Toimivat rantatuotteet kesän lomamatkoille x 10

Tänään olisi luvassa postausta aurinkotuotteista. Ihan nolottaa myöntää, että tämä postaus on lillunut luonnoksissa huhtikuusta saakka. Jotenkin postauksen kuvista tuli niin huonoja, että mietin ensin jättäväni koko postauksen julkaisematta, mutta koska aurinkotuotteet ovat kuitenkin ajankohtainen aihe, päätin raapustaa postauksen kuitenkin loppuun. Tässä olisikin siis suositus muutamasta erinomaisesta tuotteesta, jotka itselläni olivat mukana Malediiveilla, kaikki luonnonkosmetiikkaa lukuunottamatta sheet maskejä 🙂

Ja muuten, kosteuttavat ja viilentävät sheet maskit ovat parasta auringonoton jälkeen. Suosittelen jokaista ottamaan aurinkolomalle pari kosteuttavaa tai ihoa rauhoittavaa naamioa mukaan. Itse pakkasin mukaan kaksi kangasnaamiota ja tungin ne huoneen minibaariin. On nimittäin melko kiva juttu kaivaa hellepäivän jälkeen jääkaappikylmä kangasnaamio. Berrisomin Water Bomb-naamiot ovat aivan huippuja, nyt oli mukana tämä pinkki Anti-wrinkle-versio. Uutena tuotteena kokeilin myös tuota Face Wrapping Collagen Maskiä, joka sisältää reippaasti kollageenia ja lupaa iholle hehkua, sekä paljon kosteutusta. Tykkäsin näistä kummastakin hurjasti!

Kosteuttavina ja aurinkoihoa hoitavina tuotteina olivat matkassa myös Patykan Intensive Moisturizing Mask– kosteuttava kasvonaamio, sekä Weledan Skin Food – tehokas yleisvoide. Molemmat näistä kuuluvat ehdottomiin luonnonkosmetiikan suosikkeihini, Patykan naamio on aivan täydellinen auringonoton jälkeen, Skin Food taas vartalolle kohtiin, jotka kaipaavat lisähoitoa, esimerkiksi lennon tai auringon jälkeen.

Eniten painoivat matkalaukussa varmasti aurinkovoiteet. Malediiveilla nimittäin kului aurinkorasvaa melko suuret määrät, eikä kohteessa ole kovin hyvää valikoimaa aurinkovoiteiden ostoon. Alkuun olivat käytössä SK50 lisäksi Madaran uudet aurinkovoiteet ja ihon totuttua aurinkoon, Acorellen Beach Oil, tietysti aurinkovoiteen päällä käytettynä. Madaran SUN 30 Plant Stem Cell Antioxidant Sunscreen vartalolle on koostumukseltaan todella kiva, mutta melko jähmeää, joka alkuun vaatii pienen totuttelun. Se on pakko huomauttaa, että tämä kuluu melko nopeasti. Ei tahmaa ihoa ja on tuoksultaan miellyttävä. Eikä jätä ihoa valkoiseksi! Tämä ja Algamarikset ovat ainoita kokeilemiani luonnollisia aurinkovoiteita, joissa se ei-toivittu kalkkilaivan kapteeni-efekti on minimissään. Ainut miinus tulee siitä, ettei tämä ole vedenkestävä. Rasvaa tuli siis lisättyä aika tiuhaan tahtiin. Kasvojen aurinkosuojana löytyy tuo Madara Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen SPF30. Myös tässä on todella miellyttävä koostumus ja ovat tuotteita, joita voisi ostaa uudestaankin. Mielellään kuitenkin lomalle, jolloin ei käy uimassa 30min välein 😀

Ranskalainen Acorelle on minulle merkkinä uusi, mutta kovin mieleinen uusi tuttavuus luonnonkosmetiikkaa! Ylemmän kuvan Acorelle Beach Oil – rantaöljy on ollut kesän aikana ahkerassa käytössä ja pidän siitä hurjasti. Käytän aurinkoöljyjä myös täällä Suomessa aina aurinkovoiteen päällä! Karanjaöljy suojaa ja ravitsee ihoa, tämä muuten sopii käytettäväksi myös auringonoton jälkeen. Tämän koostumus ei myöskään ole tahmaava.

Acorellen Suojaava Hiussuihke varjelee hiuksia auringossa ulkoiselta rasitukselta, kuten UV-säteiltä, kloorilta, suolalta ja ilmansaasteilta. Luonnolliset kasviperäiset öljyt kosteuttavat hiuksia, sekä korjaavat vaurioita. Tämä on ihana!! En itseasiassa ole aikoihin käyttänyt suojasuihketta hiuksille, mutta tärkeä tuote sekin. Maltillisesti suihkuttuna ei tämä todellakaan jätä hiuksia rasvaisiksi ja tuoksuu ihanalta. Merkiltä muuten löytyy myös valikoima vartalosuihkeita ja tuoksuja, nämä ovat juttuja, jotka kiinnostavat! Aikaisemmin kerroinkin, että seuraava askel olisi harpata tuoksujen suhteen luonnolliseen, vaikka en juurikaan nykypäivänä varsinaisia hajuvesiä edes käytä.

Matkaprobiootit ovat tietysti aivan must, varsinkin aivan toisenlaiseen bakteerikantaan reissatessa. Mukana oli Viridianin Synbiotic Daily, joka sisältää reippaan annoksen tehokkaiksi todettuja probioottikantoja. Eräs mainio reissuvitamiini on muuten Wild Nutritionin Wild Traveller, joka oli nyt ensimmäistä kertaa käytössä Malediiveilla, mutta purkista riittää kyllä useampaankin reissuun. Valmiste tukee vastustuskykyä ja hermoston toimintaa, sekä auttaa kehoa palautumaan matkustuksen aiheuttamasta rasituksesta, kuten aikaerosta. Pitkillä matkoilla ensimmäiset kapselit otetaan päivä ennen lähtöä, sitten lähtöpäivänä ja ensimmäisenä päivänä kohteessa. Toki, Malediiveilla ei ollut juurikaan aikaeroa ja 13h lennot melko helpot, mutta heti aamulla kohteessa läksin rantsulenkille, eikä lentorasituksesta ollut tietoakaan. Käytin tätä myös Portugalin matkalla ja vaikka lento sinne olikin melko lyhyt, ei reitti lapsen kanssa ollut lainkaan uuvuttava. Tiedättekö kun olo on joskus yhdenkin muutaman tunnin lennon jälkeen täysin nuutunut. Näiden kokemusten pohjalta siis ainakin toimii! Täytyy jatkaa testailua tulevilla matkoilla.

Toisena aurinkoöljynä olen käyttänyt virolaisen Nurmen Tanning Oil -rusketusöljyä, jonka suihkepullo on kätevä. Huomiona, että myös tämä on suojakertoimeton! Pidän Nurmen vartalotuotteista aivan hurjasti ja merkiltä on vuoden aikana löytynyt vaikka mitä aarteita. Esimerkiksi Hyvinvoinnilla on aivan erinomainen valikoima Nurmea.

Sitten heittämällä parhaimmat karoteenitabletit ikinä! Huomasin tämän tehon jo ennen reissua kun istuin parina päivänä hetken meidän terassilla. Tuntui, että bruna tarttui ihan hetkessä ja elettiin tosiaan vasta huhtikuuta. Reissussa sitten lähdin heti ekana aamuna tunnin biitsikävelylle ja kun tulin takaisin, olin jo siinä ajassa ruskettunut aivan selvästi. Siis suunnilleen saman verran kun viikossa Havaijilla 😀

Olin syönyt näitä pari viikkoa ennen reissua ja todellakin huomasin tehon siitä, etten a) palanut b) saanut mitään ihoärsytystä auringosta c) rusketuin todella nopeasti ja enemmän kuin muistin millään matkalla ruskettuneeni, vieläpä viikossa. Enkä edes maannut auringossa aamusta iltaan. Suncaroten on melko vahva karoteenivalmiste ja tämä sisältää beetakaroteenin lisäksi mm. astaksantiinia,  joka auttaa ihoa ruskettumaan ja samalla vahvistaa sen omaa suojaa auringolta. Beetakaroteenia on tässä melko reippaasti (14mg) kun joissain valmisteissa pyöritään 2-6mg määrissä. Jos haluat siis oikeasti tehokkaan karoteenivalmisteen, osta tämä! Sain omani PUR-kaupalta, mutta urkin, että näitä myy myös esimerkiksi Sokos ja Life-myymälät.

Kiinnostaisi tietää, että onko joku muukin todennut SunCarotenin toimivaksi? Entä onko joku muu postauksen tuotteista teille jo ennestään tuttu?

 

Tuotteet saatu. Osa linkeistä kaupallisia linkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.