Tämän vuoksi valitsen iholleni luonnonkosmetiikan x 5

Tiedätte, että olen tässä parin vuoden aikana täysin hullaantunut luonnonkosmetiikkaan. Nykyään jopa tulee välillä paasattua ihmisille siitä, että miksi joku oikeasti valitsisi sen synteettisen purkin kun voit oikeasti valita ihollesi vain parasta. Toki, itsekin edelleen kuulun osittain syntisten synteettisten (:D) käyttäjiin, esimerkiksi meikkien ja hiustenhoitotuotteiden suhteen. Tuoksujen suhteen olen itseasiassa varmaankin seuraavaksi ottamassa stepin luonnollisempaan, mutta meikkien suhteen tullaan edelleen varmasti jonkin aikaa menemään ainakin osittain ”peruskamassa”. Samoin hiustenhoidossa, ainakin niin kauan kun olen vaaleahiuksinen, jonka tukkaa on mahdoton saada takuista selväksi ilman silikoniseerumeita. Onneksi niistäkin tosin löytyy jo nykyään jossain määrin parempia vaihtoehtoja.

Ihonhoidossa luonnonkosmetiikka on aivan ykkönen ja voisinkin todeta, että jos olet miettinyt luonnonkosmetiikkaan siirtymistä, tee se nyt! Etenkin, jos kärsit minkään tyypin iho-ongelmista, kuivasta ihosta tai tarvitset anti-agening-vaikuttavia tuotteita. Varsinkaan erityistarpeita omaava iho ei todellakaan tarvitse turhia täyteaineita, vaan erityisesti hoitoa ja aitoa kosteutusta. En ole itse elämäni aikana onneksi kärsinyt sen kummemmista iho-ongelmista. Vielä vuosi-pari takaperin olin täysin tyytyväinen ihoni tilanteeseen. Ajattelin, että miksi pitäisi tehdä muutoksia hoitorutiineihini, koska ihoni ei nytkään oireile?

Voin kuitenkin täysin rehellisesti sanoa, että sen jälkeen kun siirryin ihonhoidossa luonnonkosmetiikkaan, on se ehdottomasti myös näkynyt tuloksissa. Ihoni on huomattavasti terveämpi, heleämpi, kimmoisampi ja terveemmän sävyinen. Enkä juksaa ollenkaan. Nykyään ei ole mitään ongelmaa olla täysin meikittä jopa viikkoja, koska iho on niin hyvässä kunnossa ja hyvinvoiva. Olen itse täydestä sydämestäni onnellinen, että siirryin luonnonkosmetiikkaan, enkä siitä kyllä jatkossakaan aio luopua, varsinkaan siis ihonhoidon suhteen. Sen jälkeen kun uusin kasvohoitotuotteeni, pistin ojennukseen myös kroppatuotteet. Nykyään suosinkin luonnollista myös vartalonhoidossa kuorintojen, voiteiden ja suihkusaippuoiden muodossa. Myös naperolla on käytössä omat luonnonkosmetiikan hoitotuotteet, kuten kylpyvaahto, shampoo ja hoitovoide.

Kasvoilleni valitsen aina kuivalle iholle sopivia öljytuotteita, mutta mielellään myös vartalolle. Sain talvella testiin tämän Tata Harperin superylellisen vartaloöljyn, joka ravitsee vartalon ihoa, rauhoittaa tulehduksia ja tehostaa ihon kimmoisuutta. Varsinkin talvisin suosin öljyjä, mutta usein myös kesäisin, esimerkiksi auringonoton jälkeen kun iho kaipaa lisähoivaa ja hemmoittelua. Tämä vartaloöljy imeytyy todella tehokkaasti ja jättää ihon todella pehmeäksi. Tata Harperia on muuten ylistetty luonnonkosmetiikan luksusbrändiksi ja voin itse kyllä allekirjoittaa!

Tässäpä muutama syy, miksi olen itse halunnut siirtyä luonnollisempiin ihonhoidon tuotteisiin:

 

1. Koska haluan oikeasti hoitavia ja toimivia ainesosia iholleni, en tyhjäntäytettä

 

Ihoni on minulle tärkeä, enkä jaksa kosmetiikassa maksaa kalliista patenteista tai tutkimuskuluista, jotka eivät vaikuta millään tapaa ostamani tuotteen sisältöön. Haluan ihonhoidon tuotteita, jotka oikeasti tekevät mitä lupaavat, enkä niitä joiden sisältö on 99% höttöä ja 1% sitä etiketissä mainostettua ihmeainesosaa. Haluan puhtaita raaka-aineita, öljyjä ja ennen kaikkea yrittää saada edes vähän muutosta parempaan, valitsemalla sen luonnollisen ja antamalla näille tuotteille blogissani näkyvyyttä. Luonnonkosmetiikka sisältää oikeasti niitä raaka-aineita, joita lupaa ja tällöin hinta-laatusuhde on ehdottomasti kohdillaan. En halua voiteeni vain naamioivan ihoani paremman näköiseksi, vaan oikeasti hoitavan sitä, jotta se todella olisi aivan niin  ihana. Jos ajattelet samoin, valitse luonnollinen.

2. Kemikaalikuorman vähentäminen

 

Maailmassa on niin paljon turhia kemikaaleja, että jos voi tehdä edes pieniä tekoja niiden vähentämiseksi, on se pidemmässä juoksussa oikeasti iso juttu. Varsinkin äitinä ajattelee kemikaaleja aivan uudella tavalla ja itselleni on tärkeää, että käytän tuotteita, joita voimme pojan kanssa käyttää turvallisesti vaikka yhdessä. Tästä esimerkkinä luonnolliset aurinkovoiteet, joista en enää luopuisi. Synteettiset aurinkovoiteet ovat haitallisia vesistöille ja koralleille, sekä voivat vaikuttaa hormonitoimintaan, joten myös ympäristö kiittää vaihtamalla luonnolliseen.

3. Hyvinvointi on kokonaisvaltaista

 

Monet tarkkailevat ruokavaliotaan ja pyrkivät syömään mahdollisimman puhtaasti, mutta eivät kuitenkaan kiinnitä huomiota kosmetiikkatuotteiden ainesosiin tai luonnollisuuteen. Pieni ristiriita? Jos laitat suuhusi pelkkää luomua, miksi et valitsisi sitä myös ihollesi? Toki kuulun itsekin vielä ”sekakäyttäjiin”, eli saatan satunnaisesti käyttää jotain synteettisiä tuotteita, mutta pyrkimykseni pitkällä tähtäimellä on vaihtaa esimerkiksi meikkituotteet luonnollisiin. Tuokin on kuitenkin pitkä prosessi ja toisaalta melko turha homma heittää poiskaan jo valmiiksi meikkipussissa olevia tuotteita. Eihän sekään kovin ekoteko ole.

Ensimmäisinä askeleina luonnonkosmetiikkaan siirtyessä vaihdoin esimerkiksi höttö-kasvoöljyt luonnollisiin tuotteisiin, jotka eivät sisällä mineraaliöljyjä tai muuta turhaa täytettä. Tämän vuoden puolella olen ihastunut esimerkiksi Oils of Heavenin täydellisiin kasvoöljyihin! Ensimmäisenä oli käytössä tuo moringaöljy ja nyt marulaöljy, aivan täydellisiä ja täynnä antioksidantteja, vitamiineja ja ihoa helliviä rasvahappoja! Sarjalta löytyy hoitavat öljyt eri ihotyypeille ja tarpeisiin. Aivan erinomainen hinta-laatusuhde ja ovat muuten luomulaatuisia, sekä eettisesti tuotettuja 🙂

4. Selvät muutokset ihoni hyvinvoinnissa

 

Ja tämä on täyttä totta. Ihoni kunto ja yleisilme on kohentunut huomattavasti sen jälkeen kun reilu vuosi sitten siirryin ihonhoidossa lopullisesti käyttämään pääasiassa luonnonkosmetiikan tuotteita. Eli omalla kohdallani syy on rehellisesti myös kosmeettinen. Miksi ihmeessä käyttäisinkään edes muuta, jos nämä oikeasti toimivat? Ihon on luonnonkosmetiikkaan siirtymisen jälkeen ollut kosteutetumpi, heleämpi, sävyltään terveempi, kiinteämpi ja olen huomannut myös juonteiden vähentyneen. Erityisesti suosittelisin luonnonkosmetiikkaan siirtymistä viimeistään silloin kun ensimmäiset ikääntymisen merkit kolmenkympin kynnyksellä alkavat ilmaantua. Voisinkin todeta, että juuri luonnolliset öljyt ja muut tehokkaat täsmäaineet ovat tehneet sen mitä lupaavatkin.

5. Halu tukea pieniä,ekologisin ja eettisin periaattein toimivia yrityksiä

 

Miksi valitsisit ihollesi sen kansainvälisen suurbrändin voiteen jos on mahdollista tehdä parempi valinta? Syy, miksi itse mielelläni postailen blogiin luonnollisten brändien tuotteista, on juuri se, että haluan edistää näiden hyviä juttuja ajavien yritysten toimintaa niiltä osin kun itse voin asiaan vaikuttaa. Jos joku haluaa käyttää ainoastaan synteettistä, on se itselleni täysin ok, mutta on hyvä tiedostaa asian toinenkin laita. Itselleni ainakin tulee hyvä mieli jos voi suositella kivojen yritysten, kivoja asioita ajavia tuotteita.

Keväällä otin käyttöön myös Tata Harperin kylpylätasoisen vartalokuorinnan ja  syväkosteuttavan vartalovoin. Vartalokuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa hellävaraisesti ja sisältää viittä eri luonnollisesti hajoavaa ainesosaa. Kuorinta syväkosteuttaa samalla ihoa jättäen sen kauniin heleäksi. Kuivaihoisena pyrin itse suosimaan juurikin samalla kosteuttavia ja ravitsevia kuorintoja. Ja tuo vartalobalsami on muuten niin täydellistä luksusta iholle! Kuuden voin, kuten esimerkiksi shea-, kookos- ja mangovoin yhdistelmä jättää ihon todella ravituksi ja täydellisen pehmeäksi. Tällä hellin ihoani erityisesti vielä kuivina kevätpäivinä suihkun ja vartalokuorinnan jälkeen. Tämä on tehokas voide hoitamaan myös raskausarpia. Itse olen käyttänyt tätä erityisesti kiinteyttämään vatsan ihoa, veikkaisin että voisi toimia erityisen hyvin ennaltaehkäisevänä tuotteena raskauden aikana ja sitten synnytyksen jälkeen, juurikin vatsan iholle.

Oletko jo itse siirtynyt ihonhoidon suhteen luonnolliseen? 

 

Postauksen tuotteet saatu. Sisältää kaupallisia linkkejä.

4 vastausta artikkeliin “Tämän vuoksi valitsen iholleni luonnonkosmetiikan x 5”

  1. Olen katsellut monesti kaupassa luonnonkosmetiikkaa. En ole vielä niihin vaihtanut, koska yksi asia mikä mua niissä häiritsee on voimakas tuoksu. Osaatko suositella hajuusteettomia kasvojen hoitotuotteita, jotka ovat luonnonmukaisia?

    1. Hmm, voi vitsiläinen! Ei tule näin äkkiseltään mieleeni täysin tuoksuttomia luonnonkosmetiikan tuotteita. Itse en koe noita tuoksuja häiritseviksi, koska eivät ole synteettisiä tai mitenkään (omasta mielestäni) häiritsevän voimakkaita, ehkä siksi en ole kiinnittänyt niihin huomiota. Mutta nyt kun mietin, niin ehkä Whamisalla on neutraaleimmat tuoksut? 🙂

  2. Olen siirtynyt, tosin en ihan vielä kokonaan. Pitää ensin käyttää synteettiset loppuun, niin saa luonnolliset tilalle…?
    Oletko muuten ulkomailla huomannut, että Sephora myisi luonnonkosmetiikkaa?

    1. Joo sama homma 🙂 Ja joo juuri viimeksi bongasin ainakin Jenkeissä, että Tata Harperia ja joitakin muitakin luonnonkosmetiikan brändejä myytiin Sephorassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.