Ohje: Kotitekoinen helppo pestokastike

Kotitekoinen pesto on yksi lemppariherkuistani ja samalla vielä todella helppo semmoinen. Kuitenkin samalla yksi niistä, joita tulee tehtyä aivan liian harvoin. En edes muista milloin viimeksi olisin tehnyt itse pestoa, mutta jostain syystä oli lähiviikkoina iskenyt kamalat pestohimot (ja nimenomaan semmoiset itsetehdyn peston), joten pakkohan sitä oli lähteä hakemaan aineksia kaupasta. Aiemmin olen tehnyt pestoa myös rucolasta, joka hoituu siis yksinkertaisesti korvaamalla basilika rucolalla. Nyt tosin tein ihan tämmöisen perinteisen basilika-peston. Kastikkeen koostumusta voi itse säädellä oliiviöljyn määrällä. Lisäämällä reippaasti öljyä, tulee pestosta luonnollisesti juoksevampaa.

Muistin, että olen itseasiassa jakanut blogissani myös aikaisemmin peston ohjeen, mutta tehdäänpä nyt sitten toinenkin 😀

Tarvitset:

Pinjansiemeniä (50g)

Basilikaa (1 ruukku)

Oliiviöljyä (noin 0,5-1dl)

Parmesanjuustoa

Suolaa ja pippuria

Ohje on varsin yksinkertainen: Basilikasta nypitään lehdet ja muut ainekset kaadetaan kulhoon. Koko höskä möyhennetään sauvasekoittimella. Jos haluat koostumuksesta juoksevampaa, lisää sekaan öljyä.

Omatekoinen pesto on pastan lisäksi täydellistä leivän päällä tai semmoisten ruisnappien. Ooh! Seuraavaksi täytyykin kyhätä esimerkiksi paistetun kanan kaveriksi, nami. Itse keitin peston kanssa Italian tuliaisena tuotua pastaa, joka oli aivan superhyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.