Viikon kristallit: Ametisti ja ametriini

Tämän viikon kristallikatsaukseen yhdistin kaksi eri kristallia, koska nämä muistuttavat ulkoisten seikkojen lisäksi toisiaan myös muilta ominaisuuksiltaan. Mitä tulee näiden kivien ulkonäköön, ovat ametriini ja ametisti ehdottomasti kauneimpia kristallejani. Siis semmoisia, joita mielellään katselee ja ihailee ihan vain siksi, että nämä ovat niin kauniita. Kirjoitan itseasiassa juuri tässä aamukahvin lomassa tätä postausta, ametriini läppärin vieressä. Välillä pysähdyn hommien keskellä ihmettelemään sitä, hehe.

Ametisti. Violetti ametisti on yksi kauneimmista kivistäni tällä hetkellä ja sen sanotaan olevan hyvin hoitava kivi. Ominaisuuksiltaan kerrotaan sen auttavan stressiin ja ahdistukseen, poistamalla negatiivista energiaa ja puhdistamalla mieltä. Erityisesti sen sanotaan auttavan työperäiseen stressiin, auttavan ongelmanratkaisussa ja jopa nostavan tuottavuutta työssä. Huoneessa käytettynä ametisti kohtentaa ilmapiiriä esimerkiksi kotona, vahvistaa intuitiona ja on oivallinen myös työhuoneeseen vähentämään stressiä. Myös ametisti on oivallinen kivi meditaatioon, joka vahvistaa henkistä tietoisuutta. Myytin mukaan ametisti myös taistelee riippuvuuksia vastaan. Ametisti on muuten helmikuun syntymäkivi ja horoskooppimerkki kalojen onnenkivi. Ja hei, painajaisilta suojeleva ametisti on loistava unikivi tyynyn alle!

Ametriini. Myöskin väriltään violetti ametriini on ametistin ja sitriinin ”risteytys”. Näin ollen se myös pitää sisällään näiden kummankin kristallin hyviä ominaisuuksia ja energioita. Pidän hurjasti ametististani, mutta sitäkin enemmän ametriinistani! Enkä oikein edes tiedä miksi. Jotenkin tuo kullankeltainen vivahde tuo siihen jotain erityistä. Myös tämä poistaa negatiivista energiaa, on kerrottu auttavan riippuvuuksiin, sekä tuo tietynlaista mielen selkeyttä. Lisäksi ametriinin on sanottu auttavan laihdutuksessa, haha.

Sisäisen rauhan hakeminen ja stressin lievittäminen, ametriinin sanotaan sopivan erinomaisesti esimerkiksi näihin tarkoituksiin, sekä parantamaan masennusta ja ahdistuneisuutta. Sitriinin vivahteet vahvistavat luovuutta ja voivat auttaa esimerkiksi työelämässä lisäämällä uusien ideoiden syntyä. Sitriiniähän sanotaan ”kauppiaan kiveksi” ja ”vaurauden kiveksi”, joka tuo onnea liiketoimintaan ja taloudellista menestystä. Ametisti taas edistää ongelmanratkaisua ja lievittää stressiä, joten ametriini onkin mitä erinomaisin kivi esimerkiksi tuoreelle yrittäjälle tai vain siihen, että kehittää itseään jo olemassa olevassa työtehtävässä 🙂

Semmoisia kivijuttuja tällä kertaa! Yritän esitellä ensi viikolla taas uuden kiven tai kristallin 🙂

Kumpi näistä kiehtoo teitä enemmän?

 

2 vastausta artikkeliin “Viikon kristallit: Ametisti ja ametriini”

  1. Juuri tarkistin, mikä onkaan horoskooppimerkkini onnenkivi. Yksi niistä on turkoosi, joka on myös mainittu yhdeksi skorpionin väreistä – ja joka sattuu olemaan yksi lempiväreistäni!?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.