Huonoa tuuria kesälomalla + kuulumisia

Syy siihen miksi blogissa on lähiaikoina ollut melko kevyitä aiheita on tietysti loma. Lapsen kanssa lomaillessa ovat päivät melkoista härdelliä ja päikkäriaikana mieluiten rentoutuu, lukee tai neuloo, eikä blogi ole silloin ihan ensimmäisenä mielessä. Olemme myös paljon viettäneet aikaa kotona, puistoissa ja ulkoillessa, joten yksinkertaisesti ei ole nyt tapahtunut muuta kuin tämmöisiä ihan perusjuttuja, joista olen tänne jo postaillutkin. On siis hieman päivästä kiinni, millaista sisältöä tänne tulee, mutta eihän se niin vakavaa ole, tarvitsevathan aivotkin välillä pientä lepoa tästä kirjoitushommasta. Puhumattakaan siitä, että näillä helteillä ajatuskaan ihan kamalasti laukkaisi, hehe. Kommenttien vähennyttyä on valtaosa teistäkin varmasti parhaillaan lomamoodissa! Toivottavasti vaihteeksi kevyemmät aiheet eivät siis haittaa teitä.


Kuten Instassa viikonloppuna valittelin, kävi mulla aivan superhuono tuuri ja sain keskellä lomaa riesaksi noidannuolen alaselkääni.  Voin kertoa, että tässä pari päivää on podettu pahimpia kipuja sitten synnytyksen. Olin lauantaina juoksulenkillä kun jo viikon vihloitellut alaselkäni yhtäkkiä kramppasi niin, että jalat meinasivat lähteä alta. Hetken päästä kipu hieman hellitti ja pääsin palaamaan kotiin. Iltaa kohden kipu kuitenkin paheni lähes sietämättömäksi ja ainoat asennot, jotka eivät tuottaneet tuskaa olivat (tai ovat edelleen) vatsallaan makaaminen ja seisominen. Lauantain ja sunnuntain välinen yö menikin mukavissa merkeissä jatkuvasti vihlovaan kipuun heräillen ja yrittäen etsiä edes siedettävää asentoa. Pari yötä olen nyt nukkunut lattialla futonpatjalla, koska oma sänkyni olisi ehdoton no-no.

Instan kommenttien ja ystäviltäni saamieni viestien perusteella hämmästyin siitä, etten todellakaan ole ainoa tästä vaivasta kärsinyt. Ilmeni, että tämä on naisilla yllättävän yleinen vaiva, tosin melko epämiellyttävä semmoinen. Joogaliikkeet (esimerkiksi kobra ja semmoinen ”salmiakkijalat-selkävenytys”), kevyt liikunta ja tulehduskipulääkkeet ovat kuulemma parasta hoitoa, luojan kiitos pystyn nimittäin liikkumaan suhteellisen normaalisti, vaikka istuminen onkin lähes mahdottomuus. No, eiköhän tämä tästä. Meneehän tämä kirjoittaminen näin seistessäkin. Toivottavasti pahin helpottaa lähipäivinä, loppuviikosta nimittäin lento edessä, blaah.


Saatatte muistaa viime vuonna kun ostin nuo Bugaboon Cameleon 2-vaunut meille käytettynä cityrattaiksi. Ne ovatkin nyt kevään aikana olleet ahkerassa käytössä ja olen todennut ehdottoman näppäriksi rattaiksi juuri kaupunkiin. Se on sanottava, että lumessa tai loskassa on näillä todella hankala mennä eteenpäin, joten onneksi en normi arkivaunuiksi näitä ostanut. Täydelliset kuitenkin kaupunkikäyttöön ja varsinkin ei-lumisena vuodenaikana. Poikakin tykkää hurjasti istua näissä ja tuo säilytyskori on yllättävän tilava. Meillä on erikseen (todella hiekkaiset) tarhavaunut, joilla käydään lenkeillä, puistossa ja tarhareissut. Matkarattailla on todella rasittava rämistellä silloin kun lähtee jonnekin niin, että joutuu kävelemään pidempiä matkoja. Ja sitten taas ne tarhavaunut ovat huomattavasti isommat, joten näillä mahtuu helpommin busseihin, juniin ja hisseihin, sekä ovat muutenkin todella kevyet työntää.

Kävimme viime viikolla moikkailemassa Juttaa Alppilassa pojan kanssa. Syötiin riisipiirakoita, istuttiin pitkä tovi leikkipuistossa ja toki pienet päiväunetkin tuli vedettyä välissä, että jaksoi taas telmata. Muhun on iskenyt kamala Alppila-ikävä ja haluaisin niin kovasti muuttaa sinne vielä joskus takaisin. Mikä siinä onkin, että juuri Alppilassa tuntui aina niin kodilta? Weeruska, Linnanmäki, Töölönlahden lenkkireitti ja kaikki kivat jutut olivat ihan kulmilla.

No, semmoista diipadaapaa tänään! Nyt yritän saada aamuhommat hoidettua erään pienen kiukkupussin kanssa ;D

 

Kuvat Jutta

2 vastausta artikkeliin “Huonoa tuuria kesälomalla + kuulumisia”

  1. Meillä on varmaan jätesäkillinen lisävarusteita näihin, kun ollut 6v ajan jo ? erilaisia ja erivärisiä kuomuja, koppakankaita, talvirenkaat, erivärisiä istuinosia ja tavarakoreja, työntöaisaan suojia, aurinkovarjoa, erilaisia makuupusseja, mukitelinettä.. talvirenkaita siis lähdin suosittelemaan, niin ovat myös sitten talvella ihan ok ja pääsee bussipysäkille saakka etenemään

    1. Haha, jotenkin en edes tajunnut, että näihinkin voi ostaa talvirenkaat! Kiitos hurjasti vinkistä, täytyy hommata ensi talveksi ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.