Astrologia, horoskoopit ja minä, tyypillinen leijona

Astrologia ja horoskoopit ovat aiheita, jotka ovat aina kiehtoneet minua. Nuorempana luin aina horoskooppeja ja nyt kun mietin, niin internetin alkuaikoina oli todella yleistä käydä kurkkimassa eri sivustojen horoskooppeja. Niiden paikkansa pitävyydestä nyt voi olla montaa mieltä, en nyt itse välttämättä suunnittelisi tulevaisuuttani iltapäivälehden horoskoopin perusteella, mutta luonnehoroskooppi on asia, johon kyllä uskon. Pienenä yksityiskohtana kerron, että minun täytyy aina tietää ihmisten horoskoopit ja muistan ne ikuisesti, samoin syntymäpäivät! Juuri yksi päivä ajauduimme Jutan kanssa juttelemaan horoskoopeistamme ja pitkästä aikaa intouduin itsekin miettimään aihetta. Jutta muuten postasi joku aika taaksepäin kaksosen merkistä, postaus löytyy täältä.

Todellisuudessahan itse horoskoopit ovat varsin uusi keksintö, mutta itse astrologian juuret menevät ajassa huomattavasti kauemmas. Horoskoopit ja astrologia ovat täysin eri asioita, vaikka horoskoopeista tutut eläinradan merkit astrologiaan liittyvätkin. Astrologia on uskomusta, että taivaankappaleiden, kuten auringon, planeettojen ja tähtien suhteellisten sijaintien perusteella voidaan ennustaa luonnetta, ihmissuhteita ja elämän tapahtumia. Astrologit usein välttävät sanaa ennustaminen, koska tulkinnat ovat usein enemmänkin ”ohjeiden antamista itse toteutettavaksi ja polkujen näyttämistä valinnoille, joita yksilö itse kenties tekee”. Silloin kun viime talvena kävin Loseissa tarot-ennustajalla, joka sitten loppupeleissä osoittautui täydeksi höpöhöpöksi ja pettymykseksi, harkitsin itseasiassa ensin astrologilla käymistä.

Itselläni on aikomus teetättää astrologinen syntymäkartta taivaankappaleiden sijainnista synnyinhetkelläni ja analyysi siitä (eilen muuten pistin illalla tilaukseen!). Eli tavallaan semmoinen ”next levelin horoskooppi”, koska itse luonnehoroskoopit eivät ota huomioon yksittäisiä tekijöitä, joita syntymäkartoissa katsotaan. Löysin tässä yksi päivä netistä sivun, jossa voi laatia itsestään tarkan syntymäajan perusteella astrologisen tähtikartan ja huhhei kuinka paljon tuolta löytyikään omalla kohdallani paikkaansa pitäviä asioita! Toki moni asia täsmäsi myös luonnehoroskooppiini, mutta tuo vielä tarkemmin. Sivusto löytyy täältä ja jos joku teistä intoutuu tekemään tuon, niin kertokaa ihmeessä pitikö teillä paikkansa! Tosin, monet astrologit kritisoivat vahvasti noita tietokoneen luomia profiileja, saa nähdä kuinka yhteneväinen se tuleva karttani on tuohon. Nämä jutut ovat oikeasti todella mielenkiintoisia, mutta itse astrologiasta ja syntymäkartoista voin postata enemmän myöhemmin. Nyt haluan keskittyä ihan vain näihin suppeampiin tähtitulkintoihin, eli horoskooppeihin.

Kuka väittäisi, ettei oma horoskooppi kuvaa omaa luonnetta millään tavalla? Useimmat, joilta olen asiasta kuullut, uskovat luonnehoroskooppeihin ainakin jossain määrin. Ja kun asiaa miettii syvemmin, miksi näissä sitten ei olisi mitään totuusperää, jos moni asia loppupeleissä kuitenkin menee yksiin sen oman merkin kanssa? Olen huvikseni tässä tehnyt pientä testiä ja lukenut muiden merkkien luonnehoroskooppeja. Voin kertoa, ettei juuri mikään näistä täsmää. Vasta oma merkkini antaa semmoisia ”tämä on niin minua”-oivalluksia. Olen aina ollut sitä mieltä, että omalla kohdallani horoskooppini kuvaa itseäni enemmän kuin hyvin. Synnyin pari viikkoa lasketun ajan jälkeen 23.7, eli päivänä joka on ensimmäinen leijona-merkin päivä. Vahvasti uskon siihen, etten suostunut syntymään aikaisemmin sen tähden, etten yksinkertaisesti ollut rapu 😀 Sanoisinko, että olen todella tyypillinen leijona. Merkin planeetta on tietysti aurinko ja ei varmasti yllätä, että leijona on ”kesän lapsi”, joka nauttii lämmöstä ja auringosta.

Leijonaa kuvaillaan esimerkiksi näin:

”Leijona on antelias, luova, johtamiskykyinen, elinvoimainen, arvokas ja viisas. Leijona luo itse oman arvomaailmansa ja on avoimesti ylpeä itsestään.”

”Leijonan ulospäinsuuntautuneen ja itsetietoisen kuoren alla on äärimmäisen herkkä sielu, joka haavoittuu helposti. Tämä herkkyys takaa sen, että leijona on lämminsydäminen ja pohjimmiltaan hyvää tarkoittava. Leijonat vaativat valtavasti huomiota ja hyväksyntää herkän sielunsa koossapitämiseksi, mutta jos näin käy hän maksaa ihailun takaisin olemalla intensiivinen ystävä.”

”Ihmisen henkisiä ja tietoisia päämääriä kuvaava Aurinko hallitsee Leijonan merkkiä. Leijonat ovat syntyneet alitajuiseen päämäärähakuisuuteen ja siksi jokaisella Leijonalla täytyy olla se oma juttu elettävänä ja toteutettavana. Ilman selkeää päämäärää tai tavoitetta oleva Leijona tulee auttamatta tuskastumaan elämänsä tyhjyyteen ja tuossa tilassa Leijona ei ole enää se kiva kaveri, jollaiseksi hän on syntynyt. Tuskastuminen ja elämän päämäärättömyys nousee ensimmäisenä esille arkielämän rutiineihin kypsymisenä ja siitä nousevan kiukun saavat niskaansa Leijonan puoliso, lapset ja muut hänen kanssaan päivittäin tekemisiin joutuvat ihmiset.

”Hallitsevan planeettansa mukaisesti Leijonan herkin alue on ihmisen vitaalisen voiman keskus, sydän. Kunnianhimossaan Leijona on altis stressaantumaan, mistä seuraa ensin rintakipuja, selkäsairautta ja lopullinen diagnoosi kertoo usein sydän- verenkiertoelimistön ylirasittumisesta ja sairauksista. Energisen Leijonan puolustusjärjestelmä joutuu turvautumaan tavallista useammin pienten kuumetautien apuun ihmiselle välttämättömän levon aikaansaamiseksi.”

Valttikortit: ”Leijona hallitsee tulisen elementtinsä, keskittää voimansa ja kerää itselleen arvovaltaa. Hän on avarakatseinen ihmistyyppi, innokas, suorapuheinen ja ylpeä itsestään. Leijonalla on kyky vakuuttaa muut omista kyvyistään ja käännyttää muut omalle kannalleen. Hän on esiintyjä, jolla on tarve olla esillä ja herättää kuulijoissa vastakaikua, saada palautetta ja kerätä ihailua omalla alallaan. Leijona osaa olla suvaitsevainen, lämpöä ja iloa levittävä ihminen. Luovuus on omaa esiintymistä ja vallankäyttö johtamista, organisoimista ja tuloksellista ohjaamista.”

Heikkoudet: ”Ensimmäisenä ja näkyvimpänä heikkoutena on oman merkityksen suurentelu ja sen lieveilmiöinä mahtailevuus, pöyhkeys, kaiken ulkoistaminen, ylimielisyys, mahtipontisuus ja itsekkyys. Psyykkisesti epävarma Leijona on altis liioittelemaan, vaatimaan huomionosoituksia ja nostamaan itseään jalustalle.”

Kuvaukset lainattu täältä ja täältä.

idkuvanosto

Itsessäni tunnistan anteliaisuuden, johtamiskyvyt ja tietynlaisen kyvyn iloita omista saavutuksistaan. En ole kehuskelevaa sorttia, mutta tottakai voin esimerkiksi myöntää, että olen itsestäni ylpeä saavuttaessani jonkin tavoitteen kovalla työllä. Kuten tuossa mainittiin, ovat erilaiset päämäärät asioita, jotka ajavat minua elämässä eteenpäin. Tosiaankin turhautuisin, mikäli niitä ei olisi. Juuri se oma juttu, jota toteuttaa. Olen perinteisenä leijonana sosiaalinen, mutta todella intensiivisiä ystävyyssuhteita solmin melko harvakseltaan. Sanoisinko, että minulla on paljon kavereita, mutta todellisia ystäviä vain noin 5. Siis semmoisia joille voin periaatteessa kertoa mitä vain ja keihin luotan sataprosenttisesti. Ne keihin pidän säännöllisesti yhteyttä ainakin viikottain, ellen ihan päivittäin. Usein nuo valikoidut ystävyyssuhteet ja ystävät ovat niitä joiden eteen olen valmis tekemään lähes mitä tahansa, sekä myös niitä jotka kestävät vähintään yhtä vahvoina vuodesta toiseen. Koen ystävänä olevani äärimmäisen lojaali ja omistautunut. Harvemmin minulla on ystävyyssuhteissa ollut mitään ”salamasuhteita”, koska minun täytyy oppia luottamaan uuteen ystävään täysin, ennenkö voin avata hänelle ”todellista minääni” ja päästää lähelle. Siksi en usein paljasta sisimpääni kovin uusille tuttavuuksille tai henkilöille, joita en kovin hyvin tunne. Tästä syystä voi hyvin pitää paikkansa, että minusta saattaa saada kylmän ensivaikutelman, koska en yleensä kovin helposti avaa vieraille omia asioitani. Minulla on todella kova ja itsevarma kuori, jonka alla olen kuitenkin loppupeleissä melko herkkis. Tuon herkkyyden annan tulla ilmi vasta niille, joihin luotan täysin.

Uskon myös siihen, että tietyt merkit vetävät puoleensa tiettyjä muita merkkejä. Olen esimerkiksi todennut, että lähipiirini koostuu monesta oinaasta ja usein oinaat ovat niitä, joiden kanssa klikkaa kemiat heti! Tommi ja parhaimmat ystäväni ovat oinaita ja usein tunnistan oinaan kun semmoisen tapaan, haha. Oinas, leijona ja jousimies ovat kaikki tulimerkkejä ja usein saman elementin merkit sopivat hyvin yhteen.

Onko siellä muita leijonia ja tunnistatteko itsenne postauksesta? Uskotteko te horoskooppeihin?

 

Ja nyt kun aloin miettiä tarkemmin, voisiko horoskooppimerkeillä ja MBTI-persoonallisuuksilla olla yhteys? Nimittäin kaksi ystävääni saivat testistä saman tuloksen ja ovat samaa horoskooppimerkkiä. Löytyykö teistä ENTJ-persoonallisuuksista kenties joku leijona? 😀

 

Ps. Huomasittehan, että Instagramissani lähti eilen käyntiin arvonta! Yhdellä onnekkaalla on mahdollisuus voittaa itselleen laadukas kauneuspaketti luonnollisia vitamiinivalmisteita Terranovalta! Mukana eri valmisteita tukemaan hiusten, ihon ja kynsien kasvua, sekä terveyttä 🙂 Arvonta löytyy profiilistani @iines

 

Kuvat Jutta

10 vastausta artikkeliin “Astrologia, horoskoopit ja minä, tyypillinen leijona”

 1. Hauska postaus ja täälläkin toinen aika tyypillinen leijona! Uskon jollakin tasolla horoskooppeihin, ja niin uskoo mielestäni lähes jokainen. Monet tunnistavat itsensä horoskooppimerkkinsä kuvailuista, enkä oikeastaan ole koskaan törmännyt kehenkään, joka olisi sanonut olevansa kaukana oman merkkinsä piirteistä. Nyt kun mainitsit nuo tulimerkit ja samojen elementtien merkkien sopivan hyvin yhteen niin hoksasin, että oma lähipiiri puolisoa myöten koostuu laajalti leijonista, oinaista ja jousimiehistä. Jännää 😀

  1. Hei vitsi, hauskaa että sullakin pitää paikkansa nuo lähipiirin merkit!! 😀 Ja nyt kun mietin, niin sustakin saa kyllä erittäin leijonamaisen kuvan ;D

 2. Uskon ja en usko. Pääosin horoskooppimerkkini skorpionin kuvaus varsinkin luonteen osalta pitää paikkansa, mutta on myös joitain yksittäisiä juttuja, joita en allekirjoita.

 3. Täällä kanssa toinen oinas-leijona pariskunta! Leijonalla kaiken lisäks sama syntymäpäivä sun kanssa 😀 Välillä oonkin miettinyt et onko toinen enempi rapu vaikka leijonankin luonteenpiirteitä löytyy. Vähän henkilökohtainen kysymys, mut kiinnostas tietää millasia ongelmia teillä esiintyy parisuhteessa tai miten kaks tulimerkkiä toimii? Meillä tulee varsinkin toi ylpeys ja periksiantamattomuus usein ongelmaksi 😀

  1. Haha, hauska sattuma! 😀 No juurikin tuo periksiantamattomuus on varmasti se suurin ”ongelma”, samoin semmoinen tietynlainen itsepäisyys, kun kumpikin on vankasti omalla kannallaan, eikä kumpikaan haluaisi antautua toisen vaihtoehtoon. Eli samoja juttuja varmasti kun teillä 😀

 4. Uskon luonnehoroskooppeihin ja olipa mielenkiintonen käyä tuolla linkin takana, jonka olit laittanu. Meni nimittäin kauan ennenku pääsin pois sieltä 😀

 5. mutta leijona on myös vain minä itse tyyppiä,ei osaa katsoa kokonaisuutta..

  1. Ainakin itse koen kykeneväni ajattelemaan kokonaisuutta ja muita ihmisiä. Onneksi näitä ei tarvitsekaan tulkita niin pilkulleen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.