Viikon kristalli: Savukvartsi

Pienen tauon jälkeen jatkuu postaussarjani kivistä ja kristalleista! Tänään olisi vuorossa yksi lemppareistani: Savukvartsi. Sain ensimmäisen savukvartsini keväällä Eerikinkadun kivikaupan naiselta ja edelleen, tuo lahjaksi saamani kivi on ehdottomasti suosikkini savukvartseista ja myös kaikkien kivieni lemppari-viisikossa. Tarina kiven takana oli keskustelu herkkyydestä ja negatiivisista energioista, joilta suojaavaa kiveä etsin. Sitten kivikaupan täti kaivoi tuon kiven esiin ja kertoi, että kivi oli hänen omansa, jonka oli yksi päivä ottanut kotoa mukaansa, tietämättä oikein miksi. Kunnes selvisi, että tarkoitus oli ollut antaa se minulle <3 Tuolloin lähdin jälleen kerran melko hämmentyneenä ja melkeinpä kyyneleet silmissäni kotiin kivikaupasta. Kotimatka meni aikalailla savukvartsia ihaillessa.

Savukvartsi on maadoittava ja tasapainoittava kivi. Siitä voi olla apua silloin kun tuntee olonsa juurettomaksi ja haluaa palauttaa tavallaan jalat takaisin maan pinnalle. Tämä on hyvin hoitava kivi ja sen on sanottu vapauttavan negatiivisia tunteita, kuten kateutta, pelkoa  ja vihaa. Siksi kivestä voikin olla apua myös tasapainoisemman ja onnellisemman itsensä löytämiseen. Itselläni tämä kivi on ollut tärkeä juuri siksi, että se on vaikeina aikoina palauttanut tavallaan tärkeiden asioiden äärelle ja muistuttanut niistä hyvistä asioista. Savukvartsista sanotaankin, että se auttaa yli tuskallisista muistoista ja eteenpäin vaikeista ajoista. Ainiin ja usein juuri mustat ja tummat kivet ovat niitä, jotka poistavat negatiivisuutta. Tämän lisäksi esimerkiksi hematiitti ja musta turmaliini ovat pahalta, sekä negatiivisuudelta suojaavia kiviä.

Tämä on se kivikaupan tädiltä saamani, siinä on pieni särö, mutta mielestäni se kuvaa juuri minua. Eihän kukaan meistä ole täydellisiä, kaikissa on pieniä säröjä menneistä tapahtumista, jotka tekevät meistä juuri sen, joka olemme tänä päivänä <3

Kivi on muuten erinomainen valinta myös kotiin, tuomaan harmoniaa ja tasapainoa. Lisäksi se neutralisoi sähkölaitteista syntyvää elektromagneettista säteilyä. Itse olen käyttänyt tätä usein meditoidessa ja tehnyt kiviterapiaa aktivoimalla savukvartsilla juurichakraa. Kyynisyys, negatiivisuus ja turvattomuuden tunne voivat olla merkkejä siitä, että juurichakra on epätasapainossa. Kivien lisäksi juurichakraa voi aktivoida ulkoilemalla luonnossa, kävelemällä nurmikolla, vedessä ja kaikella, joka palauttaa tavallaan ”takaisin maan pinnalle ja luontoon”. Olen nyt tutkinut jonkin verran chakrajuttuja, mutta voin kirjoitella niistä enemmän sitten kun tiedän enemmän 😉

 

Onko savukvartsi teille tuttu? Onko teillä muuten mielessä jostain kiveä, josta toivoisitte postausta?

 

Ps. Tuosta kirjasta ja parista muusta tulossa lähiaikoina lyhyt arvostelu. Sain juuri tällä viikolla luettua tuon Katja Frangen Intuitiolla-kirjan (aivan super!), mutta sen lisäksi on kesältä pari muutakin kirjasuositusta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.