Kesän kiinnostavimmat terveystuotteet

Kevään aikana olen löytänyt useita kiinnostavia terveystuotteita ja jostain syystä tämä postaus oli jäänyt roikkumaan luonnoksiin aivan liian pitkäksi aikaa. Joku muukin on saattanut huomata, että parin vuoden sisällä erilaiset ayurvediset yrtit, lääkinnälliset sienet ja muut luonnolliset ”itsehoitovalmisteet” ovat nousseet jopa trendiksi asti. Vai onko syy vain siinä, että olen ehkä itse perehtynyt tutkimaan näitä enemmän? Oli syy mikä tahansa, olen itse sitä mieltä, että luonnosta löytyy roppakaupalla hyviä rohdoskasveja, joiden terveyshyödyistä ei välttämättä olla vielä täysin perillä.

En lähde väittelemään länsimaista lääketiedettä vastaan tai ole missään nimessä vaihtoehtoisten lääkkeiden tai hoitojen puolestapuhuja, mutta silloin kun on kyse esimerkiksi yleisen hyvinvoinnin tai vastustuskyvyn vahvistamisesta, stressin lievittämisestä tai kevyistä uniongelmista, voi luonnollisesta yrttivalmisteesta hyvinkin löytyä lääkkeetön vaihtoehto. Itse nimittäin uskon vahvasti, etteivät tuhansia vuosia käytössä olleet terapeuttiset yrttivalmisteet voi ihan täysin turhiin uskomuksiin perustua. Olen itse pitkään tutkinut esimerkiksi Kaliforniassa ja Briteissä laajaksi trendiksi noussutta CBD-öljyä, mutta siitä ehkä ajatuksia joku toinen kerta. Nyt niihin tuotteisiin, jotka olen kokenut kevään aikana erityisen kiinnostaviksi!

Reishi on yksi yleisimmin käytetyistä lääkinnällisistä sienistä. Ihan alkuun tulee muistaa, ettei lääkärin määräämiä lääkkeitä kannata missään nimessä vaihtaa luonnollisiin (ainakaan ihan ominpäin). Lääkinnällisiä sieniä on käytetty esimerkiksi itämaisessa lääketieteessä jo iät ajat, mutta viime vuosina on trendi rantautunut myös terveystietoisten länsimaisten keskuuteen. Osa vaikutuksista voi tietenkin olla länsimaisen lääketieteen näkökulmasta hieman kiistanalaisia, mutta uskon kyllä, että lääkinnällisillä sienillä on paljon hyviä vaikutuksia. Reishillä on adaptogeenisiä vaikutuksia, eli sen sanotaan vaikuttavan hyvinvointia edistävästi, esimerkiksi tasapainoittamalla kehon toimintoja, ehkäisemällä sairauksia, parantamalla unta ja jopa ehkäisemällä ikääntymistä. Reishiä käytetään esimerkiksi stressin hoitoon ja vahvistamaan vastustuskykyä. Itse olen käyttänyt Terranovan Reishiä.

D-vitamiini kuuluu tietty naperon päivittäisiin vitamiineihin ja ujutin nyt uusimman suihkevitskunkin kuviin mukaan. D-vitamiineista ollaan käytetty monenlaisia valmisteita, välillä Relaa probioottien vuoksi, sitten taas D-LUX-suihkeita ja nyt tuota Puhdas+ Kids D3- suihketta, joka on kasviperäinen D-vitamiinivalmiste. Lapsille kun suositellaan D-vitamiinilisiä ympäri vuoden kun itse pidän valmisteista tauon kesän ajan.

Probiooteista olen postannut useaan otteeseen, mutta ne ovat kaiken a ja o! Vastustuskyky lähtee suolistosta ja kaikkien tulisi ottaa probiootti käyttöön myös arjessa. Itselläni oli keväällä testissä Viridianin Synbiotic Daily ja probioottien suhteen on pääpaino ollut juuri luonnollisissa valmisteissa, Terranovan, Viridianin ja Living Nutritionin valmisteissa.

Moringa. Tästä olenkin postaillut jo aiemmin! Moringa on ollut itseasiassa käytössä ihonhoidossa moringaöljynä, mutta nyt myös sisäisesti jauheena. (Btw, öljyistä Oils of Heavenin Antioksidantti-moringaöljy on aivan ihana!) Viimeaikoina moringa on noussut trendikkääksi terveystuotteeksi, eikä tätä jo tuhansia vuosia käytössä ollutta viherjauhetta aivan turhaan hehkuteta! Moringa sisältää hurjat määrät kalsiumia, rautaa, proteiinia, magnesiumia ja vaikka mitä muuta, kuten B- ja C-vitamiineja. Antioksidanttipitoinen moringa auttaa kehoa taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan ja sen on säännöllisesti käytettynä todettu auttavan laskemaan korkeaa verensokeria esimerkiksi diabeteksen yhteydessä, sekä myös kolesterolia. Lisäksi moringalla on tulehdusta lievittäviä vaikutuksia, jonka myötä se voi ehkäistä kehon tulehdustiloja. Itse syön aamuisin moringaa reilun teelusikallisen Terranova Life Drinkin seassa. Sopii mainiosti myös smoothieiden tai jugun sekaan, maku ei tässä ole lainkaan samanlainen kun esimerkiksi  levissä klorellassa tai spiruliinassa. Oma Adunan moringani on saatu PUR-Kaupasta.

Manuka. Eli siis hunajaa, joka maksaa monta kymppiä purkilta, mutta mikä tekee siitä niin ihmeellistä verrattuna normaaliin hunajaan? Manuka-hunaja syntyy kun uusiseelantilaiset mehiläiset keräävät mettä manuka-pensaan kukista. Manukaa kutsutaankin lääkinnälliseksi hunajaksi ja luonnon omaksi antibiootiksi. Siitä voi olla apu esimerkiksi vatsavaivoihin, ihon tulehduksiin, flunssan hoitoon, allergioihin ja vastustuskykyyn. Manukaa voi käyttää myös kauneudenhoidossa hellimään ihoa, sen entsyymit joita mehiläisten sylki erittää, tekevät hyvää iholle. Manukaa löytyy eri vahvuuksina, riippuen siitä kuinka ”aktiivista” hunaja on. Alemman faktorin hunaja (eli esimerkiksi tämä KFactor 12) sopii erinomaisesti käytettäväksi yleistä vastustuskykyä vahvistamaan, vahvempi taas terapeuttisiin tarkoituksiin, koska antibakteeriset- ja viraaliset vaikutukset ovat tehokkaampia. Pakko sanoa, että olen aivan rakastunut manukaan, myös maun puolesta! Itse olen käyttänyt tätä Wedderspoonin Manukaa. Tuolla hieman alempana kirjoitan vaikutuksista, joita olen huomannut tämän käytön aikana!

Acerola. Acerolakirsikka on tunnettu todella korkeasta C-vitamiinipitoisuudestaan ja tämä jauhe onkin todellinen C-vitamiinipommi. Pakko sanoa, että tämä on ehdottomasti tuote, jota aion käyttää jatkossa aina! Liputan muutenkin C-vitamiinin nimeen niin vastustuskykyä tukemassa, ihon kollageenintuotantoa aktivoimassa, väsymystä vastaan taistelussa, kuin antioksidanttinakin. Ja on muuten niiin hyvääää!!!  Syön tätä teelusikallisen päivässä ja pakko todeta, että tämä purkki on ollut todella riittoisa. Nyt toista kuukautta käytössä ja vielä reippaasti jauhetta jäljellä. Tämä on myös jauhe, jonka saa helposti lisättyä smoothien tai juoman sekaan. Itse olen käyttänyt tätä Kiki Health Luomu Acerolajauhetta.

Sain muuten PUR-kaupalta loistavan vinkin, johon olenkin siitä saakka ollut aivan koukussa. Aamuisin otan reilun puolikkaan teelusikallisen manukaa ja dippaan lusikan acerolajauheeseen. Melkoinen antioksidantti-pommi varsinkin näin tehokaksikkona käytettynä! Odotan aina suorastaan innolla aamun manukaa, vaikken edes ennen tykännyt hunajasta. Itse syön näitä pääasiassa juurikin vastustuskykyä ylläpitämään. Todettakoon, että söin pari kuukautta tätä manuka-acerolayhdistelmää, joiden käytön aloitin pitkän flunssaputken jälkeen. Näitä käyttäessä en ollut kertaakaan sairaana, enkä saanut pojan pieniä räkätauteja, huomasin siis selkeästi tehon vastustuskyvyssä.

Jos siis tiedät jo ennakkoon olevasi herkkä sairastumaan kausiflunssiin, osta seuraavaksi hyvissä ajoin testiin manukaa ja acerolaa! Terveenä pysyminen on sen arvoista ja nämä ovat jatkossa itselläni tehokaksikko heti kun flunssakausi pärähtää käyntin. Heti kun jätin nämä hetkeksi pois joku aika takaperin manukan loppuessa, sain samantien pojalta pienen flunssan. Ihmettelin myös jokunen viikko takaperin kun en juurikaan joutunut aloittamaan jokakeväistä allergialääkerumbaa. Olin tästä aivan ihmeissäni, koska usein siitepölyallergia iskee minuun todella vahvana. Sitten kävi niin, että manukapurkki loppui ja allergiaoireet iskivät samantien. Eli voisin luulla, että on itselläni vaikuttanut myös allergioita lieventävänä. Aamurutiineihini kuuluu acerola+manuka-yhdistelmän lisäksi myös tuossa ylempänä mainitsemani Terranovan Life Drink, jonka juon veteen sekoitettuna.

Holy Basil, eli Tulsi tai Pyhä basilika. Tulsia on käytetty jo iät ja ajat ayuverdisessa lääketieteessä terapeuttisena yrttinä.  Intiassa se onkin yleisesti käytetty ja pidetään jopa pyhänä yrttinä. Myös tulsi on adaptogeeni (yksi voimakkaimmista), joka rauhoittaa, poistaa ahdistusta, auttaa keskittymään ja sitä kutsutaan joskus jopa ”luonnon omaksi rauhoittavaksi”. Tutustuin viime vuonna Living Nutritionin luonnollisiin valmisteisiin Your Flora-probioottivalmisteiden osalta, mutta nyt olen perehtynyt enemmän myös sarjan monipuolisiin yrttivalmisteisiin, joita löytyy eri tarkoituksiin. Tulsi sopii erinomaisesti juuri kiireiselle ja stressaantuneelle, koska kasvattaa stressinsietokykyä ja tasapainoittaa mielialaa. Sen on sanottu myös puhdistavan kehoa ja vahvistavan vastustuskykyä (ja stressaantuneethan usein myös sairastuvat helpommin tulehdustauteihin, joten siitäkin syystä tämä on erityisen hyvä valinta). Oma tulsi-valmisteeni on Living Nutritionin Holy Basil Alive, joka sisältää fermentointiprosessin ansiosta paljon aktiivoituja ravintoaineita. Ja kyllä, tulsin kohdalla huomasin jossain määrin semmoisen mieltä tasapainoittavan vaikutuksen, oliko sitten vain mielikuvitusta vai ei, se jää vain nähtäväksi kun tulsin käyttö jatkuu 🙂

 

Onko joku näistä teille jo ennestään tuttu tai alkoiko jokin tuote erityisesti kiinnostamaan?

 

 

Tuotteet saatu. Osa linkeistä mainoslinkkejä.

 

2 vastausta artikkeliin “Kesän kiinnostavimmat terveystuotteet”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.