DIY: Neulottu villahame jämälangoista

EDIT: Kurkkaathan päivitetyn aikuisten chunky beanien ohjeen ja muita ohjeita verkkokaupastani Iines DIY!

Ehdinkin jo aikaisemmin esitellä IG:ssä neulomani raidallisen villahameen. Nyt vihdoin sain kuvatkin otettua, joten olisi vihdoin vuorossa pientä postausta hameesta. Itse olen jo kauan pähkäillyt, että mihin ihmeeseen voisin käyttää kaikki tekemistäni virityksistä jääneet jämälangat? Eka tuumailin, että tekisin niistä pipoja, mutta ajatus jäi hautumaan pidemmäksi aikaa. Kunnes nyt muutama viikko takaperin sain päähäni, että haluan ehdottomasti tehdä villahameen syksyksi! Ryhdyin sitten googlailemaan mahdollisimman yksinkertaisia ohjeita ja sain inspiksen tästä Kalastajan Vaimon jo vuosia sitten postaamasta monivärihameesta. Hitto, tähän voisi hyvin yhdistää myös ne jämälangat!

Ohje on varsin yksinkertainen ja tämän kanssa voi muutenkin olla varsin huoleton. Hame neulotaan koko työn ajan tuplana kahdella eri langalla. Yritin suunnitella lankojen värit edes niin, että ne jollain kantilla sointuisivat yhteen. Onneksi valtaosa jämälangoistani onkin melko hempeitä sävyiltään 😀

Tämmöisen lankasaaliin haalin siis kokoon jämäkeristä. Loppupeleissä jäi näistä tosin vielä ylikin..

Ohje: Luo 120s ja neulo aina oikeaa suljettuna neuleena. Neulottuasi muutaman sentin, lisää pikkuhiljaa noin 10 silmukkaa, eli niin että kokonaismäärä on 130s (alkuperäisessä linkkaamassani ohjeessa 140s). Neulo lankoja vaihdellen niin kauan, kunnes hame on halutun pituinen ja kavenna pikkuhiljaa alkuperäiseen silmukkamäärään. Itse kavensin loppua kohden vyötäröä ihan reippaasti (aloitin siis helmasta kun hoksasin, että haluan yrittää kaventaa vyötäröä kohden), sanoisinko, että viimeiset 5-10cm kavensin pois yhteensä noin 15s kokonaissaldosta. Pääteltäessä oli silmukoita siis noin 115. Oman hameeni pituus on noin 42 cm.

Hame odottelee vielä kuminauhan ompelemista vyötärölle. Tai siis kunhan saisin ensin aikaiseksi käydä semmoisen ostamassa 😀 Voin todeta, että itselleni tuo 120s s-kokoinen malli on ehkä aavistuksen väljä. Sanoisinko, että jos tekisin uudelleen, niin varmasti 110s voisi olla passeli, varsinkin kun tein itse tämän 6mm pyöröpuikoilla. Tarkoituksena olisi tehdä joskus vielä tämmöinen toinen hieman rajatummalla sävyvalikoimalla ja sekoittamalla juuri myös jotain hapsulankaa, kuten tuossa linkkaamassani ohjeessa oli. Ainiin ja nyt on juuri tekeillä myös tähän sointuva villapaita tuosta beigestä langasta 🙂

Mitäs tuumaatte?

Onko teillä muuten muita näppäriä käyttöideoita jämälangoille?

 

6 vastausta artikkeliin “DIY: Neulottu villahame jämälangoista”

  1. Onpa kiva! Ihanan simppeli ohje! Alkoi tehdä mieli neuloa hame, johan tässä villapaitoja tulikin neulottua 😀 Mietin että miten se kuminauha sitten kiinnitetään siihen ja että miten osaa ottaa oikean kokoisen kuminauhan.
    Mä tein rahin jämälangoista ja tuli ihan kiva mutta taaperon käytössä se on kyllä hieman menettänyt muotoaan. Tein sen siis ihan tarkoituksella lapselle mutta ehkä jatkossa lankavalintaan kiinnittäisin huomiota, villalanka kun tuppaa sitten joustamaan kun lapsi pomppii ja hyppii siinä. 😀

    1. NiinpÄ! Mulla on nyt himotuksena tehdä joku toinen neulehame! 😀 Ostan varmaan semmoista kumppari-nauhaa, mistä saa leikattua halutun mittaisen, mallailen johonkin muihin hameisiin ja tutkailen pituutta. Ja hei wau, rahi olisikin kiva 🙂

  2. Ihana blogi, kiitos ja ihana hame <3 Olen viimeksi neulonut n. 25 vuotta sitten, ja silloinkin jonkun kaulaliinan :'D eli käytännössä olen umpitumpelo ja noobie 😀 Osaatko yhtään arvioida paljonko lankaa meni tuohon.. jos ajatellaan että ostan kaupasta jotain peruslankakeriä? Tosin itse olen ehkä M/L -kokoinen.

    Ps. ehkä mun ois kuitenkin parempi alottaa jostain tiskirätistä… 😀

    1. Hei kiitos kommentistasi <3 Voi vitsiläinen, tästä on jo aikaa kun tein tämän ja vaikea arvioida menekkiä näin jälkeenpäin. Sanoisinko, että ehkä noin 4-5 kerää voisi olla oikea määrä? 🙂 Tsmeppiä neulomiseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.