Rantaunia ja unelmieni matkasta haaveilua

Olen muutamaan otteeseen jakanut täällä juttuja unista, joita olen nähnyt. Jo vuosia ovat tietyt unet noudattaneet toistuvasti samaa kaavaa. Näen säännöllisesti tietynlaisia unia ja palaan muutamiin paikkoihin unissani aina uudelleen. Yksi näistä paikoista on eräs rantaparatiisi, josta näin ensimmäisen kerran unta ehkä joskus viime vuonna. Sen jälkeen olen palannut tuohon samaiseen paikkaan unimatkoilla ainakin muutaman kerran. Viimeksi juuri viime viikolla.

Joka kerta uni noudattaa samaa kaavaa: Salaisten reittien ja esteiden kautta löydän tieni täysin autiolle rannalle, jota matkaan ilman kenkiä, samalla kahlaten lämpöisessä turkoosissa vedessä. Samalla tihuttaa vettä, mutta on silti lämmin. Tuossa unessa tulee aina tunne siitä, että tämä on ”maailman ihanin paikka”. Kerran-pari on kai käynyt niin, etten olekaan salareittien kautta löytänyt rantaa ja sitten olenkin herännyt. Nyt olen alkanut tuumailemaan, että missä tuo unelmapaikkani sijaitsee? Ensimmäisillä kerroilla sain jotain viitteitä, että se olisi jossain Karibialla, viimeisen unen perusteella taas Mauritiuksella.

Unet ovat mielen matka tiedostamattomaan. Asioihin, jotka saattavat olla käsittelemättä jossain mielen sopukoissa tai muuten vain asioita, jotka kumpuavat pintaan jostain alitajunnasta. Ainakin itselleni unet ovat välillä kuin katsoisi jännää elokuvaa. Juonineen ja tarkasti kuvaillun ympäristön kera. Usein tarvitsen aamulla jännittävän unen jälkeen muutaman minuutin ”käsittelyaikaa”, jotta ehdin käydä unta hetken läpi mielessäni ennenkö nousen ylös ja aloitan aamuhommat.

No anyway, unijorinat sikseen, mutta pysytään silti ranta-aiheessa. Ei varmasti tule teille enää näiden vuosien jälkeen yllätyksenä, että rakastan rantaelämää ja olen aivan sataprosenttisen vakuuttunut, että olen elänyt entisessä elämässäni jollain paratiisisaarella. Jostainhan tuo paratiisihinku johtaa juurensa. Kaikista paikoista tässä maailmassa ne paikat, jotka ovat jostain syystä aina kiehtoneet eniten, ovat Tahiti ja Moorea Ranskan Polynesiassa. Siis aivan virallisesti maapallon toisella puolella, jota kauemmas ei oikeastaan edes voisi mennä. No, molemmilla saarilla olen käynyt aikaisemmin. Lapsena kahdella maailmanympärysmatkalla, sekä vuonna 2010 Polynesian risteilyllä Havaijilta Australiaan. Tosin, silloin vietimme vain yhden päivän per saari, mutta aina siitä saakka olen lähes päivittäin haaveillut palaavani sinne, ihan siis kunnolliselle lomalle.

Tässä eräs päivä havahduinkin siitä, että mitä hittoa! Kaikki nämä vuodet olen haaveillut ja haaveillut, käynyt lukuisissa maissa, sekä lisäksi vielä toitottanut blogissa kaikille muille, että tehkää niitä asioita, joista unelmoitte. Ja silti en ole jostain ihmeen syystä kuitenkaan sitten toteuttanut tätä omaa matkaunelmaani. Joku aika kuitenkin havahduin siihen, että ei hemmetti. Ensi vuonna sen täytyy tapahtua. Lähden Moorealle tai Tahitille, yksin vaikka. (Saatoin myös ehkä jo hieman tohkeissani varata jo hotellinkin, vaikka koko reissu onkin vasta aivan suunnittelun asteella……) Jotain noiden unien on täytynyt kertoa. Nimenomaan siitä, että palaan sinne paikkaan, josta unissani haaveilen. Ja juuri tuosta paratiisiin palaamisesta olen oikeassa elämässäni haaveillut, joten hemmetti soikoon, mitä tässä nyt enää jahkailemaan!

Oli miten oli, se on nyt päätetty. Ensi vuonna lähden kaikkien aikojen unelmieni lomalle, vaikka mikä oli. Jos alkaa näyttää siltä, että hommat ei etene, niin voisiko joku ystävällisesti tulla tekemään jotain ja esimerkiksi blokkaamaan puhelimestani, ettei sillä voi hakea googlen kuvahausta Tahitia ja Mooreaa ainakaan jokaikinen päivä 😀 (Kannattaa muuten kokeilla tuota kuvahakua.)

Tulin juuri äsken kentältä kotiin ja taidan nyt nauttia tästä lämmöstän terassilla, sulkea silmät ja kuvitella olevani Moorealla, heh.

 

Mikä on teidän koko maapallon numero 1 unelmakohde?

 

19 vastausta artikkeliin “Rantaunia ja unelmieni matkasta haaveilua”

 1. Moorea on ihana❤️, olimme siellä puolitoista vuotta sitten miehen kanssa yhdistetyllä hää-ja syntymäpäivämatkalla kolmisen viikkoa. Oli rauhallisempi kuin Tahiti on, tietysti kun on sen verran pieni saari, olisiko ollut kuutisenkymmentä kilometriä se tie joka kiertää koko saaren, mekään ei eksytty?. Kallis paikka mutta onhan se sellainen ”kerran elämässä”-reissu.- Paitsi että pari päivää sitten juteltiin että kun mies täyttää pyöreitä niin voitaisi mennä uudestaan, saa nähdä toteutuuko?

  1. Ooh, en kestä! <3 Se on kyllä jotain niin kaunista! Ja Tahitiin verrattuna kiehtoo juuri tuo vähempi turismi, toki varmaan itse olisimme jokusen yön myös Tahitilla. Yövyittekö te siellä ollenkaan? Toivottavasti pääsette vielä toistamiseen Moorealle!! 🙂

   1. Ei yövytty Tahitilla, mutta liikenne ja hälinä oli siellä ihan eri luokkaa kuin Moorealla, mitä nyt siellä liikuttin.Siellä muuten uitiin oikeasti muuten haiden kanssa?, oli melko jännittävää kun ekaa kertaa tajusin että niitä uiskentelee siinä meidän edustalla ihan koko ajan. Ne oli vaarattomia riuttahaita mutta kyllä mua ainakin hiukan jännitti kun niitä 2-3 ui ihan lähellä. On se kumminkin ihan vaikuttavan näköinen petokala..

    1. Haha, Malediiveilla oli myös noita riuttahaita ja silti jännitti niiden lähellä uida, vaikka kuinka yrittikin järkeillä olevan vaarattomia 😀 Silloin viimeksi Moorealla kävin myös uimassa jättirauskujen kanssa, oli myös mahtava kokemus, vaikka voisi nyt jännittää ;D

 2. Mahtavaa että pääset toteuttamaan matkaunelmaa 🙂 Itselläni unelmakohde on ehdottomasti Seychellit, Praslinin saari. Olen siellä jo kerran käynyt, mutta ensi keväänä pakko päästä uudelleen, tuntuu että siinä paikassa oli jotain maagista. Näen myös jonkin verran unia tuosta kohteesta, ja eritoten tietystä rannassa siellä 🙂

  1. Ah, Seychellit on kyllä niin kaunis! Mä myös haluaisin kovasti Praslinille tai La Diguelle, viimeksi oltiin vaan Mahella 🙂 Kiva, että muutkin näkevät rantsu-unia <3

  2. Praslin on minunkin suosikki Seychelleiltä ( no vaan kahden saaren kokemuksella kyllä?) ihania autioita hiekkarantoja❤️. Jos vielä kerran sinne pääsisi..

 3. Haaveilen niin monen paikan näkemisestä, mutta ehkä se ihan ykköskohde – jos pakko on valita – on Australia.

  1. Meillä on suunnitelmissa ollut monta vuotta Australia ja Uusi Seelanti! Ennen joulua olisi nyt vihdoin suunnitelmissa lähteä sinne päin, odotan sitä tosi paljon, siellä on niin erilaista luontoa ja kaikkea nähtävää?

 4. En oikeestaan tiedä mikä olis top1 kohde.. Niitä on niin monta! ja järjestys vaihtuu päivittäin mihin haluaisi mennä.. Hassu sattuma, juuri hetki sitten etsin risteilyjä Australiasta Tahitin/Moorean kautta Havaijille 🙂 Havaijilla (Oahun saarella) kerran olen käynyt ja kyllä mä oon sinne päättänyt vielä palata.. Niin toi risteily olis aika kiva! Ootko muuten sattumoisin kirjoittanut tuosta sun risteilystä mitään postausta?

  Sulla on ollu viimeaikoina ihania postauksia. Oot kyl yks lempparibloggaaja!

  1. Olipas mukava kuulla, kiitos! <3 Se risteily oli kyllä ihan mieletön kokemus, mutta välillä kyllä tuntui siellä merellä, että tulee hulluksi kun ei näkynyt maata melkein viikkoon :D Mutta ihan superhyvä mahdollisuus nähdä samalla kertaa useampi ihana kohde! Nyt vähän nolottaa tämä ikivanha postaus risteilystä, lukeminen omalla vastuulla ;D https://iinesaaltonen.fi/2010/11/09/matkapostaus/

 5. Onhan noita….USA road trip, Japani, Huippuvuoret, Islanti (kerran jo käyty, mutta niin paljon jäi näkemättä), pohjois-norja (käyty lukemattomia kertoja mutta silti paljon näkemättä) ja käsivarren lappi, jonne on välillä niin kova ikävä, että ihan sieluun sattuu. Mulla on tapana monesti kuvitella itseni jonnekin tunturiin tallustamaan kun tallustan töihin pääkaupunkiseudun ruuhkahelvetissä…noi rantakuvatkin on kieltämättä todella upeita, vaikka omat matkahaaveet onkin erityyppisistä maisemista.

  1. Ooh, näissä on myös kohteita, jotka itselläni to-see-listalla 🙂 USA:n roadtrip olisi ihan mieletön kokemus, samoin Pohjois-Norja ja Lofootit. Myös Islantiin haluaisin vielä joskus pidemmäksi aikaa autoilemaan ympäriinsä. Juuri viime viikolla oli SAS:illa tarjouslentoja Färsaarille ja meinasin jo ostaa liput! Se kiinnostaisi myös ja veikkaan, että voisi olla myös sinun mieleesi, ellet ole jo käynyt 🙂

   1. Oi, Färsaaria olen monesti myös miettinyt!! 🙂 Islannin autolomalle ehdoton suositus. Oltiin toukokuussa 10 päivää ja kierrettiin koko saari länsivuonoja lukuunottamatta. Oli mielestäni suht. sopiva aika, pari extra päivää ei olisi ollut pahitteeksi (meille sattui hieman auto-ongelmia matkan varrella…:D).

    1. Joo, sinne olisi kyllä ihana päästä! Täytyykin itsekin katsella tässä jos niitä tarjouslentoja sinne vielä löytyisi ;D Ja hei kiitos Islanti-vinkistä! Täytyy ehdottomasti esimerkiksi ensi kesänä lähteä sinne perheen kanssa autolomalle! 🙂

 6. Kohteita olisi vaikka millä mitalla, mutta tällä hetkellä ykkösenä Kuuba. En oo vielä koskaan käynyt siellä, mutta suunnitelmissa olisi mennä sinne vuoden tai parin kuluttua. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.