Viikon kristalli: Sateenkaarifluoriitti

Taisin joku aika sitten vilauttaa IG:n puolella ostamaani kesän onnenkiveä. Keksin, että olisi jatkossa hauska idea esitellä täällä kiviä ja kristallejani hieman tarkemmin. On nimittäin tullut ilmi, että melko moni teistä on innostunut aiheesta! Pakko sanoa, että kivien valinnan suhteen menen useimmiten intuitio edellä. Poikkeuksena tämä fluoriitti, jota olin salaa himoinnut jo pitkään. Ja nimenomaan tämmöistä raidallista sateenkaarifluoriittia. No, kai siitäki voi tietynlaista intuitiota syyttää 😉 Ulkonäön puolesta en luultavammin keksisi sopivampaa kesäkiveä, mutta mitä ominaisuuksia fluoriitilla sanotaan olevan?

Fluoriitti

Tietoisuuden tasoja yhdistävä ja erittäin suojeleva kivi, joka sopii erityisen hyvin tasapainoittamaan energiavirtoja. Fluoriitti poistaa ympäriltään negatiivisia energioita ja sen vuoksi se pitäisikin puhdistaa usein. Itse lataan ja puhdistan kristallejani pitämällä niitä auringonvalossa, jotkut jättävät kivet yöksi kuunvaloon puhdistumaan, mutta myös suolavesi käy. Fluoriitti on maadoittava kivi, joka auttaa palauttamaan jalat maahan silloin kun olo on ”juureton”. Sen on sanottu myös auttavan rauhoittumaan, keskittymään ja jäsentämään ajatuksia stressin keskellä. Fluoriitti poistaa myös negatiivisia ajatuksia ja kehittää luovuutta tuoden uusia ideoita. Fluoriitteja löytyy vihreinä, violetteina, sinisenä, kirkkaana ja näiden värien yhdistelmänä, kuten tämä omani, jossa yhdistyy kaikkien eri värien ominaisuudet.

Sen lisäksi, että tämä on kaunis katsella on fluoritti erinomainen kivi meditaatioon. Olen muuten vaistomaisesti aina ottanutkin tämän mukaan meditointiin, yleensä yhdessä apofylliitin kanssa. Hehe! Ehkäpä siis tarvitsin kesääni juuri fluoriittia! Kiinnostaako teitä jatkossa tämmöiset kivikatsaukset? Ajattelin, että voisin ehkä tehdä tästä uuden postaussarjan, jossa esittelisin aina viikottain jonkin kiven tai kristallin tarkemmin?

 

Ainiin ja ups, sorruin tilaamaan kristalleja Etsystä.. Varoitus! On nimittäin jokaisen kristallihullun paratiisi (ja löytyyhän sieltä ihan mitä tahansa muutakin), jota itse ainakin selailen nykyään jatkuvasti. Netistä tilatessa ei kiviä tietysti pääse näpertämään ennen ostopäätöstä, mutta mikäli se ei haittaa, kannattaa kurkata.

Kivaa viikonloppua!

 

6 vastausta artikkeliin “Viikon kristalli: Sateenkaarifluoriitti”

  1. Kiinnostaisi tietää, että onko nämä tällaiset kivet ja kristallit ”aitoja”, siis luonnosta, vai valmistetaanko/muokataanko niitä teollisesti? Tosi hienoja on!
    Itseltänikin löytyy kiviä (ametisteja ja kuukivi), mutta en ole ajatellut niistä sen kummemmin, kuin että on hienoja.

    1. Niitä myydään kumpaakin, itse suosin niitä luonnollisia eli aitoja 🙂 joitakin käsitellään lisäämällä kristallin pintaan esimerkiksi joku metallikäsittely. Onhan ne käsitellyt hienoja, mutta itse pyrin ainakin ostamaan ei-synteettisiä! Esimerkiksi tämä fluoriitti esiintyy luonnossa tuommoisena, vaikka kivan värikäs onkin 🙂

  2. Siis niin mielenkiintoista! Ootko huomannut et nää kivet ja kristallit oikeasti auttaa esim. nyt vaikka rauhoittumaan? Ihanan näköinen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.