Kesäpäiviä puhelimeni läpi

Ensimmäinen viikko lomaa käynnissä ja mitäs täällä onkaan puuhailtu? Harmiksemme oli alkuviikko täällä Helsingissä melko sateinen, joten päivät tuli hengattua lähinnä kotona, kävellen leikkipuistoon ja tämmöisiä ”perusjuttuja”. Ja huhhei, nyt on vain aivan pakko sanoa, että pienellä herralla on ollut semmoiset riiviöpäivät meneillään, ettei kyllä paljoa olla lomafiilikseen päästy noin rentoutumismielessä 😀 Kiukuttelua, tavaroiden heittämistä (myös minuun päin), ruoan viskomista lattialle (lautasineen) ja muuta kivaa, kuten tuolille kiipeilyä ja valokatkaisimien rämpyttelyä, pöydälle kiipeilyä, suuttumista jossei pääse mun läppärille ”dataamaan”, viherkasvin kaatamista multineen päivineen, sekä kaiken sortin juttuja, jotka yksinkertaisesti ovat totaalisen kiellettyjä.

En tiedä liittyykö uhmaikään, mutta aika voimia vievää silti. Selkeää rajojen testailua siis. Tarhassa tämä minimies on kuulemma niin kiltti. No, tarkoitukseni ei todellakaan ollut millään muotoa valittaa. Tottakai on kivaa lomailla ja viettää aikaa pienen kanssa. Toivottavasti päästään parempien säiden toivossa loppuviikosta tekemään jo enemmän juttuja. Juuri parhaillaan hengaillaan omassa pihassa auringossa ja näyttäisi pienenkin harmistuksen johtuneen sadepäivistä. Tänään ihan eri meininki nimittäin!

Parasta pojan mielestä on taluttaa Bixua itse! Tämä tosin onnistuu vain todella rauhallisilla metsäpoluilla, mutta juttuhan on nyt tietysti se, että kun poika kerran pääsi taluttamisen makuun, ei sitä saakaan enää tehdä kukaan muu kuin hän itse. Semmoinen ”minä itse”-vaihe on muutenkin nostanut päätään. Mutta voi kuinka ylpeä hän oli talutuskunniasta ja Bixukin meni todella kiltisti kun tiesi, että pieni taluttaa.

Meillä oli viime viikolla kunnon perhekokoontuminen Shalassa, haha! Mentiin miehen kanssa peräkanaa tunneille ja napero vaihtui siinä lennosta. Mies käy välillä Shalan miesjoogassa ja nyt oli itselläni eräs tunti sen jälkeen, joten treffattiin kaikki joogastudiolla. Miniskeittari!

Shalassa oli ensimmäinen tunti uutta Liisan pitämää Full Moon Yoga & meditation-tuntia, jota odotin useamman viikon! Parin tunnin mittainen harjoitus piti sisällään kevyitä joogaliikkeitä, venyttäviä kiertoja, rentoutumista ja meditoimista. Teemana siis kesäkuun täysikuu ja nimensä mukaisesti tunti järjestetään aina täydenkuun aikana. Aivan ihana tunti ja olin saanut Liisalta vinkkiä, että tunnilla käytetään myös kristalleja. Jokainen osallistuja sai oman pienen ruusukvartsin.

Viime viikolla oli melkoinen hemmotteluviikko ennen lomaa. Kävin nimittäin syvärentoutumassa Float Kalliossa. Siis rentoutuskellunnassa! En muista oikeasti milloin olisin ollut yhtä rentoutunut ja olo kesti vielä kellunnan jälkeenkin. Huhhuh, lämmin suositus!

Kellunta tapahtui tässä tankissa, jossa lilluin siis kokonaisen tunnin ilman mitään aistiärsykkeitä. Kelluminen tapahtuu alasti, äänieristetyssä huoneessa, vesi on ihonlämpöistä ja itse myös pimensin huoneen, sekä tankin täysin säkkipimeäksi. Aivan älytön kokemus lillua ilman mitään häiriötekijöitä, olo oli kuin avaruudessa olisi leijaillut. Seychelleillä ja Malediiveilla tein paljon tuota vesililluntaa kun aaltoja ei useinkaan ollut juurikaan ja vesi kivan matalaa. Tosi rentouttavaa 🙂

Minä Hulkina. En muuten ehkä ole koskaan laittanut tänne kuvaa tuosta Whamisan Kelp Maskista kasvoilla? No, tässä se kuitenkin on. Maailman paras levänaamio nimittäin! Whamisan kasvonaamiot ovat oikeasti parasta mitä on olemassa, sekä tämä Kelp Mask-levänaamio, että geelinaamiot. Nämä ovat luonnonkosmetiikkaa ja jokaisen sentin arvoisia. Olen todennut pienen vertailun jälkeen, että noita myydään edullisimpaan hintaan täällä.

Mikä parasta naamion jälkeen, on tuo hehku iholla. Se nimittäin kestää jopa pari päivää! Ihan must esimerkiksi ennen tärkeitä juhlia tai ihan vain silloin kun ehkä haluaa ihon olevan erityisen hehkuva. Ihan kamalan usein en näitä raaski tehdä, mutta noin kerran-pari kuussa yleensä.

Aurinkoinen kesäaamu kotiterassilta.

Maanantaina intouduttiin pitkästä aikaa tekemään kotona pizzaa. Omani valkoisena, tottakai. Nykyään tilaan pizzan aina valkoisena, se on jopa ihan itsestäänselvyys. Jostain syystä tomaattikastike alkoi jotenkin tympiä ja toki vaihtelu virkistää. Pitäisi tehdä pizzaa useammin. Jotenkin sitä aina tuumaa, että pizzapohjan tekeminen on ylitsepääsemätön homma, mutta eihän se loppupeleissä edes ole aikaavievää tai edes mitenkään hankalaa. Maailman helpoin asia, vaikka taikinasormet ovat aina asia, joka ärsyttää 😀

Kivaa päivää teille!

 

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.

2 vastausta artikkeliin “Kesäpäiviä puhelimeni läpi”

  1. Ihan superkiva postaus! Näitä puhelinkuvia voisi olla vaikka viikottain 🙂
    Tuosta pizzasta tuli myös mieleen, että olisi tosi kiva saada enemmän ruokajuttuja, esim. teidän perheen arkiruokia, omia ajatuksiasi ravinnosta ja ruokavalioista, mikä on oma ruokafilosofiasi yms. Olisi myös mielenkiintoista nähdä mitä syöt yhden päivän aikana!

    1. Mukava jos tykkäsit! Miehelläni on töissä ruokaetu, joten pääasiassa syömme sieltä tuotuja ruokia 😀 Siksi en ole enää aikoihin tänne ruokajuttuja postaillut. Voin yrittää kyhätä postausta ruokavaliosta johonkin väliin, kiitos postausideasta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.