaita heti levityksen jälkeen, eivätkä vaadi vaikutusaikaa. Näitä lisätessä ei siis tarvitse mennä varjoon odottelemaan.

Nykyään käytän useimmiten eri aurinkosuojia vartalolle ja kasvoille. Yleensä kasvoille kehitetyt voiteet ovat hienojakoisempia ja usein kasvoille saatetaan käyttää korkeampaa suojaa kuin vartalolle. Matkoilla käytän vartalolle pääasiassa SK30, mutta SK50 taas on aina käytössä kasvoilla, dekolteella ja selässä. Eli paikoissa, jotka ovat erityisen herkkiä palamaan tai joita muuten vain haluaa erityisesti suojata. Algamarikselta löytyy kasvoille kahta eri suojakerrointa, SK30 ja SK50. Käytössä nämä tuntuvat oikeastaan aivan tavallisilta kasvovoiteilta, joten ovat todella miellyttäviä käyttää. Ainiin ja merkiltä muuten löytyy myös sävytettyjä suojakertoimia (sävyt light ja medium), jotka toimivat rantalomalla suojaavana sävytettynä päivävoiteella kun ei ole fiilistä meikata, mutta haluaa silti pientä ihonsävyn tasoitusta.

Algamariksen valikoimista löytyy loistava aurinkovoide myös lapsille, suojakertoimella 50. Tämä on itseasiassa varmaankin ainoa aurinkovoide, jota ollaan meidän pojalle käytetty tähän mennessä. Vaikka onkin tuhtia, levittyy silti hyvin, imeytyy tehokkaasti eikä jätä ihoa tahmaiseksi. Käytän tätä myös itse silloin kun haluan todella tehokkaan suojan. Tämä on myös Tommilla vakkari lähtiessä surffaamaan! Jokatapauksessa, erityisesti haluan suojella lapseni ihoa, joten korkean suojakertoimen lisäksi luonnollisuus on lapsen aurinkotuotteissa ehdoton juttu.

Jos täytyisi valita näistä yksi ylitse muiden, on se tämä suihkutettava Algamaris Spray Solaire suojakertoimella 30. Voide soveltuu sekä kasvoille, että vartalolle ja yksinkertaisesti tämä on täydellinen! Pumppupullo suihkuttaa voidetta iholle sopivan määrän ja koostumus on täysi kymppi. Olen käyttänyt tätä useamman pullon ja aina jos kokeilee välissä jotain muuta, huomaa aina tähän palatessa, että on aivan kympin tuote 🙂

 

Jos sarja kokonaisuudessaan kiinnostaa, löytyy valikoima House of Organicilta täältä. Valikoima on muuten juuri -15% alennuksessa!

 

Algamarista verkossa esimerkiksi merkin maahantuoja House of Organic, sekä kivijalkamyymälöistä esimerkiksi Sokos, Sokos Emotion ja Stockmann.

 

6 vastausta artikkeliin “Miksi on tärkeää valita luonnolliset aurinkotuotteet?”

  1. Kävin heti ostamassa ton 30 suojakertoimella olevan suihkeen. Kasvoille mulla on 50 suojakerroin jota vielä jäljellä. Toivottavasti aurinkoiset kelit jatkuu niin pääsee testaamaan 🙂

  2. Käytätkö itse tuota suihketta suoraan kasvoille? Miten se reagoi muun meikin kanssa. Itsellä mineraalipohja niin mietin tässä soveltuisko tuo myös kasvoille, vai pitäiskö testata saman sarjan sävyttävää…

    1. En ole käyttänyt itseasiassa meikin kanssa ollenkaan, joten valitettavasti en osaa sanoa. Mutta suihkin ensin käteen ja levitän siitä kasvoille. Imeytyy kuitenkin tosi tehokkaasti, joten veikkaisin kyllä sopivan myös meikin alle. Mutta se sävytetty on kyllä aivan loistava! 🙂

  3. Huippua että kirjoitat tästä! Mulla on nyt ensimmäistä kesää kokeilussa luonnonkosmetiikan aurinkosuojat ja uskon että oon oikein tyytyväinen niihin, ainakin ensimmäisten testailujen perusteella. Ruohonjuuressa oli juuri alennuksessa näitä ja ostin ton Algamaris 30 spf sprayn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.