DIY: Kevyt kesäneule kid mohairia

EDIT: Kurkkaathan päivitetyn aikuisten chunky beanien ohjeen , virkattujen minikorien ohjeen ja muita helppoja ohjeita verkkokaupastani Iines DIY!

Mitä tulee käsityöjuttuihin ja neulomiseen, olen joutunut pitämään pientä breikkiä nyt lähiviikkoina. Huhti- ja toukokuussa olin paljon reissussa, joten neulominen jäi vähemmälle, muttei innostus ole suinkaan laantunut. Päinvastoin! 😉 Lisäksi on ollut meneillään yksi projekti, joka on osoittautunut ylättävän työlääksi.. Pojan merinovillapusero, jota neulon 3.5mm puikoilla ja hitto mikä homma! Tällä viikolla sain kuitenkin vihdoin valmiiksi lyhyen kesäneuleen, jonka kanssa otin viikonloppuna oikein kunnon spurtin. Tämä voi olla hyvä valinta jos haluaa projektiksi semmoisen, joka on a) helppo b) nopea tehdä c) kustannuksiltaan edullinen!

Myös tämä neule on ”Skappel-inspiroitunut” ja joo, joku aika sitten sain kommenttiboksista eräältä blogiini googlen kautta eksyneeltä syytökset siitä kuinka plagioin täällä muiden ohjetta kutsumalla neulemekkoani Skappel-inspiroituneeksi, vaikka kyseessä on kuulemma selvä ”kopio” ja olisi pitänyt linkittää suoraan alkuperäiseen Skappel-ohjeeseen. No, Skappel-ohjeita löytyy netistä varmasti tuhansia, enkä ala todellakaan käyttämään aikaa tutkiakseni mikä on se ensimmäinen ja alkuperäinen. Jos teen neuleeseen selviä muutoksia ja mainitsen, että se on Skappel-inspiroitunut niin kuvittelisin, että kuka tahansa osaa maalaisjärjellä päätellä, että inspiraation lähteenä ohjeeseen on ollut Skappel, vaikkei omani olisikaan se sama.

Ei ole mitään syytä väittää, että olisin itse keksinyt tämän ohjeen, jos erikseen mainitsen, että inspiraationa on ollut Skappel. Samoin myös se hattara-neulemekko on kuulemma kopio jostain Dropsin ohjeesta, josta en valitettavast ole kuullutkaan ja olisi kuulemma pitänyt merkitä lähteeksi kyseinen ohje. Edelleenkään en jatkossa aio mainita lähteinä asioita, joita en todellakaan ole käyttänyt lähteenä ja ihan nyt röyhkeästi sanon, että myös tämä harmaa cropped-neule on juurikin Skappel-inspiroitunut, eli samaan tyyliin tehty, omilla mieleisillä muutoksilla höystettynä. Ymmärrätte varmasti pointin ja pahoittelut avautumisesta 😀

Lankana käytin Viking of Norwayn Kid Mohair-lankaa, jota jäi nelisen kerää yli siitä aiemmasta neulemekosta. Olen maailman huonoin muistamaan tarkkoja lankamääriä ja nämä pitäisi aina kirjata jotenkin ylös, mutta muistaakseni tähän meni noin 3-4 kerää (viimeisestä jäi reippaasti yli). Yksi kerä maksaa reilut 5€ eli koko paitaan kului vähän yli 20€, eipä paha 🙂 Nyt olen tilannut oikeastaan kaikki langat ja puikot Adlibrikseltä. Puikkoina oli tässä 7mm (30cm) suorat bambupuikot.

Ohje:

Etukappale: Luo 66 silmukkaa. Neulo 2 o 2n-joustinneuletta noin 5cm. Tämän jälkeen jatka aina oikeaa neulomista (eli siis ihan joka kerroksella neulotaan oikein), kunnes halutusta pituudesta puuttuu noin 10cm. Tämän jälkeen päättele keskimmäiset 20 silmukkaa pään aukoksi. Jatka aina oikeaa pääntien kummaltakin puolen 5 kerroksen verran, päättelemällä joka kerroksella 1 silmukka pääntien puolelta. Tämän jälkeen jatka neulomista vielä muutama kerros (itse muistaakseni 3) kunnes täysi mitta on täynnä. Molemmilta puolilta sama homma ja päättele työ. Oman etukappaleen mittani helmasta kaula-aukkoon on 35cm.

Takakappale: Sama kun etupuoli, mutta jatka neulomista aina oikein niin pitkään kunnes takakappale on tarpeeksi pitkä. Päättele. Takakappale on siis suorakaide, ei mitään kavennuksia. Itse tein kummastakin yhtä pitkät. Oman takakappaleeni mitta on noin 45cm.

Hihat: Luo 30s. Sama juttu tähän joustinneuleen kanssa, neulo 2 o 2 n noin 5cm. Tämän jälkeen aina oikeaa lisäten kerroksen alkuun ja loppuun aina yhdet silmukat (eli 2 /rivi) joka 8. kerros. Tämän kanssa tein niin, että kirin tahtia silmukoiden lisäämisen suhteen loppua kohden ja loin viimeisellä hihan puolikkaalla vähän useammin kuin 8. kerroksella, jolla koitin välttää sitä, että normaalia lyhyemmästä hihasta tulisi liian kireä. Päättele. Oman neuleeni hihojen pituus on noin 40cm.

Etu- ja takakappaleet ovat siis erilliset, yhteensä tähän tulee 4 osaa, jotka vain parsitaan kokoon. Huomioithan, että oma neuleeni on melkolailla XS-S kokoa ja mitaltaan tarkoituksella lyhyt. Mikäli haluat isomman tai pidemmän, lisää ohjeeseen silmukoita/ senttejä 🙂

Tämä on myös semmoinen, joka himottaisi tehdä toisessakin värissä! Käytännöllinen perusneule arkeen. Juuri eilen otin tämän lämmikkeeksi päälle kun oli ”viileämpi” päivä, eikä ollut ollenkaan liian kuuma kesäkäyttöön.

 

Mitäs tuumaatte?

 

Sisältää kaupallisia linkkejä.

4 vastausta artikkeliin “DIY: Kevyt kesäneule kid mohairia”

  1. Vitsi tosta tuli hieno! Voi kunpa itsellänikin riittäisi kärsivällisyys opetella kunnolla neulomaan. Neuloin poikaystävälleni joululahjaksi kaulaliinan ja se näytti aivan ala-asteikäisen kyhäelmältä 😀 Mutta ainakin se oli lämmöllä ja rakkaudella tehty!

    1. Niin! Mutta nämä on oikeasti niin helppoja, että kannustan kyllä varovasti aloittamaan testiksi! Lisäksi ei ole niin väliä vaikka jälki olisi hieman ”rosoista” kun nämä mallit ovat kuitenkin melko rentoja tyyliltään! 🙂

  2. Nää on kyllä niin helppoja ohjeita että niin helposti tulee tehtyä villapaita ja pienellä modauksella saa eri ilmettä aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.